[WBD] Haase: "Heb slim gespeeld"

Peterselieman

Robin Haase won vandaag eenvoudig in drie sets van James Blake. De Nederlander wist zo voor het eerst op het Engelse gras door te dringen tot de tweede ronde. Hij blikte tevreden op zijn partij tegen de Amerikaan terug.

"Ik had maar acht onnodige fouten, dat is echt heel weinig. Ik heb slim gespeeld. Alles lukte ook," zei Haase. "Ik was na de partij echt heel erg blij en opgelucht. Ik heb goed gespeeld de laatste tijd, het gaat erg goed. Als je dan voor het eerst van een grote naam als Blake wint en de tweede ronde bereikt, is dat schitterend."

De tweede ronde wordt voor Haase een ander verhaal. Hij moet het opnemen tegen de nummer één van de wereld Rafael Nadal. "Ik sta goed te spelen en zou het heel wat andere jongens erg lastig kunnen maken. Dan is Nadal dus iemand die je echt niet wilt treffen. Het is geen gemakkelijke opdracht om van hem te winnen, Nadal is tenslotte de nummer één van de wereld en heeft het toernooi hier al eens gewonnen, maar ik ga mijn best doen," zei een strijdlustige Hagenaar.