Aanklacht Bavaria-babes ingetrokken

De aanklacht tegen de Bavaria-babes Barbara en Mirthe is ingetrokken. Dat bleek dinsdag meteen aan het begin van de rechtszitting. Een woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse OM liet weten dat de wereldvoetbalbond FIFA en Bavaria dinsdagochtend een niet nader toegelichte overeenkomst hebben weten te sluiten.

De twee babes wilden niet reageren, maar kwamen triomfantelijk met hun paspoorten en een bos rode rozen de rechtbank uitgelopen. De zaak werd eerder op de ochtend twee uur uitgesteld.

Het leek er aanvankelijk al op dat de zaak met een sisser af zou lopen, omdat raadslieden in gesprek waren met de FIFA. De dames werden beschuldigd van het ontplooien van verboden commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken. Die bestonden uit het dragen van jurkjes van het biermerk Bavaria. De FIFA keurt dat af omdat Budweiser officieel sponsor van het WK is.

De twee hing een celstraf van zes maanden boven het hoofd, maar na hun aanhouding kwam het tweetal op borgtocht vrij. De aanklager in Johannesburg acht bewezen dat de brouwer de reis- en verblijfskosten van de twee Nederlandse vrouwen heeft betaald.