Anelka vertelt na WK zijn kant van het verhaal

Jeffrey

Het WK is voor Nicolas Anelka uitgelopen op een grote teleurstelling. Na de verloren wedstrijd tegen Mexico werd de spits door de Franse voetbalbond uit de selectie gezet. Anelka heeft nu aangegeven na het toernooi zijn kant van het verhaal te vertellen.

Dit is op advies van zijn club Chelsea. De club uit Londen heeft hem advies gegeven. "Zijn club heeft hem geadviseerd op dit moment niets te zeggen", vertelt zijn broer Claude Anelka tegen RTL. "Het is beter om met commentaar te wachten tot het WK voorbij is. Hij wil het niet erger maken. Het is beter voor de Franse ploeg om zo ver mogelijk op het WK te komen dan alles van a tot z te verduidelijken."

De Franse international zal hoe dan ook zijn verhaal wereldkundig maken. "Mijn broer is een rustige, aardige kerel", vervolgt Claude. "Er is iets gebeurd, maar we moeten wachten tot hij een persconferentie geeft om zijn kant van het verhaal te vertellen."

Anelka werd door de Franse bond naar huis gestuurd nadat hij bondscoach Raymond Domenech had uitgescholden voor 'hoerenzoon' in de rust van het duel met Mexico. De bondscoach wisselde hem direct. De andere Franse internationals zijn het niet eens met de beslissing van de voetbalbond. Zij weigerden eerder al te trainen en gisteren gaf de bondscoach aan dat enkele spelers overwegen om niet te spelen tegen Zuid-Afrika.