Premier League Darts start mogelijk zonder Taylor

De kans is aanwezig dat Phil Taylor de start van de Premier League Darts 2010 zal moeten missen. De vijftienvoudig wereldkampioen is namelijk ziek en daardoor moest de Engelsman vanavond de persbijeenkomst van het evenement ook al laten schieten.

Morgenavond start de Premier League of Darts, waar Raymond van Barneveld als enige Nederland aan meedoet, in de 02 Arena in Londen. Taylor zou het dan moeten opnemen tegen de Australische darter Simon Whitlock. Deze wedstrijd zou een kopie zijn van de finale van het afgelopen PDC-wereldkampioenschap. Daarin was Taylor uiteindelijk de sterkste.

Taylor liet weten alles eraan te doen om morgen aanwezig te zijn: "Ik ben al sinds zondag bij een dokter, maar ik voel me nog altijd verschrikkelijk. Ik doe er alles aan om fit genoeg te zijn om te spelen, want ik wil maar al te graag in de O2 Arena spelen. Het zal een gedenkwaardige avond worden om in zo'n grote zaal voor zo veel mensen te spelen."

Ook de aanwezigheid van zijn tegenstander Whitlock was in eerste instantie nog niet helemaal zeker. Hij kreeg pas maandag een visum om naar Engeland te komen. Dit was net op tijd om in het vliegtuig te stappen van Sydney naar Londen. "Ik werd er flink zenuwachtig van, maar gelukkig ben ik er. Ik wil nu gewoon spelen", aldus Whitlock.