FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 juni 2010

Red Dead Redemption Co-op

De vandaag uitgekomen DLC van Red Dead Redemption, genaamd 'To The Outlaws End' is de eerste van een aantal aankomende uitbreidingen voor het spel voor en deze zal volledig gratis te downloaden zijn via Xbox LIVE en PlayStation Network.

Met deze DLC kunnen maximaal vier vrienden online samenwerken om zes nieuwe missies te volbrengen. Met deze DLC zijn ook nieuwe achievements en trofeeën te verdienen. Je kunt ook je teamleden helpen voor een korte tijd, als ze dodelijk geraakt zijn. Er verschijnt een timer boven de getroffen persoon, en een ander teamlid moet een bepaald doel halen voordat de timer afgelopen is, anders is je team een lid kwijt. Als een lid een bepaalde checkpoint haalt, komen de dode spelers weer in het spel om verder te kunnen spelen, zijn alle vier spelers dood, dan moet je het level opnieuw beginnen.

Je zult je eigen klasse kunnen kiezen, waaronder marksman, gespecialiseerd in het schieten op afstand. De andere klassen zijn miner, gunslinger en soldaat. De zes missies zijn zeer gevarieerd, van het beschermen en begeleiden van vee, het raften op een rivier die bewaakt wordt door bendeleden tot het redden van zo veel mogelijk goud uit een op ontploffen staande mijn. Als je alle missies uitgespeeld hebt, zal de expertmodus ontsloten worden, dezelfde levels, maar dan moeilijker qua vijanden en richten van het wapen.

FIA besluit snel over bandenleverancier

Het lijkt erop dat de FIA binnenkort een besluit zal nemen over de bandenleverancier voor 2011. Komende woensdag zal de World Motor Sport Council bijéén komen in Genève om te praten over de regels in de toekomstige seizoenen. Na weken van onzekerheid, waar de teams dicht bij een deal met Pirelli zijn gekomen, zal de FIA zeer waarschijnlijk een publieke uitspraak doen over haar ideeën voor de toekomst na afloop van deze bijeenkomst.

Alhoewel de FIA het zich makkelijk zou kunnen maken door de voorkeur van de teams over te nemen, houdt men nog een slag om de arm. "Wij zullen binnenkort een tender uitschrijven samen met de promoter van de sport, Bernie Ecclestone. De FOTA kan ideeën aandragen, maar wij zijn uiteindelijk diegene die de beslissing nemen. Diegene die het hardste roept, is niet diegene die beslist", aldus voorzitter Jean Todt in de La Parisien.

Verbod Snoop Dogg had te maken met strandrellen

Het verbieden van het concert van rapper Snoop Dogg op Parkpop hield verband met de strandrellen van vorige zomer in Hoek van Holland. Het Haagse gemeentebestuur liet dinsdag weten lessen te hebben geleerd uit het COT-rapport over het uit de hand gelopen strandfeest Sunset Grooves.

De Haagse driehoek van burgemeester, politie en justitie kreeg vorige week signalen dat rivaliserende groepen elkaar zouden treffen tijdens het concert van de Amerikaanse rapper. Het COT-rapport naar aanleiding van Hoek van Holland is er vervolgens op nageslagen.

"Dit rapport leert ons dat het hebben van signalen voor dreigende wanordelijkheden in combinatie met het niet kunnen reguleren van de toegang bij een open festival, grote risico's voor de openbare orde met zich meebrengt", schrijft burgemeester Jozias van Aartsen aan de gemeenteraad.

Cosworth werkt hard aan KERS

Cosworth heeft bekend gemaakt dat men de motoren geschikt aan het maken is om KERS te kunnen gebruiken in 2011. Het bedrijf uit Northampton levert haar motoren momenteel aan de drie nieuwe teams en Williams en heeft tot op heden al haar doelen ruim gehaald die voorafgaand aan de terugkeer beloofd waren.

Om te zorgen dat het merk lang succesvol in de Formule 1 actief zal blijven, doet het team er alles aan om haar motor te verbeteren. Het implementeren van KERS voor het komende seizoen valt hieronder. "Onze plannen voor 2011 zijn duidelijk. Wij willen klaar zijn voor een terugkeer van het KERS-systeem", aldus Mark Gallagher, hoofd F1 operations van Cosworth, tegenover AUTOSPORT. "Dat doel is niet makkelijk te verwezenlijken. Teams kunnen niet eenvoudigweg hun systeem aansluiten en dan werkt het. Wij moeten de motor herconfigureren en nog verschillende andere zaken aanpassen. Als we dat hebben gedaan is het aan de teams zelf om te kiezen of zij KERS willen gebruiken."

Lotus wil goed resultaat in 500e GP

Lotus zal dit weekend haar 500e race rijden in de Formule 1 en haar coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zijn er dan ook op gebrand om een goed resultaat te scoren. De hele familie van oprichter Colin Chapman zal naar Valencia ingevlogen worden voor deze speciale gelegenheid en tevens zal de Lotus Type 12 zijn opwachting in de pits maken.

Volgens Kovalainen is er een stijgende lijn in de prestaties van het team in de afgelopen week te zien en hij heeft dan ook goede hoop dat men competitief met de gevestigde teams zal worden; "De laatste races zijn heel positief verlopen voor het team. We boeken elk weekend vooruitgang en dat willen we ook vol blijven houden. Vanaf Valencia willen wij niet meer achteruit kijken, maar vooruit. In Canada zetten wij de andere teams op een ronde en dat kunnen wij de komende races weer. Dit is een historisch weekend voor Lotus en ik ben er trots op hier deel van te zijn."

 Mike Gascoyne, technisch directeur, denkt dat de geplande upgrades voor komend weekeinde ook in het voordeel van het team zullen werken. Jarno Trulli verwacht vooral veel van het nieuwe chassis en hoopt net als Kovalainen het team te kunnen feliciteren met een goede prestatie in de race.

Mr. Gay verkracht man en randt er 3 aan

Engeland is deze week in de ban van de rechtszaak rond PC Mark Carter. De 27-jarige man, die vier jaar geleden de titel 'Mr Gay UK' in de wacht sleepte, moet terechtstaan wegens de verkrachting van een man. Drie andere mannen zou hij hebben aangerand.

Carter, die de kost verdient als politieagent in Huddersfield, verkrachtte rond Kerst vorig jaar een man. Daarnaast zou hij eerder op die dag en de dag ervoor drie andere mannen hebben aangerand. Mr. Gay moet ook voorkomen wegens het bezit van 277 tabletten met anabole steroïden.

Volgens rechtbankverslagen sprak Carter alleen om zijn naam en adres te bevestigen. De hoorzitting voor de aantijgingen wegens seksueel misbruik is verdaagd tot 29 juni. Op 3 augustus moet hij voorkomen wegens illegaal drugsbezit.

De politieman werd overigens gekroond tot Mr. Gay door in zwemslip voor een jury met bekende mensen te dartelen. Indruk wist hij te maken in politie-uniform, compleet met steekvrij vest. "Twee jaar geleden huilde ik mezelf in slaap", vertelde hij destijds. "Ik was zo bang om uit de kast te komen, maar het was het beste dat ik ooit heb gedaan." Hij beweerde dat de belangrijkste reden om mee te doen aan de verkiezing het veranderen van 'de publieke opvatting over de stereotype homoseksuele man' was.

Chileense arbiter leidt laatste groepsduel Oranje

De laatste wedstrijd van het Nederlandse elftal in de groepsfase wordt geleid door Pablo Polo. De FIFA heeft de Chileen aangesteld voor het duel met Kameroen, dat nergens meer om gaat.

Arbiter Polo wordt in het duel bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Patricio Basualto en Francisco Mondria. Het tweetal is eveneens afkomstig uit Chili. Khali Al Ghamdi (Saudi-Arabië) is de vierde official. Het arbitrale korps wordt gecompleteerd door reserve-grensrechter Saleh Al Marzougi.

Voor Nederland staat er nog maar weinig op het spel tegen Kameroen. De manschappen van bondscoach Bert van Marwijk hebben zich al geplaatst voor de achtste finale. Bij een punt tegen het Afrikaanse land sluit Nederland het duel af als groepswinnaar. Dit betekent een gunstige loting voor de volgende ronde. In de achtste finale wacht Paraguay, Italië, Slowakije of Nieuw-Zeeland.

Voor Kameroen staat er helemaal niets meer op het spel. De ploeg verloor dit WK al tweemaal en is al uitgeschakeld. Denemarken en Japan maken in een onderling duel uit wie zich samen met Nederland plaatst voor de achtste finales.

'Joran is geen psychopaat'

Joran van der Sloot heeft een lage frustratietolerantie en heeft geen respect voor vrouwen. Van een psychopathische stoornis lijkt echter geen sprake, blijkt uit een psychologisch onderzoek dat de Peruaanse aanklager aan de rechter heeft overgedragen, meldt CNN.

Van der Sloot zou emotioneel onvolwassen zijn, een onaangepaste persoonlijkheid hebben en het niet kunnen accepteren als iemand hem tegenspreekt. Ook hecht hij geen belang aan het welzijn van anderen, oordeelt het rapport.

Anita van der Sloot, de moeder van Joran, zei in een dinsdagavond door RTL 4 uitgezonden interview, dat haar zoon mag 'verrekken in zijn cel'. "Als blijkt dat hij schuldig is, ga ik hem niet opzoeken in de gevangenis", voegde ze daar aan toe. Ze sloot niet uit dat Joran Stephany Flores heeft vermoord.

'Joran van der Sloot is geen psychopaat'
'Joran van der Sloot is geen psychopaat' (Foto: Novum)

Wimbledon Vandaag

De tweede dag van Wimbledon zit er alweer op. Het toernooi is vandaag weer een aantal geplaatste spelers kwijtgeraakt en de twee overgebleven Nederlandse heren zijn nog in de race voor de eindzege. Robin Haase is al zeker van een plaats in de tweede ronde. Thiemo de Bakker mag morgen terugkeren om zijn partij af te maken. Aranxta Rus is er echter niet in geslaagd de volgende ronde te behalen.

Uitslagen eerste ronde, heren

Speler Speler Uitslag
Rafael Nadal (2) Kei Nishikori 6-2, 6-4, 6-4
Robin Soderling Robby Ginepri 6-2, 6-2, 6-3
Jo-Wilfried Tsonga (10) Robert Kendrick 7-6 (7), 7-6 (6), 3-6, 6-4
Andy Murray Jan Hzjek 7-5, 6-1, 6-1
David Ferrer Nicolas Kiefer 6-4, 6-2, 6-3
Xavier Malisse Juan Carlos Ferrero 6-2, 6-7 (6), 7-6 (5), 4-6, 6-1
Robin Haase James Blake 6-2, 6-4, 6-4
Lukas Lacko Marcos Baghdatis 6-3, 2-6, 6-3, 6-1
Gilles Simon (26) Guilermo Alcaide 6-3, 6-4 7-6 (0)
Alexandr Dolgopolev Marco Chiudinelli 6-4, 6-3, 6-3
Paul-Henri Mathieu Marc Gicquel 6-1, 7-5, 3-6, 6-1
Lukasz Kubot Blaz Kavcic 4-6,6-2, 6-2, 6-3
Mikhail Youzhny (13) Dudi Sela 6-3, 6-4, 4-6, 7-6 (2)
Jarkko Nieminen Stefan Koubek 6-4, 7-6 (3), 5-7, 6-2
Tobias Kamke Guillermo Garcia-Lopez 5-7, 2-6, 7-5, 6-4, 6-4
Michael Rusell Pere Riba-Madrid 6-3, 7-6 (1), 2-6, 7-6 (1)
Ivan Dodig Oscar Hernandez 6-1, 6-3, 6-3
Marcel Granollers Frederico Gil 6-3, 6-0, 6-4
Illya Marchenko Michael Berrer 6-3, 7-5 opgave
Jeremy Chardy Daniel Gimeno-Traver 6-3, 6-3, 6-1
Fabio Fognini Fernando Verdasco (8) 7-6 (9), 6-2, 6-7 (5), 6-4
Thomasz Bellucci Ricardo Mello 6-4, 6-4, 6-4
Thiemo de Bakker Santiago Giraldo  6-7 (4), 6-4, 6-3, 5-7 **
Martin Fischer Go Soeda 6-4, 6-3, 6-1
Julien Benneteau (32) Kristof Vliegen 2-6, 6-7 (6), 6-1, 6-2, 7-5
Florent Serra Simon Greul 7-6 (2), 6-3, 6-2
Julian Reister Rik de Voest 6-4, 7-5, 3-6, 6-2
Sam Querrey (18) Sergiy Stakhovsky 7-6 (4), 6-3, 2-1 (opgave)
Nicolas Mahut John Isner(23) 4-6, 6-3, 7-6 (7), 6-7 (3) **
Andreas Seppi Nicolas Almagro (19) 7-6 (4), 7-6 (7), 6-2
Philipp Petzschner (33) Stephane Robert 6-4, 7-6 (6), 4-6, 2-6, 6-4

Uitslagen eerste ronde, vrouwen

Speler Speler Uitslag
Serena Williams (1) Michelle Larcher De Brito 6-0, 6-4
Mirjana Lucic Victoria Azarenka (14) 3-6, 3-6
Caroline Wozniacki Tathiana Garbin 6-1, 6-1
Svetlana Kuznetsova (19) Akgul Amanmuradova 6-2, 6-7 (5), 6-4
Maria Sharapova (16) Anastasia Pivovarova 6-1, 6-0
Agnieszka Radwanska Melinda Czink 6-3, 6-3
Na Li (9) Chanelle Scheepers 7-6 (5), 6-2
Dominika Cibulkova Lucie Safarova (25) 7-6 (5), 6-4
Iveta Benesova Anastasia Pavlyuchenkova (29) 3-6, 4-6
Monica Niculescu Giselle Dulko 6-3, 6-2
Sara Errani (32) Julie Coin 6-2, 6-4
Magdalena Rybarikova Aravane Rezai (18) 7-6 (8), 2-6, 5-7
Bojana Jovanovski Casey Dellacqua 6-1, 6-0
Petra Kvitova Sorana Cirstea 6-2, 6-2
Aranxta Rus Kai-Chen Chang 0-6, 6-2, 3-6
Edina Gallovits Timea Bacsinszky 4-6, 7-5, 6-3
Iona Raluca Olaru Alize Cornet 5-7, 6-4, 6-4
Alberta Brianti Jill Craybas 6-2, 7-5
Sybille Bammer Roberta Vinci 3-6, 3-6
Anastasia Rodionova Anne Keothavong 3-6, 6-2, 6-4
Anna Chakvetadze Andrea Petkovic 3-6, 6-4, 6-4
Aranxta Parra Santonja Olga Govortsova 6-3, 2-6, 6-4
Tamarine Tanasugarn Ayumi Morita 5-7, 1-6
Mariana Duque Marino Kurumi Nara  4-6, 2-6
Jie Zheng Pauline Parmentier 7-5, 6-4
Klara Zakopalova Yvonne Meusburger 6-7 (1), 6-1, 6-0
Kaia Kanepi Samantha Stosur (6) 6-4, 6-4
Romina Sarina Oprandi Heather Watson 6-4, 1-6, 6-3
Flavia Pennetta (10) Anabel Medina Garrigues 6-4, 6-0
Barbora Zahlavova Strycova Elena Vesnina 6-1, 6-3
Daniela Hantuchova Vania King 6-7 (4), 7-6 (4)**

** Wedstrijd gestaakt vanwege invallende duisternis


Geplaatste spelers in actie:
Heren:

Court Speler Speler
Centre Michael Llodra Andy Roddick (5)
Centre Novak Djokovic (3) Taylor Dent
No. 1 Evgeny Korolev Lleyton Hewitt
No. 1 Roger Federer (1) Ilija Bozoljac
No. 2 Gael Monfils (21) Karol Beck
No. 2 Tomas Berdych Benjamin Becker
No. 12 Feliciano Lopez (22) Ricardas Berankis
No. 12 Daniel Brands Nikolay Davydenko (7)
No. 14 Viktor Troicki Jurgen Melzer (16)
No. 16 Brendan Evans Albert Montanes (28)
No. 17 Victor Hanescu (31) Marsel Ilhan
No. 19 Philipp Kohlschreiber (29) Teimuraz Gabashvili

Dames:

Court Speler Speler
Centre Ekaterina Makarova Venus Williams (2)
No. 1 Kim Clijsters (8) Karolina Sprem
No. 2 Justine Henin (17) Kristina Barrois
No. 2 Aleksandra Wozniak Jelena Jankovic (4)
No. 5 Shahar Peer (13) Angelique Kerber
No. 5 Shenay Perry Maria Kirilenko (27)
No. 12 Petra Martic Marion Bartolli (11)
No. 12 Yanina Wickmayer (15) Kirsten Flipkens
No. 14 Jarmila Groth Melanie Oudin (33)
No. 14 Andrea Hlavackova Vera Zvonareva (21)
No. 17 Yung-Jan Chan Nadia Petrova (12)
No. 17 Alona Bondarenko (28) Varvara Lepchenko
No. 18 Greta Arn Alicia Molik
No. 18 Alisa Kleybanova (26) Alla Kudryavtseva
No. 19 Regina Kulikova Yaroslava Shvedova (30)

Porno in plaats van voetbal

Normaal gaat er al nauwelijks een dag voorbij zonder dat ergens voetbal op tv is, laat staan nu het WK gespeeld wordt. En dat terwijl voetbal een slecht surrogaat is voor iets veel leukers. Seks! Er zijn verrassende overeenkomsten maar ze vallen allemaal in het nadeel van voetbal en in het voordeel van seks uit. Een van de overeenkomsten is dat iets ergens in moet. Bij voetbal moet er een bal in het doel en bij seks een penis in een vagina. En dat laatste is eigenlijk maar 1 van de vele fascinerende variaties die seks kent.

[WK pool] Tussenstand na dag 12

Dag twaalf van het WK voetbal in Zuid-Afrika zit er inmiddels op, dus het is weer hoog tijd voor een update van de stand in de FOK! WK 2010 Pool. Hieronder vind je de top vijf van deelnemers en subleagues.

Droid gaat nog steeds aan de leiding en heeft nu 1105 punten. stigmatic_agony staat nu op een tweede plek met 970 punten. RemyRR komt de top vijf binnen, hij staat nu met 945 punten derde.  nogeenoudebekende zakte naar de vierde plek, hij heeft tot nu toe 940 punten verzameld. De top vijf word volgemaakt door Olieeee met 920 punten.

Bij de subleagues veranderde er na vandaag een nieuwe leider. ~~Rush Addict~~  steeg naar de koppositie met 615 punten. ouwe zakte naar de tweede plek en een score van 569 punten. Zij worden op de voet gevolgd door KLBSC met 545 punten en WK Forum met 530 punten. FOK!sportcrew sluit de rij met 527 punten.

Het kan trouwens zijn dat je na vandaag juist iets minder punten hebt. In de afgelopen dagen zijn er namelijk tijdens het invoeren wat foutjes in geslopen. Deze zijn inmiddels gecorrigeerd.

 

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues).

Doden bij aanslagen in Irak

Bij bomaanslagen in Irak zijn dinsdag zeker negen mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn twee leiders van de Zonen van Irak, een soennitische beweging die de strijd is aangegaan tegen de opstandelingen van Al-Qaida in Irak.

Het geweld begon dinsdagmorgen. Een bermbom ontplofte in de soennitische regio Dora in het zuiden van de provincie Bagdad. De aanslag was gericht tegen een medewerker van het ministerie van transport, maar miste doel. Twee omstanders kwamen om het leven en zeker acht mensen raakten gewond.

In de provincie Diyala, ten noorden van Bagdad, kwamen bij verschillende aanslagen met autobommen twee leiders van de Zonen van Irak om het leven.

Een paar uur later kwam een uitgesproken criticus van Al-Qaida om het leven terwijl hij met zijn auto door Fallujah, ongeveer 65 kilometer ten westen van Bagdad, reed. Een andere inzittende van de auto raakte gewond.

In Baqouba, de hoofdstad van Diyala, ontplofte een motor die geladen was met explosieven. Acht burgers raakten bij de ontploffing gewond.

Bij een aantal andere aanslagen in Bagdad en de noordelijke stad Mosul kwamen nog eens vier mensen om het leven.

Voor een prikkie, Ford Focus station uit 2002

Een man uit het Amerikaanse Auburn Hills heeft een speciale aanbieding. Hij heeft een mooie Ford Focus station te koop staan op Craigslist. De auto uit 2002 heeft echter wel een flinke levensgeschiedenis. Zo heeft de auto al zo'n 3 ton gelopen en is hij eerder gebruikt voor het vervoeren van bloed- en urinemonsters.

De flesjes hebben echter wel eens gelekt, dus de auto stinkt volgens de verkoper naar een mix van bloed en urine. Wil je van de stank af, dan zul je het tapijt en de achterbank moeten verwijderen.

Overigens heeft een potentiële klant onlangs in de auto gekotst. Dus naast bloed en urine, krijg je ook nog eens de heerlijke geur van braaksel in je neus, zo vertelt de verkoper eerlijk.

Slachtoffer deels blind na straatroof

De officier van justitie eist tegen een 18-jarige man uit Delfzijl een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor een reeks gewelddadige straatroven in Groningen. Op 17 februari zou D.B. weer hebben toegeslagen in de binnenstad.

Het slachtoffer werd toen bij de roof zo zwaar mishandeld dat hij nu gedeeltelijk blind is. Genezing is uitgesloten. D.B. heeft bekend de straatroven te hebben gepleegd, omdat hij geld nodig had. De jongeman werd vorig jaar betrapt toen hij opnieuw toesloeg in Groningen. Een handlanger van D.B. stond eveneens terecht.

Justitie eist tegen de 20-jarige medeverdachte P.K. een celstraf van achttien maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk. D.B. meent dat hij samen met zijn maat in een nacht maar liefst vier keer heeft toegeslagen. Volgens P.K. klopt daar niets van. Hij ging puur met zijn vriend mee 'om eens lekker te chillen'. Hij zou niet door hebben gehad dat D.B. ondertussen vier mensen van hun geld afhielp.

[WBD] Rus uitgeschakeld, De Bakker morgen verder

Aranxta Rus is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De tennisster kon het na drie sets niet opwerken tegen Kai-Cheng Chang. In een uiterst wisselvallige partij werd het 0-6, 6-2 en 3-6.

Nadat Chang Rus in de eerste set maar negen puntjes gunde leek de wedstrijd af te stevenen op een deceptie voor de Nederlandse. In set twee ging ze echter twee keer door de service heen van haar opponente en had ze ook in set drie een kans op een break. Echter werkte Chang deze weg en sloeg zelf toe in de achtste game, waarna ze in de volgende game het uitserveerde.

Thiemo de Bakker kon zijn partij niet afmaken op het heilige gras. Zijn partij tegen Santiago Giraldo werd na vier sets afgebroken, toen Giraldo net de vierde set naar zich toe had getrokken. De stand is 6-7, 6-4, 6-3 en 5-7. Morgenmiddag zal de partij worden afgemaakt.

 

Lindsay Lohan poseert naakt met handtassen

Lindsay Lohan gaat uit de kleren voor een fotoreportage. De 23-jarige poseert naakt voor haar nieuwe lijn '6126'-handtassen. De plaatjes worden volgende maand geschoten in Los Angeles. Lindsays tassenlijn valt onder het merk The California Bag en ligt in de herfst in de Verenigde Staten in de winkels.

Over de enkelband van Lohan maakt het bedrijf zich geen zorgen. "We denken erover om de politie vragen om erbij te zijn, zodat we de enkelband af kunnen doen voor de foto's," vertelt een woordvoerder van The California Bag aan Los Angeles Magazine. Lindsay loopt sinds vorige maand met een alcoholdetecterende enkelband. Die moet zij dragen op last van de rechter.

Lohan lijkt steeds minder moeite te hebben met intimiteit voor de camera. De actrice speelt de hoofdrol in het docudrama 'Inferno' over het leven van 'Deep Throat'-pornoactrice Linda Lovelace. De film, waarin expliciete seksscènes zouden zitten, moet dit jaar uitkomen in de Verenigde Staten.

Lohan beweert echter dat de film een smaakvolle verfilming van het leven van Lovelace wordt. "De manier waarop de regisseur het wil filmen is niet vulgair," vertelt de actrice aan de Australische krant Sydney Morning Herald. "Het gaat over haar ziel en de film laat zien hoe bang ze was."

Lindsay Lohan
Lindsay Lohan (Foto: Novum)

[Groep B] Uitslag Nigeria - Zuid-Korea

Zuid-Korea is doorgedrongen tot de achtste finales van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Aziaten speelden gelijk tegen Nigeria (2-2). Argentinië won echter van Griekenland, waardoor de Zuid-Koreanen alsnog door zijn.

Nigeria begon goed aan de wedstrijd tegen Zuid-Korea, die gewonnen moest worden. In de twaalfde minuut zette Uche zijn land op voorsprong, nadat verdediger Cha Doo-ri een fout maakte. Niet veel later dacht diezelfde Uche ook de tweede Nigeriaanse treffer te maken. Zijn schot belandde echter op de paal.

Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Lee Jung-soo wilde middels een kopbal scoren, maar raakte de bal niet. Via zijn been kwam het object alsnog in het doel terecht. Na de theepauze kwam Zuid-Korea zelfs op voorsprong, omdat Park Chu-young een vrije trap verzilverde.

Zuid-Korea leek in het vervolg op rozen te zitten, maar maakte vooral een nerveuze indruk. Beide ploegen maakten veel fouten, wat overigens ten goede kwam aan de amusementswaarde. Zo miste Yakubu een enorme kans door van dichtbij een leeg doel te missen. Twee minuten later kreeg de Nigeriaan weer een kans. Deze keer lag de bal op de stip en maakte hij geen fout.

Martins en Obinna (twee keer) waren dichtbij een derde Koreaanse treffer, maar dat doelpunt werd niet meer gemaakt.


