[WTT] De Bakker uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Thiemo de Bakker heeft de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tourmanent niet bereikt. Gael Monfils wist onze landgenoot in twee sets te verslaan; 6-3 en 6-2. Daardoor is er geen Nederlander meer actief in Ahoy'.

Monfils, de huidige nummer dertien van de wereldranglijst, was duidelijk een maatje te groot voor De Bakker. De 21-jarige speler uit 's-Gravenzande kwam op de cruciale momenten net iets te kort om het de Fransman echt lastig te maken. Monfils brak bij een 4-3 setstand de service van De Bakker en wist vervolgens zijn eigen game te behouden.

In de tweede set werd het verzet van De Bakker, nummer 82 op de wereldranglijst, snel gebroken. De 23-jarige Monfils, als vierde geplaatst in Rotterdam, liep rap uit naar een 4-0 voorsprong en won de set uiteindelijk met 6-2. Door dit resultaat is ook de laatst overgebleven Nederlander, Igor Sijsling werd gisteren al uitgeschakeld, uit het toernooi verdwenen. Monfils zal het in de kwartfinales mogen opnemen tegen de als zesde geplaatste Michail Youzhny.

Thiemo de Bakker - Bron: Novum/AP