'Campos Meta gered'

Peterselieman

Het lijkt er op dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone Campos Meta de helpende hand wil bieden. De Brit zou volgens de krant Dairo AS een overeenkomst gesloten hebben met zakenman José Ramón Carabante om voor dit jaar het team over te nemen. Adrián Campos zou het team inmiddels al verlaten hebben. Voor het jaar 2011 zal de renstal verkocht worden aan Volkswagen.

Het team zal voorlopig in Valencia gevestigd blijven en de de openstaande rekening aan Dallara, die ongeveer zes miljoen euro bedraagt, zal betaald worden. De krant meldt ook dat de naam van het team nog voor de eerste race in Bahrein veranderd zal gaan worden. Colin Kolles zou de teambaas van de nieuwe renstal moeten worden.

AS meldde verder dat Campos al een overeenkomst had met A1GP-baas Tony Teixeira, maar dat het geld nooit aangekomen is. Daarom is er een andere oplossing gezocht. Bruno Senna zal coureur blijven en een tweede rijder zal spoedig bekend worden. De 120 medewerkers behouden hun baan.

Het is slecht nieuws voor Stefan GP dat al in Bahrein op de grid had willen staan. De Servische renstal had al containers met materiaal verstuurd. Nu worden de pijlen gericht op Team US F1 dat er financieel ook niet rooskleurig voor lijkt te staan.