Nigeria

2 - 2

Zuid-Korea

 12' Uche
 69' Yakubu(pen)
   38' Lee Jung-soo
 49' Park Chu-young
 
 Gele kaart: Enyeama, Obasi, Ayila, (Nigeria), Kim nam-il, (Zuid-Korea)
 
Stadion:  Moses Mabhida Stadion (Durban),
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Benquerença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Enyeama
Odiah
Yobo(Echiejile/46')
Shittu
Afolabi
Obasi
Ayila
Kanu (Martins/57')
Etuhu
Uche
Yakubu (Obinna/70')
  Jung Sung-ryong
Cha Doo-ri
Cho Yong-hyung
Lee Jung-soo
Lee Young-pyo
Lee Chung-yong
Ki Sung-yueng (Kim Jae-sung/87)
Park Ji-sung
Kim Jung-woo
Yeom Ki-hun (Kim Nam-il/64)
Park Chu-young (Kim Dong-yin/90+2)

[Groep B] Uitslag Griekenland - Argentinië

Argentinië heeft zich ongeslagen weten te plaatsen voor de volgende ronde van het WK. De ploeg van bondscoach Diego Maradona was in Polokwane een maatje te groot voor Griekenland. In de slotfase wisten de Argentijnen het verschil in doelpunten om te zetten.

Maradona besloot zijn elftal op maar liefst zeven plaatsen te wijzigen en dat kwam het spel van Argentinië zeker niet ten goede. Het tempo lag vele malen te laag en ook misten de Argentijnen het creatieve spel wat ze eerder wel lieten zien. Desondanks kregen ze voor rust wel een aantal grote kansen. Zo was het tweemaal bijna Aguero die voor gevaar zorgde maar doelman Tzorvas liet zijn klasse zien.

De Grieken hanteerden in de gehele wedstrijd een verdedigende speelstijl. Zelfs toen Zuid-Korea op voorsprong bleek te staan, gingen de Grieken niet in de aanval. Vlak na rust leek het strijdplan nog te werken ook. Het was Samaras die voorlangs schoot en daarmee de grootste kans van de Grieken om zeep wist te helpen.

Argentinië werd in de tweede helft eigenlijk niet gevaarlijk maar wist in de slotfase via Demichelis en Palermo alsnog te scoren en de eindstand van 2-0 op de borden te zetten.

Griekenland

0 - 2

Argentinië

     77' Demichelis
 88' Palermo
 
 Gele kaart: Katsouranis, (Griekenland),
 
Stadion: Peter Mokaba Stadium, Polokwane
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Irmatov
 
Opstelling:   Opstelling:
Tzorvas
Vyntra
Kyrgiakos
Papadopoulos
Torosidis (Patsatzoglou/55')
Tziolis
Papastathopoulos
Karagounis (Spiropoulos/46')
Moras
Katsouranis (Ninis/54')
Samaras
  Romero
Otamendi
Demichelis
Burdisso
C. Rodriguez
Maxi Rodríguez (Di Maria/63')
Bolatti
Messi
Verón
Agüero
Milito

PVV: geen halal vlees op de barbecue

De PVV-fractie in de gemeenteraad van Den Haag heeft het college gevraagd om vrijdag geen halal vlees op de barbecue te leggen. De partij wil geen uitingen van de moslimreligie tijdens de traditionele barbecue.

Ook vindt de PVV dat halal geslachte dieren het slachtoffer zijn van dierenmishandeling. De partij heeft het college verder de suggestie gedaan om halalvlees voortaan te bannen uit het stadhuis en bij festiviteiten waar de gemeente bij betrokken is.

'Mourinho haalt troetelkind Maicon naar Real Madrid'

Douglas Maicon gaat zich na het WK mogelijk bij een andere club melden. De verdediger van Internazionale staat voor een transfer naar Real Madrid, zo meldt het Italiaanse La Gazetta dello Sport.

Het invloedrijke medium weet te melden dat Real Madrid een bedrag van 28 miljoen euro over heeft voor de vleugelverdediger, die momenteel op het WK uitkomt met Brazilië. Het bedrag ligt vijf miljoen lager dan de prijs die Internazionale in eerste instantie voor de speler wilde hebben.

Mocht het tot een transfer komen, dan bewandelt Maicon dezelfde weg als José Mourinho. De oefenmeester was afgelopen seizoen zeer succesvol bij de Nerazzurri en maakte reeds de overstap naar de Spaanse grootmacht.

Maicon begon zijn profloopbaan bij Cruzeiro. De Braziliaan maakte in 2004 de overstap naar het Franse AS Monaco. Daar wekte hij de interesse van Internazionale, dat dit seizoen veel plezier aan de hoofdrolspeler beleefde.

Spaans parlement stemt in met hervormingen

Het Spaanse parlement heeft dinsdag met 169 stemmen voor en 8 stemmen tegen ingestemd met hervormingen van de arbeidsmarkt. Er waren 173 onthoudingen. De hervormingen, die erop gericht zijn het ontslaan van personeel eenvoudiger en goedkoper te maken, moeten de economie een stimulans geven.

Uit de uitslag van de stemming wordt duidelijk dat de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero geïsoleerd is geraakt in zijn strijd tegen de economische crisis. Alleen zijn eigen partij, de Socialisten, stemde voor de hervormingen. De onthoudingen kwamen van oppositiepartijen die de hervormingen 'ineffectief' noemden.

Fans mogen niet dansen op Jacksons graf

Het bezoek van fans aan het graf van Michael Jackson op zijn sterfdag is aan banden gelegd. Een woordvoerder van begraafplaats Forest Lawn in Los Angeles laat weten dat de fans zich aan bepaalde regels moeten houden. Zo mogen er geen duiven worden losgelaten en geen ballonnen worden opgelaten.

Ook moeten fans hun plannen staken om liedjes te zingen en dansjes uit te voeren bij het graf. De politie heeft volgens entertainmentwebsite TMZ haar eigen regels opgesteld. Zo mag er niet overnacht worden in de buurt van de begraafplaats en is parkeren rondom Forest Lawn die dag niet toegestaan. De politie kijkt er ook streng op toe dat er geen straatverkoop plaatsvindt.

Vrijdag is het een jaar geleden dat de King of Pop thuis stierf aan een overdosis propofol. Fans worden die dag beperkt toegelaten tot de begraafplaats. Ze krijgen echter geen toegang tot het mausoleum waar hun idool begraven ligt.

Cel voor 'beestachtige' moord na scheuren balzak

Een vrouw is dinsdag veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op haar partner. De rechtbank in Dordrecht acht bewezen dat de vrouw in september in hun woning in Dordrecht eerst op 'beestachtige wijze' het geslachtsorgaan van haar partner heeft verwond en daarna heeft geprobeerd hem te wurgen. De man overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

De officier van justitie had acht jaar cel tegen de vrouw geëist, maar de rechtbank vond die strafmaat onvoldoende.

Het lichaam van de man werd in de vroege ochtend van 17 september door gewaarschuwde agenten aangetroffen in de woonkamer van de woning in Dordrecht. Zijn scrotum bleek te zijn gescheurd. Ze had 'met een scherp voorwerp herhaaldelijk heftig geweld uitgeoefend op de balzak'. Ook werden bloeduitstortingen in de halsspieren en rond het strottenhoofd aangetroffen en bleek zijn tongbeen te zijn gebroken.

De vrouw was in de woning toen de agenten hun ontdekking deden. Zij verklaarde achteraf dat er niemand anders in de woning was toen de man de verwondingen opliep. Onder haar ringen werd bloed van het slachtoffer aangetroffen.

De in 1960 geboren vrouw zegt zich niets van het voorval te kunnen herinneren en stelt dat ze tegen het einde van de middag op 16 september was gaan slapen en de volgende ochtend wakker werd. De rechtbank stelt echter op basis van verschillende sporen dat de vrouw de man opzettelijk van het leven heeft beroofd.

Normaal wordt voor moord twaalf tot vijftien jaar cel opgelegd en de rechtbank ziet geen reden af te wijken van de ondergrens. De 'beestachtige wijze' waarop de vrouw haar partner heeft verwond, vindt de rechtbank juist reden voor een zwaardere straf, maar aangezien de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is, houdt de rechtbank het bij twaalf jaar cel.

Bendtner verwacht zege op Japan door Deense lengte

Voor Nicklas Bendtner is het klip en klaar: de lengte van het Deense nationale elftal gaat de doorslag geven in de krachtmeting met Japan. De lange spits moet met Denemarken winnen om Japan voorbij te streven in de laatste wedstrijd van Groep E.

Bendtner gokt op een zege voor de Denen, die volgens de aanvaller over veel meer fysieke kracht beschikken. Donderdag staat op dezelfde tijd het treffen tussen Nederland en Kameroen, dat nergens meer om gaat, op de rol.

"Japan heeft een sterke defensie, maar ik geloof in onze kracht. Als we onze lengte in de aanval gebruiken krijgen we iedere defensie klein", aldus Bendtner, die op het mondiale eindtoernooi tot dusverre één keer trefzeker was.

Waar de Aziaten genoeg hebben aan een gelijkspel om de knock out-fase te bereiken, zullen de Denen moeten winnen. "Ik zal hevig teleurgesteld zijn als we niet winnen", besluit de 1 meter 93 lange spits.

[WBD] Nadal: "Zal lastig worden tegen Haase"

Rafael Nadal bereikte vandaag de tweede ronde van Wimbledon door de Japanner Kei Nishikori met 6-2, 6-4 en 6-4 te verslaan. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Robin Haase, een opponent die hij als een zeer lastige tegenstander beschouwt.

"Ik had vandaag een goede overwinning. Het was een lastige tegenstander," zei Nadal die in zijn tweede partij meer tegenstand verwacht. "In de volgende ronde weet ik zeker dat het erg lastig wordt tegen iemand met een erg gevaarlijke opslag als Robin Haase."

Van Lingen en Pauw naar Rusland

Bert van Lingen en Vera Pauw gaan bij de Russische voetbalbond aan de slag. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Van Lingen wordt assistent van bondscoach Dick Advocaat. Daarnaast gaat hij de jeugdopleiding coördineren. Pauw, partner van Van Lingen, wordt technisch directeur van het vrouwenvoetbal.

Pauw was tot 1 april bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. Van Lingen en Pauw ondertekenden allebei een contract voor twee jaar, met een optie voor nog eens twee jaar.

Boonen rijdt Belgisch kampioenschap

Tom Boonen zal deel gaan nemen aan het Belgisch kampioenschap wielrennen dat komende zondag in Leuven gehouden zal worden. De Quick-Step-renner raakte geblesseerd aan zijn knie na een valpartij in de Ronde van Zwitserland. Hierdoor laat hij morgen de koers Halle-Ingooigem schieten.

"Ik voel nog altijd een knagende pijn in de linkerknie en voorlopig mag ik die nog niet belasten, maar ik ga ervan uit dat het voor zondag in orde komt," zei Boonen. "Het is vervelend dat geen mens weet waar de hinder vandaan komt. Een pijnsignaal wil zeggen dat er iets kapot is of dat er een ontsteking aankomt. Met afzeggen voor de Tour houd ik voorlopig geen rekening. Maar als de pijn terugkomt, zullen we dat toch ernstig moeten overwegen."

Straatnaambord Wall Street voor ton geveild

Een oud straatnaambord dat eens op een kruispunt nabij de aandelenbeurs van New York stond is op een veiling voor een bedrag van 116.500 dollar (95.000 euro) van eigenaar gewisseld. Het bord, met de straatnamen 'Wall St.' en 'Broad St.', werd via de telefoon door een onbekende koper aangeschaft.

Het bord stond in het verleden voor het voormalige hoofdkantoor van de Amerikaanse bank J.P. Morgan & Co. in New York. Het kruispunt was in 1920 de plek waar 38 mensen bij een bomaanslag om het leven kwamen en honderden gewond raakten. Ook het straatnaambord werd door bomscherven toegetakeld.

Rechter VS verwerpt verbod op olieboren

Een rechter in New Orleans heeft dinsdag een verbod van zes maanden op het boren naar olie in de diepzee verworpen. Het Witte Huis liet weten dat de Amerikaanse regering tegen de beslissing in beroep gaat.

De regering had de uitgave van nieuwe boorvergunningen stopgezet en het boren naar olie in 33 bronnen in de Golf van Mexico tijdelijk stilgelegd. Diverse bedrijven binnen de olie-industrie hadden de rechter in New Orleans verzocht het moratorium teniet te doen, omdat zij meenden dat het naar willekeur was ingesteld.

Het verbod werd ingesteld na de explosie op boorplatform Deepwater Horizon op 20 april. Die explosie veroorzaakte een lek waaruit tot op de dag van vandaag miljoenen liters olie de Golf in lekken.

Bewaakster geschorst na naaktreportage

De 21-jarige Jessie Lunderby raakt waarschijnlijk haar baan kwijt. De mooie blondine is namelijk naakt te zien op de website van Playboy. En dat is niet zo handig als je bewaakster bent in een mannengevangenis.

Lunderby is al drie jaar werkzaam bij een gevangenis in Washington County, in de staat Arkansas, maar is nu met betaald verlof gestuurd. Toch heeft ze geen spijt van de fotoreportage. Ze geeft bij haar persoonsomschrijving aan graag als undercover agent te willen werken, maar als je naakt op internet te bewonderen bent, wordt dat wel wat lastig.

Tegen de struise dame loopt nu een intern onderzoek om te bekijken of ze officiële regels heeft geschonden. Dergelijke regels zouden ook 'onwaardig gedrag van een ambtenaar of medewerker van de afdeling' verbieden.


Een compilatie van de foto's
Een van de foto's is hier te zien (NSFW)

Parreira neemt ontslag als bondscoach Zuid-Afrika

Zoals verwacht heeft Carlos Alberto Parreira ontslag genomen als bondscoach van Zuid-Afrika. De Braziliaan wist Bafana Bafana niet door de poulefase te loodsen.

Parreira sloot zijn termijn in Zuid-Afrika wel positief af: Frankrijk werd met 2-1 aan de kant geschoven door doelpunten van Bongani Khumalo en Katlego Mphela. Het Duitse Kicker maakt melding van het vertrek van Parreira.

"Ik denk dat het een wijs besluit is. We hebben zeer hard gewerkt en hebben tijdens een langere periode maar één duel verloren. Ik ben trots. Voor Zuid-Afrika komt er weer een lange weg aan met onder andere de Afrika Cup en het WK van 2014", aldus de bondscoach, die nog niet weet waar zijn toekomst ligt.

Parreira wist als bondscoach in 1994 met Brazilië beslag te leggen op de wereldtitel. In oktober 2009 werd de keuzeheer door Zuid-Afrika aangesteld als opvolger van Joel Santana, die niet voldeed. Het contract van de Braziliaan liep in Zuid-Afrika door tot en met 15 juli 2010.

Atlete Graf twee jaar geschorst

Het Oostenrijkse anitdopingbureau NADA heeft atlete Stephanie Graf een schorsing van twee jaar opgelegd. Reden hiervoor is dat de Oostenrijkse 800 meter-loopster zich schuldig maakte aan het uitvoeren van bloedtransfusies.

De inmiddels 37-jarige Graf beëindigde in 2004 haar loopbaan en heeft het gebruik van doping altijd ontkend. De zilveren medaillewinnares van de Olympische Spelen van 2000 heeft wel bekend de Weense bloedbank Humanplasma bezocht te hebben en daar ooit bloed afgestaan te hebben.

Verbeet herkozen als Kamervoorzitter

PvdA-Kamerlid Gerdi Verbeet is dinsdag herkozen als voorzitter van de Tweede Kamer. Ze kreeg 94 stemmen. Daarmee bleef ze tegenkandidaat Charlie Aptroot (VVD) ruimschoots voor. Hij kreeg 54 stemmen.

Verbeet is voorzitter sinds december 2006. Destijds versloeg ze de oud-ministers Henk Kamp (VVD) en Maria van der Hoeven (CDA). Verbeet zei zich de komende tijd te willen blijven inzetten voor de positie van de Tweede Kamer en voor een goed verloop van debatten.

Voorafgaand aan de stemming over de nieuwe voorzitter debatteerde de Tweede Kamer met de twee kandidaten. Aptroot stelde daarbij voor om de regels voor de aanvraag van een spoeddebat te veranderen, wat hem op kritiek van de SP en de PVV kwam te staan. Verbeet wil de regels niet veranderen. Die houden in dat dertig zetels genoeg zijn om een spoeddebat op de agenda te krijgen.

Zowel Aptroot als Verbeet zei iets te willen doen aan het wekelijkse vragenuur, dat rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden. Beiden vinden dat het korter en sneller moet, waarbij bewindslieden geen lange betogen mogen houden zonder de vragen te beantwoorden.

Verbeet herkozen als Kamervoorzitter
Verbeet herkozen als Kamervoorzitter (Foto: Novum)

'Kindersterfte in Afrika gestegen'

De kindersterfte in zes landen beneden de Sahara is de laatste twintig jaar gestegen. Dat staat in een dinsdag gepubliceerd rapport over de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties. In het rapport staat tevens dat tien Afrikaanse landen het armoedecijfer in twintig jaar hebben weten te halveren.

De landen waar de kindersterfte steeg zijn Kameroen, de Centraal Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, Kenia en Zambia. Het Afrika beneden de Sahara is de enige regio in de wereld waar een toename van de sterfte van kinderen onder 5 jaar werd waargenomen.

Van de 36 landen waar de kindersterfte hoger ligt dan honderd doden op duizend geborenen, liggen er 34 in Afrika beneden de Sahara. De andere twee landen zijn Afghanistan en Birma.

Tien Afrikaanse landen wisten sinds 1990 hun armoedecijfer te halveren. Onder deze landen zijn ook relatief dichtbevolkte landen als Ethiopië en Egypte en gebieden waar oorlog heeft gewoed, zoals Angola. In Nigeria en Zimbabwe is het aantal mensen dat in armoede leeft echter gestegen.

Volgens het rapport is de belangrijkste boodschap met betrekking tot de Millenniumdoelstellingen dat vooruitgang mogelijk is. Voorwaarden die een land helpen bij vooruitgang zijn een open handelsbeleid, openstaan voor technologie, een consistent leiderschap dat er op is gericht om armoede te verminderen en hervormingen die de publieke sector verantwoordelijk maken.

De Millenniumdoelstellingen, die in 1990 door 189 wereldleiders werden aangenomen, zijn een aantal afspraken over onder andere het halveren van de armoede, het verzekeren van basisonderwijs voor alle kinderen, het aanpakken van het hiv/aids-probleem en het halveren van het aantal mensen dat geen toegang heeft tot schoon water en basis hygiëne.

'Defensie verbiedt uitgave over Srebrenica'

Het ministerie van Defensie heeft een speciale uitgave van het blad De Onderofficier over Srebrenica verboden. Aandacht voor Srebrenica is volgens Defensie schadelijk voor de landmacht, meldt het televisieprogramma Netwerk dinsdag.

Het blad is een uitgave van Defensie, maar wordt ook extern verspreid. De Onderofficier wilde met het oog op de vijftiende herdenking van de val van Srebrenica een speciaal nummer hierover uitbrengen.

Hoofd van de afdeling communicatie van Defensie luitenant-kolonel Paul Kolken verbood de publicatie toen hij over de speciale uitgave hoorde. In een e-mail zou hij onder meer hebben geschreven dat publicatie van de special 'naar alle waarschijnlijkheid' de landmacht schade zal berokkenen. Defensie zou in een tijd van coalitievorming en grote bezuinigingen alleen positief in het nieuws willen komen.

Kamerleden van de VVD, PvdA, SP en D66 noemen het verbod tegenover Netwerk krampachtig. Zij vinden dat er geen enkele reden is van Srebrenica een taboeonderwerp te maken.

Een woordvoerder van minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) stelt dat het besluit de publicatie te verbieden is genomen, omdat het niet het juiste moment werd gevonden om het onderwerp te behandelen. Het ministerie heeft volgens de woordvoerder echter wel degelijk veel aandacht voor de erfenis van Srebrenica.

Domenech weigert Parreira hand te schudden na verlies

Raymond Domenech werd dinsdagmiddag uitgeschakeld in de poulefase van het WK. Zuid-Afrika bleek met 2-1 te sterk, waar een ruime zege nodig was. De Franse bondscoach toonde zich na afloop een zeer slecht verliezer.

Domenech maakte een controversieel einde aan zijn zesjarige loopbaan als bondscoach van Les Bleus door de hand van collega-trainer Carlos Alberto Parreira te weigeren. Dit naar aanleiding van een eerdere uitspraak van Parreira, die zei dat Frankrijk het niet verdiende op het WK aanwezig te zijn.

Het incident vond na afloop van het duel plaats. Parreira was absoluut niet blij met de onbeleefde actie van Domenech en pakte hem vast aan zijn kleren. Het was symptomatisch voor het WK van de Fransen, die roemloos hun biezen weer kunnen pakken. Er werd niet één keer gewonnen in Zuid-Afrika.

Domenech maakte recentelijk bekend dat hij zal vertrekken na het mondiale eindtoernooi. Hij wordt vervangen door Laurent Blanc, die een helse klus staat te wachten. De oefenmeester moet van het uiteengevallen sterrenensemble weer een team maken.

Weer en schade in GT5

Sony Computer Entertainment Worldwide Studios president Shuhei Yoshida heeft aangegeven dat er een hoop nieuwe features in Gran Turismo 5 zullen zitten. Gran Turismo 5 moet volgens Yoshida een meer rijkelijke, diepgaande en opwindende ervaring worden dan wat je verwacht, zelfs van een serie die zo innoverend en uitvindend is als Gran Turismo.

Gran Turismo 5 zal in tegenstelling tot de vorige delen nog meer auto's en racebanen beschikken. Daarnaast zullen schades aan de auto's, weersomstandigheden en nachtelijke races ook aanwezig zijn. Gran Turismo richt zich meer dan ooit op een innoverende manier om alle Gran Turismo racers in één community te krijgen. Of je nou van kartracen houdt, stunten met je auto, het top gears test-track rondracet of gewoon ervan houdt om een eigen racebaan te maken en te delen ligt helemaal aan de spelers zelf.

Er gingen al eerder geruchten dat weer en schade zouden worden toegevoegd, nu is dit 100% zeker en kunnen we wachten tot twee november, de releasedatum van Gran Turismo 5.

Auto
Dadelijk toch met deuken en scheuren.

Roodhemden herdenken doodgeschoten leider

Duizenden Thaise anti-regeringsdemonstranten, de zogenaamde roodhemden, hebben dinsdag in de Thaise hoofdstad Bangkok de laatste eer betoond aan generaal Khattiya Sawasdiphol, een van de demonstrantenleiders die op het hoogtepunt van de onlusten in Bangkok door een sluipschutter werd gedood. De rouwenden kwamen bijeen in een boeddistische tempel voor zijn crematie.

Het was de grootste bijeenkomst van roodhemden sinds de onderdrukking van hun protest door het Thaise leger. Politiecommissaris Vicahi Sangparpai zei dat ongeveer achthonderd politieagenten, onder wie bommenteams, oproerpolitie en agenten in burger, in het gebied rond de tempel werden ingezet. Vicepremier Suthep Thaugsuban zei tegen de Thaise tv-zender Thai PBS niet bezorgd te zijn over de grote groep roodhemden. "Ik heb groot vertrouwen in de politie", aldus Suthep.

De roodhemden protesteerden tien weken lang tegen de regering van premier Abhisit Vejjajiva. Bij de protesten kwamen ongeveer negentig mensen om het leven en raakten er 1400 gewond. Khattiya, beter bekend als Seh Daeng, werd door de regering beschouwd als de leider van een militante vleugel van de roodhemden. Zijn dood wekte de woede van de demonstranten en leidde tot rellen en geweld. Zes dagen na zijn dood volgde de laatste confrontatie met het Thaise leger.

De Rossi vreest Oranje

Italië houdt al rekening met een tweede plaats achter Paraguay in Groep F van het WK in Zuid-Afrika. Mocht Nederland eerste worden in de eigen poule, dan treft het La Squadra Azzurra.

De prestaties van de Italianen op het WK zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Tot dusverre werd tweemaal teleurstellend gelijkgespeeld tegen Paraguay en Nieuw-Zeeland. De ploeg van bondscoach Marcello Lippi moet daardoor winnen van Slowakije, wil het zich plaatsen voor de achtste finale. Paraguay wordt hoogstwaarschijnlijk eerste en treft de nummer twee van Groep E, Denemarken of Japan.

Daniele De Rossi ziet de ernst in van de Italiaanse situatie. "We moeten snel verbeteren, anders komen we niet ver dit WK", verklaart de middenvelder, die tegen Paraguay scoorde en in het duel met Nieuw-Zeeland een penalty versierde. "We speelden tegen Nieuw-Zeeland de hele wedstrijd op hun helft zonder dat we voorin veel lieten zien. Dat is niet de schuld van de aanvallers, maar van de hele ploeg."

"Als we tweede worden in de poule zijn onze vooruitzichten niet erg aantrekkelijk", vervolgt De Rossi. "Dan moeten we tegen Nederland. Dat moet dan maar. Tegelijkertijd is het zinloos om te gaan rekenen. We moeten winnen en dat is het belangrijkste."

Suárez: "Eerste doel is bereikt"

Uruguay plaatste zich eerder vandaag, middels een zege op Mexico (1-0), voor de achtste finales van het WK voetbal. Dit lukte de Uruguayanen in 1990 voor het laatst, waardoor het mondiale eindtoernooi voor de selectie van bondscoach Oscar Tabárez nu al is geslaagd.

"We hebben ons eerste doel bereikt", aldus een opgetogen Luis Suárez na afloop van het duel tegen Mexico. "Nu moeten we doorgaan op deze weg en herhalen wat we tegen Frankrijk deden."

Square Enix denkt aan Move

Final Fantasy XIV, de nieuwe MMORPG in de Final Fantasy-serie (XI was de vorige) zal alleen uitkomen op de PS3 en PC. Hiromichi Tanaka, producer voor FF XIV, geeft aan dat Square Enix op het moment geen plannen heeft voor een Xbox 360-versie van de MMORPG, Square Enix en Microsoft zijn daarentegen nog wel in overleg over deze game.

Final Fantasy XIV kwam op de E3 met een nieuwe trailer, deze werd getoond met een resolutie van 1080p, de PS3-versie van de game zal dit niet kunnen, die zal max 720p ondersteunen om functionaliteit van de game te kunnen waarborgen. De pc-versie zal als je pc wel krachtig genoeg is 1080p ondersteunen en er zal ook een optie komen om meerdere schermen aan te kunnen sluiten om het spel te spelen.

Voor de Playstation 3-versie zal er wel gekeken worden naar Move-ondersteuning, maar dit zal alleen gedaan worden als er een mogelijkheid is. De game staat namelijk al gepland voor een release dit jaar dus voor move support zullen we nog even geduld moeten hebben.

Final Fantasy XIV staat gepland voor dit jaar en de PC- en PS3versie zullen verder identiek zijn, bekijk hieronder de E3 trailer.

