Adebayor: "Kon ook in een doodskist liggen"

De Togolese spits Emmanuel Adebayor was met zijn nationaal elftal slachtoffer van een gewelddadige aanval van een groep rebellen in de aanloop naar de Afrika Cup in Angola. Nu hij weer speelt en scoort in het shirt van zijn club Manchester City is vooral heel dankbaar dat hij er nog is.

Adebayor vindt het nog lastig om te praten over de gebeurtenissen in Angola waarbij drie mensen om het leven kwamen. "Na Angola ben ik vooral blij dat ik op het veld sta", zei hij tegen The Mirror. "Toen het gebeurde op 8 januari, een vrijdag, rond twee uur, zei ik tegen mezelf dat ik misschien nooit meer op het voetbalveld zou staan, dat ik misschien wel nooit meer doelpunten zou maken. Maar God zag dat anders."

"Er zijn mensen overleden"
, vervolgt hij. "Je moet nu voor hen spelen. Elke keer dat ik mijn shirt aantrek, moet ik voor hen scoren. Je moet er van genieten. Ik had nu onder de grond kunnen liggen ergens. Ik hou van doelpunten maken, maar elke keer dat ik het nu doe zeg ik 'ja, je scoort goals, maar je had ook in een doodskist kunnen liggen, in het paradijs kunnen zijn, ik weet het niet'. Het is erg moeilijk."