Nintendo 3DS als e-reader

Akahige

Satoru Iwata, CEO van Nintendo, heeft aangegeven dat de Nintendo 3DS wellicht een e-reader-functie zal bevatten. "Terwijl je hem meedraagt terwijl je buiten loopt, zal het automatisch zoeken en verbinding maken met wireless LAN spots en informatie downloaden. We denken aan het soort functionaliteit waarbij automatisch nieuwsbladen of magazine artikelen verkregen worden.", zegt Iwata.

Dit is geheel in de lijn met de koers die Nintendo al voert met de huidige DS, om een wireless internet en marketing platform te creëren. Hoewel de gelijkenis van deze plannen met producten als Apple´s iPhone of iPad getrokken kan worden, benadrukt Iwata dat bij de ontwikkeling van de 3DS Apple nooit als inspiratie heeft gediend.

"Ik denk na over wat ze voor me betekenen als concurrent. Maar ik heb nooit aan ze gedacht toen we de 3DS aan het vormgeven waren. Als sommige mensen denken dat dit misschien het antwoord op de iPhone is, dan is dat simpelweg het resultaat. Daarmee bedoel ik dat het niet ons doel was om dat te doen, maar dat mensen dat zo opvatten als resultaat. We proberen nooit te denken aan concurrerende producten of bedrijven. Als je dat doet, dan focus je alleen maar op een zeker nauw gebied. Het is beter als we breder denken. Als je zegt dat dat het antwoord is op wat Apple vandaag de dag aanbiedt, dan is dat ook het antwoord op alle andere concurrentie", aldus Iwata.

Iwata en 3DS