AD checkt zijn bronnen niet

Het Algemeen Dagblad deed in januari van dit jaar een oproep aan zijn lezers in het buitenland om, in het kader van het WK voetbal, als correspondent in het betreffende land op te treden. Met die lezersbijdragen wilde het AD een unieke kijk op de beleving van het voetbal in dat land verkrijgen, compleet met leuke nieuwtjes en feitjes. Dat men daarbij niet echt let op de feiten, blijkt uit het verhaal van Luuk Koelman.

Koelman, columnist en schrijver, besloot om in de pen te klimmen en zich aan te melden als correspondent in Japan. Hij meldde zich aan met het fictieve personage John Janssens, woonachtig in Japan en getrouwd met een Japanse. Natuurlijk werd hij aangenomen. Zijn insteek was ‘gewoon lekker schrijven wat je wilt, want wie doet je wat?’.

Daarop stuurde hij een aantal verzonnen stukken in, onder andere over de Japanse coach Takeshi Okada. Deze stukken werden door de redactie van het AD lovend ontvangen en letterlijk overgenomen. Dat er niets van waar was bleek alleen uit de reactie van een enkele lezer op de site van het AD, die blijkbaar wel de moeite nam om het een en ander te verifiëren.

In een reactie weet de zegsman van het AD te melden dat er na een artikel al twijfel ontstond over de bijdrage van Janssens, maar dat men er toch mee door is gegaan. Deze vorm van burgerjournalistiek is een traditie bij het Algemeen Dagblad.

Het complete verhaal lees je op de website van Luuk Koelman.

[WBD] Sharapova en Murray door

Maria Sharapova is zonder grote problemen doorgedrongen tot de tweede ronde van Wimbledon. De Russin, die als zestiende geplaatst is, won eenvoudig van haar landgenote Anastasia Pivovarova. De setstanden waren 6-1 en 6-0.

Ook Andy Murray heeft zich voor de volgende ronde geplaatst. De Brit, die Londen aan een succes moet helpen, had alleen in de eerste ronde last van zijn tegenstander, de Tsjech Jan Hakel. Daarna was het verzet gebroken en denderde de nummer vier van de plaatsingslijst door naar de volgende ronde. De standen waren 7-5, 6-1 en 6-2.

Parreira: "Selectie heeft het volk trots gemaakt"

Zuid-Afrika werd vandaag uitgeschakeld op het WK voetbal, maar bondscoach Carlos Alberto Parreira neemt met opgeheven hoofd afscheid van het toernooi. Daarnaast werd de laatste wedstrijd met 2-1 van Franrijk gewonnen.

"De jongens hebben het volk trots gemaakt", aldus Parreira na afloop van de wedstrijd. Bafana Bafana wist vier punten in de wacht te slepen. Dat was net zoveel als Mexico, maar de Midden-Amerikaanse formatie had een beter doelsaldo, waardoor zij uiteindelijk doorgingen.

"Als we de 3-0 nog hadden gemaakt, waren wij doorgegaan", realiseerde Parreira zich. Steven Pienaar, voormalig speler van Ajax, viel zijn bondscoach bij. "Daarom is dit wel teleurstellend. Maar ik denk dat we de mensen een mooie wedstrijd hebben gegeven en iets hebben gedaan voor het voetbal in Zuid-Afrika."

Kirchen uit coma ontwaakt

De doktoren hebben Kim Kirchen uit zijn kunstmatige coma gehaald. Dit heeft Team Katyusha, de werkgever van de Luxemburger, vandaag bekend gemaakt.

Kirchen zakte afgelopen vrijdag, tijdens de Ronde van Zwitserland, in elkaar. Er gingen geruchten, dat de renner was getroffen door een vermeende hartstilstand.

Toen Kirchen ontwaakte, herkende hij direct zijn vrouw en vader. Daarnaast liet hij weten zich niets van het voorval te kunnen herinneren.

Volgens Team Katyusha lijdt Kirchen niet aan een ernstige hart- of longziekte. De Luxemburger zal nog wel enkele tests moeten ondergaan. Op deze manier wil men onderzoeken wat de reden van het hartfalen was.

Domenech: "Franse ploeg gaat niet dood"

Raymond Domenech verloor vandaag zijn laatste wedstrijd als bondscoach van Frankrijk. Les Bleus ging met 1-2 onderuit tegen Zuid-Afrika en is zodoende uitgeschakeld op het WK voetbal.

Domenech keek na afloop van het duel terug op de afgelopen zes jaar, waarin hij als bondscoach van de Fransen fungeerde. "Ik hou van 'Les Bleus'. Frankrijk gaat niet dood, het zal altijd blijven leven. Dit team heeft alle ingrediënten om succesvol te zijn."

Vier jaar geleden reikte Frankrijk nog tot de finale, waarin Italië de strafschoppen uiteindelijk beter wist te benutten. Op het EK van 2008 strandde de formatie al in de groepsfase en ook deelname in Zuid-Afrika eindigde in mineur. Dit had vooral te maken met de soap rondom Nicolas Anelka, die inmiddels weer thuis is. "We hebben de afgelopen dagen te veel energie verspild", aldus Domenech.

"Het is nu echter niet de tijd om conclusies te trekken", besloot hij. "Of ik nog wat wil zeggen tegen het Franse volk? Dat ik teleurgesteld ben en dat dit team veel potentieel heeft. Ik wens mijn opvolger veel succes."

Domenech wordt bij de Franse nationale ploeg opgevolgd door Laurent Blanc, die in de laatste jaren furore maakte bij Girondins Bordeaux.

Heracles Almelo heeft Duarte bijna binnen

Sparta Rotterdam dreigt wederom een groot talent te verliezen. Heracles Almelo is namelijk zo goed als rond met Lerin Duarte. De linksbenige aanvallende middenvelder zal naar verwachting een meerjarig contract gaan tekenen bij Heracles.

Duarte, die in de A1 nog werd uitgeroepen tot beste speler van de competitie, debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van de Rotterdammers. Met name in de play-offs maakte hij een goede indruk. De negentienjarige Duarte speelde in totaal negen duels in de Eredivisie voor Sparta.

Sparta aast op Van Dieren en Cairo

Het naar de Jupiler League gedegradeerde Sparta Rotterdam hoopt de selectie te kunnen versterken met René van Dieren en Ridny Cairo. Beide spelers zijn momenteel transfervrij.

De 29-jarige Van Dieren had al overschrijving aangevraagd naar zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis, maar maakte met die club de afspraak dat hij in mocht gaan op aanbiedingen van interessante profclubs. Van Dieren speelde eerder al in Rotterdam voor Feyenoord. Die club leende hem uit aan Fortuna Sittard en stalde hem vervolgens bij Excelsior. Hij speelde zeven seizoenen in Kralingen. Afgelopen seizoen kwam Van Dieren uit voor AGOVV Apeldoorn. In totaal speelde de defensieve middenvelder 215 competitieduels als prof, waarin hij vijftien keer scoorde. Vanaf begin juli gaat hij meetrainen bij Sparta, in de hoop een contract af te dwingen.

De twintigjarige Ridny Cairo is een rechtsbenige verdediger van PSV. Daar speelde hij in het beloftenteam. PSV wil niet met hem verder. Onlangs liep Cairo al stage bij FC Dordrecht, maar dat leverde geen contract op. PSV nam hem destijds als jeugdspeler over van Sparta, dus mogelijk maakt Cairo een rentree op het Kasteel.

Zuid-Afrika slechtste thuisland op een WK ooit

Zuid-Afrika is het eerste gastland in de historie, dat tijdens de eerste ronde van de mondiale eindstrijd wordt uitgeschakeld. Bafana Bafana won zijn laatste groepswedstrijd wel van Frankrijk (1-2), maar was afhankelijk van de uitslag in het duel tussen Mexico en Uruguay (0-1).

In de voorgaande edities van het WK voetbal bereikte het gastland steeds de achtste finales. In zes van deze gevallen won het betreffende land de wereldtitel. Het gaat in dit geval om Uruguay (1930), Italië (1934), Engeland (1966), West-Duitsland (1974), Argentinië (1978) en Frankrijk (1998).

Warme douche Bruce Willis laat brandweer uitrukken

Niemand minder dan Bruce Willis heeft ervoor gezorgd dat de brandweer van Frankfurt massaal naar zijn hotel kwam. Een nogal warme douche die de acteur nam heeft het brandalarm van een vijfsterrenhotel in de Duitse stad laten afgaan.

De 55-jarige Willis was in Duitsland om zijn nieuwste geurtje met de veelzeggende naam 'Bruce Willis' te promoten. De nacht bracht hij samen met zijn vrouw door in de presidentiële suite van een peperduur hotel. Volgens de website van het hotel beschikt deze hotelkamer over een zogeheten 'regenwouddouche'. Ondanks een slechts korte douchebeurt, heeft de stoom toch het gevoelige brandalarm laten afgaan. "Het hotel hoefde gelukkig niet te worden ontruimd en meneer Willis reageerde laconiek", laat een woordvoerster van het hotel weten.

Het brandalarm ging gisteren rond de middag af, en de spuitgasten reageerden razendsnel. "We kwamen tot de conclusie dat het alarm was afgegaan door stoom in de badkamer en dat het dus vals alarm was", laat brandweerwoordvoerder Walter Kirschhof weten. "Er was niemand meer aanwezig in de badkamer toen wij aankwamen. Van de kamermeisjes hoorden wij later wie er op de kamer sliep. We hadden overigens wel door dat het een beroemd persoon moest zijn, aangezien er veel beveiliging rondliep." De acteur hoeft overigens niet te betalen voor de brandweerinzet.

[WBD] Haase: "Heb slim gespeeld"

Robin Haase won vandaag eenvoudig in drie sets van James Blake. De Nederlander wist zo voor het eerst op het Engelse gras door te dringen tot de tweede ronde. Hij blikte tevreden op zijn partij tegen de Amerikaan terug.

"Ik had maar acht onnodige fouten, dat is echt heel weinig. Ik heb slim gespeeld. Alles lukte ook," zei Haase. "Ik was na de partij echt heel erg blij en opgelucht. Ik heb goed gespeeld de laatste tijd, het gaat erg goed. Als je dan voor het eerst van een grote naam als Blake wint en de tweede ronde bereikt, is dat schitterend."

De tweede ronde wordt voor Haase een ander verhaal. Hij moet het opnemen tegen de nummer één van de wereld Rafael Nadal. "Ik sta goed te spelen en zou het heel wat andere jongens erg lastig kunnen maken. Dan is Nadal dus iemand die je echt niet wilt treffen. Het is geen gemakkelijke opdracht om van hem te winnen, Nadal is tenslotte de nummer één van de wereld en heeft het toernooi hier al eens gewonnen, maar ik ga mijn best doen," zei een strijdlustige Hagenaar.

Heerlenaar opgepakt voor bezit kinderporno

Een 48-jarige man uit Heerlen is dinsdag opgepakt op verdenking van het bezit van kinderpornografie. De politie heeft zijn woning doorzocht en daarbij onder meer computers, fotocamera's, usb-sticks en cd's in beslag genomen, meldt de politie.

De politie kwam de man op het spoor na onderzoek op internet. De man is volgens de politie al eerder in beeld geweest als verdachte van het bezit van kinderporno. De Limburger zit nog vast.

Glock ontevreden over Virgin-bolide

Tiemo Glock is ontevreden over de VR-01. De Duitser rijdt dit jaar voor de nieuwkomer in de Formule 1 Virgin Racing, maar beleeft er nog weinig plezier aan. De auto van het team kampt met veel technische problemen, waarbij iedere keer een ander onderdeel van de bolide het af laat weten.

Glock zegt tegen SpeedTV er gek van te worden. "Het is elke keer weer iets anders. Het is heel frustrerend, maar helaas is dat hoe de situatie momenteel is," zei de Duitser. "We moeten nu al een goede fundering leggen voor 2011 en er voor zorgen dat we dan sterker zijn."

Toch geeft hij de hoop voor dit jaar nog niet op. "Wat rondetijden betreft komen we dichterbij. Het gat is niet meer zo groot als het eerst was, maar het blijft moeilijk. Iedereen gaat vooruit. Wij ook, alleen we gaan niet snel genoeg."

Een update in Silverstone moet hier verandering in brengen. "Hopelijk helpt dat ons vooruit. Er komen nu geregeld updates, maar het zijn kleine stapjes, terwijl we een grote sprong moeten maken. De auto moet echt ontwikkeld worden. Hij is te zwaar en op mechanisch en aerodynamisch gebied staan we niet waar we zouden moeten staan," zei Glock die niet alles aan de bolide slecht vindt. "De motor is beter dan ik had verwacht. Qua vermogen is hij vrij sterk, dus daar ben ik gelukkig mee."

Zakenvrouw wordt seksslavin om rotte vis

De Russische politie heeft een 39-jarige zakenvrouw gered uit de handen van wraaklustige pooiers. De vrouw uit Moskou werd gedwongen de hoer te spelen om boete te doen voor een handeltje bedorven vis. De vrouw werd maar liefst twee maanden gevangen gehouden in de Oost-Russische stad Khabarovsk. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De arme vrouw had een vishandelaar uit Khabarovsk aangeboden om op te treden als tussenhandelaar tussen hem en Moskovische visboeren. Ze slaagde er echter niet in het spul te leveren, waardoor een partij vis met een waarde van ruim achtduizend euro in een pakhuis lag weg te rotten.

De woedende zakenboer is bevriend met een stel criminelen en hij beval dat de vrouw werd ontvoerd om vervolgens als seksslavin de schuld terug te betalen. Ze mocht contact opnemen met haar moeder om de benarde situatie waarin zij verkeerde uit te leggen, maar mocht haar verblijfplaats niet onthullen.

De moeder besloot hierop losgeld te betalen om haar dochter vrij te kopen. Bij het overhandigen van het geld wist de politie de pooiers in de kraag te vatten.

Toch gesprek PvdA, VVD en CDA

Het CDA, de PvdA en de VVD gaan morgen toch om de tafel zitten. Dat maakt het NOS nieuws zojujst bekend. Eerder vandaag zei Cohen niks te zien in gesprekken om een eventueel middenkabinet te vormen.

Vandaag staakte Rutte de gesprekken voor Paars-Plus, een coalitie van de VVD, Groenlinks, PvdA en D66. Eerder werden ook al de onderhandelingen tussen de PVV, CDA en VVD afgeketst. Cohen ziet niks in een coalitie met VVD en CDA omdat zijn partij en het CDA zetels hebben verloren. Hij vindt niet dat het dan gepast is met de twee verliezers te gaan regeren.

Waarschijnlijk vinden de gesprekken morgen plaats op verzoek van informateur Uri Rosenthal die wil kijken of er echt geen kabinet inzit. Wilders gaf vandaag al aan dat zijn partij een tweede kans verdient om te gaan regeren.

Vrijdag wederom open training bij Nederland

Vrijdag staat er weer een open training op het programma. Bert van Marwijk heeft de uitlooptraining na Kameroen - Nederland uitgekozen om open te stellen voor het publiek.

Het is voor de derde keer dat Van Marwijk publiek toelaat. De eerste keer was geen succes, er was niets anders te horen op het veld dan vuvuzela's. Mede daardoor heeft de bondscoach voor open trainingen gekozen wanneer de selectie enkel hoeft uit te lopen.

Donderdag neemt Nederland het tegen Kameroen op. Het gaat voor Oranje om plek één of twee in de poule. Kameroen speelt voor spek en bonen, want het land is al utigeschakeld.

Nederland komt in de volgende ronde uit tegen de nummer twee uit poule F. Paraguay staat momenteel op één, Italië, Nieuw-Zeeland en Slowakije maken ook nog kans om door te gaan.

[WBD] Nadal tegenstander Haase

Robin Haase zal het in de tweede ronde van Wimbledon op gaan nemen tegen Rafael Nadal. De Spnjaard was in zijn eerste partij op het heilige gras te sterk voor de Japanner Kei Nishikori. De huidige nummer één van de wereldranglijst bij de mannen kreeg alleen in de derde set felle tegenstand: 6-2, 6-4 en 6-4.

David Ferrer plaatste zich via Nicolas Kiefer, 6-4, 6-2 en 6-3 eenvoudig voor de tweede ronde. Jo-Wilfried Tsonga had met 7-6 (2), 7-6 (6), 3-6 en 6-4 veel meer moeite met de Amerikaan Robert Kendrick. Mikhail Youzhny won met 6-3, 6-4, 4-6 en 7-6 (2) van de Israëliër Dudi Sela.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 13-06-2010 t/m zaterdag 19-06-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Super Mario Galaxy 2
blijft Red Dead Redemption voor in de charts, maar voor hoe lang? De twee FIFA World Cup-games stijgen ondanks de slechte Engelse prestaties op het WK. Metal Gear Solid: Peacewalker is onze hoogste binnenkomer deze week (plaats dertien). Cricket is onze tweede hoogste binnenkomer (plaats zeventien) maar dat was ook wel te verwachten in Engeland. De grootste daler is UFC Undisputed, die zakt van plaats vijftien naar plaats dertig.


De lijst bestaat uit zes Wii-games, dertien Xbox 360-games, elf Playstation 3-games, drie PC-games, twee PSP-games en vijf DS-games.

Top 40

Gesprekken met een comapatiënt (3)

Merk je dat ik minder ratel? Kan je me überhaupt horen? Soms voel ik me zo’n debiel omdat ik hier dagen aan jouw bed zit. Dat ik maar tegen je praat en praat en praat... Dat ik je voorlees...en ook door je haar streel...
Terwijl jij er misschien niets van merkt...

Ik droog mijn tranen aan jouw laken. En als het laken een beetje nat is geworden, leg ik de vochtige plek op een bloot stukje huid van jou... En hoop ik dat je het voelt...
Stom hé?

[Groep A] Uitslag Frankrijk - Zuid-Afrika

Frankrijk heeft in Zuid-Afrika opnieuw een domper moeten verwerken. In het laatste duel van de groepsfase was het gastland met 2-1 te sterk. De Fransen gaan nu naar huis zonder overwinningen.

Beide ploegen waren vooraf op zoek naar eeerherstel. Uiteindelijk lukte het alleen Zuid-Afrika om dat te vinden. Voor het rustsignaal wisten de Zuid-Afrikanen hun voorsprong uit te breiden tot 2-0. De Fransen met Evra, Malouda en Abidal op de bank waren nergens te bekennen. Toen ook Gourcuff nog met een rode kaart uit het veld werd gestuurd leek er weer een klein beetje hoop voor de Zuid-Afrikanen.

Nadat in Bloemfontein bekend werd dat zelfs Uruguay op voorsprong zat gloorde er daadwerkelijk korte tijd hoop. Zuid-Afrika zou met twee doelpunten genoeg hebben om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Frankrijk wist echter doel te treffen en daardoor vervloog alle hoop voor de Zuid-Afrikanen.

 

Frankrijk

1 - 2

Zuid-Afrika

 70' Malouda
   20' Khumalo
 37' Mphela
 
 Gele kaart: Diaby (Frankrijk)
 Rode kaart: Gourcuff (26') (Frankrijk)
 
Stadion:  ,
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Ruiz (Col)
 
Opstelling:   Opstelling:
Lloris
Sagna
Gallas
Squillaci
Clichy
Gourcuff
A. Diarra
Diaby
Gignac (Malouda /46')
Cissé (Henry/ 55')
Ribéry
  Joseph
Ngcongca (Gaxa /55')
Mokoena
Khumalo
Masilela
Parker (68'/ Nomvethe)
Khuboni (78'/ Modise)
Pienaar
Sibaya
Tshabalala
Mphela

 

 

[Groep A] Uitslag Mexico - Uruguay

De wedstrijd tussen Mexico en Uruguay is afgesloten met een 0-1 zege voor Uruguay. Ondanks dat Mexico deze wedstrijd verloor zijn beide ploegen zeker van de volgende ronde.

In het begin van de eerste helft zette Uruguay meteen aardig wat druk op de Mexicaanse verdediging en wist zo via onder meer Suárez kansen te creëren. De grootste kans van Mexico in de eerste helft kwam van Franco, hij schoot echter over de bal heen, en deze rolde dus over de achterlijn. Na twintig minuten was er een grote kans voor Mexico, alleen raakte de bal van Guardado snoeihard de lat, en de corner die daarop volgde kon verder niet voor gevaar zorgen.

Na 43 minuten was het dan eindelijk raak voor Uruguay, Ajacied Luis Suárez wist met het hoofd de keeper van Mexico te verslaan en zijn land op voorsprong te brengen. De eerste helft kwam twee minuten na de voorsprong ten einde en maakte een einde aan een enerverende eerste helft. Het spel golfde op en neer en was zeer aantrekkelijk om te volgen.

In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan, met aan beide kanten aardige kansen. Zo moest keeper Pérez in actie komen na een vrije trap van Diego Forlán en even later torende hij weer boven iedereen uit bij een corner van Uruguay. In de 64ste minuut was er nog een enorme kans voor Rodriguez, waar hij met een kopbal net het goal miste. Aan het eind van de wedstrjd werd het nog onrustig wat betreft het aantal overtredingen, maar het schot was wel uit de wedstrijd en het bleef 0-1 voor de Uruguayanen.


Mexico

0 - 1

Uruguay


   43' Suárez
 
 Gele kaart: Hernandez, Castro (Mexico), Fucile (Uruguay)
 
Stadion:  Royal Bafokeng Stadion (Rustenburg)
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Kassai (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pérez
Osorio
Rodríguez
Moreno (Castro/56)
Salcido
Torrado
Márquez
Guardado (Barrera/46)
Dos Santos
Franco
Blanco (Hernandez/63)
  Muslera
M.Pereir (Scotti/77)
Lugano
Victorino
Fucile
Arévalo
Pérez
Forlán
A.Pereira
Suárez
Cavani

Xbox Live krijgt een familieplan

Met het oog op de familievriendelijke Kinect heeft Microsoft ook een een nieuw abonnement bedacht voor de Xbox 360. Dit plan, genaamd de Xbox Live Gold Family, zal in november geïntroduceerd worden. Dit  familieplan zal je vier Xbox Live Gold lidmaatschappen geven voor een jaarlijks abonnement dat 99 dollar kost.

Tegelijkertijd met deze abonnementsvorm komen er ook een aantal nieuwe familiegerichte functies uit voor de Xbox 360. Er zal een nieuw tab komen genaamd "Family Center", vanuit dit tabblad kan je je family account regelen, content-restricties opleggen, het hoofdaccount kan vanuit hier Xbox Live Points verdelen naar andere familieleden en je zal speciale aanbiedingen voor de familie vinden.

De leeftijdsrestrictiemogelijkheden zullen ook uitgebreider worden waar er per account bepaalde content kan worden toegestaan of niet. Dit hele nieuwe plan zal in november moeten uitkomen, een precieze datum is nog gepland. Voor het volledige persbericht kunnen jullie hier terecht.

Xbox Live

Kinect verlengt het leven van de Xbox 360

Het bestaan van de Xbox 360 wordt door de komst van de nieuwe, kleinere Xbox 360 en de Kinect-camera met vijf jaar verlengd. Dit heeft Craig Lewis, Europees manager van Microsoft, in een interview met de website Gamesindustry gezegd.

Lewis is van mening dat 2010 een belangrijk jaar is voor Microsoft omdat de Xbox 360 nu halverwege zijn levenscyclus zit. De Xbox 360 moet proberen om meer mensen te bereiken. Bovendien worden er door het hoofdkantoor in de Verenigde Staten hoge eisen gesteld aan het succes van de Xbox 360 in Europa. De lat ligt hoog, maar het doel is volgens Lewis wel haalbaar. "We hebben de juiste middelen in handen," stelt Lewis. "Afgelopen tijd is ons marktaandeel gegroeid." Cijfers kan Lewis echter niet delen.

De komst van de Kinect-camera, waardoor games bestuurd kunnen worden door je lichaam te bewegen, moet de markt voor Microsoft gaan verbreden. Kinect voor de Xbox 360 wordt in november verwacht.

Kinect verlengt het leven van de Xbox 360
Kinect verlengt het leven van de Xbox 360

Sauber wil teamnaam aanpassen

Peter Sauber heeft bij de Formule 1-commissie een verzoek ingediend om de naam BMW Sauber F1 Team te mogen vervangen. De Zwitser wil zijn renstal volgens Motorsport-Total Sauber gaan noemen.

Uit commerciële overwegingen begon Sauber het seizoen met de naam die het vorig jaar ook had, omdat hij hierdoor recht heeft op onder meer televisiegelden. Bij een naamswijziging was dit niet het geval geweest, omdat het team in de winter van eigenaar gewisseld is.

Sauber wilde zijn teamnaam eerst niet wijzigen, maar lijkt nu onder druk van Ferrari en BMW overstag te zijn gegaan. Beide autofabrikanten zijn er niet blij mee dat de naam van BMW prijkt boven een team dat gebruik maakt van Ferrari-krachtbronnen.

Binnenkort krijgt Sauber uitsluitsel van de Formule 1-commissie die bestaat uit leden van de FIA, commerciële organisatie FOM, Bridgestone, motorleveranciers en teambazen.

Gewonde automobilist slaat verpleegkundige

Een 27-jarige man uit Kerkrade heeft maandagmiddag een verpleegkundige in zijn gezicht geslagen toen deze hem na een aanrijding wilde helpen. De verdachte, die had gedronken, had een wond aan zijn enkel opgelopen toen hij op de N281 bij Heerlen met zijn auto tegen de vangrail was gebotst. De verpleegkundige heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Een omstander die wilde helpen, werd verbaal agressief benaderd, meldt de Limburgse politie. Toen de ambulance arriveerde en de verpleegkundige de man wilde helpen, kreeg hij een klap in zijn gezicht. Agenten hebben de man geboeid en naar een ziekenhuis begeleid. Ook daar bleef de man zich vervelend gedragen.

Cyprus houdt schip met wapens tegen

De Cypriotische autoriteiten hebben een schip met wapens en explosieven aan boord verboden uit te varen. Inspecteurs moeten bepalen of de lading een wapenembargo van de Verenigde Naties voor Darfur niet overtreedt. Dat heeft een medewerker van de Cypriotische douane dinsdag gezegd.

Volgens de medewerker hebben de explosieven Sudan als eindbestemming. Een lading tanks is bestemd voor Singapore. Het schip werd in Spanje en Duitsland geladen.

Het vrachtschip ligt sinds 11 juni afgemeerd in de haven van Limassol aan de zuidkant van het eiland, waar het aanmeerde om te tanken.

