FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 mei 2010

Squashster Noom verliest finale in Carcassone

Orla Noom is er vandaag niet in geslaagd om haar zesde proftitel te bemachtigen. De 24-jarige squashster was in de finale van de Carcassone Come-Back 2010, een zogenaamd WISPA Tour 4 toernooi in Zuid-Frankrijk meetellend voor de wereldranglijst, net niet opgewassen tegen toernooifavoriete Line Hansen (1).

Noom maakte het de hoger aangeslagen Deense, de nummer 27 van de wereld, zeer lastig in de finale van het proftoernooi in het Franse Carcassone. Lang leek er een verrassing in te zitten voor de als derde geplaatste Hoofddorpse, die gisteren de nummer twee van de plaatsingslijst (Lauren Siddall) had verslagen, maar aan het einde van de rit stond de Nederlandse toch met lege handen. Het werd na een 65 minuten durende partij 11-6, 8-11, 7-11, 11-8, 4-11.

Voor Noom, 43e op de mondiale ranglijst, was het de tiende keer dat ze in de eindstrijd stond van een toernooi op de WISPA World Tour. Daarvan won ze er vijf. Komend weekend krijgt Noom al weer de kans om haar zesde titel te veroveren. Dan doet ze mee aan de Hemubo Squash Trophy 2010 in Almere.

Ronnie James Dio is dood

Metal-legende Ronnie James Dio is vanmiddag aan de gevolgen van maagkanker overleden, dat meldt zijn eigen website. De ziekte werd vorig jaar bij hem geconstateerd en na berichten dat het de laatste tijd beter ging, heeft hij de strijd toch verloren.

Alhoewel Dio, wiens echte naam Ronald James Padavona was, bij het grote publiek alleen bekend is als de stem in de videoclip ‘Love is all’ van Roger Glover, is hij een grote meneer geweest in de metal-scene. Zo vergaarde hij roem als zanger van de band Rainbow en verving hij Ozzy Osbourne in Black Sabbath. Daarna maakte hij met zijn eigen band Dio meer dan tien albums.

Recentelijk nog bracht hij, samen met zijn maatjes uit Black Sabbath Tony Iommi en Geezer Butler een paar albums uit onder de bandnaam Heaven & Hell, waarmee hij aankomende zomer ook nog zou gaan toeren. Helaas mocht het niet meer zo zijn, Ronnie James Dio werd 67 jaar oud.

'Love is all'

Zuid-Hollandse vissers massaal beboet

Bij een controle van 199 sportvissers zijn dit weekeinde 92 bekeuringen uitgedeeld. In het leeuwendeel van de gevallen hadden ze niet de juiste papieren, visten met verboden aas en waren 's nachts in de weer.

Verder waren er bekeuringen voor illegale kampvuren, verkeersovertredingen en een illegale lozing. Een aantal vissers had het 's nachts op karpers gemunt, wat verboden is.

De politie Zuid-Holland-Zuid organiseerde de controles, waarbij ook de waterpolitie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap, Waterschap Rivierenland, Sportvisserij Nederland en de provincie Zuid-Holland waren betrokken. Volgens de politie lag het aantal bekeuringen hoger dan in voorgaande jaren.

Vijftien controleurs waren vrijdag en zaterdag op pad van 17.00 tot 02.00 uur in de drie districten in de regio Zuid-Holland-Zuid

Kippenbedrijf Deurne geruimd wegens vogelgriep

Op een pluimveebedrijf in Deurne is een milde vorm van vogelgriep geconstateerd. Vogels worden er nauwelijks ziek van en het virus is niet gevaarlijk voor mensen. Het Noord-Brabantse bedrijf met zo'n 28 duizend kippen wordt zondag voor de zekerheid geruimd. Dat meldt het ministerie van LNV zondag.

Het gaat om een variant van H7, en niet de voor mensen gevaarlijke H5N1 die vooral in Azië heerst. Om elk risico te vermijden worden in een gebied van ongeveer drie kilometer rond het besmette bedrijf per direct maatregelen van kracht. In deze zone liggen nog twintig pluimveebedrijven, die de komende dagen worden gescreend. Bedrijven die de afgelopen tijd contact hebben gehad met het besmette bedrijf worden onderzocht.

Pluimvee en levende vogels, eieren, gebruikt strooisel en mest mogen niet in, uit of naar dit gebied worden vervoerd. Verder moeten alle kippen binnenblijven of alleen onder een afdak naar buiten.

Ook is het vervoer van onder meer runderen, varkens, schapen, geiten en paarden naar bedrijven waar kippen worden gehouden verboden. Vervoermiddelen die geschikt zijn voor het vervoeren van kippen, kippenproducten of -mest mogen de weg niet op. Daarnaast zijn evenementen waarbij pluimvee of andere levende vogels worden bijeengebracht verboden in het betreffende gebied. Bij commerciële bedrijven wordt de zogenoemde bezoekersregeling van kracht.

Medio 2006 werd de variant H7 ook al aangetroffen, in Voorthuizen. Ook toen werd een vervoersverbod afgekondigd en het besmette bedrijf werd direct geruimd. Er waren geen verdere besmettingen.

Matchwinner Milito: "Dit is mijn mooiste goal ooit"

Diego Milito bezorgde Internazionale vandaag de landstitel met zijn winnende goal tegen Siena (0-1). De Argentijn was na afloop dan ook zeer gelukkig met de prestatie van de Milanezen.

Milito maakte na bijna een uur spelen de enige treffer tegen Siena. Tot dat moment was AS Roma, dat met 0-2 leidde bij Chievo, de virtuele kampioen op basis van het onderlinge resultaat. Inter had aan een remise niet genoeg gehad voor de landstitel. "Dit is de mooiste goal uit mijn loopbaan", reageert Milito na afloop tegenover Sky Sport 24. "We hadden veel kansen, maar het was een moeilijke wedstrijd. Het doelpunt maakte het wat makkelijker, we werden rustiger."

Ook Javier Zanetti kon zijn geluk niet op. "Het sterkste team is kampioen geworden. Nu moeten we gaan nadenken over de volgende finale, maar eerst willen we hiervan geniet", aldus de aanvoerder, die volgende maand niet naar het WK gaat.

[SF] Doornbos zint op revanche

Voor het tweede raceweekend van het Superleague Formula seizoen waren de teams te gast in Assen, Nederland, een thuisrace dus voor coureur Robert Doornbos. Een vijftiende plek in de kwalificatie, gevolgd door een negende plaats in Race 1, met als besluit helaas een uitval in Race 2.

Het begon met een spectaculaire demo-run in de straten van Assen op vrijdagavond, waar een 15.000-tal mensen getuige waren van het spektakel. Daarna werden in het stadscentrum de piloten voorgesteld aan het publiek en via een draw opgedeeld in twee groepen van elk negen wagens voor de kwalificatie.

SC Corinthians kwam in groep B terecht. Helaas verliep het op zaterdag niet volgens plan met een achtste tijd voor Doornbos. Tijdens de eerste wedstrijd startte Doornbos op de vijftiende plaats, maar na een goede inhaalrace eindigde de door Azerti Racing gerunde wagen toch als negende.

Voor de tweede race wordt in de Superleague Formula de uitslag van de eerste race omgedraaid om de startgrid te bepalen. Vlak na de start werd Doornbos door Galatasaray na contact naar de binnenkant van de baan geduwd, waar veel vuil lag en hij achterin de auto van FC Porto belandde in de remzone van de eerste bocht. Daarbij raakte de wagen te zwaar beschadigd om nog verder te rijden, waardoor het weekend er voor SC Corinthians vroegtijdig opzat.

"Mijn eerste race was niet zo goed, dus ik gooide alles op de tweede race. Helaas kwam ik in de eerste ronde in de sandwich bij de eerste bocht, tussen FC Porto en Beijing Guoan en lag ik uit de race", aldus de Nederlander. Hij kijkt uit naar de race van volgend weekend in Frankrijk om een beter resultaat neer te kunnen zetten. Komend weekend kan er al revanche worden genomen, tijdens de race in het Franse Magny-Cours.

Mourinho denkt pas na finale CL over toekomst

Internazionale werd vandaag Italiaans kampioen. De coach van de Italiaanse club, José Mourinho, blijft mysterieus over zijn toekomst.

"Op dit moment ben ik niet egoïstisch genoeg om aan mezelf te denken. Ik denk alleen aan Inter en mijn spelers," aldus Mourinho die volgende week Inter voor het eerst sinds 1965 de Europacup I/Champions League kan bezorgen. "Na de finale is er tijd om aan mezelf te denken en te kijken wat me professioneel gezien het gelukkigst zou maken."

Mourinho liet al meerdere malen weten dat hij niet gelukkig is in Italië. De Portugees zei eerder deze week nog dat hij ooit coach van Real Madrid zal zijn.

[SF] Uitslag Assen Race 2 + Super Finale

Op de zondag van het Superleague Formula-weekend in Nederland kwamen er 18.000 fans naar het tt-circuit van Assen. Race 2 werd gewonnen door Nederlander Chris van der Drift, Craig Dolby volgde op de tweede plaats, Franck Montagny completeerde het podium.

De Super Finale werd gewonnen door Davide Rigon, rijdend voor RSC Anderlecht. Tottenham Hotspur met Dolby achter het stuur eindigde op een tweede plaats gevolgd door de AC Milan-auto van Yelmer Buurman.

Buurman had een goede eerste race, maar door een slechte pitstop raakte hij achter in het klassement en werd hij vijfde. In de tweede race werd hij zevende en behaalde met dit resultaat de Super Finale. Die laatste vijf finaleronden reed hij tegen de andere beste auto's van de dag: Tottenham Hotspur, RSC Anderlecht, Flamengo, Liverpool FC en FC Basel.

"Het was ondanks een paar probleempjes een goed weekend die ik gelukkig met een derde plaats heb afgesloten. Ik had er in de finale nog meer uit kunnen halen, maar mijn inhaalmanoeuvre had net iets teveel onderstuur waardoor Tottenham Hotspur weer naast mij kon komen", antwoorde Buurman na afloop, die  50.000 euro won met zijn derde plaats.

Van der Drift viel de eerste race uit, maar won de tweede race. Hij behaalde desondanks niet de finale. "De tweede race ging echt goed. Ik had een goede start en een prima pitstop. Daarna kon ik de snellere auto van Craig Dolby achter me houden en won de race. Ik verwachtte dat we in de Super Finale zaten want wij wisten niet dat de punten van de eerste race niet meetellen omdat ik ben uitgevallen. Erg jammer, want ik zat er goed in na de winst van race 2." De behaalde punten uit de eerste race tellen wel voor de algemene ranglijst.

Narain Karthikeyan, rijdend voor PSV, had net als gisteren geen goede auto om de race te rijden. De eerste race viel hij uit in de 24e ronde en in de tweede race werd hij negende. "We weten nog steeds niet wat er precies aan de hand is met de auto, maar de koppeling ging kapot. We hopen dat we het probleem voor de volgende race kunnen oplossen. Er is een soort disbalans in de auto maar we hebben nog niet kunnen achterhalen waar dat precies aan ligt. Ik vind het erg jammer dat er geen beter resultaat is voor de PSV-fans hier in deze Nederlandse race."

Robert Doornbos raakte in de tweede race gelijk van de baan en kon daardoor geen plek in de Super Finale behalen met zijn Corinthians-auto. De eerste race van vanmorgen finishte de Nederlander nog als negende. Doornbos kwam in die race van een vijftiende startplaats naar voren.

De derde ronde in de Superleague Formula wordt op 23 en 24 mei gereden op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk.

Uitslag Race 2 Assen

Pos. Coureur Team Tijd
1 C. van der Drift Olympiacos 45:21.763
2 C. Dolby Tottenham Hotspur + 2.457
3 F. Montagny Girondins de Bordeaux + 11.395
4 M. Martínez Sevilla FC + 17.578
5 B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 20.330
6 J. Walker Liverpool FC + 21.522
7 Y. Buurman AC Milan + 24.433
8 T. Gommendy Galatasaray + 25.273
9 N. Karthikeyan PSV Eindhoven + 33.683
10 D. Rigon Anderlecht + 37.804
11 F. Perera Flamengo + 38.858
12 J. Jousse AS Roma + 44.914
13 M. Wissel FC Basel + 50.714
14 M. de Villota Atletico de Madrid + 1 ronde(n)
DNF R. Doornbos Corinthians + 31 ronde(n)
DNF A. Parente FC Porto + 31 ronde(n)
DNF J. Martin Beijing Guoan FC + 31 ronde(n)


Uitslag Super Finale Assen

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Rigon Anderlecht 7:16.174
2 C. Dolby Tottenham Hotspur + 0.627
3 Y. Buurman AC Milan + 1.521
4 J. Walker Liverpool FC + 3.153
5 M. Wissel FC Basel + 3.742
6 F. Perera Flamengo + 7.499

Virgin: fiasco Monaco, Di Grassi nieuw chassis Turkije

Virgin Racing zag in Monaco beide coureurs uitvallen en is teleurgesteld met dat resultaat. Toch lijkt er wat hoop te zijn aangezien het team in Turkije ook voor Lucas di Grassi een nieuw chassis heeft, net als Timo Glock nu al had.

Glock was degene die het eerst uitviel met een probleem aan de achterwielophanging. De Duitse coureur was duidelijk niet blij: "Het was een erg teleurstellend eind aan dit weekend. Ik had een probleem bij de start en verloor een positie aan Lucas, maar kende echt een goede eerste ronde waar ik Lucas en Jarno Trulli inhaalde in Loews. Dit bezorgde me een goede positie achter Heikki Kovalainen en ik had dezelfde snelheid als hij, maar had wat te veel bandenslijtage aan de achterkant en nog wat problemen met de remmen ook nog. Helaas was het in de Casino-bocht dat de achterwielophanging het begaf wat mijn race eindigde. We moeten nu kijken wat er gebeurd is en waarom."

Teamgenoot Di Grassi viel drie ronden later ook uit met een probleem aan een wiel. Ook de Braziliaan was gefrustreerd: "Het eerste deel van mijn race was goed. Ik haalde Timo is en had een lekker gevecht met Fernando [Alonso, red.] een paar ronden lang, maar toen op het moment dat we de pitstop maakten, bleek er een wielprobleem te zijn waardoor we gedwongen waren de race te verlaten. Het is een frustrerend eind van het weekend, dus moeten we verbeteren voor Turkije en zorgen dat we in een positie zijn dat we kunnen vechten om de beste van de nieuwe teams te zijn."

Technisch directeur Nick Wirth: "We zijn wel teleurgesteld in onze eerste Grand Prix van Monaco maar we denken de issues snel op te kunnen lossen en kijken uit naar het debuut van de tweede herziene VR-01 in Turkije." Ook Di Grassi krijgt in Turkije het vernieuwd chassis, waar Glock al mee rondreed. De bedoeling was dat de Braziliaan al in Spanje zou rijden met de update, maar er was een probleem met het transport.

Wirth besloot: "We zijn erg blij met het debuut van de nieuwe auto [in Spanje, red.]. Natuurlijk is het teleurstellend voor Lucas dat we niet eerder een tweede auto konden laten komen, maar dat lag puur aan het hectische schema."

Ruimteveer Atlantis aangekomen bij ISS

Het ruimteveer Atlantis is zondag aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. Bij de aankomst werden honderden foto's gemaakt, die een ingekorte veiligheidscontrole van de dag ervoor moesten goedmaken.

Vier van de zes bemanningsleden aan boord van het ruimteschip maakten ongeveer vierhonderd foto's, terwijl het ruimteveer langzaam rond zijn as draaide, zodat het van alle kanten kon worden gefotografeerd. Een uur later werd het ruimteveer zonder problemen gekoppeld aan het ISS.

Zaterdag zorgde een kabel ervoor dat de zes astronauten niet in staat waren om het ruimteveer volledig te inspecteren. Later deze week zal de kabel waarschijnlijk tijdens een ruimtewandeling gerepareerd worden.

De zes bemanningsleden van Atlantis blijven een week aan boord van het ISS. Ze installeren een nieuw Russisch compartiment en hebben nieuwe accu's meegebracht. Er zijn drie ruimtewandelingen gepland.

Een uur nadat het ruimteveer werd gekoppeld, passeerde een stuk ruimteafval zonder problemen het ISS op een afstand van bijna negen kilometer. Vluchtleiders hielden het stuk afval al een paar dagen in de gaten. Zaterdagavond werd bepaald dat het ISS niet uit de weg hoefde te gaan om een botsing met het ruimteafval te voorkomen.

Morgen aankondiging rondom Vitality Sensor?

Iedereen heeft inmiddels vast wel gehoord van de Vitality Sensor van Nintendo. Met dit apparaatje kun je je hartslag in de gaten houden als je het in een Wii stopt. Wat we kunnen gaan doen met deze Vitality Sensor op gamegebied is nog onduidelijk, maar dat zou morgen nog wel eens kunnen gaan gebeuren. Dan staan Nintendo en de American Heart Association samen in New York City een persevent te houden. Er is nog niets officieel, maar volgens Joystiq lijkt het erop dat de Vitality Sensor het middelpunt is van dit event.

