Queiroz roemt het spel van zijn Portugal

Jeffrey

Trainer Carlos Queiroz was na afloop van de 7-0 winst tegen Noord-Korea meer dan lovend over zijn team. Na een matige 0-0 tegen Ivoorkust liet Portugal tegen Noord-Korea zien dat het wel degelijk over kwaliteiten beschikt.

"Goals maken op een WK verbetert altijd het zelfvertrouwen", zei Queiroz, die aanstaande vrijdag met zijn team tegen Braziilië aan mag treden. "Het spel van vandaag is een geweldige motivatie voor de volgende wedstrijd."

Portugal heeft momenteel vier punten na twee wedstrijden, maar dankzij de 7-0 overwinning is het doelsaldo dusdanig goed, dat ze bijna zeker door zijn naar de laatste zestien. Zelfs als Ivoorkust wint van Noord-Korea en Portugal verliest van Brazilië, hebben de Afrikanen nog negen goals nodig om de Portugezen buiten de volgende ronde te houden.

Queiroz roemde de werklust en het gedrag van zijn spelers: "Ik wil graag mijn tevredenheid uiten richting het team. Het team gedroeg zich geweldig, en de werklust was ook in overvloed aanwezig. Het was geweldig voetbal, een geweldige dag voor Portugal en het Portugese voetbal."

Sterspelers Cristiano Ronaldo scoorde zijn eerste goal voor Portugal sinds twee jaar en was hier uitermate tevreden over. "Om zeven goals te scoren op een Wereldkampioenschap is zeker niet makkelijk", zei de aanvaller van Real Madrid. "Mijn teamgenoten speelden geweldig."