[WBD] Stosur uitgeschakeld

Samantha Stosur is in de eerste ronde van Wimbledon al uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Australische speelster verloor van de Estse qualifier Kaia Kanepi met tweemaal 4-6.

Agnieszka Radwanska bereikte wel de tweede ronde in Londen. De als zevende geplaatste Radwanska versloeg Melinda Czink met tweemaal 6-3. Flavia Pennetta (10) gunde Anabel Medina Garrigues maar vier games: 6-4, 6-0.

Lichaamsdelen gevonden in beekje bij Steenwijk

In een beekje ten noorden van Steenwijk zijn dinsdagochtend in een tas lichaamsdelen gevonden. Een medewerker van het waterschap Reest en Wieden deed de lugubere vondst en waarschuwde de politie. Die startte een groot onderzoek.

Een helikopter en een boot werden ingezet om de omgeving af te speuren. Tot op heden heeft dat nog niets opgeleverd. Ook is onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat, meldt de Drentse politie.

WTCC in 2011 naar Suzuka

Het World Touring Car Championship zal in 2011 Okayama voor Suzuka verruilen. De promotor van de autosportklasse Marcello Lotti zegt dat bij de keuze hiervoor commerciële redenen een rol hebben gespeeld.

"We voelen ons vereerd om op Suzuka te mogen rijden," zei Lotti. "De beslissing om Okayama te verlaten is een commerciële, hoewel we prettig hebben samengewerkt. In deze drie jaren hebben ze in ons geloofd en hard gewerkt om het WTCC populair te maken bij de fans. Het WTCC groeit echter snel en elk jaar weer moeten we grotere hospitality units creëren, meer gasten ontvangen en meer commerciële en promotionele activiteiten uitvoeren. Suzuka biedt ons deze ruimte, zeker nadat het behoorlijk aangepast is om de Formule 1 te kunnen ontvangen."

Naar verwachting zal Suzuka het slot op de kalender van Okayama over gaan nemen. Hierdoor zal de race eind oktober/begin november gehouden gaan worden.

Aantal huidkankerpatiënten ruim verdubbeld

Het aantal nieuwe patiënten met huidkanker in Nederland is tussen 1989 en 2008 meer dan verdubbeld. Werd die diagnose in 1989 nog bij vierduizend Nederlanders gesteld, in 2008 was dat aantal opgelopen tot 10.500. Hiermee is huidkanker na slokdarmkanker het sterkst toenemende kankertype in Nederland. Dat meldt de Nederlandse Kankerregistratie dinsdag.

De oorzaak van de toename is niet helemaal duidelijk. Voor een deel komt het volgens de Nederlandse Kankerregistratie door de groei van het aantal ouderen, die de meeste kans hebben om huidkanker te krijgen. Mogelijk laten ook steeds meer ouderen verdachte afwijkingen verwijderen, waardoor meer huidkanker wordt ontdekt.

Daarnaast komt de toename van huidkanker vermoedelijk doordat steeds meer mensen in de zon komen. Blootstelling aan zonlicht is vooral bij mensen met een lichte huid de grootste veroorzaker van huidkanker.

Het aantal nieuwe gevallen van huidkanker bedroeg in 2008 bijna 12 procent van het totaal aantal nieuwe gevallen van kanker. Ook het totaal aantal kankerpatiënten steeg fors, van 56 duizend in 1989 tot 89 duizend in 2008. Deze stijging komt vooral door de groei van de bevolking en het toenemende percentage ouderen.

Mannen krijgen vaker kanker dan vrouwen, maar de toename was het grootst bij vrouwen. Het risico op borst-, long-, huid- en darmkanker is de afgelopen jaren flink gestegen. Bij mannen was de toename geringer dan bij vrouwen, omdat een toename van prostaat-, darm- en huidkanker deels werd gecompenseerd door een afname van longkanker. Onder mannen komt longkanker nog altijd vaker voor dan bij vrouwen.

T.Janssen langer bij FC Twente

FC Twente en Theo Janssen hebben vandaag een akkoord bereikt over contractverlenging. De 28-jarige middenvelder is nu tot medio 2014 verbonden aan de landskampioen. Zijn vorige contract liep tot 2012.

Janssen speelt nu twee seizoenen bij Twente. Daarin kwam hij tot 56 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. "Ik heb het bij Twente goed naar mijn zin en heb vertrouwen in de club", aldus Janssen, die eerder bij Vitesse voetbalde.

Mauritshuis twee jaar dicht voor verbouwing

Het Haagse Mauritshuis gaat twee jaar dicht. Het museum sluit in 2012 zijn deuren voor een verbouwing. Het publiek is medio 2014 weer welkom. Dat heeft de instelling dinsdag bekendgemaakt. Het museum krijgt volgens het voorlopig ontwerp een ondergrondse foyer, die het museum moet verbinden met het tegenovergelegen pand, op Plein 26.

Het oppervlak verdubbelt door de aanpassingen, waardoor er meer ruimte komt voor kunst, exposities, educatie en evenementen, laat het Mauritshuis weten. Directeur van het museum Emilie Gordenker stelt dat de uitbreiding het museum klaarstoomt voor de wensen en eisen van de 21e eeuw. "Dit is een eenmalige kans. Het huis van de buren staat maar een keer te koop."

Het Mauritshuis wordt jaarlijks bezocht door ruim tweehonderdduizend mensen. De collectie van het museum bestaat uit ongeveer achthonderd schilderijen, vijftig miniaturen, twintig beeldhouwwerken en enkele tekeningen en prenten. Het Mauritshuis is in overleg met het Haags Historisch Museum om daar topstukken als 'Het meisje met de parel' van Johannes Vermeer en werken van Rembrandt van Rijn tijdelijk onder te brengen.

De totale kosten voor de verbouwing bedragen 22 miljoen euro. Architect Hans van Heeswijk, bekend van de verbouwing van de Hermitage in Amsterdam, tekende voor het voorlopig ontwerp.

[WBD] Haase klopt Blake

Robin Haase is doorgedrongen tot de tweede ronde van Wimbledon. De 23-jarige Nederlander had op baan 5 in Londen ruim anderhalf uur nodig om de Amerikaan James Blake opzij te zetten: 6-2, 6-4 en 6-4.

Haase had met twee breaks de eerste set binnen het half uur gewonnen. Vooral door veel winners te slaan en weinig ballen te missen wist hij het spel van de op zijn retour zijnde Amerikaan te overklassen. Ook in de tweede set werkte de strijdwijze van de Nederlander, waardoor Blake zich geen raad wist met de achterstand.

In de derde set besloot de Amerikaan alles of niets te spelen, waardoor Haase onder druk kwam te staan en op eigen service ook enkele keren breakpunten weg moest werken. In de negende game van de derde set pakte de Nederlander de service van Blake goed aan, waardoor de break een feit was. Daarna kon hij de partij eenvoudig uitserveren.

In de tweede ronde wacht voor Haase waarschijnlijk Rafael Nadal die in zijn eerste ronde af moet rekenen met de Japanse qualifier Nishikori.

RadioShack met Armstrong, Klöden en Leipheimer naar Tour

Johan Bruyeel heeft bekendgemaakt met welke negen namen hij met RadioShack op 3 juli aan de start verschijnt van de Tour de France.

Naast kopman en zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong neemt de ploeg met Andreas Klöden en Levi Leipheimer nog twee renners mee die in de Tour al op het podium hebben gestaan. Daarnaast bestaat de ploeg uit de Amerikaan Chris Horner, de Sloveense Dauphiné-winnaar Janez Brajkovic, de ervaren Yaroslav Popovych, de Portugees Sérgio Paulinho, de Zwitser Gregory Rast en de Kazach Dimitri Moerajev.

Roemer: Links is aan de beurt

SP-leider Emile Roemer vindt dat het vizier nu gericht moet worden op een links kabinet. Een uitnodiging van informateur Uri Rosenthal om daarover te komen praten, lijkt hem voor de hand te liggen.

Dat zei Roemer dinsdag in een reactie op het stopzetten van overleg over Paars-plus, met VVD, PvdA, GroenLinks en D66. Een middenkabinet met VVD, PvdA en CDA lijkt ook niet aan de orde, nu de PvdA heeft aangegeven daarover niet te willen onderhandelen.

Daarom is nu de beurt aan een coalitie met PvdA, SP, GroenLinks en CDA, denkt Roemer. "De bal ligt bij het CDA. Die partij moet duidelijk maken wat ze wil."


SP-leider Emile Roemer: Links is aan de beurt

Celstraffen voor Indonesische moslimextremisten

Twee Indonesische moslimterroristen zijn dinsdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 6 en 7,5 jaar. Het tweetal was betrokken bij aanslagen op het Ritz-Carlton-hotel en het Marriott-hotel in Jakarta in juli 2009. Bij de aanslagen kwamen zeven personen om het leven.

Rohmat Puji Prabowo, ook wel Bejo genoemd, kreeg 7,5 jaar cel omdat hij een met explosieven volgeladen auto bestuurde. In het voertuig bevond zich ook terreurleider en brein achter de aanslag op de hotels Noordin Top. De Maleisische Top, die zeven jaar uit handen van de politie wist te blijven, werd in september vorig jaar doodgeschoten door de politie.

In een apart proces werd de andere extremist, Supono, alias Kedu, tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij bewaakte de auto van Top tijdens een reis over het eiland Java.

De advocaten van de twee mannen zeiden dat hun cliënten niet in beroep zullen gaan tegen de uitspraak. De aanklagers, die zwaardere straffen hadden geëist, overwegen in beroep te gaan.

Indonesië strijdt sinds 2002 tegen opstandelingen die banden onderhouden met Al-Qaida. In dat jaar pleegden extremisten een bomaanslag op een nachtclub op Bali waarbij 202 mensen om het leven kwamen. Sinds de aanslag zijn honderden terroristen gedood of opgepakt en veroordeeld.

Wilders ziet nieuwe kans voor PVV

PVV-leider Geert Wilders is blij dat een Paars-pluskabinet van de baan is. Dat is volgens hem goed voor Nederland. "We worden voor een ramp behoed", zei Wilders dinsdag. "Het is een zonnige dag letterlijk en figuurlijk, dat die ellende niet doorgaat."

Nu de gesprekken over de mogelijke vorming van een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zijn mislukt, hoopt Wilders dat de kans op een kabinet met de PVV toch weer een stapje dichterbij is gekomen. Hij doet een beroep op CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen om alsnog samen met de VVD en de PVV te praten over de vorming van een centrumrechts kabinet.

Het CDA weigerde dat vorige week. Verhagen vond dat VVD en PVV eerst op hoofdpunten tot overeenstemming moesten komen.

Omdat PvdA-leider Job Cohen een middenkabinet met VVD, PvdA en CDA niet ziet zitten, is er volgens Wilders nog maar één alternatief: een coalitie van VVD, PVV en CDA. Volgens de PVV-leider moet informateur Uri Rosenthal nu proberen Verhagen ertoe te bewegen met de VVD en PVV te praten.

Britse game-industrie krijgt geen belastingvoordeel

De Britse overheid gaat flink snijden in haar budgetten. Plannen om de Britse game-industrie tegemoet te komen met belastingvoordeel zijn hierdoor komen te vervallen. Het Verenigd Koninkrijk kampt met een schuld van vele miljarden euro's.

De Britse game-industrie heeft meer dan een jaar gevochten om het belastingvoordeel te krijgen. Volgens betrokkenen had de Britse game-industrie deze stimulans nodig om de concurrentie met de Japanse, Amerikaanse en vooral de Canadese markt aan te kunnen.

Op dit moment is Canada een belastingparadijs voor de wereldwijde game-industrie. Dankzij het lokale belastingvoordeel hebben uitgevers als Electronic Arts en Ubisoft al meerdere gamestudios in Canada kunnen plaatsen.

Vanwege de gigantische schulden ziet de Britse overheid zich genoodzaakt een 'noodbudget' door te voeren. Dit betekent dat oude plannen herzien worden, en de belasting omhoog gaat.

Britten moeten meer belasting gaan betalen over hun loon en over aankopen in de winkel, alle ministeries zien hun geldpotje met 25 procent dalen en zelfs koningin Elizabeth II krijgt geen loon meer van de Britten. Bovendien worden de lonen van Britse ambtenaren twee jaar lang bevroren.

Britse game-industrie krijgt geen belastingvoordeel

Veel doden bij verkeersongeluk in India

Zeker achttien mensen zijn omgekomen en twintig gewond geraakt bij een verkeersongeluk in de Zuid-Indiase deelstaat Andhra Pradesh. Het ongeluk voltrok zich toen een te hard rijdende vrachtauto twee tractors met aanhangwagen ramde die mensen van een huwelijksplechtigheid terug naar huis brachten.

Onder de doden is de bruidegom. De bruid raakte zwaargewond. Dit heeft de plaatselijke politie bekendgemaakt.

Agressieve hond valt agenten aan

Een agressieve hond heeft dinsdagnacht in Enschede tot twee keer toe agenten aangevallen. Dat meldt de politie. Agenten waren een kijkje gaan nemen nadat rond 00.45 uur werd gemeld dat een medebewoner een agressieve hond uit een flatportaal aan de Geulstraat had gezet.

Omwonenden met kleine kinderen durfden de woning volgens de politie niet meer in of uit vanwege de Amerikaanse bulldog. Toen de politie arriveerde, kwam de eigenaar van het inmiddels aangelijnde dier aanlopen. De dronken 40-jarige man viel, waardoor de hond loskwam en een agent in zijn schoen beet. De agent wist de hond vervolgens af te weren.

De man nam het dier mee naar zijn woning, maar toen de agenten bij omwonenden gingen informeren, werd de bulldog wederom in het portiek losgelaten. De hond vloog de agenten direct aan. De politiemannen konden het dier met moeite van zich af houden. Ze wisten de hond uiteindelijk met behulp van hun wapenstok een fietsenstalling in te loodsen.

De dierenambulance heeft de hond meegenomen en een dierenarts heeft de bulldog daarna in opdracht van justitie laten inslapen.

Domenech zet Evra aan de kant

Patrice Evra is een van de slachtoffers rondom de chaos die aanvaller Nicolas Anelka heeft veroorzaakt. Frankrijk speelt vanmiddag met een gewijzigde ploeg in de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika, en wil met de wijzigingen de aangetaste eer herstellen.

De reden voor Raymond Domenech om Evra op de reservebank te zetten is de belangrijke rol die de verdediger van Manchester United heeft gehad bij de staking van de spelers na de rel rondom Anelka.

Ook Sidney Govou, Eric Abidal en Florent Malouda beginnen de wedstrijd tegen Zuid-Afrika op de bank. Jérémy Toulalan kan door een schorsing niet meespelen tegen de Zuid-Afrikanen, die net zoals de Fransen hun eer willen redden.

Beide landen hebben nog een kleine kans om de volgende ronde te bereiken.

Adebayor zet deur voor Togo open

Emmanuel Adebayor besloot in april zijn interlandcarrière per direct te beëindigen voor Togo. De speler van Manchester City komt daar nu op terug.

Adebayor heeft enkele voorwaarden: "Als de organisatie verbeterd wordt en onze regering het niveau van het voetbal in het land omhoog brengt, verander ik van gedachten", aldus de speler op de website van Manchester City.

"Daarnaast verlang ik dat de politiek zich niet meer met de sport bemoeit", gaat de spits rustig verder. Iets positiefs wellicht? "De motivatie is dat ik van voetbal houd en het geweldig vind om te voetballen. Zo wil ik mijn land iets teruggeven."

Adebayor begon zijn profloopbaan bij FC Metz. Ging toen vervolgens naar AS Monaco, kwam uit voor het Engelse Arsenal en zoekt het momenteel nog iets noorderlijker op: Manchester City. Bij Arsenal speelde hij onder andere samen met Nederlander Robin van Persie.

Taliban-kopstuk gevangen genomen

NAVO- en Afghaanse troepen hebben in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand een Taliban-kopstuk gevangen genomen. Het gaat om degene die onlangs werd aangesteld om de financiën van de Taliban in de noordelijke provincie Baghlan te regelen. De troepen kwamen hem en twee kompanen maandagnacht op het spoor na een tip dat het drietal zich ophield in een Taliban-complex in het district Nah-e Saraj. Dit heeft de NAVO dinsdag bekendgemaakt.

Bij een bomexplosie in Helmand vond maandagavond een Britse militair de dood. Sinds 2001 zijn in Afghanistan nu al 301 Britten omgekomen. Deze maand hebben de buitenlandse troepen gezamenlijk al 65 man verloren.

[WBD] S. Williams eenvoudig door

Serena Williams is eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van Wimbledon. De als eerste geplaatste Amerikaanse had geen moeite met de Portugese Michelle Larcher De Brito: 6-0 en 6-4. Williams kwam in de partij tot maar liefst 47 winners, waaronder vijftien aces.

De als negentiende geplaatste Svetlana Kuznetsova had heel wat meer moeite met de Oezbeekse Akgul Amanmuradova. De Russin won de partij uiteindelijk met 6-2, 6-7 (5) en 6-4. De als zevende geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska had het in haar partij tegen de Hongaarse Melinda Czink met 6-3 en 6-3 heel wat makkelijker.

De als tiende geplaatste Italiaanse Flavia Pennetta rekende met 6-4 en 6-0 eenvoudig af met de Spaanse Anabel Medina Garrigues, terwijl de als 23e geplaatste Chinese Jie Zheng met 7-5 en 6-4 meer moeite had met de Française Pauline Parmentier. Ook de Russin Anna Chakvetadze ging door naar de tweede ronde, door met 3-6, 6-4 en 6-4 af te rekenen met de Duitse Andrea Petkovic.

Britten moeten broekriem flink aanhalen

De Britse minister van financiën George Osborne heeft dinsdag de zwaarste bezuinigingen in decennia en belastingverhogingen aangekondigd, bedoeld om de enorme Britse staatsschuld terug te dringen. De regering wil de btw volgend jaar verhogen van 17,5 naar 20 procent.

Osborne kondigde tevens speciale heffingen voor banken aan die jaarlijks twee miljard pond (bijna 2,5 miljard euro) moeten opbrengen. De begrotingen van de meeste ministeries worden met 25 procent verlaagd en zelfs koningin Elizabeth II stemde erin toe dat haar toelage wordt bevroren.

Opmerkelijk genoeg liet Osborne weten dat de belastingen op alcohol, tabak en brandstof niet omhoog zullen gaan.

Drie kandidaatsteden Winterspelen 2018

Alle drie de steden die de Olympische Winterspelen van 2018 willen organiseren, zijn officieel als kandidaat geaccepteerd. De IOC besloot dat de plannen van het Franse Annecy, München en Pyeongchang in Zuid-Korea goed genoeg zijn om in de race te blijven. Op 6 juli volgend jaar valt de beslissing welke stad de Spelen mag organiseren.

Pyeongchang wordt algemeen gezien als de grootste kanshebber. De Zuid-Koreaanse stad probeert voor de derde keer op rij de Spelen binnen te halen. In 2010 ging die eer echter naar Vancouver, in 2014 is het Russische Sochi de gastheer.

München, dat als eerste stad zowel de Zomerspelen als de Winterspelen kan organiseren lijkt tweede te staan, terwijl Annecy het af lijkt te moeten leggen.

Hogere celstraf voor Rotterdamse moord

Een 43-jarige man heeft Dinsdag in hoger beroep een twee jaar hogere celstraf gekregen voor een moord in Rotterdam in maart vorig jaar. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor het doodsteken van een man. Het gerechtshof in Den Haag heeft daar twintig jaar cel van gemaakt.

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep 22 jaar cel geëist. De man ging de avond van 9 maart vorig jaar samen met twee andere mannen naar het huis waar het slachtoffer tijdelijk verbleef na een vermeend voorval tussen het slachtoffer en twee vrouwen. Vanwege dit incident ging de verdachte ook naar de woning toe.

De man droeg twee messen bij zich. Eenmaal in de woning stak hij het slachtoffer meerdere keren op drie plekken. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed dezelfde nacht in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De 43-jarige man stelt dat hij handelde uit noodweer, maar dat gelooft ook het hof niet. Volgens het gerechtshof heeft de man het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofd. Het hof komt tot een celstraf van twintig jaar, omdat de man heeft geweigerd mee te werken aan welke vorm van onderzoek door gedragsdeskundigen dan ook. Daarbij is de man eerder veroordeeld voor doodslag, waarbij hij ook iemand met messteken om het leven had gebracht.

Geen verrassingen in tourploeg Saxo Bank

Saxo Bank zet tijdens de Tour de France zoals verwacht in op het klassement voor de broertjes Schleck. Naast Fränk en Andy gaat Fabian Cancellara een gooi doen naar het geel in de proloog op 3 juli in Rotterdam. De Deense ploeg maakte vandaag een selectie zonder verrassingen voor de Franse rittenkoers bekend.

Naast de broertjes Schleck en Cancellara wees ploegleider Bjarne Riis gekend hardrijder Jens Voigt aan. De Duitser start voor de dertiende keer in de Tour. Stuart O'Grady, Matti Breschel, Chris Anker Sörensen, Jakob Fuglsang en Nicki Sörensen maken de Deense formatie compleet.

Bekeurde automobilist zet agent aan de kant

Een woedende automobilist heeft maandag in de Noord-Brabantse plaats Gemert een agent aan de kant gezet omdat die volgens hem te hard reed. De agent had de 23-jarige man uit het Limburgse Bergen even daarvoor nog bekeurd voor te hard rijden.

De man had volgens de politie op de Gemertseweg in Bakel 71 kilometer per uur gereden terwijl daar maar vijftig mag worden gereden. Toen de agent na het uitdelen van de prent naar het bureau reed, werd hij gevolgd door de Limburger. Op de Zandstraat in Gemert gebaarde hij dat de agent moest stoppen.

Daarna beschuldigde hij de agent ervan dat hij te hard reed en beledigde hij hem. De agent wilde hem daarvoor aanhouden, maar de man probeerde ervandoor te gaan door naar achteren te rijden. De agent hield zich op dat moment aan de auto vast en viel toen de Limburger stopte.

Daarna reed de Limburger met hoge snelheid weg. Na een achtervolging werd hij alsnog aangehouden. Hij is in een cel gezet.

MRI-scan voor Portugees Deco

Het is nog onduidelijk of Deco in de laatste groepswedstrijd van Portugal tegen Brazilië in actie kan komen. De middenvelder ondergaat dinsdag een MRI-scan, die duidelijkheid moet geven over zijn geblesseerde heup. De geboren Braziliaan kan door de blessure niet normaal trainen. Maandag bleef hij bij de 7-0 zege van Portugal op Noord-Korea al aan de kant.

De 32-jarige speler van Chelsea speelde in de eerste wedstrijd van Portugal tegen Ivoorkust (0-0) wel mee, maar kon daarin geen indruk maken. Tijdens de training verergerde zijn blessure vervolgens. Zijn vervanger Tiago deed het tegen Noord-Korea goed. Hij scoorde twee doelpunten.

Lady Gaga legt laatste hand aan nieuw album

Lady Gaga heeft onlangs haar nieuwe album afgerond. De nieuwe plaat moet begin volgend jaar verschijnen. De zangeres maakt de titel van het album pas op oudejaarsavond bekend, zegt ze in een interview met het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Gaga vertelt dat ze van plan is de titel van de nieuwe plaat op haar lichaam te laten tatoeëren. "Ik maak er wel een foto van." De 24-jarige zangeres zegt maanden bezig te zijn geweest met het album. "En ik heb nu heel sterk het gevoel dat het eindelijk klaar is. Het is erg snel gegaan. Sommige muzikanten doen er jaren over. Ik niet, ik schrijf elke dag muziek."

In het interview vertelt Gaga verder dat ze zich op sommige ochtenden net zo onzeker voelt als ieder ander 24-jarig meisje. "Maar dan zeg ik: 'Bitch, je bent Lady Gaga. Sta op en doe gewoon je ding vandaag." De diva zegt dat ze nooit zo succesvol was geworden als haar voormalige vriendje haar hart niet had gebroken.

De zangeres zegt dat de boodschap die het nieuwe album uitdraagt iets politieker getint is en daardoor ook bitterder is. "Ik heb drie jaar lang taarten gebakken. Nu ga ik een taart bakken met een bittere vulling." Volgens Gaga bijten kritische teksten en popmuziek elkaar niet. "Want hoe zoeter de taart, des te bitterder de vulling."

Lady Gaga legt laatste hand aan nieuw album
Lady Gaga (Foto: Novum)

Williams neemt F-duct mee naar Valencia

Het Formule 1-team van Williams zal naar de Grand Prix van Europa op het circuit van Valencia de F-duct mee gaan nemen. Het Britse team zal het onderdeel in de vrije trainingen op vrijdag gaan testen waarna besloten wordt of er ook op zaterdag en zondag mee geracet gaat worden.

Williams introduceerde haar variant van de F-duct al in China en werkte er aan tot en met de Grand Prix van Spanje. Daarna is het onderdeel niet ingezet in Monaco, Turkije en Canada. Nu is het onderdeel samen met enkele nieuwe delen terug, waarbij het voor het eerst sinds drie races weer punten op moet leveren voor de renstal uit Grove.

Capello reageert kritisch op fout van Terry

Trainer Fabio Capello heeft snel gereageerd op de kritiek van John Terry op het Engelse team. Hij noemde het een "big mistake". De reactie van Capello komt twee dagen voor het treffen met Slovenië. Deze wedstrijd beslist over het lot van Engeland.

"Als je over dit soort dingen praat, doe je dat privé" aldus Capello tegenover ITV. "Dit is een grote fout, maar geen revolutie. Het is een fout van een speler, niets meer en niets minder." Hiermee doelt de trainer op het Franse team, waar momenteel grote wanorde is. Aanvaller Nicolas Anelka is daar al naar huis gestuurd, en het verhaal lijkt verre van voorbij. Capello lijkt dit bij de Engelsen in de kiem te smoren en zijn autoriteit duidelijk uit te stralen.

Terry zei afgelopen zondag dat de spelers wilden praten met Capello en duidelijkheid eisten, er waren enkele spelers zwaar ontevreden over het huidige spel. Nadat hij zich had uitgesproken werd echter duidelijk dat andere spelers zijn uitspraken niet ondersteunden. Capello bevestigt dit: "Ik heb met verschillende spelers gesproken en het lijkt erop dat alleen Terry achter zijn uitspraken staat." Eerder al nam de Italiaan de aanvoerdersband van Terry af nadat het schandaal rondom de ex-vriendin van Wayne Bridge had plaatsgevonden. Verdediger Rio Ferdinand werd aangesteld als nieuwe aanvoerder, maar omdat deze door een knieblessure afwezig is op het WK werd Steven Gerrard aangesteld als aanvoerder.

