Domenech: "Franse ploeg gaat niet dood"

Raymond Domenech verloor vandaag zijn laatste wedstrijd als bondscoach van Frankrijk. Les Bleus ging met 1-2 onderuit tegen Zuid-Afrika en is zodoende uitgeschakeld op het WK voetbal.

Domenech keek na afloop van het duel terug op de afgelopen zes jaar, waarin hij als bondscoach van de Fransen fungeerde. "Ik hou van 'Les Bleus'. Frankrijk gaat niet dood, het zal altijd blijven leven. Dit team heeft alle ingrediënten om succesvol te zijn."

Vier jaar geleden reikte Frankrijk nog tot de finale, waarin Italië de strafschoppen uiteindelijk beter wist te benutten. Op het EK van 2008 strandde de formatie al in de groepsfase en ook deelname in Zuid-Afrika eindigde in mineur. Dit had vooral te maken met de soap rondom Nicolas Anelka, die inmiddels weer thuis is. "We hebben de afgelopen dagen te veel energie verspild", aldus Domenech.

"Het is nu echter niet de tijd om conclusies te trekken", besloot hij. "Of ik nog wat wil zeggen tegen het Franse volk? Dat ik teleurgesteld ben en dat dit team veel potentieel heeft. Ik wens mijn opvolger veel succes."

Domenech wordt bij de Franse nationale ploeg opgevolgd door Laurent Blanc, die in de laatste jaren furore maakte bij Girondins Bordeaux.