Glock ontevreden over Virgin-bolide

Tiemo Glock is ontevreden over de VR-01. De Duitser rijdt dit jaar voor de nieuwkomer in de Formule 1 Virgin Racing, maar beleeft er nog weinig plezier aan. De auto van het team kampt met veel technische problemen, waarbij iedere keer een ander onderdeel van de bolide het af laat weten.

Glock zegt tegen SpeedTV er gek van te worden. "Het is elke keer weer iets anders. Het is heel frustrerend, maar helaas is dat hoe de situatie momenteel is," zei de Duitser. "We moeten nu al een goede fundering leggen voor 2011 en er voor zorgen dat we dan sterker zijn."

Toch geeft hij de hoop voor dit jaar nog niet op. "Wat rondetijden betreft komen we dichterbij. Het gat is niet meer zo groot als het eerst was, maar het blijft moeilijk. Iedereen gaat vooruit. Wij ook, alleen we gaan niet snel genoeg."

Een update in Silverstone moet hier verandering in brengen. "Hopelijk helpt dat ons vooruit. Er komen nu geregeld updates, maar het zijn kleine stapjes, terwijl we een grote sprong moeten maken. De auto moet echt ontwikkeld worden. Hij is te zwaar en op mechanisch en aerodynamisch gebied staan we niet waar we zouden moeten staan," zei Glock die niet alles aan de bolide slecht vindt. "De motor is beter dan ik had verwacht. Qua vermogen is hij vrij sterk, dus daar ben ik gelukkig mee."