De Vitality Sensor moet dit jaar uitkomen. Ook al is er geen spel aangekondigd dat gebruik gaat maken van deze sensor heeft Shigeru Miyamoto een paar maanden geleden gezegd dat de aankomende Zelda hier misschien gebruik van maakt. Hoe dat dan zal gaan met je handen is onduidelijk. Met de Nunchuck beweeg je Link en met de WiiMote sla je met je zwaard zou je zeggen. Morgen weten we meer.

Vitality Sensor

Waar laat je dan de Nunchuck bij het spelen van Zelda?

Woonboerderij uitgebrand in Groningen

Een brand heeft zondag een woonboerderij in het Groningse Alteveer in de as gelegd. Niemand raakte gewond, de bewoners waren niet thuis. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Omwonenden en voorbijgangers meldden rond 17.50 uur dat er rook onder het dak van de woonboerderij aan de Beumeesweg vandaan kwam. Toen de brandweer van de korpsen Stadskanaal en Vlagtwedde arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. De spuitgasten hebben het pand laten uitbranden.

FC Porto wint Portugese bekerfinale

FC Porto heeft het seizoen toch nog met een prijs weten af te sluiten. Waar ze in de competitie de titel moesten schenken aan Benfica, werd in de bekerfinale met 2-1 van tweedeklasser Chaves gewonnen. Het was voor de vijftiende maal dat de Draken beslag legden op de nationale beker.

In de eerste helft liep Porto dankzij doelpunten van Freddy Guarin en Radamel Falcao rap uit naar een 2-0 voorsprong. Kort voor tijd zorgde Paulo Clamente namens Chaves voor de 2-1 en zorgde daardoor nog voor een spannende slotfase.

Toch kwam Porto niet meer in de problemen. Beide ploegen kregen beiden in de slotfase echter nog wel een rode kaart, maar doelpunten vielen er niet meer. Daardoor wist Porto de Taça de Portugal op hun naam te schrijven. Vorig jaar won de ploeg deze prijs ook.

[Giro] Sastre grote verliezer

Carlos Sastre begon aan de Giro d'Italia als één van de grote favorieten. Na ruim een week echter al kansloos voor een hoge klassering.

Sastre verloor gisteren in de barre rit naar Montalcino ruim vijf minuten, zelfs nog achter Bauke Mollema en Pieter Weening. Ook vandaag, met aankomst bergop in Terminillo, kon Sastre niet mee en verloor ruim een minuut op de groep met Cadel Evans en Alexander Vinokourov. In het klassement is zijn achterstand daardoor opgelopen tot meer dan acht minuten. Hij staat nu 21e in het algemeen klassement.

De Nederlanders doen het wel naar behoren. Mollema finishte vandaag in de groep met Evans en steeg naar de vijftiende plek in het klassement. Hij staat daarmee nog wel achter Weening, die knap veertiende staat. Ook een andere Nederlander, Steven Kruiswijk, had een goede dag. Hij reed vandaag lang mee in de ontsnapping, maar kon op de slotklim de latere winnaar Chris Anker Sörensen niet volgen. "Ik wist dat ik aardig bergop kon rijden, maar ik had niet verwacht zo lang voorop te blijven. Zeker na de zware rit van zaterdag. Blijkbaar herstel ik goed", aldus Kruijswijk.

Volg de Dayton Dutch Lions op FOK!sport

Afgelopen maand zijn de Amerikaanse voetbalcompetities weer opgestart. Ook de Dayton Dutch Lions zijn hierin vertegenwoordigd. De ploeg, opgericht door de voormalige Nederlandse profvoetballers Erik Tammer en Mike Mossel, komen uit in de USL Premier Development League.

De voetbalploeg werd in 2009 opgericht om jonge voetballers volgens de Nederlandse voetbalfilosofie te ontwikkelen en te begeleiden in de voetbalwereld. De clubnaam verwijst naar de Nederlanse connectie. FC Twente steunde het initiatief en daardoor kon de club zich doorontwikkelen. The Dutch Lions komen daardoor vanaf 2010 uit in de USL Premier Development League, de vierde divisie van Amerika. DDL FC speelt de thuiswedstrijden in het Miami Valley South Stadium te Bellbrook. Dit stadion biedt plaats aan 4000 toeschouwers. De thuistenues hebben een oranje kleur met witte broeken. Het uittenue is geheel zwart gekleurd.

Al snel werd duidelijk dat een aantal Nederlandse profvoetballers naar Amerika verkasten om de ploeg te versterken. Sonny Silooy werd aangesteld als trainer van de ploeg. Jack Hermans werd aangetrokken als assistent van Silooy. Ook de Nederlandse spelers Oscar Moens, Johan Wigger, Julius Wille, Bruce Godvliet, Ivar van Dinteren, Bas Ent, Hans van de Haar en Geert den Ouden besloten het Amerikaanse avontuur aan te gaan.

De ploeg begon 8 mei aan de competitie en mocht op bezoek bij de Cincinnati Kings. The Dutch Lions begonnen sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 0-2 voorsprong. Ivar van Dinteren verzorgde de assist bij het eerste doelpunt. Cincinnati kwam een kwartier voor tijd terug tot 1-2, maar twee minuten later was de marge alweer twee. In de slotfase wist Cincinnati met twee doelpunten de stand alsnog gelijk te trekken.

Een week later, op zaterdag 15 mei, verging het DDL FC een stuk beter. Ditmaal stond er een uitwedstrijd bij de Cleveland Internationals op het programma. De wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Wille, Van der Haar en Den Ouden, met opnieuw een assist van Van Dinteren, scoorden de doelpunten. Door dit resultaat bezit de ploeg tijdelijk de eerste plaats.

Volgende week zaterdag mag de ploeg van Silooy het in eigen huis opnemen tegen de Michigan Bucks. Benieuwd hoe de Nederlands getinte Amerikaanse ploeg het er vanaf brengt? Kijk dan elke zondagavond op FOK!sport voor de laatste verrichtingen van deze club.

Ajax weet niets van interesse SuŠrez

Ajax weet niets van eventuele interesse in Luis Suárez. Eerder vandaag meldden diverse media naar aanleiding van een bericht in News of the World dat Manchester United een bod van 23,5 miljoen euro zou voorbereiden op de spits.

Bij Ajax weet echter niemand iets van belangstelling voor Suárez, die afgelopen voorjaar zijn contract nog verlengde tot 2013. "Ik vertrek alleen als er een echte topclub komt", aldus de aanvoerder van Ajax. Algemeen directeur Rik van den Boog en trainer Martin Jol lieten onlangs weten dat Ajax liever nog geen afscheid neemt van Suarez. Mocht de spits toch vertrekken, dan verlangt de Amsterdamse club een veel grotere transfersom dan het bod dat Manchester United nu zou voorbereiden.

Bij United liet trainer Alex Ferguson onlangs weten dat zijn ploeg teveel afhankelijk is van Wayne Rooney. Aanvankelijk werd daarom aan Karim Benzema van Real Madrid gedacht, maar die is een stuk duurder dan Suárez.

Barcelona eist 20e kampioenschap op

FC Barcelona heeft vandaag voor de twintigste keer de Spaanse Liga voor zich opgeëist. Het won zelf met 4-0 van Real Valladolid, maar zag concurrent Real Madrid ook punten verspelen bij Málaga, waardoor de titel nooit echt in gevaar was.

De Catalanen kregen degradatiekandidaat Valladolid op bezoek, en wisten dat bij winst de titel in de pocket was. Ook puntverlies van Real Madrid zou een titel opleveren, dus toen de berichten doorkwamen dat Duda in Málaga voor de verrassende 1-0 had gezorgd, begonnen de thuisfans in Camp Nou alvast met feestvieren. De Koninklijke, met Rafael van der Vaart in de basis en Kaká buiten de selectie, hadden het betere van het spel, maar creëerden bar weinig. Enkele honderden kilometers verderop besliste Barça zelf de titelstrijd. Allereers werkte Luis Prieto de bal knullig achter zijn eigen doelman, alvorens Pedro Rodríguez enkele minuten later de 2-0 liet aantekenen.

De enige spanning die er toen nog was, was die van de degradatiestrijd, iets waar zowel Málaga als Valladolid nog tegen streden. Xerez, de nummer laatst, won niet van Osasuna en degradeerde derhalve als hekkensluiter. Doordat Van der Vaart vlak na rust gelijkmaakte middels een mooie treffer, was Málaga weer in een direct gevecht verwikkeld met Tenerife, dat door de 0-0 stand met Valencia evenveel punten had, maar een slechter onderling resultaat. Terwijl Málaga de betere Madrilenen wisten af te houden hoorde men dat Racing de Santander zich veilig speelde door een 2-0 zege op Sporting. Valladolid was intussen zo goed als gedegradeerd, aangezien Lionel Messi met twee treffers de 4-0 eindstand op het bord had gezet. Tenerife ging in blessuretijd alsnog de boot in tegen Valencia. Doordat Real Madrid niet meer tot scoren kwam mag Málaga zich opmaken voor nog een seizoen op het hoogste niveau.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
15/5 Athletic Club de Bilbao Deportivo de La Coruña 2-0
15/5 Club Atlético de Madrid Getafe CF 0-3
15/5 Real Zaragoza Villarreal CF 3-3
15/5 UD Almería Sevilla FC 2-3
15/5 RCD Mallorca RCD Espanyol 2-0
16/5 FC Barcelona Real Valladolid CF 4-0
16/5 Málaga CF Real Madrid CF 1-1
16/5 CA Osasuna Xerez CD 1-1
16/5 Real Racing Club de Santander Real Sporting de Gijón 2-0
16/5 Valencia CF CD Tenerife 1-0

Eindstand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona* 38 31 6 1 99 98-24
2 Real Madrid CF* 38 31 3 4 96 102-35
3 Valencia CF* 38 21 8 9 71 59-40
4 Sevilla FC** 38 19 6 13 63 65-49
5 RCD Mallorca# 38 18 8 12 62 59-44
6 Getafe CF# 38 17 7 14 58 58-48
7 Villarreal CF## 38 16 8 14 56 58-57
8 Athletic Club de Bilbao 38 15 9 14 54 50-53
9 Club Atlético de Madrid### 38 13 8 17 47 57-61
10 Deportivo de La Coruña 38 13 8 17 47 35-49
11 RCD Espanyol 38 11 11 16 44 29-46
12 CA Osasuna 38 11 10 17 43 37-46
13 UD Almería 38 10 12 16 42 43-55
14 Real Zaragoza 38 10 11 17 41 46-64
15 Real Sporting de Gijón 38 9 13 16 40 36-51
16 Real Racing Club de Santander 38 9 12 17 39 42-59
17 Málaga CF 38 7 16 15 37 42-48
18 Real Valladolid CF+ 38 7 15 16 36 37-62
19 CD Tenerife+ 38 9 9 20 36 40-74
20 Xerez CD+ 38 8 10 20 34 38-66

* = Groepsfase UEFA Champions League 2010-11
** = Play-offronde UEFA Champions League 2010-11
# = Play-offronde UEFA Europa League 2010-11
## = Derde voorronde UEFA Europa League 2010-11
### = Groepsfase UEFA Europa League 2010-11
+ = Segunda División 2010-11

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Lionel Messi FC Barcelona 34
2 Gonzalo Higuaín Real Madrid CF 27
3 Cristiano Ronaldo Real Madrid CF 26
4 David Villa Valencia CF 21
5 Diego Forlán Club Atlético de Madrid 18
6 Roberto Soldado Getafe CF 16
= Zlatan Ibrahimovic FC Barcelona 16
8 Luís Fabiano Sevilla FC 15
9 Fernando Llorente Athletic Club de Bilbao 14
= Nino CD Tenerife 14

Nadal verslaat Federer in finale Madrid

Het Masters Series-toernooi van Madrid is een prooi geworden voor Rafael Nadal. De Spanjaard was in de finale van het toernooi te sterk voor titelverdediger Roger Federer. Na twee uur en een kwartier stond de 6-4 en 7-6 eindstand op het bord.

In de eerste set begonnen beide mannen sterk en braken elkaars service ook één keer. Nadal wist de set voor zich op te eisen door Federer nog één keer te breken. De Zwitser zelf kreeg acht breekkansen, maar wist er daarvan maar één te verzilveren.

In de tweede set brak Nadal de service van de nummer één van de wereld direct en leek het erop dat de wedstrijd beslist was. Echter rechtte Federer zijn rug en wist hij terug te breken. Hierna braken de spelers elkaars service nog één keer, waardoor er een tiebreak nodig was. Daarin bleek Nadal de sterkste en wist daardoor voor het eerst het toernooi op zijn naam te schrijven.

'GTA 5 te zien op E3'

De geruchten over het laten zien van GTA 5 op of rondom de E3 worden steeds hardnekkiger. Twee maanden geleden zei Mike Hickey van Janco Partners al dat GTA 5 al vóór de E3 aangekondigd gaat worden. Nu zegt Jesse Divnich, analist van Electronic Entertainment Design and Research, dat we de game te zien gaan krijgen als trailer op de aankomende E3. Deze E3 is de grootste gamebeurs van de wereld en die in Los Angeles wordt gehouden van 15 tot en met 17 juni.

"Ik denk dat we gaan horen van GTA 5 op de E3, maar ik denk niet dat de game speelbaar is. Het zal meer een teaser of trailer zijn, want ik denk echt dat we volgend jaar een nieuwe GTA zullen zien uitkomen. Overigens denk ik niet dat Sony of Microsoft enige exclusiviteiten zullen hebben met de volgende GTA. Microsoft deed dat wel met GTA IV en dat hielp de de verkopen niet merkbaar vooruit. Ook Sony zou niets opschieten met enige exclusiviteit. GTA was in 2004 de grootste naam, maar inmiddels zijn er veel meer grote namen op gamesgebied. Daarom is exclusieve content nauwelijks merkbaar voor consoleverkopen", aldus Jesse Divnich.

Rockstar, ontwikkelaar van de Grand Theft Auto serie, heeft nog niets bevestigd. Sowieso is het de vraag of de volgende GTA deel vijf in de titel mee gaat krijgen. Imiddels zijn er al diverse meningen en theorieën geweest van fans en fantasten over de locatie van de nieuwe GTA. Zo zat er in het boekje van Episode of Liberty City voor de Xbox 360 een advertentie met wat vage hints en plaatjes. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat het Frankrijk wordt vanwege de vorm van de scheur in de advertentie. Hoe of wat dan ook: het wordt een mooie E3.

GTA Advertentie

De beruchte advertentie uit het boekje van GTA: Episode of Liberty.

Misstap FenerbahÁe, Bursaspor kampioen

Bursaspor is tijdens de laatste speelronde van de Turkse competitie kampioen geworden. De ploeg won in de topper met Besiktas met 2-1 en zag Fenerbahçe in eigen huis met 1-1 gelijkspelen tegen angstgegner Trabzonspor. Daardoor werd Bursaspor met een punt verschil alsnog kampioen.

Vooraf stond Fenerbahçe één punt voor op Bursaspor en kon zodoende de klus in eigen huis klaren tegen Trabzonspor. Twee weken geleden was deze wedstrijd ook het affiche van de Turkse bekerfinale en daarin won Trabzonspor met 1-3. Ook vanavond ging het uiteindelijk mis voor Fenerbahçe. De ploeg kwam na een kwartier spelen weliswaar met 1-0 voor dankzij een doelpunt van de Spaanse spits David Guiza, maar Yilmaz tekende kort daarna voor de gelijkmaker. In de resterende 70 minuten wisten beide ploegen niet meer tot score te komen.

Doordat Fenerbahçe punten morstte, moest Bursaspor winnen om alsnog kampioen te worden. Na een half uur spelen bracht Batalla zijn ploeg op voorsprong en kort voor rust werd het dankzij een eigen doelpunt van Toraman zelfs 2-0 voor Bursaspor. In de slotfase bracht Inceman de spanning terug door de 2-1 te scoren voor Besiktas, maar verder kwam de nummer vier van de Turkse competitie niet. Toen duidelijk werd dat Fenerbahçe punten had verloren, barsste het kampioensfeest los bij Bursaspor. De club verzekerde zich tevens ook van een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

De Jong na handhaving: "De groeten"

Willem II stelde vanmiddag Eredivisievoetbal veilig. De ploeg van trainer Theo de Jong had weliswaar een verlenging nodig om Go Ahead Eagles te verslaan, maar zegevierde uiteindelijk wel (3-0).

"Missie voltooid", kijkt de oefenmeester terug op het duel samen met Omroep Brabant. "We hadden vijf, zes of zelfs zeven keer moeten scoren. We kregen ongelofelijke kansen."

"De Jong gaat morgen weer naar China. Missie voltooid. De groeten." Door de 3-0 overwinning speelt Willem II volgend seizoen in de Eredivisie. Frank Demouge en Mehmet Akgün (2x) maakten de doelpunten.

Een doelpunt van Demouge zorgde voor een 1-0 stand na negentig minuten. Willem II moest daarna in de verlenging de zege veiligstellen, want donderdag had de ploeg van De Jong in de Adelaarshorst in Deventer met 1-0 verloren.

Installatie Red Dead Redemption PS3 maar 600 Mb

De grootte van de installatie van Rockstars nieuwste game, Red Dead Redemption is bekend. Volgens een foto van het doosje van de game weegt de installatie slechts 600 Mb.

