'Klimaatleugens dateren al van 1996'

Het VN-klimaatpanel IPCC hebben de wereld al in 1996 voorgelogen over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, zo meldt de Telegraaf.

De opmerkelijke conclusie dat geen van de onderliggende studies bewijs levert van menselijke invloed op het klimaat werd vlak voor publicatie uit de officiële IPCC-publicatie van '96 geschrapt.  Hierdoor werd de indruk gewekt dat menselijke CO2 uitstoot een levensbedreigend broeikaseffect veroorzaakt.

"In de Verenigde Staten trokken verbijsterde wetenschappers nog wel aan de bel over deze verdraaiing van feiten, maar die kritiek werd niet gehoord", zegt de Nederlandse econoom en klimaatscepticus Hans Labohm. "Terwijl deskundigen toen al zeiden: er is geen menselijke vingerafdruk te zien in het klimaat."

De in 2008 overleden Professor Frederick Seitz, een voormalige voorzitter van de Amerikaanse Nationale Academie voor wetenschappen, klaagde dat zeker vijftien conclusies over het ontbreken van bewijs waren aangepast of verwijderd.

Sinds vorig jaar november, toen duizend e-mails van klimaatonderzoekers op straat kwamen te liggen, komt het ene na het andere schandaal boven water. Gletsjers blijken niet zo snel te smelten, weerstations zijn selectief gebruikt en de invloed van CO2-uitstoot op koraal blijkt lang niet zo dramatisch als het IPCC beweert.