Domenech weigert Parreira hand te schudden na verlies

Jeffrey

Raymond Domenech werd dinsdagmiddag uitgeschakeld in de poulefase van het WK. Zuid-Afrika bleek met 2-1 te sterk, waar een ruime zege nodig was. De Franse bondscoach toonde zich na afloop een zeer slecht verliezer.

Domenech maakte een controversieel einde aan zijn zesjarige loopbaan als bondscoach van Les Bleus door de hand van collega-trainer Carlos Alberto Parreira te weigeren. Dit naar aanleiding van een eerdere uitspraak van Parreira, die zei dat Frankrijk het niet verdiende op het WK aanwezig te zijn.

Het incident vond na afloop van het duel plaats. Parreira was absoluut niet blij met de onbeleefde actie van Domenech en pakte hem vast aan zijn kleren. Het was symptomatisch voor het WK van de Fransen, die roemloos hun biezen weer kunnen pakken. Er werd niet één keer gewonnen in Zuid-Afrika.

Domenech maakte recentelijk bekend dat hij zal vertrekken na het mondiale eindtoernooi. Hij wordt vervangen door Laurent Blanc, die een helse klus staat te wachten. De oefenmeester moet van het uiteengevallen sterrenensemble weer een team maken.