Lotus wil goed resultaat in 500e GP

Jorn (existenz)

Lotus zal dit weekend haar 500e race rijden in de Formule 1 en haar coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zijn er dan ook op gebrand om een goed resultaat te scoren. De hele familie van oprichter Colin Chapman zal naar Valencia ingevlogen worden voor deze speciale gelegenheid en tevens zal de Lotus Type 12 zijn opwachting in de pits maken.

Volgens Kovalainen is er een stijgende lijn in de prestaties van het team in de afgelopen week te zien en hij heeft dan ook goede hoop dat men competitief met de gevestigde teams zal worden; "De laatste races zijn heel positief verlopen voor het team. We boeken elk weekend vooruitgang en dat willen we ook vol blijven houden. Vanaf Valencia willen wij niet meer achteruit kijken, maar vooruit. In Canada zetten wij de andere teams op een ronde en dat kunnen wij de komende races weer. Dit is een historisch weekend voor Lotus en ik ben er trots op hier deel van te zijn."

 Mike Gascoyne, technisch directeur, denkt dat de geplande upgrades voor komend weekeinde ook in het voordeel van het team zullen werken. Jarno Trulli verwacht vooral veel van het nieuwe chassis en hoopt net als Kovalainen het team te kunnen feliciteren met een goede prestatie in de race.