Doden bij aanslagen in Irak

Bij bomaanslagen in Irak zijn dinsdag zeker negen mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn twee leiders van de Zonen van Irak, een soennitische beweging die de strijd is aangegaan tegen de opstandelingen van Al-Qaida in Irak.

Het geweld begon dinsdagmorgen. Een bermbom ontplofte in de soennitische regio Dora in het zuiden van de provincie Bagdad. De aanslag was gericht tegen een medewerker van het ministerie van transport, maar miste doel. Twee omstanders kwamen om het leven en zeker acht mensen raakten gewond.

In de provincie Diyala, ten noorden van Bagdad, kwamen bij verschillende aanslagen met autobommen twee leiders van de Zonen van Irak om het leven.

Een paar uur later kwam een uitgesproken criticus van Al-Qaida om het leven terwijl hij met zijn auto door Fallujah, ongeveer 65 kilometer ten westen van Bagdad, reed. Een andere inzittende van de auto raakte gewond.

In Baqouba, de hoofdstad van Diyala, ontplofte een motor die geladen was met explosieven. Acht burgers raakten bij de ontploffing gewond.

Bij een aantal andere aanslagen in Bagdad en de noordelijke stad Mosul kwamen nog eens vier mensen om het leven.