Capello reageert kritisch op fout van Terry

Jeffrey

Trainer Fabio Capello heeft snel gereageerd op de kritiek van John Terry op het Engelse team. Hij noemde het een "big mistake". De reactie van Capello komt twee dagen voor het treffen met Slovenië. Deze wedstrijd beslist over het lot van Engeland.

"Als je over dit soort dingen praat, doe je dat privé" aldus Capello tegenover ITV. "Dit is een grote fout, maar geen revolutie. Het is een fout van een speler, niets meer en niets minder." Hiermee doelt de trainer op het Franse team, waar momenteel grote wanorde is. Aanvaller Nicolas Anelka is daar al naar huis gestuurd, en het verhaal lijkt verre van voorbij. Capello lijkt dit bij de Engelsen in de kiem te smoren en zijn autoriteit duidelijk uit te stralen.

Terry zei afgelopen zondag dat de spelers wilden praten met Capello en duidelijkheid eisten, er waren enkele spelers zwaar ontevreden over het huidige spel. Nadat hij zich had uitgesproken werd echter duidelijk dat andere spelers zijn uitspraken niet ondersteunden. Capello bevestigt dit: "Ik heb met verschillende spelers gesproken en het lijkt erop dat alleen Terry achter zijn uitspraken staat." Eerder al nam de Italiaan de aanvoerdersband van Terry af nadat het schandaal rondom de ex-vriendin van Wayne Bridge had plaatsgevonden. Verdediger Rio Ferdinand werd aangesteld als nieuwe aanvoerder, maar omdat deze door een knieblessure afwezig is op het WK werd Steven Gerrard aangesteld als aanvoerder.

"Niemand heeft met mij gesproken over de problemen", aldus de coach. "Mijn deur staat altijd voor iedereen open, en als er problemen zijn kunnen ze mij altijd vinden. Bij iedere bijeenkomst heb ik aan de aanvoerder gevraagd of er problemen waren en nooit deed hij zijn mond open. En nu lees ik dit, onbegrijpelijk. Ik kan het niet begrijpen waarom hij nooit met mij gesproken heeft."

Engeland startte zeer zwak dit WK, een 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Staten werd opgevolgd door een pover 0-0 gelijkspel tegen Algerije. Deze twee wedstrijden hebben Engeland in een benarde positie gebracht. Er moet nu gewonnen worden om zeker te zijn van de laatste zestien. Een gelijkspel zou betekenen dat ze afhankelijk zijn van het resultaat van Amerika. Een verlies betekent dat de Engelsen de koffers weer in kunnen pakken. De huidige resultaten op het WK staan in schril contrast met de kwalificatie, waar Engeland met flair speelde en zich makkelijk kwalificeerde.

Ook was Capello teleurgesteld in het commentaar van Terry dat alleen zijn teammaat bij Chelsea Joe Cole, en verdediger Wayne Bridge in staat waren om het de tegenstander lastig te maken. De Italiaan vond het disrespectvol in de richting van de rest van het team. "Het is een fout als je alleen over een of twee spelers praat. Het komt over alsof je geen respect hebt voor de rest van het team en dat is, zeker tijdens een WK, een zeer domme uitspraak. Iedere speler denkt aan zichzelf en dat is ook belangrijk, maar ik moet aan heel het team denken. Je moet gewoon opletten wat je zegt. Ik respecteer Joe Cole, maar hij is net als de rest ook maar een van de 23 spelers die ik hier heb."

Ondanks alle strubbelingen in het Engelse team, en de fout van verdediger John Terry is Capello ervan overtuigd dat zijn team van Slovenië kan winnen. "Af en toe komt van een grote fout een groot optreden. De volgende wedstrijd zal goed zijn, daar ben ik 100 procent zeker van".