In het verleden liepen de groottes van de installatie op de PS3 wel eens uiteen. Zo was er Metal Gear Solid 4, die maar liefst 4,7 Gb van je HDD in beslag nam. Ook zijn er games zoals God of War III die helemaal geen installatie vereisen.

Eerder deze week kon je al lezen dat de PS3-versie van Red Dead Redemption exclusieve content krijgt. Red Dead Redemption komt deze vrijdag uit voor de Playstation 3 en de Xbox 360.

Ontwikkelaar werkt al aan Guitar Hero 7

Hoewel Guitar Hero 6 pas recentelijk is aangekondigd, blijken er nu al weer mensen te werken aan deel 7 in de serie. Concept artiest Nigel Li, momenteel werkend voor Activision in Redwood, Californie, heeft op zijn CV dit interessante nieuws gezet.

Zo zegt hij gewerkt te hebben aan het character design, environment design, props design, UI design, story boards, en text voor Band Hero 3 en Guitar Hero 7. Het lijkt er dus op dat de Guitar Hero-serie niet stopt bij deeltje 6. Guitar Hero 6 komt eind dit jaar uit.

FC Utrecht gaat Europa in

FC Utrecht speelt komend seizoen in de Europa League. De ploeg uit de Domstad was over twee wedstrijden veel te sterk voor Roda JC, dat vanmiddag met 4-1 de boot inging. Het eerste duel eindigde in een 2-0 zege voor de mannen van Ton du Chatinier.

FC Utrecht is geen onbekende in Europa. In het eerste decennium van de 21e eeuw namen de Utrechters al vier keer deel aan de UEFA Cup en kwamen zij één keer uit in de Intertoto Cup. Toch wist de ploeg uit de Domstad op Europees niveau geen potten te breken. Vaak was de eerste of tweede ronde van de UEFA Cup het eindstation.

De laatste keer dat FC Utrecht in Europa actief was, was in het seizoen 2004/2005. Dat was ook meteen de meest succesvolle deelname. De Utrechters reikten toen tot de groepsfase, waar het destijds geen enkel duel wist te winnen. Real Zaragoza, Dnipro Dnipropetrovsk, Club Brugge en Austria Wien waren allen te sterk. In de eerste ronde werd alleen gewonnen van het Zweedse Djurgårdens IF (4-0). In de return ging het nog bijna mis, aangezien de ploeg uit de Domstad met 3-0 verloor.

Komend seizoen mogen de manschappen van trainer Du Chatinier laten zien hoe zij het in de Europa League gaan doen. Het Europese avontuur voor FC Utrecht begint in de tweede voorronde en zal op 15 juli van start gaan.

Button: "Een menselijke fout"

Jenson Button was vanmiddag al snel klaar bij de Grand Prix van Monaco. De wereldkampioen viel vanwege een wel hele knullige fout uit: een monteur was vergeten een afdekplaat van een sidepot te halen. Toen de safety car al in de eerste ronde de baan op kwam werd de Mercedes-motor veel te heet.

"Ik wist in de formatieronde al dat er een afdekplaat was blijven hangen over de radiator. We dachten dat het wel los zou lopen en zonder safety car was dat waarschijnlijk ook zo geweest. Mijn auto begon te heet te worden en ik verloor vermogen. Ik besloot de motor snel uit te zetten, om te voorkomen dat ik overal olie zou achterlaten. Het is één van die dagen. Een menselijke fout, meer niet," aldus Button na de race.

[Prijsvraag] De Prinses en de Kikker

Op de weblog hebben we een leuke prijsvraag voor alle kleine en al wat grotere kinderen. In samenwerking met Walt Disney Studios Home Entertainment mogen wij het volgende weggeven:

Tweemaal de Disney Blu-ray Combo Pack (Blu-ray disc + DVD) van de film De Prinses en de Kikker.

"Ontdek in deze briljante versie van 's werelds meest beroemde kus wat er echt gebeurde nadat de prinses de kikker kuste. Deze swingende, hartverwarmende, romantische 53e Disney klassieker is een ongelofelijke filmbelevenis voor jong en oud".

Dit is er dus eentje die je in jouw collectie moet hebben! Hoe kun je deze mooie prijs winnen? Heel simpel, je hoeft alleen maar een foto van jezelf naar ons te mailen. En op de foto willen wij iets van de film terug zien. Je mag verkleed als een prinses op de foto, houd een kikker vast of bedenk iets anders origineels. En wees gerust, wij zullen de foto's verder aan niemand laten zien!

Mail ons de foto en jouw usernaam, en misschien ben jij wel één van de gelukkige winnaars. Deze actie loopt tot en met 17 mei!

Demouge: "De euforie is groot"

Frank Demouge leidde Willem II de verlenging in door het openingsdoelpunt te maken tegen Go Ahead Eagles. De aanvaller was daarmee van grote waarde in de 3-0 zege van de Tilburgers en daarmee het lijfsbehoud voor Willem II.

"Het was vandaag erop of eronder en we hebben het gered", liet Demouge na afloop van het duel weten tegenover RTL. De Nijmegenaar was een twijfelgeval voor de beslissende confrontatie in de strijd om promotie/degradatie, maar bleek op tijd fit.

"Ik had wat testjes gedaan en niet voluit meegetraind, maar het is toch de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In de loop van het duel kreeg ik weer last, maar ik kon het uiteindelijk volhouden", blikt de oud-NEC'er terug, die wist wat er op het spel stond.

"Vandaag hadden we echt het besef dat we moesten winnen. Het was een ramp geweest als we waren gedegradeerd." De aanvaller hoop volgend seizoen niet deel te nemen aan de nacompetitie. "Maar ik ga nu eerst een feestje vieren, want de euforie is groot."

1.FC NŁrnberg blijft in Bundesliga

1.FC Nürnberg speelt ook volgend seizoen nog in de Bundesliga. De ploeg won het tweede play-offduel met 0-2 van FC Augsburg en zorgt er zo voor dat de ploeg van Jos Lukuhay niet promoveert.

Het eerste duel werd in eigen huis met het kleinst mogelijke verschil gewonnen door Nürnberg. FC Augsburg mocht zodoende nog hopen op een stunt in eigen huis, maar na een dik half uur zorgde Ilkay Gündogan ervoor dat de droom van Augsburg uiteenspatte. Na ruim een uur spelen moest de ploeg van Lukuhay zelfs met tien man door, nadat Ibrahimi Traore een rode kaart pakte.

Korte tijd later besliste Eric Choupo-Moting de tweeluik definitief door de 0-2 te scoren. Door de winst blijft Nürnberg dus actief in de Bundesliga en zal Augsburg ook volgend seizoen uitkomen in de 2. Bundesliga.

Schattigheid in Marvel Super Hero Squad Online

We zijn nog maar net bijgekomen van de aankondiging van Marvel vs Capcom 3. Nu ligt er al weer een nieuwe Marvel titel op ons te wachten. Dit keer geen 2D fighter, maar een heuse MMO genaamd Marvel Super Hero Squad Online. Verwacht geen superrealistische graphics in de game, want de beelden lijken meer op een tekenfilm. In plaats van het bekende stoere uiterlijk van de helden is er gekozen voor schattige babyversies van Wolverine & co. De MMO wordt gemaakt door The Amazing Society voor Gazillion Entertainment.

Volgens Ira Rubenstein, Vice President van Marvels Digital Media Group, zit iedereen op de game te wachten. "Dit is een unieke mix van actie, humor en customization. Marvel Super Hero Squad Online zal aan gaan slaan bij mensen van alle leeftijden. Het team van The Amazing Society maakt een superhelden-MMO die recht zal doen aan deze extreem populaire franchise. Gazillion Entertainment bewijst dat zij de ideale partner zijn als het aankomt op het maken van MMO's en het uitbrengen ervan. Zij gaan er een baanbrekende Marvel online ervaring van maken", aldus Ira Rubenstein.

In Marvel Super Hero Squad Online is het de bedoeling een team van superhelden samen te stellen en die door de verschillende avonturen te loodsen. Zo ga je door bekende Marvel-gebieden heen als Daily Bugle, Baxter Building en Stark Tower. Wanneer deze MMO uit gaat komen is niet bekend. Bekijk de trailer om te zien of je het met Ira Rubenstein eens bent.

Haase direct in hoofdtoernooi Roland Garros

Robin Haase is direct tot het hoofdtoernooi van Roland Garros toegelaten. De Nederlander profiteert van de afmelding van de Tsjechische tennisser Radek Stepanek.

Haase is de nummer 204 van de wereld. Voor het toernooi in Parijs maakt hij echter gebruik van zijn beschermde status. Desalniettemin was Haase afhankelijk van een aantal afzeggingen om daadwerkelijk direct tot het hoofdtoernooi te worden toegelaten.

Na Thiemo de Bakker, de nummer 49 van de wereld, is Haase de tweede Nederlander in het hoofdschema bij de heren. Igor Sijsling, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek spelen komende week kwalificaties.

Willem II handhaaft zich, Sparta degradeert

Het doek is gevallen voor Sparta Rotterdam. De ploeg van Aad de Mos speelde vanmiddag, in het kader van de play-offs om promotie/degradatie, gelijk tegen Excelsior (1-1). Dit was echter niet genoeg om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen.

De eerste wedstrijd tussen de twee Rotterdamse ploegen eindigde eveneens in een gelijkspel (0-0), waardoor het uitdoelpunt van Excelsior vanmiddag zwaarder telde. Hierdoor neemt Sparta Rotterdam na vijf jaar weer afscheid van de Eredivisie.

Toch heeft Sparta Rotterdam geen slechte ervaringen in de Jupiler League. In het seizoen 2002/2003 eindigde de formatie op de achtste plaats, wat ook meteen de laagst geklasseerde positie was. In de twee daaropvolgende jaren eindigde de Rotterdammers op respectievelijk de derde (2003/2004) en tweede plaats (2004/2005). In het laatstgenoemde seizoen werd een terugkeer naar de Eredivisie weer veilig gesteld.

Excelsior bewandelt logischerwijs de omgekeerde weg en speelt komend seizoen weer in de Eredivisie. De formatie uit Rotterdam Kralingen deed dit in het seizoen 2007/2008 voor het laatst.

Willem II, de andere Eredivisie-ploeg in de play-offs, is er wel in geslaagd om zich in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie te handhaven. De Tilburgers wonnen vanmiddag met 3-0 van Go Ahead Eagles, dat de eerste wedstrijd verrassend met 1-0 won.

Toch was het voor de Tilburgse fans de afgelopen weken billenknijpen. De twee wedstrijden met FC Eindhoven werden namelijk maar nipt gewonnen. Na de wedstrijd in Deventer werd zelfs al aan een worst case-scenario gedacht, maar Willem II liet zich niet kennen. Vandaag kwam de thuisploeg in de eerste helft al op voorsprong, waarna de Tilburgers een verlenging nodig hadden om de beslissing te forceren.

Reimerink: "Dit is heel hard"

Go Ahead Eagles kon vanmiddag op bezoek bij Willem II promotie naar de Eredivisie niet afdwingen. Middenvelder Jules Reimerink was na afloop van het duel zichtbaar aangeslagen vanwege de 3-0 nederlaag.

"Dit is heel hard. We hadden verwacht dat we het zouden halen. Er is niets aan te doen. We hadden onze kansen moeten benutten. Dat hebben we niet gedaan", zei Reimerink na afloop tegenover Omroep Brabant. "We kwamen wel in ons eigen spel en kregen kansen, maar ze gaan er niet in. Dan krijg je dit. Ik heb mijn best gedaan, maar het lukte vandaag niet." Hierdoor spelen de Eagles ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Het eerste duel tussen Go Ahead Eagles en Willem II eindigde donderdag in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Deventer. In de return hield de equipe van trainer Andries Ulderink lang stand, maar in de verlenging besliste de thuisploeg het duel in Tilburgs voordeel.

BP boekt succes beheersing olieramp

Technici die voor de oliemaatschappij BP pogen olie die uit bronnen in de Caribische Zee stroomt, te beheersen, meldden zondag een succes.

Ze hebben volgens door het persbureau Reuters aangehaalde bronnen een manier gevonden om olie en gas via een pijp af te tappen. Zo kan worden voorkomen dat de olie zich verder in zee ongecontroleerd verspreid. Voor de praktische toepassing van de werkwijze moet echter geëxperimenteerd worden. Later op zondag volgt een nieuwe poging, aldus betrokken technici. Ze beklemtoonden dat hun eerdere pogingen in het weekeinde tonen dat het gaat werken.

Een door de Britse oliemaatschappij BP geleased booreiland zonk kort na een explosie op 20 april waarbij elf arbeiders om het leven kwamen. Het vergane booreiland stond in de Golf van Mexico, circa 80 kilometer uit de kust van de Amerikaanse staat Louisiana.

Moslims hekelen verbod op sluiers

Deelnemers aan een conferentie voor Europese imams en islamitische religieuze raadsmannen hebben het verbod op gezichtsbedekkende sluiers zondag veroordeeld. Carla Amina Baghajati, een woordvoerster van de Islamitische Religieuze Autoriteit in Oostenrijk, noemde dergelijke verboden contraproductief. Volgens haar wekt het de indruk dat er iets gevaarlijks is aan moslims en dat vrouwen niet worden gerespecteerd.

Volgens Baghajati waren de deelnemers aan de conferentie het erover eens dat het dragen van gezichtsbedekkende sluiers geen theologisch vereiste is. Bovendien zeiden ze dat een discussie binnen de moslimgemeenschap heeft bijgedragen aan het tot een minimum beperken van het aantal vrouwen dat dergelijke sluiers draagt.

In Frankrijk en België zijn wetten in voorbereiding die een gezichtsbedekkende sluier moeten verbieden. Ook andere Europese landen zijn bezig met de kwestie.

Roemeense vrouw in brand gestoken

Een Roemeense vrouw is zondag in Wenen in het ziekenhuis opgenomen met ernstige brandwonden. De vrouw was na een ruzie op straat overgoten met een brandbare vloeistof en vervolgens in brand gestoken. Dat heeft de Oostenrijkse politie bekendgemaakt.

De vrouw, de 35-jarige Florentina M., heeft ernstige brandwonden op haar bovenlichaam en handen. Ze wordt op dit moment in een kunstmatig coma gehouden.

De politie zei in een verklaring dat de onbekende aanvaller waarschijnlijk is gevlucht in een BMW. Meer details ontbreken vooralsnog.

GL wil onderzoek berichtgeving 'Tripoli'

Het Haagse gemeenteraadslid David Rietveld (GroenLinks) wil dat het Openbaar Ministerie grondig onderzoekt of de media in de berichtgeving rond de vliegramp in Tripoli strafbaar heeft gehandeld. Ook vindt hij dat de Tweede Kamer moet onderzoeken welke maatregelen 'dit soort praktijken' kunnen voorkomen. Hij zegt 'zeker' niet voor censuur te pleiten.

Rietveld heeft vrijdag een petitie online geplaatst, waarin hij stelt dat verschillende media de privacy van slachtoffers en nabestaanden met voeten hebben getreden. De GroenLinkser, raadslid sinds 2006, roept de pers op tot 'enige zelfbeheersing'.

Vorige week ontstond ophef omdat De Telegraaf een verslag van een telefonisch interview publiceerde met de 9-jarige wees Ruben uit Tilburg, de enige overlevende van de crash. Veel mensen vonden dit te ver gaan. Andere media toonden beelden van de overlevende of van persoonlijke voorwerpen die rondom de plaats van de ramp verspreid lagen. Bij de ramp in Libië kwamen zeker zeventig Nederlanders om.

Rietveld wil kijken of 'dit soort acties' aan banden kan worden gelegd. Als de petitie door veertigduizend mensen wordt getekend, wordt het burgerinitiatief aan de Tweede Kamer voorgelegd. Die moet het dan op de agenda plaatsen als het aan alle voorwaarden voldoet. Rietveld verwacht dat dit op 14 juni kan gebeuren. De petitie heeft inmiddels 154 ondertekenaars.

Sturm Graz wint Oostenrijkse beker

Sturm Graz heeft voor de vierde maal in de historie de Oostenrijkse beker in de wacht gesleept. De ploeg won in de finale met 1-0 van Wiener Neustadt en zal daardoor volgend jaar Europees voetbal spelen.

Klemen Lavric was in de 81e minuut verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Sturm Graz verloor drie dagen terug nog van Red Bull Salzburg, dat daardoor het kampioenschap voor zich opeiste.

Het is voor het eerst sinds 1999 dat Sturm Graz weer een prijs pakt. Destijd wonnen The Blackies zowel het landskampioenschap, de beker als de nationale supercup.

Mercedes tekent beroep aan tegen besluit FIA

Het Mercedes Grand Prix-team heeft besloten beroep aan te tekenen tegen de straf van Michael Schumacher, die ongeoorloofd ingehaald zou hebben in de laatste ronde van de Grand Prix van Monaco.

De Duitser haalde net toen de safety car in de laatste ronde naar binnen was gegaan, net na de zogeheten safetycarlijn, Fernando Alonso in voor de zesde plaats. De stewards besloten dat dit een overtreding was van artikel 40.13 van de Sporting regulations. De regel stelt dat "als de race eindigt terwijl de safety car op de baan is zal die [safety car] de pitstraat binnen gaan aan het einde van de laatste ronde en de wagens zullen afgevlagd worden zoals gewoonlijk zonder inhalen."

