'Rasmussen heel 2010 bij Miche'

Olga Kroeders

Wielrenner Michael Rasmussen rijdt het hele jaar voor de Miche-ploeg. Een transfer naar een grotere ploeg tijdens het jaar is uit den boze. Dat zegt teameigenaar Marco Tozzi vandaag op de Deense website Feltet.dk.

De 35-jarige Rasmussen zat twee jaar schorsing uit nadat hij loog over zijn verblijfplaats. Hij werd tijdens de Tour van 2007, toen hij in het geel reed, om die reden door Rabobank ontslagen.

Tozzi vond dat de Deen een nieuwe kans verdiende 'net als Ivan Basso en andere renners nadat ze hun schorsing hebben uitgezeten'. De Italiaan verwacht ook het nodige van zijn nieuwe aanwinst. "We hebben een goed programma in Italië en de rest van Europa waar hij zich met de besten kan meten. We kunnen ons allemaal zijn oude niveau nog herinneren."

Een tussentijds vertrek naar een andere ploeg is voor Tozzi onbespreekbaar. "Hij heeft een contract voor 2010 zonder ontsnappingsclausules. Dit jaar rijdt hij voor het Miche-team. Ik weet niet of dat volgend jaar ook zo is, maar ik hoop dat hij blijft."