Britse game-industrie krijgt geen belastingvoordeel

De Britse overheid gaat flink snijden in haar budgetten. Plannen om de Britse game-industrie tegemoet te komen met belastingvoordeel zijn hierdoor komen te vervallen. Het Verenigd Koninkrijk kampt met een schuld van vele miljarden euro's.

De Britse game-industrie heeft meer dan een jaar gevochten om het belastingvoordeel te krijgen. Volgens betrokkenen had de Britse game-industrie deze stimulans nodig om de concurrentie met de Japanse, Amerikaanse en vooral de Canadese markt aan te kunnen.

Op dit moment is Canada een belastingparadijs voor de wereldwijde game-industrie. Dankzij het lokale belastingvoordeel hebben uitgevers als Electronic Arts en Ubisoft al meerdere gamestudios in Canada kunnen plaatsen.

Vanwege de gigantische schulden ziet de Britse overheid zich genoodzaakt een 'noodbudget' door te voeren. Dit betekent dat oude plannen herzien worden, en de belasting omhoog gaat.

Britten moeten meer belasting gaan betalen over hun loon en over aankopen in de winkel, alle ministeries zien hun geldpotje met 25 procent dalen en zelfs koningin Elizabeth II krijgt geen loon meer van de Britten. Bovendien worden de lonen van Britse ambtenaren twee jaar lang bevroren.

Britse game-industrie krijgt geen belastingvoordeel