Greg R. opnieuw opgepakt voor drugssmokkel

Redactie

Greg R. is dinsdagochtend opnieuw opgepakt voor drugssmokkel. De Nationale Recherche pakte dinsdagochtend op verzoek van de Italiaanse justitie drie mannen en een vrouw op.

De verdachten komen uit Amsterdam, Amstelveen, Alblasserdam en Nieuwegein. Een van de mannen heeft de Italiaanse nationaliteit. De vier zouden deel uitmaken van een organisatie die grote hoeveelheden cocaïne uit Zuid-Amerika in Italië en Nederland op de markt brengt. De maximumstraf daarvoor is in Italië dertig jaar cel.

Greg R. is de vader van liquidatieverdachte Jesse. De zestigplusser uit Amstelveen werd in 2008 ook aangehouden. Toen werd hij samen met twee anderen verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een transport van ruim 2200 kilo cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland. Daarvoor moet hij nog terechtstaan.

In 1999 werd R. nog vrijgesproken van cocaïnesmokkel. Zijn advocaat Nico Meijering kan dinsdag alleen bevestigen dat R. is aangehouden. "We gaan zo snel mogelijk naar hem toe om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is."