De Rossi vreest Oranje

Italië houdt al rekening met een tweede plaats achter Paraguay in Groep F van het WK in Zuid-Afrika. Mocht Nederland eerste worden in de eigen poule, dan treft het La Squadra Azzurra.

De prestaties van de Italianen op het WK zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Tot dusverre werd tweemaal teleurstellend gelijkgespeeld tegen Paraguay en Nieuw-Zeeland. De ploeg van bondscoach Marcello Lippi moet daardoor winnen van Slowakije, wil het zich plaatsen voor de achtste finale. Paraguay wordt hoogstwaarschijnlijk eerste en treft de nummer twee van Groep E, Denemarken of Japan.

Daniele De Rossi ziet de ernst in van de Italiaanse situatie. "We moeten snel verbeteren, anders komen we niet ver dit WK", verklaart de middenvelder, die tegen Paraguay scoorde en in het duel met Nieuw-Zeeland een penalty versierde. "We speelden tegen Nieuw-Zeeland de hele wedstrijd op hun helft zonder dat we voorin veel lieten zien. Dat is niet de schuld van de aanvallers, maar van de hele ploeg."

"Als we tweede worden in de poule zijn onze vooruitzichten niet erg aantrekkelijk", vervolgt De Rossi. "Dan moeten we tegen Nederland. Dat moet dan maar. Tegelijkertijd is het zinloos om te gaan rekenen. We moeten winnen en dat is het belangrijkste."