Tijdschrift: Chip Foto - Video Digitaal

Als hobbyist heb je tegenwoordig heel wat keuze als het om tijdschriften gaat. Een keuze die voor iedereen persoonlijk is en ook vaak flink kan wijzigen. Zo kan de hobbyfotograaf tegenwoordig uit een flink aantal titels kiezen, één daarvan is Chip Foto - Video Digitaal. Een blad dat acht maal per jaar verschijnt. Maar wat maakt dit blad nou tot een goede keuze ?

Een foto-magazine moet tegenwoordig, net als de camera's, aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten er uiteraard foto's met uitleg in staan, met welk diafragma, sluitertijd, lens ect is deze genomen, eventueel aangevuld met de sterke en/of zwakke punten van de foto. Ook willen we graag een aantal testen zien van (nieuwe) camera's, waarbij een binnenkort verschijnend model zeker ook mag worden besproken. Onmisbaar voor een spiegelreflexcamera zijn uiteraard de lenzen, dus ook die moeten voorkomen in het tijdschrift. Naast al deze hardware is er ook veel software voorhanden, dus ook dat mag in de vorm van een test of workshop voorkomen in het blad. Uiteraard mogen die workshops ook over technieken voor het fotograferen gaan. Als laatste moeten we niet vergeten dat het niet al die apparatuur is die de foto’s maakt, maar de fotograaf.

Chip Foto Video Digitaal

Het blad voldoet in ruime mate aan het gestelde profiel. Zo vindt je hier degelijke testen met nieuwe camera's en zit er een mooi overzicht in van camera's die je op dit moment kunt kopen. Deze lijst is onderverdeeld in categorieën van professionele spiegelreflexcamera's tot en met compactcamera's. Deze tabellen komen in ieder deel weer terug en bieden een meerwaarde voor iemand die op zoek is naar een camera. Indien de camera ooit is onderworpen aan een test door dit blad, dan wordt ook dat vermeld. Het is dus raadzaam om het tijdschrift na het lezen niet meteen bij het oud papier te leggen. Nog zo'n reden om het tijdschrift na afloop in de kast te bewaren, zijn de reportages en workshops. Ideaal voor de hobbyist die graag meer wil leren over het maken van foto’s met zijn digitale camera. Chip Foto - Video Digitaal is een ideaal blad voor een prettige prijs.