Prince of Persia meest succesvolle gamefilm ooit

Redactie

Met 242 miljoen euro in de broekzak is Prince of Persia: The Sands of Time de meest succesvolle gameverfilming ooit. De actiefilm met Jake Gyllenhaal in de rol van Perzische prins stoot Angelina Jolies Tomb Raider van de eerste plaats. Tomb Raider leverde ooit wereldwijd 221 miljoen euro op, zo schrijft de Amerikaanse website Box Office Mojo in een marktanalyse.

In de Verenigde Staten heeft Prince of Persia 80,5 miljoen dollar (65 miljoen euro) opgehaald. Hoewel het falen of het succes van een film in de Verenigde Staten vaak tekenend is voor de wereldwijde tendens, deed de film het juist buiten de Verenigde Staten een stuk beter. De cumulatieve opbrengt van Prince of Persia buiten de Verenigde Staten bedraagt 177 miljoen euro.

Met alleen al de opbrengst van de Amerikaanse bioscopen had Prince of Persia: The Sands of Time overigens al op de derde plaats gestaan van alle gameverfilmingen. Films als Bloodrayne, Postal, Silent Hill, Alone in the Dark en Resident Evil wisten nooit een dergelijk massaal publiek aan te spreken.

'Prince of Persia' meest succesvolle gamefilm ooit