FIFA liet Bavariababes arresteren

De FIFA heeft gisteren in het stadion Soccer City in Johannesburg dertig vrouwen gekleed in een DutchDress van Bavaria laten oppakken. De dames hebben uren vastgezeten en zijn ondervraagd. Ook zegt de woordvoerster van de Bavaria-babes dat ze hardhandig zijn aangepakt en dat er gedreigd werd met lange gevangenisstraffen.

Reden voor de aanhouding is dat Bavaria niet de officiële sponsor is. Daardoor mag de FIFA sluikreclames uit het stadion weren. Maar in dit geval zaten er dertig vrouwen in de reclame verpakt. Vooraf werd nog overwogen de vrouwen de jurkjes te laten uittrekken, maar dat idee werd toch verworpen.

Bavaria is woest om de aanhouding. Volgens Bavaria is het merk Bavaria niet eens te lezen op de jurk. De Zuid-Afrikaanse politie heeft al laten weten dat niet zij maar de beveiliging van de FIFA verantwoordelijk is voor de arrestatie. De Nederlandse ambasade heeft om opheldering gevraagd. De rel is in ieder geval goed voor Bavaria die nu wereldwijd gratis genoemd wordt.

Update 14.10 uur
Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken wil nu opheldering. BuZa wil weten op welke gronden de dames zijn aangehouden, aldus een woordvoerder.