Bewijzen complot Joran nemen toe

De bewijzen dat de FBI een grote rol heeft gehad in de aanloop naar Jorans verblijf in Peru nemen toe. Dat constateert John van den Heuvel die bij Joran op bezoek is geweest in de cel.

Al bekend was dat de FBI bezig was met een undercoveractie waarbij Joran, Beth Holloway zou afpersen. Om hem te kunnen arresteren moest Van der Sloot echter van Aruba af die alleen drugscriminelen uitlevert. Twee dagen voor Joran naar Nederland zou afreizen voor behandeling in een inrichting reisde Joran echter af naar Peru voor een pokertoernooi, op uitnodiging van pokerspeler Garcia, die zegt tot de beste honderd pokerspelers van de wereld te behoren.

Deze pokerspeler was ook degene die na de moord op Stephany het hotelpersoneel naar de kamer liet komen, zogenaamd omdat hij dacht dat Joran en Stephany waren ontvoerd. Deze Garcia blijkt alle papieren te bezitten van een Amerikaans federaal agent.

Camerabeelden
Dan zijn er de camerabeelden van Joran die de kamer in- en uitloopt. Het hotel heeft echter helemaal geen camera's op de gangen hangen, constateerde Van den Heuvel. Maar op Jorans kamer waren twee camera's gericht. Het heeft er volgens John van den Heuvel dus alle schijn van dat Joran in de val is gelokt. Na zijn arrestatie claimde Joran dat hij al dagen in de gaten werd gehouden door mannen.

Joran vertelt verder dat de bekentenissen onder valse voorwendselen zijn ontlokt. Het werd gedaan voor hij een advocaat had en er werd gezegd dat als hij bekende en tekende hij uitgeleverd zou worden aan Nederland. Overigens kan het nog zeker twee jaar duren voor de zaak van Joran voor de rechter komt. Momenteel zit Joran in een privécel, weg van de andere gevangenen. Ook krijgt Joran al diverse huwelijksaanzoeken van Peruaanse meisjes. Sommigen willen zelfs zijn baby.

Bron: Telegraaf (restricted)