Daardoor zakte Schumi van de zesde naar de twaalfde plaats in de uitslag. Mercedes heeft nu de zaak voorgelegd aan de FIA's Court of Appeal. De FIA liet weten dat een beroep in dit geval alleen tegen het besluit kan zijn, de straf zelf is een vervangende drivethroughpenalty, waar geen beroep tegen gedaan kan worden.

ModNations krijgt snellere laadtijden en demo

Over de beta van ModNation Racers hadden de meeste mensen wel een klacht: De enorm lange laadtijden. Blijkbaar gaan ze hier wat aan doen, want volgens Chuck Lacson van SCEA zal de ontwikkelaar United Front Games kijken naar de mogelijkheden om de game te optimaliseren met een update na de release. Hopelijk hoeven we dan niet zo lang te wachten op de update.

ModNation Racers komt 21 mei uit, er is al een Nederlandse reclame voor en nu komt er ook nog een demo op de PS3. Deze moet 18 mei op PSN verschijnen. Je kan daarin losgaan op één baan, die speelbaar is in de single player en split-screen mode. Ook mag je banen maken in de demo, met als leuke extra dat je de banen die je in de demo gemaakt hebt ook in de uiteindelijke versie van de game kan gebruiken.

Modnation Racers
Met de demo kan je vlak voor de release nog even kijken of deze game wat voor je is.

FC Basel pakt Zwitsers landskampioenschap

FC Basel heeft op de laatste speeldag beslag weten te leggen op het Zwitserse landskampioenschap. Tijdens de laatste ronde werd Young Boys met 2-0 verslagen en het dertiende landskampioenschap in de geschiedenis van de club een feit.

Basel en Young Boys begonnen beiden met 77 punten aan de kampioenswedstrijd. Basel had echter een veel beter doelsaldo en zou daarom aan een gelijkspel al voldoende hebben gehad. Toch ging de ploeg daar niet van uit en dankzij doelpunten van Valentin Stocker en Franco Costanzo won Basel met 2-0.

Daarmee pakte de ploeg de eerste landstitel sinds 2008. Basel won eerder ook al de bekerfinale door met maar liefst 6-0 te winnen van tweede divisionist Lausanne Sport.

De kampioen van vorig jaar, FC Zürich, wist dit jaar niet mee te strijden om het kampioenschap. Met maar liefst 35 punten achterstand op Basel, eindigde de ploeg op een teleurstellende zevende plaats.

Olympisch kampioen discus in actie op FBK-Games

Heersend Olympisch kampioen Gerd Kanter is te kloppen man op het onderdeel discuswerpen tijdens de 28e FBK-Games op 30 mei. Tot de uitdagers van de Est behoort naast de Nederlandse toppers Rutger Smith en Erik Cadée ook Virgilius Alekna uit Litouwen, Olympisch kampioen in 2000 en 2004 en winnaar van het brons op de Olympische Spelen van 2008.

Het onderdeel discuswerpen krijgt een zeer internationaal deelnemersveld met naast de twee Nederlanders twee Esten, een Litouwer, twee Amerikanen, een Spanjaard, een Hongaar, een Iraniër en een Egyptenaar. Bijna allemaal atleten met een persoonlijk record dat aanzienlijk scherper staat dan dat van de Nederlandse toppers. Van de in totaal elf deelnemers op de voorlopige startlijst heeft alleen de Amerikaan Rashoud Scott een persoonlijk record dat lager ligt dan 66.20 meter, het PR van Erik Cadée. Maar Cadée is wel de man in vorm. Zijn persoonlijk record is nog maar enkele weken oud.

Smith hoopt in Hengelo zijn comeback te maken, na een hele periode van blessureleed. Kanter voert de seizoensranglijst aan met een worp van 71.45 meter

[Upd] [F1] Uitslag Grand Prix van Monaco

Mark Webber heeft de Grand Prix van Monaco op zijn naam geschreven. De Australiër bleef zijn Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel en Robert Kubica voor. Door deze winst leiden de Red Bull-coureurs zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap.

Mark Webber startte van poleposition met Robert Kubica en Sebastian Vettel achter hem. Ferrari-coureur Fernando Alonso moest vanuit de pitstraat de race aanvangen omdat het Italiaanse team na een crash in de derde vrije training de bolide niet op tijd gereed kreeg. Ferrari had voor de Spanjaard een nieuw chassis opgebouwd en hem een nieuwe versnellingsbak gegeven. Daarom moet hij achteraan beginnen.

De beste start was voor Webber die meteen Vettel achter zich aan kreeg. Massa sloot aan op plaats vier, voor Lewis Hamilton en Rubens Barrichello. Diens Williams-teamgenoot Nico Hülkenberg kende een slechte start, want hij begon al achteraan en kende daarna een crash in de tunnel, waardoor de safety car naar buiten kwam. Alonso maakte hier meteen gebruik van door zijn verplichte pitstop te maken.

Achter de safety car ging het mis voor McLaren-coureur Jenson Button die met een rokende motor vlak na Saint Devote al in de derde ronde tot stilstand kwam. Raceleider Webber klaagde ondertussen achter de safety car over de rommel die in de tunnel op de baan lag.

Na zeven ronden ging de safety car weer naar binnen, waarna Webber meteen een gat sloeg. Massa voerde de druk bij Kubica op, maar de Braziliaan kon nog geen inhaalpoging doen. Alonso haalde meteen Karun Chandhok in, waarna Lucas di Grassi zich breed maakte. Pas na enkele ronden kon de Spanjaard de Virgin in de tunnel en in ronde elf de Lotus van Jarno Trulli inhalen. Vooraan was het Webber die meteen een gat sloeg met de concurrenten.

Alonso wist uiteindelijk ook de Virgin van Timo Glock en de Lotus van Heikki Kovalainen te verschalken, zodat hij op jacht kon gaan naar de Toro Rosso van Jaime Alguersuari. Lewis Hamilton was de eerste van de toppers die pitte, waardoor hij voor de deur van Alonso naar buiten kwam.

Vooraan liep Webber verder en verder weg bij Vettel, terwijl Kubica en Massa meer afstand tot beide Red Bull-rijders af moesten staan. Daarachter was het Barrichello die de rest van het veld ophield. De Braziliaan ging na 20 ronden naar binnen, waarna Michael Schumacher hem in de pits inhaalde. Teamgenoot Nico Rosberg zette ondertussen de snelste ronden in de race neer, waardoor hij veel tijd wist te winnen.

Door alle stops wist Fernando Alonso op te klimmen in het veld door na 22 ronden plaats negen in te nemen. De Spanjaard zat klem achter Hamilton, terwijl de Pedro de la Rosa in de pits kampte met problemen. Ook beide Red Bulls pitten, waarbij Webber de leiding behield voor de nog niet gestopte Mercedes-rijder Rosberg en Vettel. Glock moest zijn bolide aan de kant parkeren met problemen. Teamgenoot Lucas di Grassi volgde in ronde 28.

De laatste van de toppers die moest pitten was Rosberg. Hij had een groot gat met Massa, maar Webber hield hem vooraan op, waardoor hij uiteindelijk op plaats acht, zelfs nog achter Schumacher aan moest sluiten. Alonso was door alle stops ondertussen opgeklommen naar plaats zes.

Na 32 ronden moest de safety car voor de tweede maal naar buiten komen nadat het linkerachterwiel van de auto van Rubens Barrichello afbrak bij Massenet, waarna de Williams de muur raakte en midden op de baan tot stilstand kwam. Op hetzelfde moment kwam Vitaly Petrov binnen met een lekke rechterachterband. De Rus speelde na het vrijgeven van het veld een discutabele rol door de Ferrari van Massa een ronde lang op te houden en zo Kubica lucht te geven.

Kubica begon na veertig ronden de druk op beide Red Bulls op te voeren door de snelste ronden van de race te rijden, waardoor ook de concurrenten meer risico moesten nemen en sneller gingen rijden. Na 44 ronden kwam de safety car wederom in de baan nadat er een putdeksel los was geraakt. Dit gebeurde nabij Massenet waar Barrichello eerder gecrasht was. Het bleek loos alarm, waarna de race een herstart kende.

Na de herstart liep Webber wederom uit op de rest van het veld, terwijl daarachter Felipe Massa de chicane bij het uitkomen van de tunnel miste, maar er geen voordeel van had. Webber zette snelste ronde, na snelste ronde neer, terwijl Vettel moeite had om Kubica en Massa van zich af te houden. De Red Bull-rijder zag de Renault van Kubica groter worden in zijn spiegels.

Na ruim zestig ronden kwamen Heikki Kovalainen en Bruno Senna tegelijkertijd binnen met problemen, waarna beiden uitvielen. Vettel bleef in de laatste ronden proberen om Kubica af te schudden, wat hem uiteindelijk lukte, terwijl Massa de Renault-coureur uit het oog verloor. Met nog drie ronden te gaan probeerde Trulli Chandhok in te halen in de Rascasse, waarbij de Lotus over de HRT heen ging. Hierbij kwam de safety car naar buiten om de marshalls de tijd te geven om de rommel op te ruimen.

Met nog twee ronden te gaan parkeerde Petrov zijn Renault in de pits met remproblemen, waardoor er nog twaalf coureurs rondreden. Omdat er onder groen gefinisht moet worden ging de safety car in de laatste ronde naar binnen. Webber won hierdoor eenvoudig, voor Vettel en Kubica. De enige actie in de laatste bocht was een inhaalactie van Schumacher bij Alonso, mogelijk was dat niet legaal en ontvangt de Duitser daar nog een straf voor. De overige punten waren voor Massa, Hamilton, Schumacher, Alonso, Rosberg, Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi.

Update @ 19:30

Michael Schumacher heeft een straf van 20 seconden gekregen vanwege zijn inhaalactie op Fernando Alonso in de allerlaatste bocht van de Grand Prix. De Mercedes Grand Prix-coureur passeerde de Ferrari-rijder juist op het moment dat de safety car het circuit had verlaten, en de stewards besloten dat de race nog altijd gefinisht zou zijn onder de safety car. Hieronder vind je de vernieuwde uitslagen en standen in het kampioenschap.

Gewijzigde uitslag Grand Prix van Monaco

Pos. Coureur Team Tijd
1 Mark Webber RBR-Renault
2 Sebastian Vettel RBR-Renault +0.4 secs
3 Robert Kubica Renault +1.6 secs
4 Felipe Massa Ferrari +2.6 secs
5 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +4.3 secs
6 Fernando Alonso Ferrari +6.3 secs
7 Nico Rosberg Mercedes GP +6.6 secs
8 Adrian Sutil Force India-Mercedes +6.9 secs
9 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes +7.3 secs
10 Sebastien Buemi STR-Ferrari +8.1 secs
11 Jaime Alguersuari STR-Ferrari +9.1 secs
12 Michael Schumacher* Mercedes GP +5.7 secs*
13 Vitaly Petrov Renault +5 Lap
14 Karun Chandhok HRT-Cosworth +8 Lap
15 Jarno Trulli Lotus-Cosworth +8 Lap
DNF Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth +20 Laps
DNF Bruno Senna HRT-Cosworth +20 Laps
DNF Rubens Barrichello Williams-Cosworth +48 Laps
DNF Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +52 Laps
DNF Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +53 Laps
DNF Timo Glock Virgin-Cosworth +56 Laps
DNF Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari +57 Laps
DNF Jenson Button McLaren-Mercedes +76 Laps
DNF Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +77 Laps
*) Schumacher kreeg 20 seconden straf


Gewijzigde stand wereldkampioenschap coureurs

Pos. Coureur Nationaliteit Team Punten
1 Mark Webber Australian RBR-Renault 78
2 Sebastian Vettel German RBR-Renault 78
3 Fernando Alonso Spanish Ferrari 75
4 Jenson Button British McLaren-Mercedes 70
5 Felipe Massa Brazilian Ferrari 61
6 Robert Kubica Polish Renault 59
7 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 59
8 Nico Rosberg German Mercedes GP 56
9 Michael Schumacher German Mercedes GP 22
10 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 20
11 Vitantonio Liuzzi Italian Force India-Mercedes 10
12 Rubens Barrichello Brazilian Williams-Cosworth 7
13 Vitaly Petrov Russian Renault 6
14 Jaime Alguersuari Spanish STR-Ferrari 3
15 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 1
16 Nico Hulkenberg German Williams-Cosworth 1
17 Pedro de la Rosa Spanish BMW Sauber-Ferrari 0
18 Kamui Kobayashi Japanese BMW Sauber-Ferrari 0
19 Heikki Kovalainen Finnish Lotus-Cosworth 0
20 Karun Chandhok Indian HRT-Cosworth 0
21 Lucas di Grassi Brazilian Virgin-Cosworth 0
22 Jarno Trulli Italian Lotus-Cosworth 0
23 Bruno Senna Brazilian HRT-Cosworth 0
24 Timo Glock German Virgin-Cosworth 0


Gewijzigde stand in het wereldkampioenschap constructeurs
Pos. Team Punten
1 RBR-Renault 156
2 Ferrari 136
3 McLaren-Mercedes 129
4 Mercedes GP 78
5 Renault 65
6 Force India-Mercedes 30
7 Williams-Cosworth 8
8 STR-Ferrari 4
9 BMW Sauber-Ferrari 0
10 Lotus-Cosworth 0
11 HRT-Cosworth 0
12 Virgin-Cosworth 0

FOK! televisietip: Transformers

Voor de oudere generatie nostalgie, voor de nieuwe generatie een spectaculaire actiefilm: dat is de verfilming van Transformers, over twee groepen buitenaardse robots die zich als vrachtwagens kunnen vermommen. Vanavond komt Transformers voor het eerst op televisie.

Waar gaat het over?
De Allspark is het belangrijkste voorwerp in het leven van de Transformers. Dit kubusvormige object bevat gigantische krachten, waarmee de Transformers het leven zijn gegeven. Helaas voor de vrede waren dat niet alleen de Autobots, maar ook de Decepticons. Onder leiding van Megatron starten de Decepticons een oorlog met als inzet het bezit van de Allspark om het universum te domineren. Alles escaleert; hun planeet Cybertron gaat ten onder en de Allspark verdwijnt om heel wat jaren later op aarde terecht te komen. Dit jaar komen de Transformers dit te weten en de toekomst van de Aarde lijkt dus alles behalve zeker.

Wat vindt FOK! van Transformers?
Transformers is een onontkenbare Michael Bay-film. Dat kan over het algemeen negatief of positief zijn, maar in dit geval is het toch vooral positief. Verwacht absoluut niet veel subtiliteit wat betreft de actie, humor en verhaallijn; dat is zoals jullie wel weten niet aan Bay besteed. De kennismaking met Sam in het eerste deel van de film speelt zich af als een soort van tienerkomedie. Sam is vooral bezig met te bedenken hoe hij Mikaela kan versieren en Bumblebee probeert hem als een ware Herbie te "helpen". In het overige deel van de film leggen ze het er niet zo duimendik meer boven op, maar de komische invloeden blijven aanwezig. Maar genoeg over de minder belangrijke zaken. Het draait natuurlijk allemaal om de actie, de effects en de weergave van de Transformers. En die is volop aanwezig in misschien wel de beste Michael Bay-film.

Wanneer?
Vanavond om 20.00 uur op RTL4

'Utrecht heeft gevaarlijkste kruispunt'

Het Anne Frankplein in Utrecht is het gevaarlijkste kruispunt van Nederland. Dat meldt RTL Nieuws zondag op basis van een regelmatig onderzoek naar ongelukken op kruisingen binnen de bebouwde kom.

De afgelopen drie jaar vonden op het Anne Frankplein vijftien ongelukken plaats waarbij iemand gewond raakte. In de vorige meting stond dit plein nog op de twaalfde plek. Utrecht verdringt Groningen van de eerste plaats. De kruising Boterdiep en Korreweg in die stad voerde eerder de ranglijst aan.

De kruising van de Bevelandseweg en de Zuidtangent in Heerhugowaard blijft op de tweede positie. Het kruispunt Insulindeweg/Molukkenstraat in Amsterdam-Oost stijgt van de negentiende naar de vierde plek.

Groningen heeft nog een grote stijger: de kruising Atoomweg/Hoendiep gaat van de 59e naar de zesde positie. Rotterdam heeft maar liefst vijf gevaarlijke kruispunten bij de eerste dertien 'blackspots'.

Visser nieuwe leidster in Tour de L'Aude

De ploegentijdrit in de Tour de L'Aude is vanmiddag gewonnen door de vrouwen van Cervélo. Cervélo kwam zonder leidster Elizabeth Armitstead over de meet omdat de ploeg niet op haar wachtte na een lekke band. Adrie Visser, die met Columbia tweede werd, is daarom de nieuwe leidster in het algemeen klassement.

Cervelo reed 48.05, Columbia kwam tot 48.40. Nederland Bloeit werd met 48.59 derde. Ploegleider Jeroen Blijlevens kon met de derde plaats leven. "We hebben de twee verwachte topteams voor ons in de uitslag en hadden bovendien de pech dat Loes Markerink ziek is geworden. Daardoor reden we feitelijk met een renster minder."

Attracties lijden onder wisselvallige meivakantie

Het koude en natte weer in de meivakantie heeft gevolgen gehad voor de diverse pretparken en attracties. Over het algemeen trokken die minder bezoekers. Dit weekeinde trokken de bezoekersaantallen aan, meldt de Club van Elf zondag.

