Nintendo garandeert 3DS voor eind maart

De Nintendo 3DS zal zeker voor eind maart 2011 gelanceerd worden in de belangrijkste regio's. Het zou hier moeten gaan om Japan, Noord-Amerika en Europa. Dit vertelt Reggie Fils-Aime, de voorzitter van Nintendo of America, in een interview met IndustryGamers.

Met deze uitspraak onderbouwt Nintendo eerdere geruchten. De aanname dat Nintendo de Nintendo 3DS voor het eind van maart 2011 op de markt zou brengen, bestaat al langer. De geruchten spraken zelfs over een mogelijke release eind dit jaar.

Eerst wil Nintendo de feedback, die tijdens de E3-beurs in Los Angeles is verzameld, analyseren. Vooral de plaatsing van de knoppen op de Nintendo 3DS is iets waar Nintendo nog iets aan zou kunnen veranderen in het designproces. "Wanneer we alle feedback hebben, gaan we pas met het uiteindelijke design aan de slag", zegt Fils-Aime.

Afhankelijk van de aanpassingen die gedaan moeten worden aan het design van de draagbare 3D-spelcomputer, verschijnt de Nintendo 3DS eind dit jaar en anders ergens in de eerste drie maanden van 2011.

Nintendo garandeert 3DS voor eind maart