Kramer: "Gewoon veel zin om hard te schaatsen"

Komende zaterdag gaat Sven Kramer op de olympische vijf kilometer op jacht naar zijn eerste gouden plak. De schaatser van de TVM-ploeg kan niet wachten om te beginnen.

"Ik heb gewoon heel veel zin om hard te schaatsen", aldus Kramer tegenover De Telegraaf. Aan zijn instelling zal het niet liggen: "Ik ga voor goud op de vijf en tien kilometer. Bij de ploegachtervolging heb ik het niet helemaal zelf in eigen hand. Maar ook daar gaan we voor het hoogste."

Voor Kramer maakt het weinig uit wie hij zal treffen tijdens zijn rit op de 5000 meter. "De loting kan het wel makkelijker maken en natuurlijk zal ik een start in de laatste rit toejuichen. Maar ik stel me aanvankelijk in op het scenario dat ik als eerste van de favorieten moet uitkomen. Ik ga sowieso uit van mijn eigen krachten."

Kramer heeft voor zaterdag ieder geval genoeg zelfvertrouwen: "Ik kan nergens terughalen dat ik in de voorbereiding iets niet goed heb gedaan. Dat neemt al een stukje zenuwen weg. Als ik alles goed doe en ik rijd de race van mijn leven, dan moet alles goed komen."

Sven Kramer - Bron: Novum/AP