Madurodam trok vergeleken met vorig jaar tien procent minder bezoekers in de meivakantie. Wel waren er 'opvallend' veel Fransen en Spanjaarden, en ook meer Russische en Poolse bezoekers. Ook Walibi World in Biddinghuizen had last van het slechte weer. Na de koude Hemelvaartsdag kwamen weer wat meer mensen op het attractiepark af.

Attractie- en vakantiepark Slagharen sloot ook af met een aardig weekeinde. Zaterdag en zondag bezochten zo'n 16.500 bezoekers het park. Het totaal aantal bezoekers ligt dit jaar ongeveer in lijn met 2009. Wel is er al twaalf procent meer omzet gedraaid.

Ook bij Dierenpark Emmen steeg het bezoekersaantal donderdag en vrijdag met zo'n dertien procent. Ruim 14.500 bezoekers kwamen op het park af. Ook Dolfinarium Harderwijk kijkt tevreden terug op Hemelvaart en de dagen daarna. Vooral vrijdag en zaterdag was het park aangenaam verrast door de grote toestroom

Avonturenpark Hellendoorn kende een beter begin van het voorjaar. Het aantal bezoekers dat naar het park kwam in de meivakantie steeg met 22 procent. Vooral 4 en 5 mei waren topdagen.

Schumacher krijgt 20 strafseconden

Michael Schumacher krijgt 20 seconden straf voor het inhalen van Fernando Alonso in de allerlaatste bocht van de Grand Prix van Monaco vanmiddag. Er was hier op FOK!sport en in het FOK! AMS-forum al veel discussie over.

De Mercedes Grand Prix-coureur passeerde de Ferrari-rijder juist op het moment dat de safety car het circuit had verlaten, en de stewards besloten dat de race nog altijd gefinisht zou zijn onder de safety car. In regel 40.13 van de Sporting Regulations van de FIA staat dat "als de race eindigt terwijl de safety car op de baan is zal die [safety car] de pitstraat binnen gaan aan het einde van de laatste ronde en de wagens zullen afgevlagd worden zoals gewoonlijk zonder inhalen."

Aan de hand van het stukje "zonder inhalen" is Schumacher blijkbaar fout geweest, al beweerde Ross Brawn direct na de race in een interview met de BBC dat er gewoon geracet mocht worden vanaf de safetycarlijn. Dat is een verandering in de regels van dit seizoen, want eerder moesten de coureurs wachten tot de start/finishlijn nadat de safety car naar binnen was om weer te kunnen racen en inhalen.

De Duitser passeerde Alonso voor de zesde plaats, maar valt door de straf terug naar de twaalfde plek. Daarmee pakt Sébastien Buemi de tiende plaats en scoort hij daarmee zijn eerste punt van het seizoen en het vierde voor Scuderia Toro Rosso.

Trulli maakt Chandhok excuses voor crash

Jarno Trulli heeft Karun Chandhok zijn excuses aangeboden voor het incident dat plaatsvond in de laatste paar ronden in de Grand Prix van Monaco. Bij een inhaalactie zette Trulli zijn Lotus Racing-bolide aan de binnenkant van de HRT van Chandhok, die dat niet door had. Trulli vloog gevaarlijk over de auto van Chandhok heen en beiden moesten hun race staken.

Trulli probeerde in de laatste paar ronden van de race Chandhok in te halen voor de veertiende (en een-na-laatste) plaats. Dat mislukte jammerlijk en het was te danken aan de rolkooi van een Formule  1-wagen dat het hoofd van de Indiër niet gewond raakte. Na de race zei Chandhok: "Dwaze actie van Trulli - hij heeft zich verontschuldigd hiervoor maar het is erg jammer dat we uitvielen, we zouden de beste van de nieuwe teams zijn."

Trulli gaf zijn fout toe en de Italiaan voegde er nog aan toe: "Ik zat vast achter de HRT's en probeerde ruimte te vinden om te passeren - in de vorige ronde leek Karun langzaam in de tweede en derde sector. Ik dacht dat hij ruimte liet in Rascasse, dus ik probeerde er langs te gaan maar we raakten elkaar en dat was het - einde race. Het was gewoon één van die dingen die gebeuren; een race-ongeluk."

[Video] Robot verbindt stel in de echt

In Tokyo heeft een stel dit weekend wel een heel bijzondere ambtenaar van de Burgerlijke Stand gehad tijdens hun huwelijksvoltrekking. Het echtpaar is het eerste stel ter wereld dat door een robot in de echt is verbonden.

Tomohiro Shibata en Satoko Inoue besloten van robot I-Fairy gebruikt te maken omdat ze allebei werkzaam zijn in de florerende robotindustrie van Japan. Omdat robots het stel heeft samengebracht, leek hen een robot als huwelijksambtenaar de enige juiste keuze.

Tijdens de ceremonie gaf I-Fairy aan dat de bruidegom de sluier van de bruid moest oplichten. De bruiloft vond plaats op het dak van een restaurant in de Japanse hoofdstad.


'Hasta la Vista, I'll be back!'

Uitslag Sparta Rotterdam - Excelsior

Sparta Rotterdam is gedegradeerd naar de Jupiler League. Excelsior speelt komend seizoen in de Eredivisie.

De eerste wedstrijd met als thuisclub Excelsior was in 0-0 geëindigd. Vandaag bleef het lange tijd dezelfde stand, totdat Sparta in de 92e minuut de 1-0 maakte, Poepon schoot binnen. Spangen leek te ontploffen maar de strijd was nog niet gestreden. Excelsior zette nog een keer aan voor een slotoffensief en kreeg loon naar werken, in de 94e minuut schoot Fernandez Excelsior met zijn doelpunt naar de Eredivisie.

Diezelfde Fernandez had in de 86e minuut nog een strafschop gemist voor Excelsior.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 16/05/2010

In de Rabo Hoofdklasse werd vandaag gehockeyd door de heren. Bij de dames is de beslissing om de landstitel al gevallen, Den Bosch versloeg in de play-offs Laren. Hieronder vind je de uitslagen, topscorers, stand en het komende programma.

In de laatste speelronde van de reguliere competitie degradeerde Hurley uit de Rabo Hoofdklasse. Oranje Zwart pakte het laatste play-offticket en Bloemendaal nam de koppositie over van HGC. Bloemendaal, HGC, Oranje-Zwart en Laren gaan spelen in de play-offs om de landstitel. SCHC maakt zich op voor de play-outs, waar het de verliezend nummer één uit de Overgangsklasse ontmoet, Tilburg wacht in de play-outs de beste nummer twee uit de Overgangsklasse.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

Bloemendaal - HGC 6-2 (2-2)
2' Tim Jenniskens 1-0
9' Jamie Dwyer 2-0
10' Ashley Jackson 2-1 (sc)
27' Floris van der Linden 2-2
53' Ronald Brouwer 3-2
56' Teun de Nooijer 4-2
66' Jamie Dwyer 5-2
68' Roel Bovendeert 6-2

Rotterdam - Amsterdam 2-2 (1-1)
7' Jeroen Hertzberger 1-0
14' Taeke Taekema 1-1 (sc)
61' Billy Bakker 1-2
63' Phillip Burrows 2-2

Oranje-Zwart - Kampong 2-1 (0-1)
32' Lukas Siebinga 0-1
61' Mink van der Weerden 1-1 (sc)
63' Mink van der Weerden 2-1 (sc)

Pinoké - Den Bosch 3-2 (2-2)
9' Matthijs Brouwer 0-1
20' Matthijs Brouwer 0-2
22' Timme Hoyng 1-2 (sc)
26' Balder Bomans 2-2
41' Eli Matheson 3-2

Tilburg - Laren 3-2 (1-1)
15' Martijn Jager 0-1 (sc)
27' Simon Gougnard 1-1
39' Pat Harris 1-2
53' Wouter Hermkens 2-2 (sc)
66' Wouter Hermkens 3-2 (sc)

Hurley - SCHC 1-2 (0-1)
24' Roderick Weusthof 0-1
56' Janiek Braaksma 1-1 (sc)
62' Rogier Hofman 1-2

Topscorers heren

Pos. Naam Club Goals
1 Ashley Jackson HGC 29
2 Mink van der Weerden Oranje-Zwart 27
3 Melchior Looijen Kampong 23
4 Roderick Weusthof SCHC 21
5 Mark Gleghorne Den Bosch 20
6 Jeroen Hertzberger Rotterdam 19
7 Wouter Hermkens Tilburg 18
= Luke Doerner Laren 18
9 Teun de Nooijer Bloemendaal 17
10 Taeke Taekema Amsterdam 15
= Song Yi Pinoké 15
= Janiek Braaksma Hurley 15


Stand heren

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1 Bloemendaal* 22 15 3 4 72 44 48
2 HGC* 22 13 7 2 73 53 46
3 Oranje-Zwart* 22 12 4 6 65 46 40
4 Laren* 22 12 2 8 65 56 38
5 Amsterdam 22 10 5 7 53 47 35
6 Kampong 22 9 5 8 67 62 32
7 Rotterdam 22 8 8 6 65 52 32
8 Pinoké 22 6 6 10 57 69 24
9 Den Bosch 22 6 5 11 56 65 23
10 Tilburg** 22 5 5 12 39 60 20
11 SCHC** 22 3 7 12 43 68 16
12 Hurley*** 22 2 5 15 34 67 11
*) Spelen play-offs om landstitel
**) Spelen play-outs om promottie/degradatie tegen Overgangsklasseclubs
***) Degradeert rechtstreeks naar OvergangsklasseProgramma week 21 en 22

Heren

Datum Thuisclub Uitclub Bijzonderheden
Zaterdag 29 mei Bloemendaal Laren Play-offs halve finale
Zaterdag 29 mei HGC Oranje Zwart Play-offs halve finale
Zondag 30 mei Laren Bloemendaal Play-offs halve finale
Zondag 30 mei Oranje Zwart HGC Play-offs halve finale
Woensdag 2 juni     Beslissingswedstrijden indien nodig

DzsudzsŠk: "FenerbahÁe heel erg concreet"

Balázs Dzsudzsák staat in de belangstelling van het Turkse Fenerbahçe. Dat liet de aanvaller van PSV weten tijdens een sportgala in zijn vaderland Hongarije.

"Ik wil niet speculeren over mijn toekomst, maar natuurlijk heb ik gehoord dat ik in de belangstelling sta van diverse clubs. Fenerbahçe is heel erg concreet en ik zou geen bezwaar hebben tegen een transfer, want ze spelen op het hoogste Europese niveau", aldus Dzsudzsák tegenover het Hongaarse Nemzeti Sport.

Dzsudzsák kwam in januari 2008 naar Eindhoven. De Hongaar kende met drie goals in de eerste vijf duels een goede start en PSV kroonde zich dat seizoen tot landskampioen. De laatste twee seizoenen speelde de 23-jarige aanvaller ruim zestig duels, waarin hij 25 keer het doel trof.

Dzsudzsák liet eerder al optekenen dat hij alleen bij PSV wilde blijven als de club zich zou plaatsen voor de Champions League. Daarin is de formatie van trainer Fred Rutten echter niet in geslaagd. PSV werd derde in de Eredivisie en moet tevreden zijn met Europa League-voetbal.

Willibrord Frequin: Filmpje is serieus

Willibrord Frequin, de maker en bedenker van het deze week gepubliceerde Trots op Nederland-verkiezingsspotje, is bloedserieus over zijn creatie, waarin TON-lijsttrekker Rita Verdonk de hoofdrol vervult.

Het filmpje, dat inmiddels een kwart miljoen keer bekeken is, zorgde deze week voor enige hilariteit onder kiezers en in de media. Vele kijkers vroegen zich af of het spotje een grappig bedoelde parodie was, of een scène uit Koefnoen of Draadstaal. "Het is helemaal geen parodie, maar realiteit", zo zegt Frequin tegenover Radio 1.

"Ik vind de kritiek belachelijk. Er wordt op het filmpje heel duidelijk weergegeven wat de speerpunten zijn van het programma van Rita Verdonk, dat de politie weer de baas moet worden in Nederland"
, aldus de oud-presentator.

Het gedeelte waarbij mensen in normale kleding in een zwembad liggen, en Verdonk zegt dat 'het de mensen het water aan de lippen staat', noemt Frequin "Een visueel prachtige vondst en bijzonder creatief om zoiets te bedenken".

Aantijgingen van amateurisme in het filmpje ontkent Frequin: "Het komt helemaal niet over als amateurtoneel." Inmiddels zijn er vele parodieën van het verkiezingsspotje verschenen.


Maker en bedenker Willibrord Frequin: TON-verkiezingsspotje is serieus

Aanhouding verkrachting gehandicapte

Een 57-jarige man uit Nijmegen is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van verkrachting. Hij zou vrijdag een 21-jarige verstandelijk beperkte man hebben meegelokt naar zijn woning en hem daar hebben verkracht. De verdachte wordt zondag verhoord, meldt de Brabantse politie.

De vader van de man meldde zich vrijdag aan het einde van de middag met zijn zoon bij het hoofdbureau van politie in Nijmegen. Hij vertelde dat zijn zoon kort daarvoor had gezegd dat hij was verkracht.

Zedenrechercheurs hebben de zoon gehoord. Hij vertelde dat hij naar het winkelcentrum Dukenburg was geweest en daar met de 57-jarige verdachte aan de praat raakte.

Vervolgens ging hij mee met de man naar diens woning in de wijk Dukenburg, waar hij zou zijn verkracht.

Puerto Rico getroffen door aardbeving

Een aardbeving met een kracht van 5,7 heeft zondagochtend het Caribische eiland Puerto Rico getroffen. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst USGS gezegd. Het epicentrum van de aardbeving lag aan de westkant van het eiland, ongeveer vijf kilometer van het plaatsje Espino, op een diepte van honderdtien kilometer.

Er waren geen meldingen van gewonden of schade. Volgens een Amerikaans waarschuwingscentrum voor tsunami's was er geen risico op een tsunami.

Kleine vloedgolven, veroorzaakt door aardverschuivingen onder water, in gebieden vlakbij het epicentrum zijn echter mogelijk.

AFC speelt ook gelijk tegen Gemert

AFC heeft ook in de tweede wedstrijd van de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs niet weten te winnen. Na het 1-1 gelijkspel bij De Treffers van afgelopen donderdag, speelden de Amsterdammers nu op eigen veld doelpuntloos gelijk tegen Gemert.

AFC was zeker voor rust de betere ploeg, maar de kampioen van de Hoofdklasse A wist de kansen niet in doelpunten om te zetten. Gemert bleef daardoor op de been. In de tweede helft wist ook de kampioen van de Hoofdklasse B zich vaker gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te melden. Irfan Gadzo liet een grote kans echter onbenut. In de slotfase kwam Gemert nog wel goed weg, toen AFC'er Saïd Moumane de lat raakte.

AFC mag nu even in de wachtkamer plaatsnemen. Zaterdag speelt Gemert thuis tegen De Treffers.

AFC - Gemert 0-0 (0-0)

STAND

1. AFC 2-2
2. De Treffers 1-1 (0, 1 goal gescoord)
3. Gemert 1-1 (0, 0 goals gescoord)

'SuŠrez moet spitsenduo met Rooney vormen'

Volgens het Engelse News of the World bereidt Manchester United een bod voor op Ajax-spits Luis Suárez. De Engelse ploeg heeft naar verluidt 21,5 miljoen euro over voor de Uruguyaan.

Het Engelse blad meldde dat Suárez bij The Mancunians een spitsenduo moet gaan vormen met Wayne Rooney. De Engelse ploeg, die als tweede achter Chelsea eindigde in de Premier League, zou de spits al zesmaal bekeken hebben en overtuigd zijn van de kwaliteiten van de spits.

Ook Karim Benzema staat op het verlanglijstje van Sir Alex Ferguson. De Fransman, die bij Real Madrid weinig op speeltijd kan rekenen, is echter wel een stuk duurder dan Suárez. Daardoor zou de voorkeur uitgaan naar de spits van Ajax.

Ondanks dat Ajax de titel misliep, beleefde Suárez een topseizoen bij Ajax. Hij werd topscorer van de Eredivisie met 35 doelpunten en won de KNVB-beker met de Amsterdammers.

Parker scoort voor winnend Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft in de voorbereiding op het WK een ruime oefenzege geboekt op Thailand. Daarmee gaf het land, dat het Wereldkampioenschap organiseert, weer een beetje meer hoop aan de vele supporters. In Nelspruit werd Thailand met 4-0 verslagen.

Siphiweta Tshabalala opende de score voor Bafana Bafana en dankzij twee doelpunten van Katlego Mphele en een doelpunt van Bernard Parker, aanvaller van FC Twente, werd het uiteindelijk 4-0. Op het WK zal Zuid-Afrika het in Groep A opnemen tegen Frankrijk, Mexico en Uruguay.

