Warme douche Bruce Willis laat brandweer uitrukken

Djeez

Niemand minder dan Bruce Willis heeft ervoor gezorgd dat de brandweer van Frankfurt massaal naar zijn hotel kwam. Een nogal warme douche die de acteur nam heeft het brandalarm van een vijfsterrenhotel in de Duitse stad laten afgaan.

De 55-jarige Willis was in Duitsland om zijn nieuwste geurtje met de veelzeggende naam 'Bruce Willis' te promoten. De nacht bracht hij samen met zijn vrouw door in de presidentiële suite van een peperduur hotel. Volgens de website van het hotel beschikt deze hotelkamer over een zogeheten 'regenwouddouche'. Ondanks een slechts korte douchebeurt, heeft de stoom toch het gevoelige brandalarm laten afgaan. "Het hotel hoefde gelukkig niet te worden ontruimd en meneer Willis reageerde laconiek", laat een woordvoerster van het hotel weten.

Het brandalarm ging gisteren rond de middag af, en de spuitgasten reageerden razendsnel. "We kwamen tot de conclusie dat het alarm was afgegaan door stoom in de badkamer en dat het dus vals alarm was", laat brandweerwoordvoerder Walter Kirschhof weten. "Er was niemand meer aanwezig in de badkamer toen wij aankwamen. Van de kamermeisjes hoorden wij later wie er op de kamer sliep. We hadden overigens wel door dat het een beroemd persoon moest zijn, aangezien er veel beveiliging rondliep." De acteur hoeft overigens niet te betalen voor de brandweerinzet.