[WTT] De Bakker: "Ik wil richting de top 50"

Vanmiddag werd Thiemo de Bakker in het ABN Amro World Tennis Tournament uitgeschakeld door Gael Monfils. Volgend jaar hoopt hij zonder wildcard terug te keren in Rotterdam.

"Dat zou een goed teken zijn. Dat zou betekenen dat ik hoog genoeg sta op de wereldranglijst. Ik wil richting de top 50”, aldus De Bakker na zijn duidelijke nederlaag (6-3 en 6-2) tegen de huidige nummer dertien van de wereldranglijst.

De 21-jarige De Bakker bereikte voor de eerste keer in zijn loopbaan de tweede ronde van het ATP-toernooi in Ahoy'. "Ik vond het een eer. Ik snak naar meer. Ik hoop het volgend jaar nog beter te doen”, aldus de nummer 82 van de wereld.

Ondanks het grote krachtsverschil tussen Monfils en De Bakker nam onze landgenoot de nederlaag niet al te zwaar op: "In de eerste set kon ik nog wel bij hem in de buurt blijven. Ik had hem eigenlijk meteen moeten breken in de eerste game. De kans daarvoor heb ik gehad met een simpele volley die ik miste."

Vorig jaar wist De Bakker zijn opponent in de Davis Cup nog te verslaan: "Monfils groeide in de wedstrijd. In de tweede set liep ik alleen nog maar achter de feiten aan. Ja, je kunt wel zeggen dat hij revanche op mij heeft genomen.”

Onze landgenoot zocht geen excuses na zijn nederlaag tegen de Fransman. Woensdag meldde hij zich samen met Robin Haase af voor het dubbelspel wegens een schouderblessure, maar dit was deze keer niet aan de orde: "Dat was uit voorzorg. Ik kreeg deze week in Rotterdam steeds meer last van die schouder. Maar in deze partij tegen Monfils ging het goed. Ik heb weinig tot geen last gehad.”