Chileense arbiter leidt laatste groepsduel Oranje

Jeffrey

De laatste wedstrijd van het Nederlandse elftal in de groepsfase wordt geleid door Pablo Polo. De FIFA heeft de Chileen aangesteld voor het duel met Kameroen, dat nergens meer om gaat.

Arbiter Polo wordt in het duel bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Patricio Basualto en Francisco Mondria. Het tweetal is eveneens afkomstig uit Chili. Khali Al Ghamdi (Saudi-Arabië) is de vierde official. Het arbitrale korps wordt gecompleteerd door reserve-grensrechter Saleh Al Marzougi.

Voor Nederland staat er nog maar weinig op het spel tegen Kameroen. De manschappen van bondscoach Bert van Marwijk hebben zich al geplaatst voor de achtste finale. Bij een punt tegen het Afrikaanse land sluit Nederland het duel af als groepswinnaar. Dit betekent een gunstige loting voor de volgende ronde. In de achtste finale wacht Paraguay, Italië, Slowakije of Nieuw-Zeeland.

Voor Kameroen staat er helemaal niets meer op het spel. De ploeg verloor dit WK al tweemaal en is al uitgeschakeld. Denemarken en Japan maken in een onderling duel uit wie zich samen met Nederland plaatst voor de achtste finales.