VVCS woedend op KNVB

Michel (methodmich)

De VVCS is woedend op de KNVB, die weigert zich soepel op te stellen inzake een overgang van voormalig contractspelers van het failliete Haarlem naar een amateurclub. De vereniging voor contractspelers overweegt zelfs naar de rechter te stappen.

Diverse spelers van Haarlem wilden graag naar een amateurclub, maar de regels van de KNVB staan dit niet toe. De bond weigert een uitzondering te maken, terwijl dit volgens de VVCS wel zou moeten. Voorzitter Danny Hesp stelt dat er sprake is van een unieke situatie: "Begrijp me niet verkeerd, ik snap echt de regelgeving wel, maar in het geval van een zeldzaam faillissement kan daar toch wel eens van worden afgeweken? We gaan nu een ultieme poging wagen de KNVB te doen bewegen voor hen een uitzondering te maken. Lukt dat niet, dan overwegen wij juridische stappen. Ik denk er zelfs over Michael van Praag als voorzitter van de voetbalbond in te schakelen. Misschien kan hij iets betekenen."

De voorlichter van de KNVB laat weten dat de bond niet plan van is af te wijken van de regels en consequent zal blijven. Iets waar Hesp zich niet in kan vinden, mede doordat spelers uit het buitenland wel zonder problemen kunnen overstappen naar een amateurclub. Zo haalde Hoek onlangs nog een speler van het Belgische Beveren en belandde Frits Paap via een schimmige constructie met een Belgische club bij Baronie.

Volgens Hesp willen de spelers van Haarlem vooral ergens gaan voetballen. Diverse spelers hadden al een club gevonden. Marcel Akerboom (Noordwijk), Laurens ten Heuvel (Katwijk), Giel Neervoort (Bennekom) en Milan Berck Beelenkamp (ARC) zagen hun geplande overstap echter in duigen vallen. Spelers die als amateur voor Haarlem speelden, zoals Mustafa Celen (Rijnsburgse Boys), kunnen overigens wel overstappen.