Uitslagen play-offs zondaghoofdklasse

Vandaag werden de heenwedstrijden van de play-offs om een plaats in de Topklasse bij de zondagamateurs gespeeld. De drie winnaars van deze dubbele ontmoetingen verdienen een ticket voor de nieuw te vormen afdeling. De verliezers krijgen in een nacompetitie nog een herkansing. Hieronder de uitslagen:

Hollandia - WKE 1-1 (1-1)
1-0 Michael Lanting 1-1 Robin Demeijer

Be Quick 1887 - Dijkse Boys 0-0 (0-0)

VVSB - sv Venray 2-0 (1-0)
1-0 Jan Willem Koelemij 2-0 Frans van Niel

[Giro] SŲrensen wint op de Terminillo

Chris Anker Sörensen is de winnaar geworden van de achtste etappe van de Giro d'Italia. De Deen van Saxobank wist als vluchter op de flanken van de Terminillo uit de greep te blijven van de groep van favorieten en wist solo aan te komen. Alexandre Vinokourov blijft leider in het klassement.

Lang ging er een omvangrijke kopgroep aan de leiding in de koers. Zeventien renners waren vooruit gereden met daarbij Steven Kruijswijk, Addy Engels en de onvermijdelijke Thomas Voeckler. Het peloton, waar Lampre op kop reed, liet ze echter niet ver gaan. De maximum voorsprong van de groep was drie minuten.

Op weg naar de Monte Terminillo (16,1 kilometer klimmen naar de finish) ging het een beetje borrelen in de kopgroep, waardoor onder andere Voeckler weg ging springen. De pogingen hielden geen stand en de renners gingen gegroepeerd de Terminillo op. Het peloton, aangevoerd door Lampre en BMC, volgde op ruim twee minuten.

Vooraan ging Kruijswijk als eerste aan, maar hij kreeg niet veel ruime. Wel zorgde hij ervoor dat de groep voor een deel uitgedund werd, waar nog acht man over waren. In het peloton hielden de toppers zich in het begin van de klim vrij kalm, maar de groep was inmiddels wel aardig uitgedund op de in mist gehulde Terminillo.

Vooraan koos Simone Stortoni het hazenpad en kreeg Chris Anker Sörensen achter zich aan, die niet veel later aan wist te sluiten. Hun marge op het peloton was inmiddels opgelopen tot 2:11. Op zes kilometer van de streep vond Sörensen het niet meer hard genoeg gaan en besloot Strotoni achter te laten

Op vijf kilometer van het eind ging het peloton ook los. Michele Scarponi zette aan en kreeg een elitegroepje mee met daarbij alle toppers. Wel ontbraken Carlos Sastre en Bauke Mollema in deze groep. Het gat met Sörensen werd door de schermutselingen een stuk kleiner en was binnen de minuut gekomen, maar toch bleef men twijfelen in de groep, wardoor onder andere Mollema weer kon aansluiten en ook enkele keren aanviel.

Xavier Tondo was nog weggesprongen uit de groep met favorieten op weg naar Sörensen, maar hij kwam te laat. De Deen won uiteindelijk nog voor Stortoni die volgde op een halve minuut, Tondo werd derde. De groep der favorieten kwam gegroepeerd over de streep met een minuut achterstand. Daarbij zat Mollema die dertiende werd. Het roze bleef om de schouders van Alexandre Vinokourov.

Uitslag etappe 8

# Renner Ploeg Tijd
1 Chris Anker Sörensen (Den) Saxobank 4.50:48
2 Simone Stortoni (Ita) Colnago +0,30
3 Xavier Tondo (Spa) Cervélo +0.36
4 Evgeni Petrov (Rus) Katusha +0.49
5 John Gadret (Fra) AG2r +0.55
6 Damiano Cunego (Ita) Lampre +0.56
7 Stefano Garzelli Acqua E Sapone +0.56
8 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +0.56
13 Bauke Mollema Rabobank +0.56

Stand

# Renner Ploeg Tijd
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 29.01;26
2 Cadel Evans (Aus) BMC +1.12
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +1.33
4 Ivan Basso (Ita) Liquigas +1.51
5 Marco Pinotti (Ita) Columbia +2.17
6 Richie Porte (Aus) Saxobank +2.26
7 Vladimir Karpets Katusha +2.34
8 Stefano Garzelli Acqua E Sapone +2.47
14 Pieter Weening Rabobank +5.42
15 Bauke Mollema Rabobank +6.05

Ajax krijgt geplaatste status in voorrondes CL

Ajax heeft zowel tijdens de derde als de vierde voorronde Champions League een geplaatste status gekregen. De beschermde status in de derde voorronde was al bekend, maar mede dankzij de verrichtingen in de andere Europese competities heeft de Amsterdamse ploeg ook een geplaatste status in de eventuele vierde voorronde.

In de derde voorronde ontloopt de ploeg van Martin Jol onder anderen de ploegen Zenith, Dinamo Kiev, Sporting Braga en Celtic. Mogelijke tegenstander van Ajax zijn AA Gent en PAOK. Ook Young Boys, Unirea en Bursaspor kunnen zich nog aan dat rijtje toevoegen. Zij moeten zich echter nog wel plaatsen.

Mocht Ajax doorstoten naar de vierde voorronde, dan ontloopt de ploeg, dankzij de beschermde status, ploegen als Werder Bremen, Tottenham Hotspur en Sevilla. Als men ervan uitgaat dat de beste ploegen zich plaatsen voor de vierde voorronde, dan kan Ajax onder anderen de volgende clubs treffen; AJ Auxerre, Sampdoria, Dinamo Kiev, Sporting Braga en Celtic.

Swift wint Ronde van PicardiŽ

Ben Swift heeft de Ronde van Picardië op zijn naam geschreven. De 22-jarige Brit van Team Sky wist zijn leidende positie in de afsluitende etappe vandaag met succes te verdedigen.

Alle etappes eindigde in een massasprint. Vrijdag was Kenny van Hummel de rapste, gisteren won Swift en vandaag ging de dagoverwinning naar de Fransman Jimmy Casper.

Uitslag derde etappe

# Renner Ploeg Tijd
1 Jimmy Casper (Fra) Saur-Sojasun 4.02:06
2 Koldo Fernandez (Spa) Euskaltel z.t.
3 Danilo Napolitano (Ita) Katusha z.t.
4 LIoyd Mondory (Fra) AG2R-La Mondiale z.t.
5 Jose Joaquin Rojas (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
6 Kenny van Hummel (Ned) Skil-Shimano z.t.
7 David Boucher (Fra) Landbouwkrediet z.t.
8 Allan Davis (Aus) Astana z.t.

Eindklassement

# Renner Ploeg Tijd
1 Ben Swift (Gb) Team Sky 12.26:25
2 Koldo Fernandez (Spa) Euskaltel +0,07
3 Allan Davis (Aus) Astana +0,10
4 Russell Downing (GB) Team Sky +0,12
5 Michael van Stayen (Bel) Topsport Vlaanderen +0,16
6 Borut Bozic (Slo) Vacansoleil z.t.
7 Alexandre Pichot (Fra) Bbox Bouygues Telecom z.t.
8 Steven van Vooren (Bel) Topsport Vlaanderen +0,19

Hockeydames Push en MOP winnen 1e play-offs

De eerste slag in de play-offs in de Overgangsklasse voor promotie naar de Rabo Hoofdklasse is er eentje geworden voor de dames van zowel Push en MOP. Beide teams wonnen hun uitwedstrijd en zijn komende woensdag 19 mei in de terugwedstrijden dus op eigen veld in staat om de beslissing al te forceren.

Uitslagen promotie naar Rabo Hoofdklasse, dames

Hurley - Push 1-3 (0-1)
Van Wijk 0-1 (sc)
Lemmens 0-2 (sc)
Phenninckx 0-3 (sc)
Brands 1-3 (sc)

Forward - MOP 3-4 (2-3)
Donkers 0-1
Den Biggelaar 1-1
Van de Berg 1-2
Verschuuren 2-2
Van Bergen 2-3
Schakenraad 2-4
Grobben 3-4Programma week 20

Dames

Datum Thuisclub Uitclub
Woensdag 19 mei Push Hurley
Woensdag 19 mei MOP Forward
Zaterdag 22 mei* Push Hurley
Zaterdag 22 mei* MOP Forward
*) Eventuele beslissingswedstrijd in best-of-threeserie

Pixeljunk Shooter 2 komt eraan

De juli-editie van het officiële Playstation Magazine (de Amerikaanse versie dan wel) krijgt een artikel over de Pixeljunk-reeks met daarin de exclusieve onthulling van Pixeljunk Shooter 2. Dit zegt een van de editors Gary Steinmann in een twitterbericht.

Veel weten we niet van het spel (of beter gezegd helemaal niets naast de naam) maar het artikel zal ons ongetwijfeld meer vertellen over wat we kunnen verwachten van het spel.

Pixeljunk shooter screenshot

Screenshot van de eerste Pixeljunk Shooter

In Pixeljunk Shooter bestuur je een ruimteschip waarmee je zoekgeraakte wetenschappers uit hun hachelijke situatie moet redden. Met je raketten kun je vijanden doden, maar vooral ook je omgeving beïnvloeden. Door het wegschieten van gesteente kun je een opening maken voor jezelf, en voor verschillende vloeistoffen.

Internazionale kampioen van ItaliŽ

Internazionale heeft zich voor de vijfde keer op rij verzekerd van het Italiaans landskampioenschap. Het was tevens het achttiende kampioenschap in de historie van de club.

In het laatste duel tegen degradant Siena werd dankzij een doelpunt van Diego Milito met 0-1 gewonnen. AS Roma won weliswaar hun wedstrijd met 0-2 van Cagliari, maar deze uitslag deed er uiteindelijk niet meer toe.

Voor Inter betekent het landskampioenschap de tweede prijs van het seizoen. Eerder werd AS Roma in de bekerfinale verslagen en kan de ploeg van José Mourinho volgend weekend op jacht naar de 'triple'. Zaterdag 22 mei wacht Bayern Munchen in de finale van de Champions League.

Diego Milito viert het uiteindelijke winnende doelpunt - Bron: Novum/AP

Eurovision Song Contest: Ronde 2 #3

Deze maand gaan wij op zoek naar het beste nummer van dit jaar. In totaal 39 landen doen mee dit jaar en er kan er maar één de winnaar zijn. En zal de FOK!winnaar gelijk zijn aan de echte winnaar? Op 29 Mei zullen wij het weten. Vergeet trouwens niet om een bezoekje te brengen aan ons ESF-forum!

De twee kandidaten van deze ronde zijn:

 vs. 

Duitsland vs. Armenië

Poll: Wie is de beste?

Uitslag Willem II - Go Ahead Eagles

Willem II heeft zich gehandhaafd in de Eredivisie. In een tweeluik met Jupiler League-club Go Ahead Eagles kwamen de Tilburgers als beste uit de bus.

Willem II kwam in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Demouge. Na de 1-0 overwinning van Go Ahead Eagles afgelopen donderdag stonden beide ploegen dus op gelijke hoogte. In het restant van de wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen,vooral voor Willem II, maar geen van tweeën wist nog te scoren, waardoor de wedstrijd verderging met een verlenging.

Daarin bleek Willem II de sterkste. In de 99e minuut was het uitgerekend Akgün die de 2-0 maakte. De Duitse voetballer van Turkse komaf was dit seizoen veel geblesseerd en speelde slechts vier wedstrijden, hij wist nog geen eenmaal te scoren. Go Ahead had na de 2-0 nog steed maar één doelpunt nodig om verder te gaan en ging op zoek naar die treffer. In de 115e minuut werd de wedstrijd beslist, wederom Akgün wist te scoren in een kluts voor het Deventerse doel: 3-0.

Willem II speelt komend seizoen weer in de Eredivisie, Go Ahead Eagles blijft in de Jupiler League.

Babbel nieuwe trainer van gedegradeerd Hertha BSC

Markus Babbel moet Hertha BSC weer op de rails zien te krijgen. De ex-prof is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de club die volgend seizoen in de Tweede Bundesliga speelt.

Babbel was het laatste half jaar zonder club, nadat hij in december werd ontslagen als coach van VfB Stuttgart. Die club wist zich uiteindelijk te plaatsen voor de Europa League. Babbel neemt zijn toenmalige assistent, Rainer Widmayer, mee naar Berlijn. In de Duitse hoofdstad is Babbel de opvolger van Friedhelm Funkel, de interim-trainer die er niet in geslaagd is om Hertha BSC voor degradatie te behoeden. Funkel volgde Lucien Favre op, die in september al op straat werd gezet.

Markus Babbel (37) wordt morgen of dinsdag gepresenteerd aan de media. De ex-verdediger van onder andere Bayern München en Liverpool heeft weinig ervaring als hoofdcoach. Pas sinds 2008-2009 was hij hoofdtrainer bij Die Schwaben.

'Higuain moet Manchester City naar Champions League helpen'

In de strijd om Champions League-voetbal volgend seizoen wil Manchester City zich in de komende transfermarkt drastisch versterken. De eerste topaanwinst moet Gonzalo Higuain worden. De aanvaller staat momenteel onder contract bij Real Madrid.

De Argentijn moet de gelederen komen versterken als Fernando Torres besluit bij Liverpool te blijven. Higuain moet bij City een koppel gaan vormen met Carlos Tevez, zo meldt de Sunday Mirror. Het is echter nog maar de vraag of Real de jongeling verkoopt aan City.

Higuain is op dit moment clubtopscorer bij de Koninklijke. In 31 duels wist de Argentijnse international 27 keer te scoren. Op dit moment is Higuain met Real verwikkeld in de strijd om de landstitel in Spanje.

Manchester City wist zich dit seizoen niet te plaatsen voor de Champions League. Tottenham Hotspur was de ploeg van trainer Roberto Mancini te sterk af. In een onderling duel deelden The Spurs de fatale tik uit aan The Citizens.

Het water van Prince of Persia: The Forgotten Sands

Binnenkort komt Prince of Persia: The Forgotten Sands uit op de consoles. Het verhaal van deze game speelt zich af in de zeven jaar die tussen The Sands of Time uit 2003 en Warroir Within uit 2004 zit. Niet alleen het verhaal zal veel weg hebben van beide games, maar ook de gameplay. Zo zal je weer met tijd spelen en is het knokken weer lekker ouderwets.

Niet geheel ontoevallig komt een week later de film van Prince of Persia: The Sands of Time uit in de Nederlandse bioscopen. Deze film volgt het verhaal van de gelijknamige game en de prins wordt gespeeld door Jake Gyllenhaal. Deze gast ken je uit films als The Day After Tomorrow, Zodiac en het veelbesproken Brokeback Montain. De prins uit The Forgotten Sands lijkt wel een beetje op hem.

In de nieuwe trailer van Prince of Persia: The Forgotten Sands zie je de prins vechten, vliegen, springen en klimmen. Ook zie je wat beelden van het nieuwe element waarmee je mag spelen in de game: water. Prince of Persia: The Forgotten Sands komt op 20 mei uit op de Xbox 360, PlayStation 3, PSP, DS en Wii. Twee weken later volgt de PC-release. Voor Nebo's preview van Prince of Persia: The Forgotten Sands klik je hier.

De Exclusive Wonders of Water Gameplay Trailer van Prince of Persia: The Forgotton Sands

Man schiet op jongeren

Een 43-jarige man uit Reuver heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op drie jongeren geschoten. De man was boos op de jongeren omdat ze aan een verkeersbord hadden getrokken, zo maakte de politie zondag bekend. De man is opgepakt.

De jongeren, in de leeftijd van negentien en twintig jaar en afkomstig uit Puttershoek, waren onderweg van Reuver naar vakantiepark de Lommerbergen. Toen ze merkten dat er met een windbuks op hen werd geschoten gingen ze er als een haas vandoor.

De groep jongeren keerde later terug naar de woning van de schutter. De groep was inmiddels uitgebreid met andere jongeren. Zij vernielden een ruit van de woning.

Tijdens een onderzoek trof de politie een windbuks en een jachtgeweer met munitie aan. De verdachte heeft verklaard de jongeren alleen maar bang te hebben willen maken. Hij zou niet gericht op de groep geschoten hebben.

Zenit wint Russische beker met kleine zege

Zenit Sint-Petersburg heeft zondagmiddag het Russische bekertoernooi gewonnen. In de finale was de ploeg van trainer Luciano Spalletti met 1-0 te sterk voor Sibir Novosibirsk.

Na een uur spelen tekende Roman Shirokov voor de enige treffer. Hij scoorde vanaf de strafschopstip, waardoor er aan het sprookje van Novosibirsk een einde kwam.

Sibir Novosibirsk was afgelopen seizoen nieuwkomer in de Russische Premier League. De club mag ondanks de nederlaag in de bekerfinale wel de Europa League in, omdat Zenit zich via een derde plek in de competitie daar al voor wist te plaatsen.

Trainer Luciano Spalletti is sinds december 2009 trainer van Zenit Sint-Petersburg. In september nam hij ontslag bij AS Roma, de club die hij vier jaar onder zijn hoede had. De Romeinen kunnen vanmiddag landskampioen worden bij een misstap van Inter.

Innocent verliest Europees titelgevecht

Profbokser Innocent Anyanwu is niet langer ongeslagen. De 27-jarige inwoner van Wormerveer moest vanmiddag in de Dudok Arena zijn meerdere erkennen in de zes jaar oudere Portugees Antonio Joao Bento.

