Sparta aast op Van Dieren en Cairo

Het naar de Jupiler League gedegradeerde Sparta Rotterdam hoopt de selectie te kunnen versterken met René van Dieren en Ridny Cairo. Beide spelers zijn momenteel transfervrij.

De 29-jarige Van Dieren had al overschrijving aangevraagd naar zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis, maar maakte met die club de afspraak dat hij in mocht gaan op aanbiedingen van interessante profclubs. Van Dieren speelde eerder al in Rotterdam voor Feyenoord. Die club leende hem uit aan Fortuna Sittard en stalde hem vervolgens bij Excelsior. Hij speelde zeven seizoenen in Kralingen. Afgelopen seizoen kwam Van Dieren uit voor AGOVV Apeldoorn. In totaal speelde de defensieve middenvelder 215 competitieduels als prof, waarin hij vijftien keer scoorde. Vanaf begin juli gaat hij meetrainen bij Sparta, in de hoop een contract af te dwingen.

De twintigjarige Ridny Cairo is een rechtsbenige verdediger van PSV. Daar speelde hij in het beloftenteam. PSV wil niet met hem verder. Onlangs liep Cairo al stage bij FC Dordrecht, maar dat leverde geen contract op. PSV nam hem destijds als jeugdspeler over van Sparta, dus mogelijk maakt Cairo een rentree op het Kasteel.