Huntelaar: "Wilde nog niet bij Ajax terugkeren"

Klaas-Jan Huntelaar maakt de rest van het seizoen af bij AC Milan. De aanvaller hoopt nog steeds dat hij mee kan naar het WK in Zuid-Afrika. Voetbal International sprak met Huntelaar over onder meer de transferperiode en het WK.

Huntelaar was uiteraard van de verschillende geruchten over een eventuele transfer op de hoogte. "Er was wel nieuws, qua opties van andere clubs. De eerste competitiehelft heb ik te weinig gespeeld en als topsporter wil ik sowieso zoveel mogelijk in actie komen, helemaal natuurlijk met het WK in aantocht", reageerde de ex-Ajacied.

"Daar wil ik bij zijn", vervolgde hij. "Ik wilde zelf in januari worden verhuurd, aan een club waar ik meer aan speelminuten zou toekomen. Nadrukkelijk ging het mij om verhuur, want Milan is een geweldige club en mijn bedoeling is hier te slagen. Ideaal is het natuurlijk niet als je in één jaar drie keer van club gaat veranderen."

Ajax klopte ook aan bij Huntelaar, maar een terugkeer zag hij niet zitten. "Ik ga niet in op namen van clubs. Het is wel zo: Ajax is een fantastische club, daar heb ik wat mee, maar op dit moment in mijn carrière wilde ik er niet terugkeren. Ik ben topvoetballer, ik wil altijd meer. Ik ga voor het hoogste. Daarom dacht ik aan de grote landen, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland."

Huntelaar houdt zich nog niet bezig met het WK. "Op dit moment niet. Ik concentreer me volledig op AC Milan. Maar natuurlijk, als we het er toch over hebben, het WK is het mooiste wat er is voor een topsporter. Dáár wil je bij zijn, en presteren. Nederland in extase brengen, dát wil ik ook. WK’s - en EK’s ook trouwens - heb ik als jongen al geweldig gevonden. Dat is de droom van iedereen. Bij Milan hebben wij het er uiteraard wel eens over in de kleedkamer, een finale Nederland-Italië zou mooi zijn."