De geboren Nigeriaan, die vorig jaar zijn Nederlandse paspoort bemachtigde, kon zich in de tiende ronde niet meer verdedigen. Daarop staakte de arbiter het gevecht, met als inzet de vacante Europese titel in het zwaarvedergewicht. Voor Innocent was het zijn eerste nederlaag in zijn 23e profpartij. Bento behaalde zijn 22e zege in zijn 32e beroepsduel.

Uitslag FC Utrecht - Roda JC

FC Utrecht heeft zich ten koste van Roda JC voor de tweede ronde van de Europa League geplaatst. Nadat afgelopen week al met 0-2 werd gewonnen in Kerkrade, werd de return in de finale van de play-offs vanmiddag met 4-1 winnend afgesloten.

Net als in de eerste wedstrijd kwam FC Utrecht al binnen twee minuten op voorsprong. Via de binnenkant van de paal scoorde Ricky van Wolfswinkel de 1-0.  Roda mocht nog hopen toen Junker de stand weer gelijk wist te trekken. In de tweede helft stelde de pleog van coach Ton du Chatinier echter orde op zaken. Van Wolfswinkel zorgde via een kopbal voor de 2-1, waarna Mulenga ook twee maal tot scoren kwam. Aan het begin van de tweede helft moest Roda bovendien met tien man verder nadat De Fauw door scheidsrechter Blom met rood van het veld werd gestuurd.

FC Utrecht

4 - 1

Roda JC

 2' v. Wolfswinkel
 47' v. Wolfswinkel
 59' Mulenga
 71' Mulenga
   21' Junker
 
 Gele kaart: Junker, (Roda JC)
 Rode kaart: De Fauw (49) (Roda JC)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Lensky (Nijholt/71)
Silberbauer
Asare
Maguire
Mulenga
v.Wolfswinkel
Mertens
  Tyton
De Fauw
Kruiswijk
Lachambre
Saeijs (De Wree/57)
Delorge (Hadouir/53)
Janssen
Vormer
Bodor
Skoubo (Addo/75)
Junker

Vreemdgaan is genetisch bepaald

Mocht je vrouw je eens met de mattenklopper opwachten omdat je een slippertje hebt gemaakt, dan heb je nu een goede smoes. Vreemdgaan blijkt namelijk in de genen te zitten.

Een Zweeds instituut heeft maar liefst 552 tweelingen onderzocht op het gen dat het hersenhormoon vasopressine regelt. Dit hormoon zorgt ervoor dat mensen een band met elkaar kunnen opbouwen.

Uit het onderzoek is gebleken dat mannen met een bepaald variant van dit gen minder vaak een trouwring droegen. De ongelukkigen die wel waren getrouwd, hadden allen te kampen met relatieproblemen. Van de heren die maar liefst twee kopieën van dit gen droegen, had een derde juist een relatiecrisis achter de rug.

Toch gaan schuinsmarcheerders met een defect gen niet direct vrijuit. Je kunt namelijk jezelf aanleren verleidingen te weerstaan. Zo heeft de Canadese psycholoog John Lydon onderzocht hoe mensen met een vaste relatie reageren op een verleiding.

Voor dit onderzoek liet Lydon de proefpersonen foto's zien van het andere geslacht, waarna zij de personen op de foto's een cijfer moesten geven. Uiteraard kregen de lekkerste vrouwen en mooiste mannen de hoogste cijfers. Hierop kregen de slachtoffers dezelfde foto's nogmaals te zien, dit keer met de mededeling dat de persoon op de foto een afspraakje met hen wilde.

Prompt bleek de aantrekkelijke persoon op de foto een stuk minder aantrekkelijk. Zodra de mooie kerel of knappe vrouw op de foto een bedreiging kan vormen voor hun relatie, taaiden de proefpersonen af met de mededeling: "Eigenlijk is de man of vrouw op de foto toch niet zo fantastisch."

Bewegende sprites in Pokťmon Black en White video

De eerste video van een gevecht in Pokémon Black en White is verschenen in het Japanse TV programma Pokémon Sunday.

Op de beelden is te zien hoe de voorheen kleurrijke, maar levenloze sprites bewegen met minimale beroeringen. Ook laat Zororark zijn speciale vaardigheid zien: Illusion. Zororark kan daarmee andere Pokémon hun lichaam kopieren.

In de video kopieert hij het legendarische beest Entei in zijn gestalte. Bekijk de video hieronder.

10 Dollar voor een maand LEGO Universe

Wie heeft er vroeger niet met LEGO gespeeld? Het bouwen van huisjes en wegen deden mijn ouders zelfs al voor dat ik ook maar in de planning zat. Tegenwoordig kun je met LEGO spelen op de computer. Dat zagen we terug in games als LEGO Batman en LEGO Indiana Jones. Naast LEGO Harry Potter komt er dit jaar nog een game uit met deze franchise als middelpunt. LEGO Universe moet aankomende herfst gaan uitkomen op de PC en Mac.

LEGO Universe is een heuse MMORPG in de wereld van LEGO. Zoals je weet kunnen de meeste MMORPG's niet zonder maandelijkse kosten worden gespeeld. Ook voor LEGO Universe geldt dat je na de aanschaf van de game maandelijks moet betalen om rond te kunnen blijven lopen in de game. Zo betaal je bijna veertig dollar voor de game. Bij aanschaf van de game krijg je de eerste dertig dagen gratis. Daarna zal je tien dollar per maand, vijftig dollar voor een half jaar of negentig dollar voor een heel jaar moeten betalen.

De prijzen zijn best normaal te noemen als je kijkt naar andere populaire MMORPG's. Toch is het de vraag of dat ook gaat werken bij de doelgroep van LEGO Universe: de jonge gamertjes. De tijd zal het leren. LEGO Universe werd tot nu toe met veel enthousiasme ontvangen door gamers en journalisten. Als je de game pre-ordert krijg je er een poppetje bij en een code om dat poppetje speelbaar te maken in LEGO Universe.

LEGO Universe

De knokkende poppetje van LEGO Universe.

Aanhouding wegens ontucht en kinderporno

Naar nu blijkt is op 19 april april een man uit Bilthoven aangehouden wegens ontucht met een minderjarig meisje en het bezit van kinderporno. Dat heeft een woordvoerder het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht zondag bevestigd.

Volgens Ede TV, dat zondag bericht over de zaak, gaat het om een leraar van een scholengemeenschap in Ede. Ouders van leerlingen van de betreffende Edese school hebben een brief ontvangen waarin melding wordt gemaakt van een justitieel onderzoek naar een van de medewerkers. De reden van dit onderzoek wordt niet vermeld in de brief.

In de brief staat verder dat de school niet bij het onderzoek betrokken is. De betrokken medewerker is door de school 'vrijgesteld' van zijn werkzaamheden, zo staat in het schrijven. Het onderzoek van het OM is nog in volle gang. De computer van de verdachte is in beslag genomen.

Volgens Ede TV was de man ook als dirigent/docent betrokken bij een koor in Apeldoorn en de Edesche Harmonie.

Man in rolstoel van snelweg gehaald

De Duitse politie heeft dit weekeinde een man in een rolstoel van de invoegstrook van een drukke snelweg bij Frankfurt am Main gehaald.

De 45-jarige gaf als verklaring dat hij op deze manier het snelst thuis zou zijn, berichtte de Duitse krant Bild zondag. "Toen we hem vroegen wat hij aan het doen was, zei hij dat hij op weg naar huis was en dat de snelweg de snelste manier was. Ondanks deze feilloze logica, is hem verhinderd verder te gaan", aldus een politiewoordvoerder.

De man is naar zijn huis in Frankfurt gebracht.

Zuid-Korea te sterk voor Ecuador

Zuid-Korea is de voorbereidingen op het WK voetbal goed begonnen. De manschappen van bondscoach Jung-moo Huh wonnen vandaag een oefeninterland van Ecuador. Na negentig minuten wedstrijd stond er 2-0 op het scorebord. Seung-Ryol Lee en Chung-Yong Lee waren verantwoordelijk voor de treffers.

De Zuid-Koreaanse selectie vertoeft de komende dagen, net als het Nederlands elftal, in Oostenrijk. Daar zal de selectie onder meer aan de hoogte wennen. Vervolgens reist het hele gezelschap direct door naar Zuid-Afrika, waar het wereldkampioenschap op 11 juni van start gaat.

LŲw: "Ballack kan enkel nog bewegen"

Joachim Löw gaat er vanuit dat hij tijdens het WK voetbal, dat op 11 juni van start gaat, gewoon op Michael Ballack kan rekenen. De Duitse middenvelder van Chelsea viel gisteren tijdens de FA Cup-finale tegen Portsmouth (1-0) uit met een enkelblessure.

"Ik heb totaal geen angst dat we het zonder hem moeten stellen," liet Löw avnuit het trainingskamp op Sicilië weten. Ballack krijgt morgen pas duidelijkheid over de ernst van zijn kwetsuur. De zwelling op zijn voet was vandaag nog te dik, waardoor er geen MRI-scan gemaakt kon worden.

"Ballack kan zijn enkel nog wel bewegen. Dus ik denk dat hij zijn enkelbanden bijvoorbeeld niet heeft gescheurd", ging Löw verder. "Met een beetje geluk kan Ballack binnen een paar dagen weer de training hervatten."

Poep je tanden

2000 dollar, een tandenborstel een een gezonde stoelgang, meer heb je niet nodig voor een goed filmpje. En hoe we aan dit filmpje komen ? De submitter was van mening dat het FOK!weblog begon iets te intellectueel begon te worden.

Het filmpje is tamelijk ranzig en zonder teveel te vertellen gaat het om poep, dus mischien niet kijken als je een zwakke maag hebt, als je net aan het eten bent of als je je kinderen niet op gekke ideetjes wil brengen.

Met dank aan Filatelistfetisjist voor de submit.

Badmintonners Bosch/Ridder souverein in SloveniŽ

Met een ijzersterk gespeelde finale heeft het Nederlandse topdubbel Ruud Bosch/Koen Ridder voor de tweede keer op rij een triomf geboekt in het internationale circuit van de Badminton World Federation. Na de eindzege in Montreal begin deze maand was vandaag het succesvolle vervolg in de Slovenian International in Lendava.

In het hele toernooi behoefden de Haarlemmers geen enkele game af te staan, waarmee hun superioriteit werd bewezen. In de finale waren ze met 21-17, 21-15 te sterk voor het als derde geplaatste Kroatische koppel Zvonimir Hoelbling/Zvonimir Durkinjak, die eerder twee andere Nederlandse dubbels had verslagen.

Bosch en Ridder hebben met deze overwinning bewezen weer helemaal terug te zijn. De afgelopen twee seizoenen werden beide mannen getroffen door blessures: vorig jaar Ridder, dit seizoen Bosch. Daardoor raakte ze hun hoge positie op de wereldranglijst kwijt. Met de overwinningen in Montreal en Lendava hopen ze weer in de buurt te komen van de top-40. Tot voor kort behoorden ze tot de beste 25 dubbels van de wereld. Hun streven is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2012.

KLM schrapt vluchten Engeland

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt vanaf 14.00 uur zondagmiddag vluchten naar de Engelse bestemmingen Liverpool, Manchester, Humberside en Leeds Bradford. Een woordvoerster van KLM heeft dat bekendgemaakt. KLM sluit niet uit dat later op de dag nog meer vluchten zullen uitvallen.

Voor gedupeerde passagiers wordt zo veel mogelijk een oplossing gezocht, aldus de woordvoerster. Het uitvallen van de vluchten heeft te maken met de aswolk, afkomstig van de IJslandse vulkaan, die boven delen van Engeland hangt.

Veerman leest CDA de les over natuurbeleid

Oud-minister van Landbouw Cees Veerman (CDA) is niet te spreken over het natuurbeleid van zijn eigen partij. De voorzitter van Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat er in het landelijk gebied 'harmonie' tot stand wordt gebracht tussen landbouw en natuur. "Ik ben wat dat betreft nogal teleurgesteld in mijn eigen partij, het CDA", zegt hij zondag op de site van de natuurbeschermingsorganisatie.

Volgens Veerman gaat het niet goed met de natuur in Nederland. "Voortdurend verdwijnen er planten en dieren uit ons leven." Dit gaat volgens hem met een bijna adembenemende snelheid. 'Zeer verontrustend.' Hij roept kiezers daarom op om op 9 juni met het 'groene hart' te stemmen. "Als het om de natuur gaat, valt er zeker wat te kiezen."

Het CDA is volgens de oud-bewindsman 'bij uitstek' de partij die zich zou moeten inzetten voor een beter evenwicht tussen natuur en landbouw. "Maar in plaats van te zoeken naar oplossingen zie ik een verscherping van de tegenstellingen." Huidig landbouwminister Gerda Verburg (CDA) ligt geregeld onder vuur, omdat zij haar oren te veel naar de landbouw zou laten hangen.

De opwarming van het klimaat is volgens Veerman door mensen veroorzaakt. "De boodschap is: zorgen voor de natuur is zorgen voor onszelf. We hebben in deze tijd waarin we opgejaagd worden, de natuur meer dan ooit nodig om te ontstressen." Veerman zet vraagtekens bij de 'kiloknallers' en goedkope eieren. "Daar hebben we allemaal van geprofiteerd, behalve de kip. Via de producten die we kopen kunnen we een bijdrage leveren aan een betere toekomst."

Natuurmonumenten stelt op basis van een onderzoek dat op de thema's natuur en landschap de klassieke verdeling tussen links en rechts in de politiek terug is. Uit het onderzoek blijkt dat linkse partijen het meest natuurvriendelijk stemmen en de rechtse partijen het minst. ChristenUnie en PvdA zitten in het midden. De VVD en CDA staan geregeld 'op de rem' als het gaat om natuurbescherming. "Als het om de natuur gaat, valt er dus zeker wat te kiezen", aldus Veerman.

Centrum Utrecht zo goed als schoon

De Utrechtse binnenstad is aan het begin van de zondagmiddag weer zo goed als schoon na de staking van de reinigingsdiensten. De vuilniszakken zijn zaterdag al meegenomen en zondag wordt het zwerfvuil opgeruimd, meldt een woordvoerder van de gemeente Utrecht. Maandag moet de Domstad weer helemaal schoon zijn.

In Amsterdam zijn de reinigingsdiensten zondagochtend om 07.00 uur begonnen om schoon te maken. In het centrum moet het meeste vuil worden opgeruimd. Een woordvoerder van Abvakabo FNV weet niet precies hoeveel er zondag opgeruimd kan worden, doordat het volgens hem op het laatste moment lastig was om extra uitzendkrachten te regelen.

Vrijdag bereikten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een principeakkoord over een nieuwe tweejarige cao voor gemeenteambtenaren. Het vuil had zich de afgelopen tijd behoorlijk opgestapeld in beide steden, nadat de reinigingsdiensten gingen staken uit onvrede met de cao-onderhandelingen.

Laatste kans: Stem op je favoriete FOK!Idol

Na de eerste ronde van FOK!Idols kwamen er drie winnaars bovendrijven. -Menn0-, motorbloempje en Pluis_Konijn werden door de FOK!users tot beste verkozen. De drie kandidaten stuurden allemaal een nieuw filmpje in, welke je in dit topic kunt bekijken.

Maak je top 3 en geef deze door op http://verkiezingen.fok.nl/idols/ Daarvoor heb je de tijd tot zondag 16 mei 23:59. Daarna wordt de uitslag en dus de winnaar van FOK!Idols 2010 bekendgemaakt.

Phelps nog zoekende naar vorm

Michael Phelps is nog zoekende naar de juiste vorm. In zijn eerste wedstrijden van dit jaar in het 50-meterbad bij de Charlotte UltraSwim zette het Amerikaanse zwemwonder wisselende resultaten neer. Hij won de 200 vrij en 100 meter vlinderslag, maar leed op de 100 meter rugslag een nederlaag. Het verbaasde de achtvoudig olympisch kampioen van de Spelen in Peking echter niet.

"Ik kan ook niet echt teleurgesteld zijn. Ik moet nog werken aan mijn vorm. Aan het einde van het jaar ben ik hopelijk wel waar ik wil zijn", aldus Phelps. Hij zwom de wedstrijden ook terwijl hij vol in training is. "De trainingen lopen nog niet echt lekker. Volgende week ga ik op stage in Colorado Springs, hopelijk gaat het dan beter."

Phelps moest op de 100 meter rugslag zijn landgenoot Nick Thoman voor zich dulden. Die zegevierde in 53,70. Phelps tikte aan in 53,92. Wereldrecordhouder en olympisch kampioen Aaron Peirsol werd vijfde in 54,68. Op de 200 vrij bleef Phelps vrijdag (plaatselijke tijd) zijn landgenoot Peter VanderKaay maar net voor. Phelps won in 1.47,73. VanderKaay was maar vierhonderdste langzamer. Op de 100 meter vlinderslag was het gat wel duidelijk. Phelps tikte in 52,41 als eerste aan. Tyler McGill, ook een Amerikaan, werd tweede in 53,15.

[Giro] Petacchi stapt af

De Giro d'Italia zal verder moeten zonder topsprinter Alessandro Petacchi. De Italiaan moest vandaag in de achtste etappe al vroeg lossen en besloot toen op te geven. De renner kampte al de hele ronde met bronchitis, waardoor hij er in massasprints nog niet echt aan de pas en werd eenmaal vijfde.