"Niemand heeft met mij gesproken over de problemen", aldus de coach. "Mijn deur staat altijd voor iedereen open, en als er problemen zijn kunnen ze mij altijd vinden. Bij iedere bijeenkomst heb ik aan de aanvoerder gevraagd of er problemen waren en nooit deed hij zijn mond open. En nu lees ik dit, onbegrijpelijk. Ik kan het niet begrijpen waarom hij nooit met mij gesproken heeft."

Engeland startte zeer zwak dit WK, een 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Staten werd opgevolgd door een pover 0-0 gelijkspel tegen Algerije. Deze twee wedstrijden hebben Engeland in een benarde positie gebracht. Er moet nu gewonnen worden om zeker te zijn van de laatste zestien. Een gelijkspel zou betekenen dat ze afhankelijk zijn van het resultaat van Amerika. Een verlies betekent dat de Engelsen de koffers weer in kunnen pakken. De huidige resultaten op het WK staan in schril contrast met de kwalificatie, waar Engeland met flair speelde en zich makkelijk kwalificeerde.

Ook was Capello teleurgesteld in het commentaar van Terry dat alleen zijn teammaat bij Chelsea Joe Cole, en verdediger Wayne Bridge in staat waren om het de tegenstander lastig te maken. De Italiaan vond het disrespectvol in de richting van de rest van het team. "Het is een fout als je alleen over een of twee spelers praat. Het komt over alsof je geen respect hebt voor de rest van het team en dat is, zeker tijdens een WK, een zeer domme uitspraak. Iedere speler denkt aan zichzelf en dat is ook belangrijk, maar ik moet aan heel het team denken. Je moet gewoon opletten wat je zegt. Ik respecteer Joe Cole, maar hij is net als de rest ook maar een van de 23 spelers die ik hier heb."

Ondanks alle strubbelingen in het Engelse team, en de fout van verdediger John Terry is Capello ervan overtuigd dat zijn team van Slovenië kan winnen. "Af en toe komt van een grote fout een groot optreden. De volgende wedstrijd zal goed zijn, daar ben ik 100 procent zeker van".

Veel doden door overstromingen in zuiden China

Overstromingen als gevolg van zware regenval hebben in het zuiden van China tot dusver aan 199 mensen het leven gekost. Zeker 123 mensen worden vermist. Inmiddels is bij de rivier de Fu in de provincie Jiangxi een dijk doorgebroken, waardoor 68.000 mensen in allerijl geëvacueerd moesten worden, meldde het staatspersbureau Xinhua dinsdag.

Het zuiden van het land wordt sinds vorige week zondag geteisterd door zware regenval, overstromingen en aardverschuivingen. Dat is ieder jaar tijdens het moessonseizoen het geval, maar de hoeveelheid water is dit jaar bijzonder groot.

Van der Vaart weer terug na nekklachten

Rafael van der Vaart deed vandaag weer volledig mee met het partijspel tijdens de besloten oefensessie van het Nederlands elftal. Afgelopen zondag moest hij de training vroegtijdig onderbreken wegens nekklachten.

Ook Eljero Elia leek weer compleet te zijn hersteld van zijn blessure. De HSV-aanvaller kreeg op een eerdere training van Khalid Boulahrouz een schop tegen zijn voet.

SP wil uitleg over bezuinigingen zorg

Demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ab Klink moet zo snel mogelijk terugkomen naar Nederland om een toelichting te geven op zijn bezuinigingsplannen voor de zorg. Dat wil de SP. De CDA-minister is momenteel voor een achtdaags bezoek in Zuid-Afrika vanwege het WK voetbal.

"Wat mij betreft stapt hij op het eerste vliegtuig terug", zegt Tweede Kamerlid Renske Leijten in een reactie op de plannen van Klink. Maandag ontvouwde de minister plannen om onder meer de anticonceptiepil uit het basispakket te halen voor vrouwen boven de 21 jaar.

Ook hulpmiddelen zoals rollators, krukken en looprekken verdwijnen wat Klink betreft vanaf volgend jaar uit het basispakket. Verder worden onder meer voor fysiotherapie nog slechts negen behandelingen vergoed in plaats van twaalf. Voor logopedie, ergotherapie en dieetadvisering wordt straks tien euro eigen risico in rekening gebracht.

SP'er Leijten noemt het 'kortzichtig' om zorg duurder te maken. Daardoor zullen mensen volgens haar afzien van zorg en daardoor meer in de problemen raken, waardoor de kosten uiteindelijk hoger uitvallen. Zo moet iemand die geen rollator krijgt op den duur mogelijk een nieuwe heup na een val.

Klink wil ook het mes zetten in tandartszorg. Jongeren tussen de 18 en 22 jaar krijgen geen tandartskosten meer vergoed. Branchevereniging NMT is het daar fel mee oneens.

"Als deze maatregel doorgaat zullen meer mensen op latere leeftijd vaker gebitsproblemen krijgen en een grotere kans hebben op andere gezondheidsklachten zoals hartfalen." NMT waarschuwt ook voor hogere kosten op de lange termijn.

Tbs voor vermoorden zoontje op snelweg

De 37-jarige Dennis G. uit Beverwijk heeft dinsdag tbs opgelegd gekregen voor de moord op zijn zoontje, vorig jaar op de A22 bij zijn woonplaats. De man liep 22 september vorig jaar met zijn 7-jarige kind op de snelweg. Hierbij werden ze geschept door een vrachtwagen. Het kind kwam hierbij om het leven, de man raakte zwaargewond.

De officier van justitie had twee weken geleden tbs tegen de man geëist. Daarnaast werd gevraagd de man te veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding van twintigduizend euro aan zijn ex-vrouw. De rechtbank in Haarlem, die moord bewezen acht, houdt het bij een bedrag van bijna tienduizend euro.

Opsporing uitkeringsfraude in strijd met wet

De Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) handelt in strijd met de wet. Bij het opsporen van uitkeringsfraude via bestandskoppelingen en het opstellen van risicoprofielen worden drie artikelen van de Wet bescherming persoonsgegevens overtreden. Dat meldt het College bescherming persoonsgegevens (CBP) dinsdag na onderzoek.

Een risicoprofiel geeft bijvoorbeeld een verhoogde kans aan op fraude, op basis van een aantal indicatoren. Voor zo'n profiel zijn persoonsgegevens nodig die bijvoorbeeld bij de Belastingdienst zijn te krijgen. Die vraagt de SIOD op, waarna via bestandskoppeling een groep personen met een verhoogd risico naar voren komt. De gegevens van deze personen worden aan gemeenten gegeven, die nadere controles uitvoeren.

De SIOD informeert de betrokken personen niet over de verwerking van hun persoonsgegevens, terwijl dat wel verplicht is. Ook worden persoonsgegevens langer bewaard dan noodzakelijk is, stelt het CBP.

Bestandskoppeling ter bestrijding van uitkeringsfraude is alleen toegestaan als het volgens de eisen uit de Wet bescherming persoonsgegevens gebeurt. Bestandskoppeling brengt risico's voor de betrokkenen met zich mee, zoals identiteitsfraude, aldus de privacywaakhond.

Rutte wijst paars-pluskabinet af

Een paars-pluskabinet is van de baan. VVD-leider Mark Rutte heeft te weinig vertrouwen dat onderhandelingen met PvdA, GroenLinks en D66 iets zullen opleveren. Er is volgens Rutte te weinig perspectief voor een dergelijk kabinet. Als reden noemde hij de grote verschillen in de partijprogramma's.

De vier partijen spraken de hele maandag en een flink deel van dinsdag onder aanvoering van informateur Uri Rosenthal. Die zei eerder al dat het ging om een 'tussenstap'. Nog onbekend is wat de volgende optie is die de VVD-senator gaat onderzoeken.


Nieuw kabinet voor 1 juli zit er niet in voor VVD-leider Mark Rutte

Robben: "Vergelijking met Messi slaat nergens op"

Arjen Robben moet zijn eerste minuten op het WK nog spelen. Toch dichten de kenners hem nu al een heldenrol toe.

Zelf is de man die Oranje extra impulsen moet gaan geven bescheiden. "Een vergelijking met Messi slaat helemaal nergens op." Lionel Messi is de ster van Argentinië. Misschien wel de beste voetballer ter wereld. Robben: "Laat ik eerst maar eens gaan spelen. Dan zien we wel verder. Wat ik wil is beter worden. Mezelf verbeteren. Het houdt me niet zo bezig hoe hoog ik dan sta in de rangorde. Ik weet wat ik kan, maar laten we niet overdrijven."

Hij begon aan het seizoen bij Bayern München met duidelijke doelstellingen. "Ik wilde effectiever worden. Het rendement moest omhoog. Meer beslissingen forceren, assists geven, doelpunten maken. Ik ben scherper geworden. Ook op de training moet elke kans er in tegenwoordig."

Het bracht Bayern prachtige prijzen en Robben een geweldig seizoen. Hij was ook internationaal de man die het verschil maakte. Alleen net niet in de finale van de Champions League. "Ik voelde me goed. Maar ik miste Ribéry in die wedstrijd. Nu was de aandacht van de tegenstander te veel op mij gericht. Twee man passeren ging nog wel. Maar dan stond daar weer die derde."

In de slotfase van Nederlands laatste oefenwedstrijd voor het vertrek naar Zuid-Afrika, thuis tegen Hongarije, raakte Robben geblesseerd. Een onverwachte beweging leverde een scheurtje in de hamstring op. Vervolgens koos hij voor een "agressieve" aanpak bij de revalidatie. "Normaal staat voor het herstel vier tot zes weken. Ik had er maar twee. Het was loodzwaar, maar het is gelukt."

Het is geen gelukkig huwelijk, zegt hij. Tussen Robben en Oranje. "Steeds is er iets waardoor ik niet in de grote wedstrijden kan meedoen. Of het went? Nee. Nooit. Ook hier was het voor mij heel pijnlijk om bij de eerste twee wedstrijden met de spelersbus naar het stadion te rijden. Ik wil spelen, maar ik weet dat het niet kan. Gelukkig is het moment dat het wel kan nu aanstaande."

Robben sprong "een gat in de lucht" toen hij een week later dan de andere spelers alsnog naar Zuid-Afrika kon afreizen. "Ik zie me na die wedstrijd tegen Hongarije nog op de massagetafel liggen. Helemaal kapot. Iedereen kwam naar me toe. Ik kreeg knuffels, bemoedigende woorden. Toen dacht ik bij mezelf: Ik ga mee. Dat is gelukt."

Oranje heeft hem nodig. Robben: "Dat zul je mij niet horen zeggen. Maar in deze selectie hebben we allemaal onze specifieke kwaliteiten. Ik ben degene met de diepgang, de individuele actie. Maar verwacht nu niet dat ik er in kom en de wedstrijd binnen een kwartier naar mijn hand zet. Ik heb ritme nodig, speelminuten. Van dag tot dag bekijken we hoe ver ik ben, of ik kan spelen. Donderdag Kameroen? Het zou kunnen."

'Transavia wil chef ontslaan om Julio P.'

Transavia wil zijn chef vliegdienst ontslaan omdat hij in de affaire rond piloot Julio P. fouten heeft gemaakt. Dat meldt de website luchtvaartnieuws.nl dinsdag op basis van ingewijden. Een woordvoerder van Transavia wil dinsdag niet ingaan op 'interne aangelegenheden'.

P. wordt verdacht van deelname aan de zogenoemde dodenvluchten ten tijde van de Argentijnse junta, die tussen 1976 en 1983 aan de macht was. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij onder meer folteringen, verdwijningen en sterfgevallen. P. heeft altijd ontkend en stelt dat hij destijds alleen in straaljagers heeft gevlogen. Spanje leverde hem onlangs uit aan Argeninië.

De chef vliegdienst zou worden verweten dat hij inlichtingendienst AIVD niet heeft ingeseind. Ook had hij beschuldigingen aan het adres van P. beter moeten natrekken, aldus de luchtvaartsite. Doordat hij dat niet deed, kon het conflict volgens de website escaleren. De man zou zich met een advocaat tegen zijn ontslag verzetten.

De zaak kwam aan het rollen toen P. over de kwestie uit de school klapte tegen Transavia-collega's. Collega-piloten hadden hem op Bali horen zeggen dat hij piloot was bij de beruchte vluchten. Hij zou hierover hebben opgeschept en geen enkele spijt hebben getoond.

'Transavia wil chef ontslaan om Julio P.'
'Transavia wil chef ontslaan om Julio P.' (Foto: Novum)

Politie jaagt op 'yoghurtjongens'

In de gemeente Lansingerland voert de politie de komende maanden extra surveillances uit. Dit is het gevolg van diverse klachten over jongeren op scooters die mensen zouden belagen met yoghurt, aldus een woordvoerster.

De politie heeft tot dusver twee aangiftes binnengekregen van mensen die beweerden dat jongeren op scooters yoghurt naar hen gooiden. Deze incidenten hebben plaatsgevonden in het Bergse Bos en op de Rottekade tussen Bergschenhoek en Bleiswijk. Volgens de woordvoerster sluit de politie niet uit dat er meer incidenten zijn geweest.

"Het is overlastgevend gedrag en dat tolereren wij niet," aldus de zegsvrouw. "Daarom gaan we zowel in burger als in uniform extra surveilleren."

Sánchez kopman tourploeg Euskaltel

Samuel Sánchez is de onbetwiste kopman in de selectie van Euskaltel voor de Tour de France. De Spaans-Baskische equipe bestaat verder uit Egoi Martínez, Iván Velasco, Juan José Oroz, Alan Pérez, Ruben Pérez, Gorka Verdugo, Iñaki Isasi en Amets Txurruka. De Basken zetten naast een hoge notering in het klassement voor olympisch kampioen Sánchez ook in op een etappeoverwinning.

De renners van Euskaltel laten zich traditiegetrouw vooral in de Pyreneeën van voren zien. Dit jaar ligt het zwaartepunt van de Tour in dat gebergte. Nadat eerst de Alpen worden beklommen, koerst het peloton in de laatste tourweek door het gebergte op de grens met Spanje. De wereldberoemde Tourmalet wordt dit jaar zelfs twee keer aangedaan.

De Tour de France start op 3 juli in Rotterdam. Op 25 juli is de finish in Parijs.

Prince of Persia meest succesvolle gamefilm ooit

Met 242 miljoen euro in de broekzak is Prince of Persia: The Sands of Time de meest succesvolle gameverfilming ooit. De actiefilm met Jake Gyllenhaal in de rol van Perzische prins stoot Angelina Jolies Tomb Raider van de eerste plaats. Tomb Raider leverde ooit wereldwijd 221 miljoen euro op, zo schrijft de Amerikaanse website Box Office Mojo in een marktanalyse.

In de Verenigde Staten heeft Prince of Persia 80,5 miljoen dollar (65 miljoen euro) opgehaald. Hoewel het falen of het succes van een film in de Verenigde Staten vaak tekenend is voor de wereldwijde tendens, deed de film het juist buiten de Verenigde Staten een stuk beter. De cumulatieve opbrengt van Prince of Persia buiten de Verenigde Staten bedraagt 177 miljoen euro.

Met alleen al de opbrengst van de Amerikaanse bioscopen had Prince of Persia: The Sands of Time overigens al op de derde plaats gestaan van alle gameverfilmingen. Films als Bloodrayne, Postal, Silent Hill, Alone in the Dark en Resident Evil wisten nooit een dergelijk massaal publiek aan te spreken.

'Prince of Persia' meest succesvolle gamefilm ooit

Opdam vervolgt loopbaan bij FC Volendam

FC Volendam heeft verdediger Barry Opdam voor twee seizoenen vastgelegd. De 34-jarige Opdam komt over van Red Bull Salzburg. Met die club werd Opdam in zowel het seizoen 2008-2009 als in 2009-2010 landskampioen van Oostenrijk.

De verdediger maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij AZ in het seizoen 1996-1997. Hij speelde vervolgens twaalf seizoenen lang voor de Alkmaarse club, waarna hij trainer Co Adriaanse volgde naar Oostenrijk.

Barry Opdam is achtvoudig international. Hij maakte op 4 juni 2005 zijn debuut in het Nederlands elftal in de thuiswedstrijd tegen Roemenië. Later dat jaar scoorde hij zijn enige interlandgoal tegen Tsjechië.

Pozzato langer bij Team Katusha

Filippo Pozzato blijft een jaar langer bij Team Katusha. De 28-jarige Italiaan verlengde zijn contract bij de Russische wielerploeg tot eind 2011, meldt Cyclingnews. Na maanden onderhandelen bereikte Pozzato dit weekeinde overeenstemming met ploegleider Andrei Tchmil. Ook de Spanjaard Joaquin Rodriguez werd langer vastgelegd. Hij tekende voor twee jaar bij.

Pozzato is aan zijn tweede seizoen bezig voor de Russische formatie. Vorig jaar kon hij zich in de voorjaarsklassiekers met de besten meten en won hij de Vlaamse semiklassieker E3 Prijs Harelbeke. Daarna veroverde hij ook de Italiaanse titel op de weg. Dit seizoen schopte ziekte Pozzato's voorjaar in de war. Hij maakte dat goed door de twaalfde etappe in de Giro te winnen.

Agent ziet eigen fiets voorbijkomen

Een agent heeft maandagmiddag in Enschede zijn eigen fiets voorbij zien rijden. De politieman herkende zijn vorige maand gestolen fiets direct en greep de man op de fiets bij de kladden. De 39-jarige fietser verklaarde dat hij de fiets van een kennis had gekocht. De man is aangehouden voor heling en zit nog vast, meldt de politie.

De agent was aan het surveilleren toen hij rond 15.00 uur op de Marktstraat zijn fiets in het oog kreeg. Het rijwiel was op 27 mei gestolen en hij had aangifte gedaan van de diefstal. De agent heeft zijn fiets inmiddels terug. De verdachte is geen onbekende bij de politie.

Dertien jaar cel voor moord in drugsvete Alkmaar

Voor het doodschieten van een 23-jarige man in Alkmaar heeft de 29-jarige hoofdverdachte Dinsdag dertien jaar cel gekregen. Een 28-jarige vriend die hem had geholpen kreeg acht jaar cel. Justitie had tegen beiden een straf van achttien jaar cel geëist. Justitie kondigt aan in hoger beroep te gaan.

De aanleiding voor de moord was een slepend conflict tussen de hoofdverdachte en het slachtoffer. De Alkmaarder zou drugs die hij voor de hoofdverdachte en een 30-jarige man uit Delft vanuit Suriname had gesmokkeld achterover hebben gedrukt.

De hoofdverdachte heeft bekend dat hij vorig jaar juli de trekker heeft overgehaald. Zijn vriend heeft volgens de rechtbank een cruciale rol gespeeld door het vuurwapen en een vluchtauto te regelen. Ook zou hij via de telefoon in de uren voor de moord belangrijke informatie hebben geleverd.

Op de avond van 9 juli zou de hoofdverdachte ongeveer twee uur bij een flat aan de Geulstraat in de kaasstad hebben staan wachten tot het slachtoffer alleen was. Hij stelde eerder dat hij met de 23-jarige wilde praten, maar dat hij zich zo bedreigd voelde dat hij meerdere keren schoot.

De 30-jarige man uit Delft en een 28-jarige Rotterdammer kregen straffen van zestien en zeventien maanden voor de geplande zware mishandeling van het slachtoffer, twee dagen voor de moord. Justitie had tegen de Delftenaar vier jaar cel geëist. Het plan van de hoofdverdachte, zijn vriend en de Delftenaar was volgens justitie om de Rotterdammer in te huren om het slachtoffer in zijn armen en benen te schieten.

De Rotterdammer werd betaald, maar ging er met het geld, een auto en het vuurwapen vandoor. Volgens justitie besloot hij op eigen initiatief niet door te zetten. Maar de rechtbank gaat daar niet in mee en gaf hem ook een celstraf.

Tegen de hoofdverdachte was ook nog drie jaar cel geëist voor een ontvoering en mishandeling in november 2008 en een poging tot doodslag op 6 juli vorig jaar. De rechtbank legde hem hiervoor echter een jaar gevangenisstraf op.

Vloekende Dunga gaat vrijuit

Er komt geen onderzoek naar de Braziliaanse bondscoach Dunga. Die zou tijdens de persconferentie na afloop van het door Brazilië met 3-1 gewonnen WK-duel met Ivoorkust gevloekt hebben richting journalisten. De disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond besloot echter dat er geen reden is om er een zaak van te maken.

In het verleden trad de FIFA wel regelmatig op tegen coaches die scheldwoorden gebruikten. Toen de Argentijnse bondscoach Diego Maradona in november een tirade vol scheldwoorden op journalisten losliet nadat zijn ploeg zich voor het WK had geplaatst, kwam hem dat op twee maanden schorsing te staan. Pluisje miste daardoor de loting voor het WK.

Vloekende Dunga gaat vrijuit
Vloekende Dunga gaat vrijuit (Foto: Novum)

Liuzzi ook in 2011 bij Force India

Vitantonio Liuzzi heeft bevestigd dat hij ook volgend seizoen voor Force India zal gaan rijden. De Italiaan werd bij het Indiase team vorig jaar de opvolger van de naar Ferrari vertrokken Giancarlo Fisichella en wist dit jaar al enkele malen in de punten te eindigen.

De 28-jarige Liuzzi denkt dat zijn beste tijd in de Formule 1 nog moet komen. Hij wijst hierbij op Mark Webber die op zijn 33e beter dan ooit weet te presteren. Hiervoor moet dan wel zijn droom in vervulling gaan, een overstap naar McLaren.

"Ik voel me op mijn gemak bij Force India en ik heb een overeenkomst met hen voor heel 2011," zei Liuzzi die dit seizoen sterk begon maar daarna wegzakte. Een chassiswissel bracht hem in Canada weer naar de top. "Mijn doel is het racen voor McLaren, wat mijn favoriete team is."

"Bij Force India hebben we met het budget dat we tot ons beschikking hebben fantastisch werk verricht. En we zijn optimistisch, want de teams die gewend waren aan hoge budgetten moeten nu leren werken met minder geld."

Queiroz roemt het spel van zijn Portugal

Trainer Carlos Queiroz was na afloop van de 7-0 winst tegen Noord-Korea meer dan lovend over zijn team. Na een matige 0-0 tegen Ivoorkust liet Portugal tegen Noord-Korea zien dat het wel degelijk over kwaliteiten beschikt.

"Goals maken op een WK verbetert altijd het zelfvertrouwen", zei Queiroz, die aanstaande vrijdag met zijn team tegen Braziilië aan mag treden. "Het spel van vandaag is een geweldige motivatie voor de volgende wedstrijd."

Portugal heeft momenteel vier punten na twee wedstrijden, maar dankzij de 7-0 overwinning is het doelsaldo dusdanig goed, dat ze bijna zeker door zijn naar de laatste zestien. Zelfs als Ivoorkust wint van Noord-Korea en Portugal verliest van Brazilië, hebben de Afrikanen nog negen goals nodig om de Portugezen buiten de volgende ronde te houden.

Queiroz roemde de werklust en het gedrag van zijn spelers: "Ik wil graag mijn tevredenheid uiten richting het team. Het team gedroeg zich geweldig, en de werklust was ook in overvloed aanwezig. Het was geweldig voetbal, een geweldige dag voor Portugal en het Portugese voetbal."

Sterspelers Cristiano Ronaldo scoorde zijn eerste goal voor Portugal sinds twee jaar en was hier uitermate tevreden over. "Om zeven goals te scoren op een Wereldkampioenschap is zeker niet makkelijk", zei de aanvaller van Real Madrid. "Mijn teamgenoten speelden geweldig."

Honderdduizend DNA-profielen in databank NFI

Het DNA-profiel van de honderdduizendste persoon is vorige week donderdag opgenomen in de DNA-databank. Dat meldt dinsdag het Nederlands Forensisch Instituut, dat de databank beheert.

De databank is bedoeld om sporen aan personen te koppelen. Tot nu toe bleek het DNA-profiel van in totaal 10.774 veroordeelden overeen te komen met 22.591 dadersporen. In de meeste gevallen gaat het om inbraken en autodiefstal. Sinds 1997 zijn 51.933 sporen ingevoerd. Een in de databank opgenomen spoor heeft nu een gemiddelde kans van 43 procent om vroeger of later een match te geven met een dader.

In 1997 werd gestart met het opnemen van DNA-profielen in de databank. In april vorig jaar stonden er nog ongeveer 73 duizend DNA-profielen in de databank. De stijging van het aantal profielen komt doordat sinds 2005 DNA-materiaal wordt afgenomen bij mensen die zijn veroordeeld voor een gewelds- of zedenmisdrijf. Sinds vorig jaar wordt ook het DNA-profiel van veelplegers in de databank gezet.

Sinds 1 mei is de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden volledig in werking getreden. Dat betekent dat de wet voor iedereen geldt, die wegens een misdrijf waarvoor voorlopige hechtenis mogelijk is, is veroordeeld. Het aantal veroordeelden dat jaarlijks in de databank wordt opgenomen stijgt daardoor van ruim achttienduizend naar veertig- tot vijftigduizend per jaar, aldus het NFI.

Bewijzen complot Joran nemen toe

De bewijzen dat de FBI een grote rol heeft gehad in de aanloop naar Jorans verblijf in Peru nemen toe. Dat constateert John van den Heuvel die bij Joran op bezoek is geweest in de cel.

Al bekend was dat de FBI bezig was met een undercoveractie waarbij Joran, Beth Holloway zou afpersen. Om hem te kunnen arresteren moest Van der Sloot echter van Aruba af die alleen drugscriminelen uitlevert. Twee dagen voor Joran naar Nederland zou afreizen voor behandeling in een inrichting reisde Joran echter af naar Peru voor een pokertoernooi, op uitnodiging van pokerspeler Garcia, die zegt tot de beste honderd pokerspelers van de wereld te behoren.

Deze pokerspeler was ook degene die na de moord op Stephany het hotelpersoneel naar de kamer liet komen, zogenaamd omdat hij dacht dat Joran en Stephany waren ontvoerd. Deze Garcia blijkt alle papieren te bezitten van een Amerikaans federaal agent.

