Van Velde: "Met Wotherspoon weet je het nooit"

Sjors (Sj0rSz)

Morgen gaan in Vancouver de Olympische Spelen weer van start. Heel Canada hoopt dat Jeremy Wotherspoon er in de komende week in slaagt om een gouden medaille aan zijn palmares toe te voegen. Dat is de enige prijs, die de Canadese schaatser nog niet in de wacht heeft gesleept.

Wotherspoon werd tot dusver vier keer wereldkampioen sprint en scherpte achttien keer het wereldrecord aan. In de Richmond Olympic Oval krijgt de topsprinter zeer waarschijnlijk zijn laatste kans op olympisch eremetaal.

"Met Wotherspoon weet je het nooit. Hij heeft in ieder geval de motor," aldus Gerard van Velde, die nog twijfelt over een gouden medaille voor Wotherspoon. "Jeremy is nog te veel bezig met zijn materiaal. Wel is hij heel sterk, maar zijn materiaal laat hem nu in de steek. Hij is er nog niet helemaal."

Met dat laatste refereerde Van Velde naar eerder deze week. Toen ging Wotherspoon tijdens een trainingswedstrijd op de 500 meter hard onderuit.

In het verleden won Wotherspoon al wel een zilveren medaille. Dit deed de Canadees tijdens de Olympische Spelen van Nagano (1998). Op de 500 meter sleepte hij deze prijs toen in de wacht. In Salt Lake City (2002) en Turijn (2006) kwam de sprinter ten val en kon een gouden plak destijds vergeten.