Boonen: "Bos wordt goede wegrenner"

Peterselieman

Tom Boonen denkt dat Theo Bos in de sprint met de besten mee moet kunnen. De Nederlander maakte vorig seizoen de overstap van de baan naar de weg en hoopt dit jaar bij het Cervélo Test Team te kijken waar hij echt staat.

"Jij hebt nooit de bouw gehad van een echte baansprinter. Ik zat altijd naar het WK baan te kijken op televisie. Dan zag ik jou tegen die kolossen van 100 kilo sprinten. Jij bent dan eigenlijk maar een klein manneke. En toch weet je heel veel kracht te genereren met heel weinig massa. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat je het als wegrenner gaat maken," zei Boonen in Qatar tegen Bos.

In april in de Scheldeprijs moet Bos voor het eerst meedoen om de prijzen. Mocht Bos de kans krijgen dan moet hij van Boonen zeker Parijs - Roubaix rijden. "Als je de kans krijgt om daar te rijden, moet je dat zeker doen, Theo. Dat is zo'n mooie ervaring." De Belg kijkt op tegen Bos: "Hij heeft alles gewonnen op de baan wat je kunt winnen." Bos zei daarna tegen hem dat hij alleen olympisch goud nog niet in zijn prijzenkast heeft hangen.

Boonen heeft er spijt van dat hij nooit op de Spelen uit is gekomen. "Twee keer heb ik de Spelen laten schieten. Daar heb ik nu heel veel spijt van. In Londen wil ik er zeker bij zijn." Bos heeft voorlopig andere doelen. "Voor mij is dat nog niet aan de orde. Eerst maar eens kijken hoe dit jaar verloopt. Hopelijk kan ik in de komende twee ritten nog tegen je sprinten. Dat zou ik heel mooi vinden."