Camerabeelden
Dan zijn er de camerabeelden van Joran die de kamer in- en uitloopt. Het hotel heeft echter helemaal geen camera's op de gangen hangen, constateerde Van den Heuvel. Maar op Jorans kamer waren twee camera's gericht. Het heeft er volgens John van den Heuvel dus alle schijn van dat Joran in de val is gelokt. Na zijn arrestatie claimde Joran dat hij al dagen in de gaten werd gehouden door mannen.

Joran vertelt verder dat de bekentenissen onder valse voorwendselen zijn ontlokt. Het werd gedaan voor hij een advocaat had en er werd gezegd dat als hij bekende en tekende hij uitgeleverd zou worden aan Nederland. Overigens kan het nog zeker twee jaar duren voor de zaak van Joran voor de rechter komt. Momenteel zit Joran in een privécel, weg van de andere gevangenen. Ook krijgt Joran al diverse huwelijksaanzoeken van Peruaanse meisjes. Sommigen willen zelfs zijn baby.

Rusland draait gaskraan verder dicht

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft dinsdag de gaskraan naar Wit-Rusland verder dichtgedraaid. President Dmitri Medvedev gaf Gazprom maandag opdracht de gaslevering aan Wit- Rusland op te schorten, omdat de gasrekening van het buurland is opgelopen tot omgerekend zo'n 160 miljoen euro.

Maandag werd de gastoevoer met vijftien procent teruggebracht. Dinsdag kreeg Wit-Rusland dertig procent minder gas.

Medvedev had de regering in Minsk vorige week gemaand te beginnen met het aflossen van de schuld. De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zegt echter dat zijn land van Rusland voor de doorvoer van gas naar afnemers in Europa een minstens zo groot bedrag tegoed heeft en weigert te betalen.

Gazprom zegt dat de gasvoorziening van Europa nu wordt omgeleid via Oekraïne.

Rusland is de belangrijkste bondgenoot en sponsor van Wit-Rusland, maar geldkwesties zetten de relatie regelmatig onder druk. Rusland wil meer markconforme prijzen voor zijn olie en aardgas, maar Loekasjenko verwacht dat Rusland olie en gas voor een vriendenprijs levert in het kader van een douaneunie die 1 juli in werking treedt.

'Inter in de race voor Van der Wiel'

Gregory van der Wiel hoeft over belangstelling niet te klagen. De rechtsback van Ajax en Oranje staat in de belangstelling van de gehele Europese top, inclusief Internazionale.

Volgens Corriere dello Sport gaat Inter deze transferperiode een bod uitbrengen op de Ajacied. De winnaar van de Champions League is op zoek naar een vervanger van Maicon. De Braziliaanse rechtsback vertrekt zeer waarschijnlijk naar Real Madrid. Trainer Rafael Benitez ziet in Van der Wiel de perfecte opvolger.

Van der Wiel is in een geweldige vorm op het WK. Afgelopen seizoen liet hij zich al zien in het shirt van Ajax. Onder trainer Martin Jol heeft hij een basisplaats. Bondscoach Bert van Marwijk gaf hem een kans in het shirt van Oranje en deze greep hij met beide handen aan. In Zuid-Afrika heeft hij een basisplaats en speelt zich aardig in de kijker.

Naast Inter zijn ook andere clubs geïnteresseerd in Van der Wiel. Bayern München, Manchester City, Arsenal, Juventus, FC Barcelona en ook Real Madrid willen de Nederlander.

'Zenit St. Petersburg wil Guti vastleggen'

De Spaanse krant AS meldt dat Guti voor een overstap staat naar Zenit St. Petersburg. Zelf wil de Spanjaard naar Engeland.

De 33-jarige middenvelder had afgelopen seizoen geen basisplaats meer bij Real Madrid. Ook de jaren ervoor had Guti moeite om zijn plek te vinden in het elftal van De Koninklijke. Om wel aan spelen toe te komen zou hij openstaan voor een vertrek. Het Russische Zenit wil de Spanjaard maar al te graag inlijven.

Zenit krijgt echter wel concurrentie van verschillende clubs uit Europa. Zenit-trainer Luciano Spalletti heeft Guti bovenaan zijn lijstje gezet en is dan ook vastberaden om hem naar Rusland te halen. Zenit heeft zich nog niet officieel gemeld bij de club uit de Primera Division.

Het is nog maar de vraag of Guti het wel ziet zitten om in Rusland te gaan voetballen. De Premier League lijkt zijn voorkeur te krijgen. Blackburn Rovers werd eerder al genoemd als de mogelijk nieuwe club van Guti.

Anelka vertelt na WK zijn kant van het verhaal

Het WK is voor Nicolas Anelka uitgelopen op een grote teleurstelling. Na de verloren wedstrijd tegen Mexico werd de spits door de Franse voetbalbond uit de selectie gezet. Anelka heeft nu aangegeven na het toernooi zijn kant van het verhaal te vertellen.

Dit is op advies van zijn club Chelsea. De club uit Londen heeft hem advies gegeven. "Zijn club heeft hem geadviseerd op dit moment niets te zeggen", vertelt zijn broer Claude Anelka tegen RTL. "Het is beter om met commentaar te wachten tot het WK voorbij is. Hij wil het niet erger maken. Het is beter voor de Franse ploeg om zo ver mogelijk op het WK te komen dan alles van a tot z te verduidelijken."

De Franse international zal hoe dan ook zijn verhaal wereldkundig maken. "Mijn broer is een rustige, aardige kerel", vervolgt Claude. "Er is iets gebeurd, maar we moeten wachten tot hij een persconferentie geeft om zijn kant van het verhaal te vertellen."

Anelka werd door de Franse bond naar huis gestuurd nadat hij bondscoach Raymond Domenech had uitgescholden voor 'hoerenzoon' in de rust van het duel met Mexico. De bondscoach wisselde hem direct. De andere Franse internationals zijn het niet eens met de beslissing van de voetbalbond. Zij weigerden eerder al te trainen en gisteren gaf de bondscoach aan dat enkele spelers overwegen om niet te spelen tegen Zuid-Afrika.

'BOB is aan Urk voorbij gegaan'

Volgens de politie Flevoland kruipen jongeren in Urk massaal met drank op achter het stuur. Al meer dan honderd jongeren zijn dit jaar betrapt op het rijden onder invloed, tegenover 94 in heel 2009.

"Op Urk is alcohol altijd al een probleem geweest. Kennelijk is dat hier niet uit te bannen," stelt een politiewoordvoerder. Naast een stijging in het aantal beschonken automobilisten ziet de politie ook meer jongeren die onder invloed op de scooter of bromfiets stappen. "BOB is wat dat betreft aan Urk voorbijgegaan," aldus de zegsman.

Voorlichtingscampagnes en strengere controles blijken geen effect te hebben op Urk. De politie gaat daarom met de gemeente om de tafel zitten om een oplossing te vinden voor het probleem.

Heerlenaar onwel geworden achter stuur

Een 72-jarige man uit Heerlen is dinsdagochtend op de Mergelsweg in zijn woonplaats onwel geworden achter het stuur van zijn auto. De onfortuinlijke bestuurder is vervolgens door drie tuinen gereden.

In de laatste tuin kwam het voertuig van de man tot stilstand. Buurtbewoners haalden de man uit de auto, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed de automobilist later op de ochtend.

WK Vandaag: 22 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de groepswedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag staan de laatste duels in groep A en groep B op de rol, wat zeker voor de nodige spanning zal gaan zorgen.

Groep A

Mexico v. Uruguay


Mexico en Uruguay hebben beide aan een punt genoeg om tot de achtste finales door te dringen. Toch zullen er volgens de Mexicanen geen afspraken met de tegenstander worden gemaakt. Blanco, spits van het Zuid-Amerikaanse land, liet weten voor de overwinning te willen gaan.

Uruguay maakte in de eerste twee groepswedstrijden een prima indruk en hield achterin even zovaak de nul. Volgens Godín, verdediger van de Uruguayanen, is dat ook het doel in de wedstrijd tegen Mexico.

Frankrijk v. Zuid-Afrika

Frankrijk en Zuid-Afrika hebben nog een minimale kans om de knock-out-fase van het WK voetbal te bereiken. Toch zal het duel tussen beide landen vooral in het teken van eerherstel staan. Bij de Fransen is het in elk geval één grote puinhoop. Nicolas Anelka werd uit de selectie gezet en gisteren weigerde de spelersgroep te trainen. Het voorlopige hoogtepunt was nog wel het bericht, dat een aantal spelers de wedstrijd tegen Zuid-Afrika wilde laten schieten.

De Zuid-Afrikanen geloven niet meer in de volgende ronde, maar toch willen de spelers het volk een overwinning geven. Dit zal dan zonder doelman Itumeleng Khune moeten gebeuren. Hij is voor de laatste groepswedstrijd namelijk geschorst.

Groep B

Nigeria v. Zuid-Korea


De Zuid-Koreanen hebben aan een gelijkspel genoeg om zich voor de achtste finales van het WK voetbal te bereiken, maar dan moet Argentinië wel van Griekeland winnen. Mochten de Grieken er in slagen om te winnen, dan wordt het doelsaldo van de Aziaten van doorslaggevend belang.

Voor Nigeria wordt het bereiken van de volgende ronde wat lastier, aangezien zij tegen twee nederlagen aanliepen. De Super Eagles moeten in elk geval winnen, waarna het afhankelijk is van het duel tussen de Argentijnen en de Grieken. Sani Kaita doet in elk geval niet mee, aangezien hij in de wedstrijd tegen Griekenland een rode kaart kreeg. Deze prent zorgde er overigens ook voor dat hij in eigen land met de dood werd bedreigd.

Griekenland v. Argentinië

Argentinië kan plaatsing voor de knock-out-fase nauwelijks meer ontgaan. De ploeg van Diego Armando Maradona won al twee keer en kan zich tegen Griekenland zelfs een nederlaag veroorloven. De Grieken daarentegen hebben, in geval van winst of gelijkspel, alleen baat bij een misstap van Nigeria.

Mardadona kan in elk geval niet over Jonas Gutiérrez beschikken. Daarnaast zal de defensie er mogelijk wat anders uitzien, aangezien Heinze en Javier Mascherano een gele kaart achter hun naam hebben staan. Higuaín krijgt naar alle waarschijnlijkheid rust. Otto Rehhagel, bondscoach van Griekenland, hoopt in elk geval op een veredeld B-elftal van de Argentijnen, maar zelfs dan ligt een verliespartij nog in de lijn der verwachtingen.




TV schema

Tijd Programma Zender
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Frankrijk - Zuid-Afrika Ned. 1
15:50 - 16:52 NOS WK Voetbal: 1ste helft Frankrijk - Zuid-Afrika Ned. 1
15:50 - 16:50 NOS WK Voetbal: 1ste helft Mexico - Uruguay Ned. 2
16:50 - 16:55 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Mexico - Uruguay Ned. 2
16:52 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Frankrijk - Zuid-Afrika Ned. 1
16:55 - 18:00 NOS WK Voetbal: 2de helft Mexico - Uruguay Ned. 2
17:00 - 18:04 NOS WK Voetbal: 2de helft Frankrijk - Zuid-Afrika Ned. 1
17:50 - 18:55 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Ned. 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Griekenland - Argentinië Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Griekenland - Argentinië Ned. 1
20:20 - 21:22 NOS WK Voetbal: 1ste helft Nigeria - Zuid-Korea Ned. 3
21:20 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Griekenland - Argentinië Ned. 1
21:22 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Nigeria - Zuid-Korea Ned. 3
21:30 - 22:24 NOS WK Voetbal: 2de helft Griekenland - Argentinië Ned. 1
21:30 - 22:30 NOS WK Voetbal: 2de helft Nigeria - Zuid-Korea Ned. 3
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:24 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Griekenland - Argentinië Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

Gewonden bij frontale botsing in Twente

Bij een frontale botsing op de N35 tussen Almelo en Zwolle zijn dinsdagochtend zes gewonden gevallen. Een van hen was er volgens de politie zo ernstig aan toe dat hij met een traumahelikopter is meegenomen. De andere slachtoffers raakten minder ernstig gewond.

Meerdere slachtoffers moesten volgens de VerkeersInformatieDienst door de brandweer worden bevrijd uit hun benarde positie. Het ongeluk gebeurde even na 07.30 uur. De weg tussen de aansluiting op de A35 en industrieterrein Het Lochter in Nijverdal was door het ongeluk en het onderzoek naar de oorzaak in beide richtingen afgesloten, maar werd rond 09.00 uur vrijgegeven.

Torres geeft Jabulani de schuld

Fernando Torres heeft de bal de schuld gegeven van het missen van zijn kansen, gisteren in de WK-wedstrijd tegen Honduras. Er is tijdens het toernooi al veel kritiek op de Jabulani en ook de Spaanse aanvaller voegde zich in het rijtje.

"Ik ben hartstikke blij dat ik weer heb gespeeld", zei Torres, die vanwege een knieblessure lang langs de kant stond. "Maar we moeten echt nog meer trainen met die Jabulani, want we hebben er echt problemen mee."

Het duel tussen Spanje en Honduras eindigde in 2-0, maar de score had gezien de vele Spaanse kansen een stuk hoger kunnen uitvallen. "Maar we moeten vooral blij zijn dat we voor de ommekeer hebben kunnen zorgen", stelde Torres. Europees kampioen Spanje startte het toernooi met een verrassende nederlaag tegen Zwitserland in groep H.

Kinect kost 150 dollar

Microsoft heeft de Kinect-camera in haar eigen Amerikaanse webshop opgenomen voor 149,99 dollar (121 euro). Een officiële bevestiging van de prijs voor de bewegingsherkennende camera is er echter nog niet.

Hoewel de officiële prijs van de Kinect-camera nog altijd een mysterie is, komt de prijs van 149,99 dollar wel een beetje overeen met eerdere geruchten. Bovendien meldt de website Develop dat de productiekosten van een Kinect-camera tegen de 150 dollar zouden zijn.

Microsoft heeft altijd gezegd dat het zou proberen om de prijs van de Kinect-camera zo laag mogelijk te houden. Op die manier wil Microsoft een impulsaankoop van de consument stimuleren.

Kinect kost 150 dollar

Energiebedrijven ten onrechte gesplitst

De overheid had energiemaatschappijen nooit mogen verplichten zich op te splitsen in een energiebedrijf en een netbeheerder. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. De splitsingswet maakt volgens het hof inbreuk op het vrije verkeer van kapitaal en is daarmee in strijd met het Europees recht.

In 2006 werd een wet aangenomen waarin staat dat netbeheerders en energiebedrijven niet in één bedrijf mogen zitten. Het idee daarachter was dat energiemaatschappijen met bijvoorbeeld een eigen stroom- of gasnet een oneerlijke voorsprong hebben op concurrenten zonder zo'n netwerk.

Die laatste groep moet namelijk het bestaande netwerk gebruiken om de stroom of het gas bij de consument te krijgen. De consument die voor zo'n energieleverancier koos, kreeg dan ook nog een rekening voor het gebruik van het netwerk van de concurrent.

Om voor een gelijk speelveld te zorgen, moest het netbeheer daarom worden afgesplitst. Het idee daarachter was dat een op zichzelf opererend bedrijf voor iedereen dezelfde kosten in rekening brengt, dus ook bij het bedrijf waar het van is afgesplitst.

De overheid vreesde ook dat de kwaliteit van de netwerken eronder zou lijden. Het hof zegt uitvoerig stil te hebben gestaan bij de argumenten voor splitsing, maar ziet geen 'dwingende redenen van algemeen belang'.

Zo lopen de netwerken geen gevaar omdat andere wetten de energiemaatschappijen ertoe verplichten die goed te onderhouden. De zaak was aangespannen door Essent, Delta en Eneco. Deze bedrijven zijn inmiddels al opgesplitst.

Maak je eigen racebaan in Gran Turismo 5

In de veelvuldig uitgestelde racegame Gran Turismo 5 gaat het mogelijk zijn om met karts te racen en kunnen gamers zelf racebanen maken. Dit heeft Shuhei Yoshida van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios gezegd in een promotioneel interview op de Britse Playstation-website.

Gran Turismo 5 moet één van de mooiste racegames ooit gemaakt worden. De nadruk in deze game-serie ligt op realisme. Duizenden echte auto's zijn met een oog voor detail in het spel verwerkt. Zo kunnen de virtuele auto's in 'Gran Turismo 5' voor het eerst echt schade oplopen.

Spelers kunnen racen in verschillende spelmodi. Zo kan men, net als The Stig, racen op het parcours van het televisieprogramma Top Gear, en is voor het eerst mogelijk te stunten in arena's. Daarnaast wordt de mogelijkheid toegevoegd om te racen met karts. Dit heeft Yoshida gezegd in het interview. Ook kunnen spelers voor het eerst hun eigen baan te maken, en die online te delen met andere gamers.

Maak je eigen racebaan in 'Gran Turismo 5'

Di Resta rijdt weer voor Force India

Paul di Resta zal in Valencia weer gaan rijden voor Force India. De Schot zal in de eerste vrijdagtraining de plaats in gaan nemen van Adrian Sutil. Teamgenoot Vitantonio Liuzzi zal wel beide trainingen gaan rijden omdat hij nog nooit eerder op het stratencircuit gereden heeft.

Di Resta reed voor het laatst in Barcelona in de VJM03. In Monaco moest hij aan de kant blijven, omdat het team de vaste coureurs zoveel mogelijk baantijd wilde gunnen. In Turkije waren nieuwe onderdelen de oorzaak van het niet rijden van de Schot en in Canada was een combinatie van beide factoren van toepassing, omdat het team  nieuwe delen had meegenomen en omdat de coureurs vorig jaar Montreal niet aandeden.

Ook op de vrijdag op Silverstone zal Di Resta mogen rijden. Hij zal dan de plaats in gaan nemen van Vitantonio Liuzzi.

M. Night Shyamalan werkt aan nieuw project

M. Night Shyamalan probeert een nieuw filmproject van de grond te krijgen. De regisseur van 'The Sixth Sense' heeft een script geschreven dat hij momenteel voorlegt aan verschillende filmstudio's. Dat staat op de website van het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

Het nieuwe project is voorlopig in nevelen gehuld. Het is niet duidelijk waar het script over gaat en alleen de hoogste studiobazen mogen het script inzien, onder toezicht van Shyamalans assistent. Na het lezen moeten zij het script direct weer inleveren. Naar verluidt hebben Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow en Bruce Willis laten weten wel oren te hebben naar een rol in de film.

Shyamalan veroverde Hollywood in rap tempo met thrillers als 'The Sixth Sense' (1999), 'Unbreakable' (2000) en 'Signs' (2002). Zijn laatste twee films, 'Lady in the Water' en 'The Happening', werden echter lauw ontvangen. Eind volgende maand verschijnt zijn nieuwste film 'The Last Airbender' in de Nederlandse bioscopen.

M. Night Shyamalan zet zinnen op nieuw project
M. Night Shyamalan (Foto: Novum)

Aanklacht Bavaria-babes ingetrokken

De aanklacht tegen de Bavaria-babes Barbara en Mirthe is ingetrokken. Dat bleek dinsdag meteen aan het begin van de rechtszitting. Een woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse OM liet weten dat de wereldvoetbalbond FIFA en Bavaria dinsdagochtend een niet nader toegelichte overeenkomst hebben weten te sluiten.

De twee babes wilden niet reageren, maar kwamen triomfantelijk met hun paspoorten en een bos rode rozen de rechtbank uitgelopen. De zaak werd eerder op de ochtend twee uur uitgesteld.

Het leek er aanvankelijk al op dat de zaak met een sisser af zou lopen, omdat raadslieden in gesprek waren met de FIFA. De dames werden beschuldigd van het ontplooien van verboden commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken. Die bestonden uit het dragen van jurkjes van het biermerk Bavaria. De FIFA keurt dat af omdat Budweiser officieel sponsor van het WK is.

De twee hing een celstraf van zes maanden boven het hoofd, maar na hun aanhouding kwam het tweetal op borgtocht vrij. De aanklager in Johannesburg acht bewezen dat de brouwer de reis- en verblijfskosten van de twee Nederlandse vrouwen heeft betaald.

Nintendo garandeert 3DS voor eind maart

De Nintendo 3DS zal zeker voor eind maart 2011 gelanceerd worden in de belangrijkste regio's. Het zou hier moeten gaan om Japan, Noord-Amerika en Europa. Dit vertelt Reggie Fils-Aime, de voorzitter van Nintendo of America, in een interview met IndustryGamers.

Met deze uitspraak onderbouwt Nintendo eerdere geruchten. De aanname dat Nintendo de Nintendo 3DS voor het eind van maart 2011 op de markt zou brengen, bestaat al langer. De geruchten spraken zelfs over een mogelijke release eind dit jaar.

Eerst wil Nintendo de feedback, die tijdens de E3-beurs in Los Angeles is verzameld, analyseren. Vooral de plaatsing van de knoppen op de Nintendo 3DS is iets waar Nintendo nog iets aan zou kunnen veranderen in het designproces. "Wanneer we alle feedback hebben, gaan we pas met het uiteindelijke design aan de slag", zegt Fils-Aime.

Afhankelijk van de aanpassingen die gedaan moeten worden aan het design van de draagbare 3D-spelcomputer, verschijnt de Nintendo 3DS eind dit jaar en anders ergens in de eerste drie maanden van 2011.

Nintendo garandeert 3DS voor eind maart

Sneijder is overtuigd katholiek

Wesley Sneijder (26) heeft rust gevonden in het katholieke geloof. Een paar maanden geleden heeft de gevierde voetballer van Inter zich laten dopen. Sneijder belijdt zijn geloof actief: elke dag sms't hij vanuit Zuid-Afrika met een priester en bidt hij met zijn verloofde Yolanthe Cabau van Kasbergen (25).

"Ik ben niet gelovig opgevoed, maar kwam een vrouw tegen die wel zo is opgegroeid," zegt Sneijder in een interview met het AD. "Ik heb altijd geloofd, maar was niet katholiek."

De voetballer heeft zich laten inspireren door zijn verloofde en zijn medespelers van Inter Milaan. Hij liet zich in Italië dopen. "In mijn tijd bij Real Madrid merkte ik altijd dat ik het mooi vond hoe Spaanse en Zuid-Amerikaanse jongens met geloof bezig waren."

Nadat de international een relatie kreeg met Yolanthe, heeft hij zich definitief bekeerd. "We wonen in Milaan op honderd meter van de Dom en zeker één keer per week lopen we ergens in de stad een kerk binnen."

 Wesley slaat elke dag een kruisje met Yolanthe

Greg R. opnieuw opgepakt voor drugssmokkel

Greg R. is dinsdagochtend opnieuw opgepakt voor drugssmokkel. De Nationale Recherche pakte dinsdagochtend op verzoek van de Italiaanse justitie drie mannen en een vrouw op.

De verdachten komen uit Amsterdam, Amstelveen, Alblasserdam en Nieuwegein. Een van de mannen heeft de Italiaanse nationaliteit. De vier zouden deel uitmaken van een organisatie die grote hoeveelheden cocaïne uit Zuid-Amerika in Italië en Nederland op de markt brengt. De maximumstraf daarvoor is in Italië dertig jaar cel.

Greg R. is de vader van liquidatieverdachte Jesse. De zestigplusser uit Amstelveen werd in 2008 ook aangehouden. Toen werd hij samen met twee anderen verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een transport van ruim 2200 kilo cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland. Daarvoor moet hij nog terechtstaan.

In 1999 werd R. nog vrijgesproken van cocaïnesmokkel. Zijn advocaat Nico Meijering kan dinsdag alleen bevestigen dat R. is aangehouden. "We gaan zo snel mogelijk naar hem toe om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is."

Nederlandse game-markt blijft groeien

Uit een economisch marktonderzoek van PriceWaterhouseCoopers blijkt dat de totale markt van de game-industrie in Nederland in 2013 gegroeid zal zijn naar 859 miljoen euro. Dat betekent een groei van acht procent per jaar voor de Nederlandse game-industrie.

De groei van de game-industrie is toe te schrijven aan het succes van console-games, online games en games voor draagbare apparaten. Alleen de markt voor PC-games blijft volgens PwC krimpen. Men rekent op een daling van deze markt van 2,6 procent per jaar.

In het komende jaar zal de groei een beetje stagneren, maar wanneer in 2011 de nieuwe generatie (draagbare) spelcomputers verschijnt, wordt diezelfde groei weer aangewakkerd. Het is reeds bekend dat Nintendo in 2011 met de Nintendo 3DS komt, een draagbare spelcomputer met 3D-mogelijkheden. In 2013 heeft de markt voor console-games een grootte van 421 miljoen bereikt. Dat is bijna de helft van de totale game-markt.

Volgens PwC blijft ook het online gamen populair. In 2008 bedroeg deze markt 190 miljoen, en in 2013 moet dat 307 miljoen euro worden. Binnen Nederland speelden 1,57 miljoen mensen online games in 2008, en dat moeten er in 2013 2,6 miljoen zijn. De grootschalige online game World of Warcraft blijft toonaangevend op dit gebied.

Tenslotte is daar de markt voor de zogenaamde 'wireless games'. Hiermee doelt men op games voor onder andere de iPhone. In 2008 bedroeg deze markt slechts 39 miljoen, en dat moet in 2013 uitgroeien tot een markt van 60 miljoen euro.

Nederlandse game-markt blijft groeien

VS betalen voor anarchie in Afghanistan

Het Amerikaanse leger betaalt tientallen miljoenen dollars aan Afghaanse beveiligingsbedrijven voor het beschermen van konvooien met voorraden in het Centraal-Aziatische land. De beveiligingsbedrijven sluizen een groot deel van dat geld door naar de Taliban, Afghaanse krijgsheren en corrupte Afghaanse regeringsfunctionarissen. Dat heeft de Amerikaanse krant The Washington Post dinsdag gemeld op basis van een rapport van het Amerikaanse Congres.

Het geld dat naar de Afghaanse krijgsheren gaat, is niet meer dan protectiegeld in de stijl van de mafia. Sommige NAVO-konvooien zijn dan ook aangevallen nadat ze hadden geweigerd te betalen. Het 79 pagina's tellende rapport schildert een plaatje van een anarchie in het huidige Afghanistan, waar de grote wegen gecontroleerd worden door gewapende bendes - betaald door de Amerikaanse belastingbetaler.

