Chandhok: "Stoeltje niet in gevaar"

Peterselieman

Hispania Racing-coureur Karun Chandhok zegt dat hij het huidige Formule 1-seizoen gewoon af zal gaan maken. De Indiër zou bij het Spaanse team niet aan zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen en daarom later in het jaar vervangen worden, maar zelf ontkent hij dit ten stelligste.

"Ik weet niet beter dan dat ik gewoon het seizoen afmaak," zei Chandhok die wel vermoedt waar de verhalen vandaan komen. Christian Klien en Sakon Yamamoto hebben al op de vrijdagen getest en Christijan Albers is in beeld om enkele keren te rijden. Hierbij kwam ook de suggestie van de financiële problemen bij de Indiër naar voren. "Het is pure speculatie en ik weet niet goed waar het vandaan komt. Misschien dat andere coureurs dit proces in gang zetten omdat ze mijn cockpit begeren."

"Drie weken geleden overkwam Bruno Senna precies hetzelfde. Op allerlei websites stonden verhalen dat hij zou worden vervangen. Blijkbaar ben ik deze week aan de beurt. Voorzover ik weet, rijd ik in Valencia en ook tijdens alle andere races dit seizoen."