Van den Heuvel: "Gevoel dat we Engeland kunnen pakken"

Niels (DerMeister)

De Nederlandse hockeymannen genoten woensdag van de tweede rustdag op rij tijdens de trainingstage in Spanje. Teambuilding stond voorop tijdens deze twee hockeyloze dagen.

"De spelers hebben zelf een programma gemaakt", vertelt bondscoach Michel van den Heuvel. "Dinsdag hebben we bijvoorbeeld gekart, met zijn allen een grote pan paella gemaakt en 's avonds allemaal spelletjes gedaan. Erg leuk allemaal. Wie er won met karten? Marcel Balkestein. Marcel Lauda sinds dinsdag."

Maar vanaf donderdag worden de sticks gewoon weer uit de tassen gehaald om te trainen. Voor zaterdag en maandag staan oefenduels tegen Spanje op het programma. Vorige week oefende Oranje al twee keer tegen Engeland. De eerste ontmoeting eindigde in een 4-3 zege voor Nederland, een dag later bleek Engeland met 3-1 te sterk.

Van den Heuvel: "De eerste wedstrijd speelden we uitstekend. Dat tweede duel begonnen we niet scherp genoeg. Engeland scoorde meteen uit de eerste twee strafcorners en daarna hockeyden we vijftig minuten achter de feiten aan. Maar ik heb wel een goed gevoel overgehouden aan die twee duels. Ik heb het gevoel dat we Engeland kunnen pakken, mochten we ze op het WK in een belangrijke wedstrijd treffen."

De bondscoach is ook tevreden over de vorderingen die zijn ploeg maakt. "Begin deze week hebben we vier keer keihard getraind, dus fysiek hebben we weer stappen gemaakt. Nu zijn we even bezig met teambuilding en komend weekend spelen we weer wedstrijden. Zo gaan we stapje voor stapje vooruit. We liggen mooi op koers."