"De krijgsheren bloeien in het vacuüm van de regering, en hun belangen zijn in strijd met de poging van de VS om een sterke Afghaanse regering te bouwen," zo stelt het rapport. De kern van het probleem ligt in het feit dat het Amerikaanse leger bedrijven betaalt om hun voorraden te vervoeren. Die bedrijven betalen vervolgens de krijgsheren voor bescherming, terwijl instructies van het Congress duidelijk stellen dat het leger dit soort contracten goed in de gaten moet houden.

"Lang nadat de VS Afghanistan verlaten, en de de beveiliging van konvooien niet meer nodig is, zullen deze krijgsheren een belangrijke rol blijven spelen als autonome centra van politieke, economische en militaire macht," stelt het rapport. Verder wordt er door de makers van het rapport aanbevolen dat het leger de contracten voor vervoer en beveiliging apart aan gaat bieden.  

FC Twente haalt doelman De Vogt op uit Oss

FC Twente legt Wilko de Vogt voor een seizoen vast. Dat maakte de landskampioen gisteravond bekend. De 34-jarige doelman komt over van FC Oss. Met die club schreef De Vogt afgelopen seizoen geschiedenis door als eerste club van de Eerste Divisie naar de Topklasse te degraderen. De Vogt had een aflopend contract bij de Ossenaren.

De Bredanaar maakte in het seizoen 1996/1997 zijn debuut in het eerste van NAC Breda. In vijf seizoenen kwam hij maar tot vijftien duels. Na een avontuur bij Sheffield United keerde De Vogt bij RBC Roosendaal terug in de Nederlandse competitie. Via RKC Waalwijk belandde de sluitpost in 2004 in Oss. Daar kwam hij in zes seizoenen tot 209 duels.

Weening kwaad op Rabowielerploeg

Pieter Weening is kwaad op de ploegleiding van het Rabobank-wielerteam. Die verkoos gisteren Bram Tankink boven Weening om de plaats van de geblesseerde Laurens ten Dam in de Tourploeg in te nemen.

"Ik ben boos. Ze hebben tegen mij gezegd: je mag gefrustreerd zijn. Gefrustreerd? Man, ik kan op dit moment wel een muur van twee meter kapot slaan. Ik begrijp er helemaal niets van. Ze hebben mij een worst voorgehouden. Ik kan er niet tegen. Ik ging er vanuit dat ik naar de Tour zou gaan," zei Weening in de Leeuwarder Courant.

Afgelopen weekend bracht Erik Dekker positief advies uit over zowel Weening als Tankink. "Pieter is goed genoeg om de Tour te rijden," zei Dekker vanuit de Ster Elektrotour. "Zoals Bram in de Dauphiné liet zien klaar te zijn voor de Tour, doet Pieter dat hier."

Gesink maakt reuzensprong op UCI-ranglijst

Na zijn optreden in de Ronde van Zwitserland is Robert Gesink flink gestegen op de ranglijst van de UCI. De renner van Rabobank liep op de laatste dag de eindzege mis.

Gesink stond voor de Ronde van Zwitserland nog 43e, maar is nu gestegen naar de achttiende plaats waarmee hij de beste Nederlander is. Cadel Evans staat nog steeds eerste voor Philippe Gilbert en Joaquin Rodriguez.

Bij de wielerploegen staat Astana nog steeds eerste voor Katusha en Liquigas. Saxo Bank steeg van de zevende naar de vierde plaats. Rabobank steeg een plaats en staat nu elfde.

Agent schiet band lek

Een agent heeft maandag in Hoofddorp de band van een auto lek geschoten. De vier inzittenden probeerden volgens de politie te vluchten.

De agent wilde de auto rond 17.30 uur op het Corversbos aan de kant zetten voor een controle. De auto scheurde er echter vandoor, maar reed een doodlopende weg in. Toen de auto terugkwam, schoot de agent een band lek. Het is niet duidelijk of de bestuurder de agent probeerde aan te rijden.

Na het schot stapte de bestuurder uit en vluchtte hij te voet verder. De agent kon hem met behulp van een buurtbewoner na een flinke worsteling overmeesteren. De overige drie inzittenden maakten van de gelegenheid gebruik om er opnieuw met de auto vandoor te gaan.

"Alleen in films is een auto na één schot volledig uitgeschakeld", legt een politiewoordvoerder uit. Met behulp van een politiehelikopter werd de auto opnieuw gevonden. De drie mannen zijn aangehouden.

Alle verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt waarom zij de benen namen en wat er precies is gebeurd.

Ernstig ongeluk met vrachtwagens op A17

Bij een ernstig ongeluk op de A17 bij Roosendaal is dinsdagochtend een vrachtwagenchauffeur zwaargewond geraakt. De chauffeur zit in kritieke toestand bekneld in het voertuig na een botsing met een andere vrachtwagen. Ook de chauffeur van de andere vrachtwagen raakte gewond, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 08.45 uur bij knooppunt De Stok. De weg is richting Bergen op Zoom dicht. Er is een omleiding ingesteld. Hoe lang de weg dicht blijft is onduidelijk.

Hoe de tweede chauffeur eraan toe is, is niet bekend.

Nintendo 3DS als e-reader

Satoru Iwata, CEO van Nintendo, heeft aangegeven dat de Nintendo 3DS wellicht een e-reader-functie zal bevatten. "Terwijl je hem meedraagt terwijl je buiten loopt, zal het automatisch zoeken en verbinding maken met wireless LAN spots en informatie downloaden. We denken aan het soort functionaliteit waarbij automatisch nieuwsbladen of magazine artikelen verkregen worden.", zegt Iwata.

Dit is geheel in de lijn met de koers die Nintendo al voert met de huidige DS, om een wireless internet en marketing platform te creëren. Hoewel de gelijkenis van deze plannen met producten als Apple´s iPhone of iPad getrokken kan worden, benadrukt Iwata dat bij de ontwikkeling van de 3DS Apple nooit als inspiratie heeft gediend.

"Ik denk na over wat ze voor me betekenen als concurrent. Maar ik heb nooit aan ze gedacht toen we de 3DS aan het vormgeven waren. Als sommige mensen denken dat dit misschien het antwoord op de iPhone is, dan is dat simpelweg het resultaat. Daarmee bedoel ik dat het niet ons doel was om dat te doen, maar dat mensen dat zo opvatten als resultaat. We proberen nooit te denken aan concurrerende producten of bedrijven. Als je dat doet, dan focus je alleen maar op een zeker nauw gebied. Het is beter als we breder denken. Als je zegt dat dat het antwoord is op wat Apple vandaag de dag aanbiedt, dan is dat ook het antwoord op alle andere concurrentie", aldus Iwata.

Iwata en 3DS

Chandhok: "Stoeltje niet in gevaar"

Hispania Racing-coureur Karun Chandhok zegt dat hij het huidige Formule 1-seizoen gewoon af zal gaan maken. De Indiër zou bij het Spaanse team niet aan zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen en daarom later in het jaar vervangen worden, maar zelf ontkent hij dit ten stelligste.

"Ik weet niet beter dan dat ik gewoon het seizoen afmaak," zei Chandhok die wel vermoedt waar de verhalen vandaan komen. Christian Klien en Sakon Yamamoto hebben al op de vrijdagen getest en Christijan Albers is in beeld om enkele keren te rijden. Hierbij kwam ook de suggestie van de financiële problemen bij de Indiër naar voren. "Het is pure speculatie en ik weet niet goed waar het vandaan komt. Misschien dat andere coureurs dit proces in gang zetten omdat ze mijn cockpit begeren."

"Drie weken geleden overkwam Bruno Senna precies hetzelfde. Op allerlei websites stonden verhalen dat hij zou worden vervangen. Blijkbaar ben ik deze week aan de beurt. Voorzover ik weet, rijd ik in Valencia en ook tijdens alle andere races dit seizoen."

'OV-chipkaart is een mislukking'

Over de OV-chipkaart is veel gezegd en geschreven. Zowel voor- als tegenstanders roepen met enige regelmaat dat de kaart gefaald heeft, dan wel een succes is. Reizigersvereniging Rover doet dinsdag ook een duit in dit zakje. Ze stelt dat de OV-chipkaart een mislukt product is.

Het doel van de OV-chipkaart was om het reizen met het OV makkelijker en goedkoper te maken. Echter blijkt dit in de praktijk niet zo te werken, doordat elke vervoerder zijn eigen tarieven mag bepalen. Mede door de verschillende prijsstellingen is het slecht in te schatten hoe duur een ritje uiteindelijk zal worden. Ook heeft dit als gevolg dat de reiziger moet uit- en inchecken bij het overstappen van vervoerder. Dit brengt de nodige verwarring en ongemak met zich mee.

Noordelijk alternatief
In reactie op de problemen met de huidige kaart hebben de provincies Groningen, Friesland en Drenthe het plan opgevat om een eigen kaart te introduceren. De nieuwe kaart is een initiatief van Marc Jager, gedeputeerde voor het CDA in Groningen. Deze nieuwe kaart zou in alle soorten openbaar vervoer moeten werken tegen een eenduidig tarief. Zo zou het originele doel van de kaart wel gehaald moeten worden.

Vooral de intentie van de noordelijke provincies is voor Rover het signaal dat de landelijke kaart gefaald heeft. "De kaart zoals de noordelijke provincies het willen lijkt op het oorspronkelijke idee van de ov-chipkaart.  Wat voor drie provincies kan, moet voor heel Nederland kunnen", zegt Rover in een persbericht.

Voormalig drugsbestrijder Nigeria veroordeeld

Het vroegere hoofd van de afdeling drugsbestrijding van de Nigeriaanse politie, Bello Lafiaji, is maandag door de rechtbank in Lagos tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens corruptie. Een voormalig medewerker van Lafiaji kreeg zeven jaar.

Lafiaji en de medewerker zouden ruim 164 duizend euro hebben aangenomen van een drugshandelaar. Lafiaji werd in 2005 ontslagen. Nigeria geldt als een van de meest corrupte landen ter wereld.

Uitvaartbedrijf wil lijken oplossen

Een uitvaartorganisatie wil lichamen bij de uitvaart ook kunnen oplossen met een bijtende vloeistof of ontbinden door ze te bevriezen. De organisatie onderzoekt of de nieuwe technieken in Nederland kunnen worden ingevoerd.

Daarvoor is wel een wetswijziging nodig. Nu is het alleen toegestaan om mensen te begraven of te cremeren. De nieuwe mogelijkheid om een stoffelijk overschot op te lossen met een bijtende vloeistof, ook bekend als resomeren, wordt nu alleen nog toegepast in Canada en de Verenigde Staten. Het ontbinden van een lichaam door bevriezing, cryomeren, gebeurt nergens.

Bij beide methoden blijft na de toepassing alleen wat poeder over. Dat poeder is volgens de organisatie 'min of meer' vergelijkbaar met de asresten na een crematie. De uitvaart kan dan ook precies hetzelfde verlopen als bij een crematie.

De nieuwe methoden bieden volgens de organisatie, Yarden, een alternatief voor mensen die niet begraven of verbrand willen worden. Ook onderzoekt Yarden of het waar is dat de nieuwe methoden ruimte besparen en duurzamer en milieuvriendelijker zijn.

Geen premie Franse spelers bij uitschakeling

De Franse voetballers krijgen in ieder geval geen premie bij uitschakeling in de eerste ronde van het WK. De bond FFF heeft dit in een verklaring laten weten.

"Er wordt geen enkele premie uitgekeerd aan de spelers van het Franse elftal", aldus de federatie. "Het bedrag wat de bond krijgt van de FIFA wordt gebruikt om de kosten voor het verblijf in Zuid-Afrika te dekken en voor de voorbereiding op het toernooi. Ook wordt een bedrag verdeeld over de amateurtak en de professionele tak van de bond."

Er is grote onrust ontstaan in de Franse ploeg. Een aantal spelers heeft gedreigd vandaag in het laatste groepsduel met Zuid-Afrika niet meer in actie te komen.

Script nieuwe film in café gevonden

Het 194-pagina tellende script voor het vierde deel van The Pirates of the Caribbean is gevonden in een café. Het top-secret document was door een lezer van The Sun overgedragen aan de krant, die het vervolgens weer terug heeft gegeven aan Walt Disney.

Een zegsman van Walt Disney verklaarde: "Het is goed om te weten dat er zulke eervolle mensen zijn".

De anonieme vinder heeft niet gekeken in het document omdat hij graag wil genieten van de film. De opnames voor de film zijn gisteren begonnen op Hawaii.

Ruim 2,8 miljoen mensen zien Spanje winnen

Gemiddeld 2.849.000 mensen hebben gisteren gezien hoe Spanje met 2-0 won van Honduras tijdens het WK voetbal. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Ook de nabeschouwing werd goed bekeken. Na de wedstrijd bleven nog gemiddeld 1,8 miljoen televisiekijkers hangen voor de buis.

De WK-duels eerder op de dag scoorden lager. Gemiddeld 798.000 mensen zagen hoe Portugal met 7-0 Noord-Korea inmaakte. De wedstrijd Chili-Zwitserland, waarbij Chili met 1-0 won, trok gemiddeld 1.196.000 belangstellenden naar de tv.

Olga's WK-feitje van de dag

Tijdens het WK voetbal brengt Olga, manager sport op FOK!, elke dag een feit over een van de landen die die dag in actie komen of een andere gebeurtenis van WK's in het verleden.

Bij de eindronde van het WK in 1990 vestigde de Argentijnse reservedoelman Sergi Goyochea een toernooirecord door vier penalty's te stoppen. De Duitse keeper Harald Schumacher stopte ook vier strafschoppen, maar deed dat op twee toernooien, in 1982 en 1986.

De Portugese doelman Ricardo spant echter de kroon: In de kwartfinale in 2006 tegen Engeland stopte hij er drie in een serie en werd daarmee gelijk de held van zijn team.

De strafschoppenserie van vier jaar geleden

Wimbledon Vandaag

Gisteren stond de eerste dag van Wimbledon op het programma. Roger Federer wist zich ternauwernood te plaatsen voor de volgende ronde van het Britse grandslam-toernooi. Ook de als zevende geplaatste Nikolay Davydenko had het moeilijk tegen de ongeplaatste Anderson. Davydenko won na vijf sets met 9-7 in de vijfde set.

Uitslagen maandag 21 juni, heren

Speler 1 Speler 2 Score
Roger Federer (1) Alejandro Falla 5-7, 4-6, 6-4, 6-7 (1), 6-0
Kevin Anderson Nikolay Davydenko (7) 6-3, 7-6 (3), 6-7 (3), 5-7 , 7-9
Rajeev Ram Andy Roddick (5) 3-6, 2-6, 2-6
Mardy Fish Bernard Tomis 6-3, 7-6 (8), 6-2
Gael Monfils (21) Leonardo Mayer 6-1, 7-6 (9), 6-2
Ilija Bozaljac Nicolas Massu 7-6 (3), 3-6, 6-3, 7-6 (7)
Igor Kunitsyn Viktor Troicki 3-6, 4-6, 1-6
Michal Przysiezny Ivan Ljubicic (17) 7-5, 7-6 (5), 6-3
Michael Llodra Jesse Witten 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-3
Karol Beck Santiago Ventura 6-3, 6-1, 4-6, 6-2
Igor Andreev Daniel Brands 6-7 (5), 6-7 (4), 5-7
Eduardo Schwank Evgeny Korolev 1-6, 6-7 (8), 6-4, 2-6
Dmitry Tursunov Rainer Schuettler 2-6, 2-6, 3-6
Horacio Zeballos Yen-Hsun Lu 5-7, 4-6, 3-6
Tomas Berdych Andrey Golubev 7-6 (5), 6-2, 6-2
Marin Cilic (11) Florian Mayer 2-6, 4-6, 6-7 (1)
Feliciano Lopez (22) Jesse Levine 7-6 (2), 3-6, 6-2, 6-3
Ryan Sweeting Benjamin Becker 7-5, 2-6, 2-6, 4-6
Paolo Lorenzi Albert Montanes (28) 3-6, 5-7 (5), 2-6
Brendan Evans Jesse Huta Galung 6-3, 7-6 (12), 6-3
Ricardas Berankis Carsten Ball 6-2, 6-0, 3-6, 7-6 (5)
Marsel Ilhan Marcos Daniel 6-7 (4), 4-6, 6-2, 6-3, 6-1
Dustin Brown Jurgen Melzer (16) 3-6, 6-4, 2-6, 3-6
Denis Istomin Stanislas Wawrinka (20) 6-7 (5), 6-1, 2-6, 7-6 (4), 6-3
Victor Hanescu Andrey Kuznetsov 6-7 (4), 7-6 (3), 6-3, 1-6, 7-5
Novak Djokovic (3) Oliver Rochus 4-6, 6-2, 3-6, 6-4, 6-2
Maximo Gonzalez Lleyton Hewitt (15) 7-5, 0-6, 2-6, 2-6 
Juan Ignacio Chela Taylor Dent 3-6, 7-6 (2), 6-7 (3), 5-7
Ramon Delgado - Teimuraz Gabashvili 6-2, 4-6, 4-6, 2-6
Philipp Kohlschreiber Potito Starace 6-3, 3-6, 6-3, 6-0
Janko Tipsarevic Arnaud Clement 3-6, 6-3, 4-6, 5-7

Uitslagen vrouwen: 

Speler 1 Speler 2 Score
Jelena Jankovic (4) Laura Robson 6-3, 7-6 (5)
Rossana De Los Rios Venus Williams 3-6, 2-6
Kim Clijsters Maria Elena Camerin 6-0, 6-3
Vera Dushevina Francesca Schiavone (5) 6-7 (0), 7-5, 6-1
Nadia Petrova (12) Tatjana Melek 6-4, 6-3
Regina Kulikova Melanie South 6-1, 6-2
Shahar Peer Ana Ivanovic 6-3, 6-4
Alisa Kleybanova (26) Sandra Zahlavova 6-2, 6-3
Tsvetana Pironkova Anna Lapushchenkova 6-0, 7-6 (7)
Kateryna Bondarenko (34) Greta Arn 6-7 (1), 6-3, 3-6
Maria Kirilenko (27) Stefanie Voegele 2-6, 6-4, 7-5
Yaroslava Shvedova (30) Polona Hercog 6-1, 6-4
Sania Mirza Angelique Kerber 4-6, 1-6
Yung Jan Chan Patty Schnyder 6-0, 6-2
Alla Kudryavtseva Sofia Arvidsson 6-4, 6-1
Aleksandra Wozniak Eleni Daniilidou 7-5, 7-5
Ekaterina Makarova Agnes Szavay 6-4, 7-6 (2)
Varvara Lepchenko Lucie Hradecka 6-4, 7-5
Jarmila Groth Renata Voracova 6-4, 6-3
Petra Maric Elena Baltacha 2-6, 7-5, 6-3
Justine Henin Anastasija Sevastova 6-4, 6-3
Andrea Hlavackova Noppawan Lertcheewakarn 6-3, 6-2
Yanina Wickmayer (15) Alison Riske 6-4, 5-7, 6-3
Shenay Perry Anastasiya Yakimova 6-2, 4-6, 9-7
Alona Bondarenko (28) Katie O'Brien 6-3, 6-7 (10), 6-4
Karolina Sprem Bethanie Mattek-Sands 6-3, 6-4
Alicia Molik Zuzana Kucova 6-2, 7-5
Kirsten Flipkens Stephanie Dubois 6-4, 6-4
Marion Bartoli (11) Julia Goerges 6-4, 6-3
Anna-Lena Groenefeld Melanie Oudin (33) 3-6, 0-6
Vera Zvonareva (21) Nuria Llagostera Vives 6-4, 6-1
Kristina Barrois Mariya Koryttseva 6-3, 6-4

Belangrijkste wedstrijden heren:

Court Speler 1 Speler 2
Centre Kei Nishikori Rafael Nadal (2)
Centre Robin Soderling (6) Robby Ginepri
No. 1 Robert Kendrick Jo-Wilfried Tsonga (10)
No. 1 Jan Hajek Andy Murray (4)
No. 2 Nicolas Kiefer David Ferrer (9)
No. 2 Juan Carlos Ferrero (14) Xavier Malisse
No. 5 Robin Haase James Blake
No. 5 Marcos Baghdatis (24) Lukas Lacko
No. 6 Gilles Simon (26) Guillermo Alcaide
No. 8 Mikhail Youzhny (13) Dudi Sela
No. 12 Fernando Verdasco (18) Fabio Fognini
No. 14 Ricardo Mello Thomas Bellucci (25)
No. 14 Thiemo de Bakker Santiago Giraldo
No. 16 Kristof Vliegen Julien Benneteau (32)
No. 18 Sergiy Stakhovsky SamQuerrey (18)
No. 18 Nicolas Mahut John Isner (23)
No. 19 Nicolas Almagro (19) Andreas Seppi
No. 19 Philipp Petzschner (33) Stephane Robert

Belangrijkste wedstrijden vrouwen: 

Court Speler 1 Speler 2
Centre Serena Williams (1) Michelle Larcher De Brito
No. 1 Caroline Wozniacki (3) Tathiana Garbin
No. 2 Anastasia Pivovarova Maria Sharapova (16)
No. 5 Melinda Czink Agnieszka Radwanska (7)
No. 5 Na Li (9) Chanelle Scheepers
No. 6 Dominika Cibulkova Lucie Safarova (25)
No. 6 Iveta Benesova Anastasia Pavlyuchenkova (29)
No. 7 Sara Errani (32) Julie Coin
No. 8 Magdalena Rybarikova Aravane Rezai (18)
No. 9 Aranxta Rus Kai-Chen Chang
No. 18 Kaia Kanepi Samantha Stosur (6)
No. 19 Flavia Pennetta (10) Anabel Medina Garrigues

Dodental mijnramp Colombia opgelopen

Colombiaanse reddingswerkers hebben maandag de ontzielde lichamen van 32 kompels uit de San Fernando-mijn in Amagá, even ten zuiden van Medellin in de provincie Antioquia, gehaald. De mijnwerkers kwamen vorige week woensdag om het leven na een explosie in de kolenmijn.

Volgens John Rendon, de rampencoördinator van Antioquia, zijn er nog minstens veertig mijnwerkers in de mijn. Er is weinig hoop dat zij nog in leven zijn.

Zondag haalden reddingswerkers al dertien lichamen uit de toegangstunnel van de mijn. Volgens Rendon zorgt puin en de opbouw van methaangas en koolmonoxide ervoor dat de reddingspogingen worden verhinderd.

De exacte oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Uit documenten blijkt echter dat in de mijn geen ventilatiepijp was om methaan af te voeren. Bovendien was er geen apparaat geïnstalleerd dat een ophoping van gas kan detecteren.

Nederland zet duikboot in tegen piraten

Nederland stuurt dit najaar een duikboot naar Somalië voor de bestrijding van piraterij. Daarmee is het volgens de Volkskrant het eerste land dat reageert op een verzoek van de NAVO.

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) kondigde de komst van de duikboot maandag aan. Dat deed hij voor de kust van Somalië aan boord van de Hr. Ms. Johan de Witt. Dat marineschip is daar al aanwezig voor een antipiraterijmissie.

In de strijd tegen piraten zou er behoefte zijn aan de afluisterapparatuur waar de Nederlandse duikboten mee zijn uitgerust. Naast Nederland zouden er niet veel landen zijn die ook duikboten hebben.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over Oom Agent die met twee maten meet.

Als u door rood rijdt, en u wordt aangehouden, dan hoeft u tegen de agent in kwestie echt niet te zeggen dat heel veel andere mensen ook door rood rijden. Daar komt u niet mee weg. En terecht. U krijgt gewoon een bekeuring.

Het is duidelijk geworden, dat de Amsterdamse politietop exorbitant hoge salarissen krijgt. Hoofdcommissaris Welten ontvangt per jaar 263.000 euro, én de gemeente betaalt flink bij aan zijn villa in Warmond. Ook andere Amsterdamse politiefunctionarissen blijken veel meer dan twee ton te verdienen. De politievakbond vindt zulke salarissen terecht ongepast. Immers, het Amsterdamse korps moet bezuinigen, en de kans bestaat zelfs, dat agenten moeten worden ontslagen. Maar de woordvoerders van de Amsterdamse politie hebben een smoes bedacht, om de enorme salarissen van de top recht te praten. “Er zijn wel meer ambtenaren die boven de Balkenende-norm verdienen.” Een bedroevend argument, zeker uit de mond van ene politiefunctionaris.

Dus “Er rijden wel meermensen door rood” is geen argument, maar “Er verdienen wel meer ambtenaren te veel” is wél een argument? Vraagje:

Excuses van Terry richting Capello

De Engelse international John Terry heeft zijn excuses aangeboden aan bondscoach Fabio Capello. De verdediger suggereerde dat er onrust was in de Engelse WK-ploeg in Zuid-Afrika.

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om de bondscoach of mijn medespelers te kwetsen", zegt Terry in de Britse krant Daily Mail. "Ik bied hiervoor mijn excuses aan. Ik heb de bondscoach laten weten dat ik volledig achter hem sta. Ik wil deze kwestie nu achter mij laten en mij volledig concentreren op de komende wedstrijd. Het is heel belangrijk dat we die winnen".

De Engelsen speelden vorige week teleurstellend gelijk tegen Algerije (0-0). Capello had weinig begrip voor negatieve uitlatingen van Terry. "Hij heeft een grote fout gemaakt. Ik begrijp niet waarom hij niet naar mij is gekomen om over zijn onvrede te praten. Ik heb gelezen dat hij heeft gesproken over onrust, maar hiermee helpt hij ons niet. Ik heb met andere spelers wel gesproken, maar er is zeker geen sprake van revolutie in het team."

Ramos slechts uit voorzorg gewisseld

Sergio Ramos verliet gisteravond een kwartier voor tijd het veld. Hij werd gewisseld voor Alvaro Arbeloa. Na afloop van het duel met Honduras liet de verdediger van Real Madrid weten dat de vervanging slechts uit voorzorg was.

Spaanse journalisten zetten meteen vraagtekens bij zijn wissel. Gedacht werd aan een ribblessure waar hij nog niet helemaal hersteld van zou zijn. Ramos ontkent dit. "Ik werd alleen maar gewisseld uit voorzorg", aldus Ramos tegenover AS.

Spanje won de wedstrijd van Honduras met 2-0. De score had veel ruimer uit kunnen vallen, maar de Spanjaarden waren niet scherp voor het doel. David Villa scoorde twee keer, maar schoot ook een penalty naast. "Het belangrijkste was om te winnen", zei Ramos na afloop.

"Dat hebben we dan ook gedaan met twee doelpunten verschil. We hadden veel meer kunnen scoren, maar dit was echt zo'n dag waarop ze er maar niet in wilden. We zullen wel efficiënter moeten worden", aldus Ramos.

Torres: "Had de wedstrijd vol kunnen maken"

Fernando Torres speelde gisteren tegen Honduras niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Spanje. De spits van Liverpool stond een tijd langs de kant met een blessure en dat was goed zichtbaar in het veld.

Schoten die normaal een doelpunt betekenen voor Torres belandden nu in de tribunes. Torres zelf zag dan ook nog voldoende ruimte voor verbetering in zijn spel. "Na een lange tijd heb ik nu zeventig minuten gespeeld. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden want als de coach het had gewild dan had ik zo de wedstrijd vol kunnen maken", vertelde Torres na afloop aan de aanwezige pers.

Aan de kwaliteit ligt het niet bij Spanje. Toch wist de Europees kampioen niet meer dan twee keer te scoren tegen voetbaldwerg Honduras. David Villa schoot in de tweede helft zelfs een penalty naast. "We kregen inderdaad weer heel veel kansen. We hadden er dan ook veel meer moeten maken, maar gelukkig scoorden we wel. We moeten nog steeds een beetje aan de bal wennen."

Doden door aanslag in Istanbul

Zeker drie mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een bomaanslag op een bus met militairen in de Turkse stad Istanbul. Zes mensen raakten gewond. Dat hebben Turkse media gemeld. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor de aanslag. De bom ontplofte toen het voertuig met de militairen door het district Halkali in het Europese deel van Istanbul reed.

 In het weekeinde staken Turkse troepen de grens met Irak over om strijders van de Koerdische rebellenbeweging PKK te treffen. De inval volgde op hevige gevechten in het uiterste zuidoosten van Turkije. Het was het bloedigste treffen in twee jaar. Volgens de Turkse strijdkrachten hadden PKK-rebellen in de nacht van vrijdag op zaterdag een grensbewakingseenheid bij Semdinli, niet ver van de grenzen met Irak en Iran, aangevallen. De gevechten die daarop volgden, kostten aan zeker 23 mensen het leven; twaalf PKK-strijders en elf militairen.

 De Turkse luchtmacht bombardeerde naar aanleiding van de strijd doelwitten in Iraaks Koerdistan. Maandag vielen rebellen van de PKK in de provincie Diyarbakir in het zuidoosten van Turkije een militaire post aan. Daardoor kwamen zes mensen om.

Wegmann en Kluge met Milram naar Tour

Team Milram heeft zijn definitieve selectie voor de komende Tour de France bekendgemaakt. Zes renners, onder wie Niki Terpstra, waren al zeker van deelname.

De complete selectie van Milram bestaat uit de Duitsers Gerald Ciolek, Linus Gerdemann, Christian Knees,Johannes Fröhlinger, Roger Kluge en Fabian Wegmann, de Oostenrijker Thomas Rohregger, Luke Roberts (Aus) en Niki Terpstra.

Man vast voor dood vrouw uit Dokkum

De politie heeft maandagavond een 24-jarige inwoner van de Friese plaats Dokkum opgepakt voor de dood van een even oude vrouw. Het lichaam van de vrouw werd dezelfde avond gevonden. Ze was 's middags door haar familie als vermist opgegeven.

Toen een van de familieleden de fiets van de vrouw in een park aan de Woudweg in Dokkum vond, begon de politie aan een zoektocht. Daarbij werden speurhonden en duikers van de brandweer ingezet. Uiteindelijk vonden agenten het lichaam.

Het park was 's nachts afgesloten voor sporenonderzoek.

Tijdschrift: Chip Foto - Video Digitaal

 

Als hobbyist heb je tegenwoordig heel wat keuze als het om tijdschriften gaat. Een keuze die voor iedereen persoonlijk is en ook vaak flink kan wijzigen. Zo kan de hobbyfotograaf tegenwoordig uit een flink aantal titels kiezen, één daarvan is Chip Foto - Video Digitaal. Een blad dat acht maal per jaar verschijnt. Maar wat maakt dit blad nou tot een goede keuze ?

 

[WBD] Ook Djokovic ontsnapt in vijf sets

Net als Roger Federer is ook Novak Djokovic in de eerste ronde van Wimbledon op het nippertje ontsnapt aan uitschakeling. De als derde geplaatste Serviër kwam tegen de Belg Olivier Rochus met 2-1 in sets achter, maar sleepte na bijna drie uur spelen toch de overwinning uit het vuur: 4-6, 6-2, 3-6, 6-4, 6-2.

Het publiek op Centre Court dat eerder op de dag Federer in vijf sets had zien ontsnappen tegen Alejandro Falla kreeg opnieuw een spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld. De Belg won brutaal twee van de eerste drie sets. Pas toen vanwege de invallende duisternis het dak was gesloten, kwam Djokovic wat beter in zijn spel.

Rochus spartelde nog wel lang tegen, maar kon zijn breakkansen aan het eind van de vierde set niet benutten. In de beslissende vijfde set nam de Belg nog wel een 2-0 voorsprong, daarna wist hij echter geen game meer te winnen.

Alle ogen op Frankrijk gericht

De groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal begint vandaag aan de beslissende ronde. Direct zijn alle ogen op Frankrijk gericht. De ploeg van trainer Raymond Domenech rolde de afgelopen dagen van het ene schandaal in het andere en vecht in Bloemfontein voor de laatste kans tegen gastland Zuid-Afrika.

Forse winst is nodig en dan moet in Rustenburg het duel tussen Uruguay en Mexico in elk geval een winnaar opleveren om de finalist van vier jaar geleden een nieuwe vernedering te besparen.

Frankrijk zit in de problemen. Niet alleen door de slechte resultaten op het WK. Een rel rond spits Nicolas Anelka zorgde voor enorme beroering in Zuid-Afrika en in eigen land. Iedereen bemoeide zich ermee, tot aan het hoogste niveau. De spelers weigerden zondag te trainen. Ze pikten het niet dat de Franse voetbalbond Anelka naar huis stuurde.

Een dag later haalde de hevig bekritiseerde Domenech uit naar zijn selectie. De bondscoach gaf aan dat hij wellicht een aantal rebellen moet missen tegen Zuid-Afrika. Er zouden spelers zijn die niet willen aantreden.

In groep B is Argentinië de belangrijkste kandidaat voor de groepszege. De ploeg van Diego Maradona begint 's avonds in Polokwane met zes punten tegen het wisselvallige Griekenland, dat een goed resultaat moet neerzetten om een kans op overleven te hebben. Zuid-Korea, dat de Grieken versloeg, neemt het op tegen het nog puntloze Nigeria.

Beesies blijken ideaal lokaas

Sportvissers hebben een nuttige bestemming gevonden voor de WK-prullaria van Albert Heijn, de Beesies. Volgens het AD blijken ze onder water een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op roofvissen. Vooral de oranje Beesies worden nogal eens voor een smakelijke goudvis aangezien.

Op een viswebsite is de eerste foto van een grote snoek met een oranje Beesie in zijn bek al opgedoken. Het geheim van het Beesie is volgens hoofdredacteur van de website Pieter de Wolf dat het onder water natuurlijk beweegt. "Het staartje zwabbert en de kop gaat mooi heen en weer. Het oogt als een verward visje."

Kritiek op salarissen Amsterdamse politietop

De bekendmaking van de salarissen van drie topmannen bij de Amsterdamse politie heeft kwaad bloed gezet bij de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV), de grootste politiebond in de hoofdstad. "Dat de hoofdcommissaris veel verdiende, wist ik wel, maar zoveel!'', zegt APV-voorzitter Bert Verdijk dinsdag in De Telegraaf.

Hoofdcommissaris Bernard Welten verdient bijna 263 duizend euro per jaar. Daarnaast zou de gemeente een groot deel van zijn villa in het Zuid-Hollandse dorp Warmond betalen. Plaatsvervangend korpschef Cor Gorissen vangt ruim 212 duizend euro en hoofd bedrijfsinformatie Hans Schönfeld krijgt ruim twee ton. Dat heeft waarnemend korpsbeheerder Jan van Zanen volgens de krant bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.

De politiebond wijst er op dat de korpsleiding en de ondernemingsraad juist nu onderhandelen over bezuinigingen en hun hoofd breken over hoe ze ontslagen kunnen voorkomen.

Een politiewoordvoerder zegt in de krant dat de beloning van de korpsleiding binnen de regels valt. Welten zou een hoger salaris hebben gekregen om hem uit Groningen te lokken. Ook zijn er volgens haar wel meer topambtenaren die meer dan premier Jan Peter Balkenende verdienen.

Kritiek op salarissen Amsterdamse politietop
Kritiek op salarissen Amsterdamse politietop (Foto: Novum)

Huwelijksaanzoeken voor Joran van der Sloot

Joran van der Sloot heeft sinds hij in de gevangenis zit al meerdere huwelijksaanzoeken van Peruaanse vrouwen gehad. De aanzoeken zijn per brief bij zijn advocaat bezorgd, stelt hij dinsdag in een interview in De Telegraaf.

Een vrouw zou zelfs zwanger van hem willen worden. Veel heeft hij hen voorlopig niet te bieden. Hij staat volgens eigen zeggen op met waterige thee en een droog broodje. 's Middags krijgt hij rijst met bonen. Daarnaast kan hij extra eten kopen.

Van der Sloot beseft volgens de krant dat veel Peruanen zijn bloed wel kunnen drinken. In de gevangenis blijft hij daarom ook liever in de cellengang waar hij zit omdat hij binnen de gevangenis ook niet erg populair is.

Zijn buurman, een huurmoordenaar, zou af en toe 'geintjes' maken dat hij hem best voor 75 duizend dollar wil vermoorden. "Maar ik kan het wel met hem vinden."

Eerder maakte De Telegraaf al bekend dat Van der Sloot beweert dat hij alleen een bekentenisverklaring heeft getekend omdat hem was beloofd dat hij dan naar Nederland zou mogen. Nu zegt hij ook dat ze tijdens verhoren dreigden zijn hoofd in een bak water te stoppen als hij niet meewerkte. Hij zou niet zijn mishandeld.

Nog steeds 600 vermisten in Brazilië door natuurgeweld

Op het moment van schrijven zijn nog steeds meer dan 600 mensen vermist na de hevige regenval in Brazilië. Deze regenval, die enkele dagen heeft aangehouden, heeft meerdere dodelijke overstromingen teweeg gebracht.

Het officiële dodental staat nu op 31 en enkele tienduizenden mensen hebben hun huizen moeten ontvluchten om een veilig heenkomen te zoeken. Correspondenten van de BBC melden dat de overstromingen hele dorpen hebben weggevaagd in de provincies Alagoas en Pernambuco.

De gouverneur van Alagoas, Teotonio Vilela Filho, deelde mee dat er al meerdere lichamen zijn aangespoeld op stranden en rivierbeddingen. "We bidden voor de vermisten", zegt hij, "in de hoop dat ze toch weer levend terug worden gevonden", voordat hij in gesprek ging met de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva. Meer dan 1500 kilometer aan wegen is door de overstromingen weggeslagen, wat de aanvoer van hulpmiddelen tot het rampgebied aardig verhindert. Wel zijn reddingswerkers bezig om met hulp van helikopters mensen uit de ergst getroffen gebieden in veiligheid te brengen.

Het stadje Quebrangulo bijvoorbeeld, met zo'n 13000 inwoners, is voor ruim 80% onder water komen te staan. De inwoners zijn hierdoor gedwongen om naar hoger gelegen gebieden te vluchten. Het leger en de marine helpen de regering bij de reddingswerkzaamheden.

Helaas is dit niet de eerste keer dat Brazilië zo zwaar getroffen wordt door overstromingen: in 2009 hebben overstromingen ook al aan 44 mensen het leven gekost en enkele honderdduizenden dakloos gemaakt. 

Griekenland komt gestrande toeristen tegemoet

Griekenland heeft toegezegd om de extra kosten die toeristen oplopen wanneer zij in het land stranden in het geval van een natuur- of industriële ramp te vergoeden.

Met dit aanbod probeert de Griekse regering het imago van Griekenland, dat aardig is beschadigd door stakingen en protesten rondom de grote bezuinigingen, weer op te krikken. De toeristische sector besloeg voorheen zo'n 20 procent van het nationaal inkomen, maar de laatste tijd is dit percentage gehalveerd naar 10 procent, aldus experts. Ondanks het feit dat het aantal gewelddadige conflicten is verminderd, blijven de stakingen rondom de bezuinigingen doorgaan.

Los van de nationale economische crisis heeft Griekenland ook flink te lijden gehad onder de effecten van de vulkaanuitbarsting op IJsland, die al enkele weken lang enorme hoeveelheden as het luchtruim in jaagt, waardoor luchtverkeer flink verhinderd wordt.

"We beloven om elke extra hotelkamer en elke extra vlucht voor iedereen te vergoeden die in Griekenland strandt -door toedoen van een natuur- of industriële ramp-, ook wanneer dit komt door de vulkaan op IJsland" heeft Minister van Cultuur en Toerisme, Pavlos Geroulanos, gezegd.

De heer Geroulanos wist ook te vertellen dat het toerisme toch weer in een stijgende lijn zit, al is het eigenlijk nog wat te vroeg om dit soort conclusies te kunnen trekken: "de cijfers zijn nog zeker niet zo mooi als voordat het grote cancellen van vakanties begon", vertelde hij op de persconferentie. "Er zijn bestemmingen die flink geleden hebben onder de crisis, terwijl anderen het beter doen dan ooit tevoren."

De Griekse regering legt het land op dit moment een flinke hoeveelheid bezuinigingsmaatregelen op, die ervoor moeten zorgen dat de kosten voor het aflossen aan de EU en het IMF (het Internationaal Monetair Fonds), zo'n 110 miljard euro, kunnen worden gedekt. Het doel op dit moment is om het nationale begrotingstekort terug te dringen tot minder dan 3 procent tegen de tijd dat we het jaar 2014 bereikt hebben.

Op dit moment is dit nog 13,6 procent. Grote delen van de bevolking zijn het niet eens met deze mate van bezuinigingen en uiten dit middels massale stakingen. Deze protesten hebben er al meerdere keren voor gezorgd dat het land nagenoeg stil kwam te liggen, doordat luchthavens, wegen en spoorwegen geblokkeerd werden.

Naast de aangekondigde vergoedingsmaatregelen voor gestrande toeristen heeft minister Geroulanos ook een grote internetcampagne aangekondigd om het imago van Griekenland als vakantieland weer te verbeteren.

 

Hof VS handhaaft omstreden terreurwet

Mensenrechtenorganisaties hebben teleurgesteld gereageerd op het vonnis van het Amerikaanse hooggerechtshof in een geruchtmakende zaak. Het hof bepaalde dat een wet die iedere steun aan terreurbewegingen strafbaar stelt, van kracht kan blijven, zo meldden media in de Verenigde Staten.

Sinds de terreuraanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001 heeft het Openbaar Ministerie ongeveer 150 mensen strafrechtelijk vervolgd wegens schending van de wet. Naast het leveren van wapens blijven het geven van financiële steun, training, advies en assistentie aan terroristische organisaties verboden.

Tegenstanders van de wet vinden dat de bepalingen te ver gaan en begonnen een beroepsprocedure. Mensenrechtenorganisaties en advocaten stellen dat de antiterreurwet hun recht op vrije meningsuiting inperkt. Ze wijzen erop dat ze voor de rechter kunnen worden gesleept als ze leden van terreurbewegingen voorzien van informatie over hun mensenrechten of als zij hen advies geven over het vreedzaam beëindigen van gewapende conflicten.

Van de negen rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof stemden er zes voor het handhaven van de wet. Drie rechters vonden dat de wet moest worden aangepast, maar zij wisten hun collega's niet te overtuigen.

Oranjevrouwen voor rechter om jurkjes

De twee 'Bavariavrouwen' komen vandaag in Johannesburg voor de rechter. Ze worden ervan beschuldigd dat ze oranje jurkjes van het biermerk hebben gedragen bij de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. De wereldvoetbalbond FIFA is daar tegen om officiële sponsors van het WK te beschermen. Het concurrerende biermerk Budweiser is een van die sponsors.

Na hun aanhouding kwamen de twee vrouwen op borgtocht vrij. De aanklager in Johannesburg acht bewezen dat de brouwer de reis- en verblijfskosten van de twee Nederlandse vrouwen heeft betaald. Het tweetal hangt een celstraf van maximaal zes maanden boven het hoofd. Het is niet duidelijk of de rechter dinsdag al uitspraak doet.

Israël laat geen beton en ijzer toe tot Gaza

De Israëlische blokkade van de Gazastrook blijft van kracht wat betreft cement en staal. Dat heeft Ehud Barak, minister van Defensie in de regering van Israël, gisteren (lokale tijd) gezegd na een overleg met VN-topman Ban Ki-moon op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

Het Israëlische kabinet stemde zondag in met een versoepeling van de blokkade. Israël zou "zo snel mogelijk" een lijst naar buiten brengen van verboden goederen. Tot nog toe was er slechts een lijst van zaken die wel werden doorgelaten door de Israëlische douane. Door het besluit van zondag zouden veel meer goederen van en naar de Gazastrook kunnen worden getransporteerd.

Beton en staal worden volgens Barak echter niet doorgelaten, aangezien de Hamasbeweging, de aartsvijand van Israël die aan de macht is in de kustenclave, daarmee militaire bases zouden kunnen bouwen. Hamas stelt het beton en het staal juist nodig te hebben om de infrastructuur te herstellen, die werd verwoest door het Israëlische leger tijdens de Gazaoorlog.

Mexico gaat vol voor de winst tegen Uruguay

Mexico en Uruguay kunnen er vandaag met een gelijkspel voor zorgen dat Frankrijk naar huis kan. Javier Aguirre, bondscoach van Mexico, wil hier echter niet aan meewerken. Hij gaat vol voor de groepswinst.

"Het is de eerste keer dat ik iets hoor over een eventuele afspraak", zegt Aguirre tegenover Sky Sports. "Maar wij gaan het veld op om de wedstrijd te winnen."

"Laten we hopen dat het voetbal de winnaar zal zijn", vervolgt de bondscoach. "Dat het een mooie wedstrijd wordt en de beste zal overwinnen. Als de wedstrijd toch gelijk eindigt zijn we beiden tevreden. Maar ik kan verzekeren dat we beiden gaan voor een overwinning."

Zelfs na de overwinning op Frankrijk ziet Aguirre niet Mexico als favoriet voor de zege, maar Uruguay. "Tot op heden is Uruguay naar mijn mening de beste ploeg in de poule. We zijn daarom zeker gemotiveerd. We hebben de drie punten nodig."

N'Kufo: Veel scoren tegen Honduras

Blaise N'Kufo stond bij Zwitserland net als tegen Spanje in de basis tegen Chili. De voormalige spits van FC Twente kon geen potten breken in de voorhoede. Zwitserland verloor dan ook met 1-0 van Chili.

"In de eerste vijftien minuten was de wedstrijd van een hoog technisch niveau", vertelt N'Kufo na afloop tegenover de aanwezige pers. "We hadden een kwartier nodig om in de wedstrijd te komen. Het was moeilijk om aan te vallen omdat we achterin nooit echt veilig waren."

"Het is nu vooral belangrijk om in de volgende wedstrijd tegen Honduras meer dan twee keer te scoren", vervolgt N'Kufo. "Pas dan kunnen we vrij zeker zijn van kwalificatie voor de achtste finales. Dan zijn we niet meer afhankelijk van andere ploegen.

Chimpansees voeren strategische oorlogen

Chimpansees voeren oorlogen met rivaliserende groepen om hun grondgebied uit te breiden. Tot die conclusie komen onderzoekers die de dieren tien jaar lang observeerden in Uganda, zo meldde The New York Times maandag (lokale tijd).

De wetenschappers ontdekten dat grote groepen chimpansees er zo nu en dan op uit trekken om rivalen uit nabijgelegen gebieden te vermoorden. Daarmee vergroten ze hun territorium en krijgen ze de beschikking over meer voedsel. Meer voedsel betekent een snellere voortplanting en een snellere voortplanting betekent een grotere en sterkere groep.

Chimpansees vallen aan als ze in de meerderheid lijken te zijn. Tijdens zo'n aanval houden de mannen hun tegenstanders tegen de grond, om ze vervolgens dood te bijten of te slaan. De vrouwen laten ze ongemoeid, hun baby's worden daarentegen opgegeten.

In tien jaar tijd waren de onderzoekers, onder leiding van John Mitani van de Universiteit van Michigan, achttien keer getuige van dergelijke dodelijke aanvallen. Het is voor het eerst dat onderzoekers kunnen bewijzen dat chimpansees strategische oorlogen voeren. Eerder kwamen wetenschappers al tot de conclusie dat chimpansees bewust oorlog voeren, maar toen kon niet worden uitgesloten dat de onderzoekers het gedrag van de dieren hadden beïnvloed.

Om ze van dichtbij te kunnen observeren, kregen de chimpansees bananen gevoerd. Volgens sommige primatologen zou dat de oorlog hebben uitgelokt. Het onderzoeksteam van Mitani wist zich zonder het uitdelen van voedsel te mengen in de groep chimpansees. Daardoor zou het natuurlijke gedrag van de dieren niet zijn beïnvloed.

Parlementariërs VS eens over sancties Iran

Onderhandelaars van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe ronde economische sancties tgen Iran. De sancties zijn gericht op het verstoren van de energieindustrie en het voorkomen van financiële transacties met de Revolutionaire Garde.

Het voorstel wordt naar verwachting snel aangenomen. Een stemming over het voorstel in het Huis van Afgevaardigden kan nog deze week plaatsvinden.

Behrami reageert vol ongeloof op rode kaart

Zwitserland moest tegen Chili een uur spelen met tien man. Valon Behrami kreeg na een half uur namelijk al rood van scheidsrechter Khali Al Ghamdi.

In gesprek met Goal.com laat Behrami weten het absoluut niet eens te zijn met de rode kaart. "Ik werd compleet verrast. Voetbal is namelijk een contactsport. Mijn beweging was niet bedoeld om een andere speler te schaden. Ik wilde alleen maar de bal beschermen zoals ik steeds deed. Ik kan het niet geloven. Ik voel me belazerd. Mijn hele WK is verwoest."

"Nadat mijn ploeggenoten de beelden hadden gezien voelden ze erg met me mee. Die Chileense speler ging ook wel heel makkelijk naar de grond. Ik raakte hem misschien maar net met mijn hand. Dan moet je niet zomaar vallen."

Op de vraag of de scheidsrechter een slechte dag had, had Behrami een duidelijk antwoord: "Ja natuurlijk, voor honderd procent. Ik weet niet hoeveel wedstrijden schorsing ik ga krijgen. Als het er een is dan is het goed. Bij een andere schorsing ga ik er iets tegen doen."

Miley Cyrus in Rock Band DLC van deze week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week zal het eerste pack van de popsensatie Miley Cyrus te downloaden zijn. Deze zangeres zal debuteren met vijf liedjes in de Rock Band Store.

''7 Things'' +
“Can’t Be Tamed”
“Fly On the Wall” +
“See You Again” +
“Start All Over” +


De liedjes met een + erachter zijn te  downloaden voor Lego Rock Band


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 23 juni voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 24 juni voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het 'Miley Cyrus Pack 01' is in zijn volledigheid te downloaden voor 680 MS Points.

Miley

Minderjarige Chinezen op Schiphol geweigerd

Een groep van veertig minderjarige Chinezen is zondagavond op Schiphol tegengehouden omdat zij geen visum hadden. Zij waren met ouders en begeleiders op doorreis naar Spanje. Dat meldt de marechaussee maandag.

De kinderen hadden net als de ouders en begeleiders wel een paspoort, maar na overleg met de Spaanse autoriteiten werd besloten om hen terug te sturen. De groep heeft de nacht op Schiphol doorgebracht en is maandagmiddag begonnen aan de terugreis naar China.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee gebeurt het niet vaak dat een groep van deze omvang op Schiphol wordt tegengehouden. Vorig jaar werden in totaal 2795 mensen op de luchthaven de toegang ontzegd. Dit jaar staat de teller op 1226.

Verdachte mislukte aanslag NY bekent schuld

De hoofdverdachte van de mislukte aanslag met een autobom op Times Square in New York heeft maandag voor een rechter schuld bekend. Dat meldden Amerikaanse media.

De 30-jarige Amerikaan van Pakistaanse afkomst, Faisal Shahzad, was aangeklaagd op tien punten waaronder een poging tot het gebruik van een massavernietigingswapen. Hij bekende schuld op alle punten en riskeert levenslang.

Shahzad had op 1 mei een Nissan Pathfinder vol met explosieven op Times Square geparkeerd, maar die gingen niet af. Hij werd enkele dagen na de mislukte aanslagpoging aangehouden op het vliegveld JFK in New York. Hij wilde naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Al sinds zijn arrestatie op 3 mei verleent Shahzad alle medewerking aan justitie. Hij sprak meer dan twee weken met justitie zonder een advocaat. In verband met de zaak zijn verscheidene mensen in Pakistan en de VS opgepakt.

Shahzad zei eerder alleen te hebben gehandeld en ontkende banden te hebben met radicale groeperingen als de Taliban. De Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de mislukte aanslag op Times Square geclaimd.

Shahzad woonde in de Amerikaanse staat Connecticut. Hij keerde in het voorjaar terug naar de VS na een aantal maanden te hebben doorgebracht in Pakistan waar zijn vrouw en twee kinderen wonen. Volgens de aanklagers heeft hij daar in een bolwerk van de Taliban en al-Qaeda les gehad om bommen te maken.

ADO weet niets van transfer Immers

Lex Immers meldde reeds dat hij volgend seizoen in het shirt van Chievo Verona speelt. ADO Den Haag, de club waar Immers afgelopen seizoen speelde, weet echter helemaal niets van de transfer.

"Ik heb het óók gelezen, maar tot op heden heeft zich nog nooit één club voor hem gemeld," zegt ADO-commissaris Mark van der Kallen in Voetbal International. "We wachten dus maar af. Ons standpunt is helder: tegen de juiste prijs mag iedere speler vertrekken."

Immers sprak aan het einde van het afgelopen seizoen zijn voorkeur uit voor de Italiaanse competitie. Hij heeft daar namelijk veel familie wonen. In Den Haag kwam hij 53 keer uit in de Eredivisie en scoorde daarin vier keer. Daarvoor speelde Immers in de Jupiler League alwaar hij 31 keer doel trof.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.