Eerder in de etappe kneep ook Petacchi's 27-jarige landgenoot Andrea Masciarelli en diens drie jaar jongere broer Francesco (beide Acqua & Sapone) de remmen dicht. Laatsgenoemde eindigde vorig jaar nog al tweede in het jongerenklassement.

Gigantische spinnen verslaan in The Guardian of Light debuuttrailer

Ontwikkelaar Crystal Dynamics wil duidelijk een nieuwe weg inslaan met de rondborstige cyberbabe Lara Croft in haar nieuwste spel "The Guardian of Light". Zo wordt het spel bijvoorbeeld met een bovenaanzicht gespeeld, en is het enkel verkrijgbaar via een download.

Ook nieuw aan het spel is een co-op mode waarmee je met anderen de gevaarlijke tombes vol ingewikkelde puzzels kunt doorkruisen. Het spel is deze zomer te downloaden via Steam, XBL arcade en het PSN.

30% van gamers betalen niet voor games

Een recent onderzoek van Newzoo heeft aangetoond dat maar liefst dertig procent van alle gamers niet betalen voor hun games. Het gaat hier niet om het downloaden van illegale games, maar om gratis games. Slimme mensen van Newzoo zijn er achtergekomen dat alle gameplatforms, van de PC en consoles tot aan de handhelds, een groep van zo'n dertig procent hebben die niet betalen voor games. In plaats daarvan genieten deze gamers van gratis aanbiedingen zoals demo's op de consoles, spellen voor FaceBook en de lite-versies van applicaties op de iPhone.

Deze groep van dertig procent speelt wel met gekochte games bij vrienden, vooral met multiplayer games. Als je denkt dat dit te maken heeft met de economische crisis dan heb je het deels mis. Volgens Newzoo begon deze trend al voor de crisis, maar door de crisis werd deze groep wel groter. Popcap heeft hier zelfs hun strategie van gemaakt. Al hun games kan je voor een groot gedeelte gratis spelen en dat leidt tot potentiële klanten. Dat het werkt is wel duidelijk aangezien een derde van de omzet van games in Amerika behaald is met online games. Bijna alle online games zijn eerst geprobeerd voor dat men tot aanschaf overging.

Eigenlijk lopen gratis games altijd wel goed. Kijk maar naar games als Doom. In die tijd gingen Freeware en Shareware titels van persoon naar persoon waardoor deze titels op een hoop aandacht konden rekenen. Iedereen had wel een Shareware van Doom op een floppy. Dat heeft de verkopen van de volledige games meer dan goed gedaan.

 

Floppy

Een mooie foto van een floppy om nog even terug te gaan in de tijd.

 

Bruggink vertrekt bij Hannover

Na vier jaar vertrekt Arnold Bruggink bij Hannover 96. Tegenover het Duitse sportblad Kicker zegt de Nederlander dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Het contract van Bruggink bij Hannover loopt eind juni af. Het is nog onduidelijk waar hij zijn loopbaan zal voortzetten. Bruggink speelde sinds de zomer van 2006 voor de Duitse club. In 111 competitiewedstrijden wist hij twintig keer tot scoren te komen.

DSC in Assen opgeschrikt door zware crash

De Superleague Formula is in Assen dit weekend. Bij Race 2 van de Dutch Supercar Challenge die na Race 1 van de SF werd verreden, heeft vanmiddag een grote crash plaatsgevonden, waarbij een vlammenzee het gevolg was. Alle coureurs zijn ongedeerd.

Kevin Riley raakte in zijn Mosler MT900R de spinnende Corvette van Rick Abresch en belandde daarna met een flinke klap in de omheining van het circuit. De wagen vloog direct in brand toen de coureur nog vast zat achter het stuur. Abresch sprong vervolgens uit zijn auto en hielp de beknelde coureur uit het brandende wrak. Daarmee heeft de Nederlander waarschijnlijk het leven van de Britse Riley gered.

In het medisch centrum ter plekke werd vastgesteld dat Riley aan zijn schouders gewond is en de Brit is voor controle naar het ziekenhuis afgevoerd. De crash van Riley was niet de enige die voorkwam: Donny Crevels zorgde met zijn Ford Mondeo ervoor dat Abresch spinde en ook Crevels raakte Riley nog even aan. Abresch gaf daarna het laatste duwtje waardoor de Brit in de omheining belandde. De race werd hervat nadat de gecrashte wagens van de baan waren geruimd en geblust.


Heb jij foto's hiervan? Stuur ze dan naar FOK!sport: sport[at]fok.nl

Voorzitter Engels bidcomitť opgestapt

De voorzitter van het Engelse bidcomité is opgestapt. David Triesman, die tevens de voorzitter is van de Engelse voetbalbond (FA), heeft Spanje en Rusland beschuldigd van omkoperij, maar kan dit niet hard maken. Hij vertelde dit in een gesprek met een oud-functionaris van de bond, met wie hij eerder een relatie had. De Daily Mail had dit gesprek in het geheim opgenomen.

Triesman vertelde dat Rusland zijn hulp aan Spanje gaat aanbieden om scheidsrechters om te kopen. Op het WK in Zuid-Afrika zouden de leidsmannen flink worden beloond. De tegenprestatie voor deze deal is dat de Europees kampioen zich terugtrekt in de strijd voor het binnenhalen van het WK 2018. De Russen willen zelf ook deze eindronde huisvesten.

Door deze uitspraken en het opstappen van de voorzitter lijkt Engeland kansloos voor het binnenhalen van het toernooi. De FIFA zal hier niet erg over te spreken zijn en de gevolgen voor Engeland zijn niet te overzien. Het land heeft zich ook verkiesbaar gesteld voor de eindronde van 2022.

De Engelse bond heeft zijn verontschuldigingen gemaakt aan beide landen voor dit voorval. Engeland is zelf ook een kanshebber voor het WK van 2018. Ze ondervinden naast bovengenoemde landen concurrentie van Spanje-Portugal en Nederland-België, Australië en de Verenigde Staten.

Blanc volgt Domenech na het WK op als bondscoach

De huidige trainer van Girondis Bordeaux, Laurent Blanc, wordt na het WK voetbal in Zuid-Afrika de nieuwe bondscoach van Frankrijk. Blanc is de opvolger van Raymond Domenech.

Blanc heeft bij Girondis Bordeaux, met wie hij vorig jaar de dubbel pakte in Frankrijk, nog een contract tot medio 2011. Als speler werd de inmiddels 44-jarige Blanc in 1998 wereldkampioen en in 2000 Europees kampioen met Les Bleus.

Webber: "Geen haast met contractverlenging"

Mark Webber heeft geen haast om zijn contract bij Red Bull Racing te verlengen. De Australiër is momenteel in vorm en behaalde vorige week in Barcelona de overwinning. Deze week dook de naam van de coureur op bij Ferrari, maar hij wil niet op de geruchten in gaan.

De laatste geruchten zijn dat Webber zijn contract bij Red Bull al verlengd heeft, maar dat ontkent hij. "We hebben nog zeker geen akkoord gesloten en er is nog een lange weg te gaan om te beslissen over wat we volgend jaar gaan doen," zei de Australiër die dit jaar op poleposition in Monaco staat.

"Ik heb de laatste jaren samen met Red Bull hard gewerkt om in deze situatie terecht te komen. Ik heb geen haast om een grote beslissing te maken. Ik denk dat dit jaar beide partijen blij met elkaar zijn en elkaar vertrouwen, dus we zien wel hoe het gaat. Er is nog genoeg tijd."

Limburgse buksschutters aangehouden

Een 47-jarige man en de 20-jarige zoon van zijn vriendin zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van het beschieten van verschillende mensen met een luchtbuks in Heerlen. Zij beschoten vanuit een woning de afgelopen tijd onder andere een Chinese maaltijdbezorger en taxi's die zij vermoedelijk zelf hadden besteld. Dat meldt de politie zondag.

De schietpartijen vonden plaats op het Gebrookerplein. Twee weken geleden vond de eerste schietpartij plaats, waarbij de maaltijdbezorger in zijn linkerheup werd geraakt. Later werd ook een pizzabezorger beschoten; hij werd in zijn bovenbeen geraakt. Het ging in beide gevallen om valse bestellingen.

In de nacht van 8 op 9 mei waren er meerdere taxi's besteld op het plein, waarvan er in ieder geval twee werden beschoten. Een taxichauffeur werd hierbij geraakt. Donderdag was het weer raak. Een man die op het Gebrookerplein spullen uit zijn auto laadde, werd in zijn bil geraakt. De schoonvader van de man werd direct daarna ook beschoten. Hij kreeg een kogeltje in zijn hand. De gealarmeerde politie kreeg later ook kogeltjes op zich afgevuurd.

De twee mannen werden vrijdag aangehouden. In eerste instantie zouden zij met een luchtdrukpistool hebben geschoten en later met een buks met een kijker. De verwondingen van de slachtoffers vielen mee. De twee worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Jaws is terug in Naughty Bear trailer

Zo af en toe komt er een grappige trailer binnen van Naughty Bear. Deze game komt volgende maand al uit, maar echt veel gameplay hebben we nog niet gezien. Dat de game vol zal zitten met humor en persiflages komt in de uitgebrachte trailers in ieder geval goed naar voren. Eerder werden Alien en The Blair Witch Project al op de hak genomen. Nu is het de beurt aan Jaws. Je weet wel die bloeddorstige haai uit de gelijknamige films uit de jaren '70 en '80. Grappig is dat de derde Jaws-film in 3D was en die kwam toch echt uit in 1983.

Naughty Bear is een free roaming action adventure met veel knipogen naar andere films en games. Zo kan je andere beren op vrij brute wijze vermoorden wat erg lijkt op Manhunt en Mortal Kombat. De game wordt gemaakt door ontwikkelaar Artificial Mind and Movement uit Canada. Deze studio is opgericht in 1992. Ze hebben al verschillende games op hun naam staan waaronder: Dante's Inferno PSP, Wet en natuurlijk Kim Possible 2: Drakken's Demise. Naughty Bear komt op 10 juni uit op de Xbox 360 en PlayStation 3.


Gebrselassie zegeviert in Manchester

Voor de derde maal in zijn loopbaan heeft Haile Gebrselassie de Great Manchester Run gewonnen. De Ethiopische wereldrecordhouder op de marathon liet in de Engelse stad de Spanjaard Ayad Lamdessem en de Oekraïense cross-specialist Sergei Lebid achter zich op de tien kilometer.

De inmiddels 37-jarige Gebrselassie zegevierde in een tijd van 28 minuten en twee seconden, ruim een minuut boven het wereldrecord. Bij de vrouwen ging de winst naar Werknesh Kidane, eveneens uit Ethiopië, in 31.19.

Nog geen beslissing over banden in F1

De Formule 1-teams zijn er dit weekend in Monaco nog niet in geslaagd om een akkoord te sluiten over welke banden ze volgend jaar gaan gebruiken. Hierdoor wordt de beslissing vooruitgeschoven naar de Grand Prix van Turkije.

Omdat Bridgestone zich voor volgend jaar terugtrekt hebben zich verschillende fabrikanten gemeld om het rubber te leveren. De teams bespraken dit weekend de voorstellen van Pirelli, Cooper Avon en Michelin, maar tot een akkoord konden ze niet komen. Naar verluidt is Pirelli de favoriet bij de renstallen, maar Michelin mag niet uitgesloten worden.

Volgens Williams-baas Andrew Parr is de beslissing niet ver meer weg. De renstallen zijn dichtbij een keuze, maar moeten de plus- en minpunten van elk van de voorstellen nog goed afwegen. Duidelijk is wel dat de teams geen bandenoorlog willen, zoals tot enkele jaren geleden het geval was. Het zou de kosten opdrijven, omdat er meer getest moet worden om de best mogelijke band te maken en zo de concurrentie aftroeven.

Rel rond vertrek Ruben in LibiŽ

In Libië is een rel ontstaan over de situatie rond het vertrek van Ruben, de 9-jarige Nederlandse jongen die een vliegtuigcrash in Tripoli overleefde. Het mediabedrijf van Seif al-Islam, de zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi, heeft zich zondag beklaagd bij de artsen van het El Khadra- ziekenhuis, die zaterdag een fotografe in elkaar geslagen zouden hebben.

Mabruka Mansur wilde Ruben bij het verlaten van het ziekenhuis fotograferen, wat de artsen hardhandig verhinderden. Ze hield aan de actie een gebroken pols en een schouder uit de kom over. Het mediaconcern sprak van een aanval op de persvrijheid. Het concern is verontwaardigd, omdat westerse media wel foto's van de jongen mochten maken.

Seif al-Islam heeft Ruben ook met een bezoekje vereerd in het ziekenhuis. In Nederland ontstond eveneens tumult over de berichtgeving over Ruben, die in zijn ziekenhuisbed gefilmd, gefotografeerd en geïnterviewd werd.

Mario power-ups en wapens? Maak ze zelf!

Zondag; een mooie dag, een lui-zijn-dag, een afsluiter van de week en het weekend, een dag om creatief te zijn, een dag om te gamen én een dag om wat mooie spulletjes te maken.

In New Super Mario Bros. voor de Nintendo Wii beschikken Mario en zijn vrienden over een nieuwe power-up, namelijk de propeller-helm. Wil jij ook een werkende propeller-helm hebben? Ga dan snel naar deze website waar uitgebreid uitgelegd wordt hoe jij je eigen propeller-helm kan maken. FOK!games is niet verantwoordelijk voor letsel ontstaan bij het uitproberen van deze helm.

Maak je liever Flash Liquidizer Ultra Dousing Device die Mario op zijn rug draagt in Super Mario Sunshine? Ga dan naar deze website en begin met bouwen. Dit lijkt ons het ultieme antwoord op het waterpistooltje van je buurmeisje. FOK!games is niet verantwoordelijk voor letsel ontstaan bij je buurmeisje bij het uitproberen van dit product.

Verdedigers Werder Bremen lovend over Robben

Werder Bremen was gisteren vrij kansloos in de bekerfinale tegen Bayern München. De kersverse landskampioen won met 4-0. Arjen Robben maakte de openingstreffer. Verdedigers van Werder Bremen werden gek van de sterk spelende Oranje-international.

Robben scoorde vanuit een strafschop en speelde verder een goede wedstrijd. Na afloop waren Werder-verdedigers Sebastian Boenisch en Clemens Fritz lovend over de oud-speler van Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen. "Robben is een geweldige speler en hij is erg snel als hij aan de bal is. Hij is zeer balvast en het is lastig om hem op een faire manier van de bal te krijgen", aldus Boenisch na de verloren finale.

Fritz deelt de mening van Boenisch. "Bayern was agressiever dan wij en met Robben hebben ze natuurlijk een uitstekende speler."

[SF] Uitslag Race 1 Assen

Polesitter Davide Rigon heeft in de Superleague Formula Race 1 gewonnen voor Anderlecht. Deze raceklasse is dit weekend in Assen neergestreken. Franck Perera voor Flamengo werd tweede, Max Wissel voor FC Basel derde.

Rigons rivaal Franck Montagny lag slechts een seconde achter hem bij de verplichte pitstops in de twaalfde ronde. Maar Montagny moest opgeven in de vijftiende ronde met een technisch probleem. "Ik weet niet wat er gebeurde met Franck, hij zat toch zo dicht op me", zei Rigon na afloop. "Ik ben erg blij, we hadden een perfecte pitstop en ik wist mijn banden te sparen voor de tweede race."

Flamengo's Perera werd - na een tijd derde gelegen te hebben - dankzij de opgave van Montagny tweede. Wissel kwam van de negende startplek terug naar een derde plaats voor voetbalclub Basel. Wissel wist Julien Jousse (Roma) en onze landgenoot Yelmer Buurman (AC Milan) in te halen tijdens de pitstops. Buurman was regelmatig de snelste man op de baan, helaas sloeg zijn wagen tijdens zijn pitstop af.

James Walker kende voor de regerend kampioen Liverpool een uitstekende opmars door als zesde te finishen nadat hij van de elfde plaats gestart was. Daarbij haalde Walker de leider in het kampioenschap Craig Dolby in de laatste vijftien minuten in. Dolby werd uiteindelijk zevende. Sébastien Bourdais (Lyon) viel uit in een gevecht met Dolby en Alvaro Parente (Porto) toen hij door de laatste aangetikt werd.

Tottenham Hotspur met Dolby blijft leider in het kampioenschap, voor FC Porto met Parente en FC Basel met Wissel aan het stuur. Vanmiddag om 14:30 uur wordt Race 2 verreden, met daar achteraan de Superfinale.

Uitslag Race 1 Assen

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Rigon Anderlecht 45:02.776
2 F. Perera Flamengo + 2.643
3 M. Wissel FC Basel + 4.602
4 J. Jousse AS Roma + 9.155
5 Y. Buurman AC Milan + 11.074
6 J. Walker Liverpool FC + 28.849
7 C. Dolby Tottenham Hotspur + 34.323
8 T. Gommendy Galatasaray + 34.688
9 R. Doornbos Corinthians + 44.095
10 J. Martin Beijing Guoan FC + 1:20.329
11 A. Parente FC Porto + 2 ronde(n)
12 M. Martínez Sevilla FC + 2 ronde(n)
DNF N. Karthikeyan PSV Eindhoven + 7 ronde(n)
DNF F. Montagny Girondins de Bordeaux + 17 ronde(n)
DNF C. van der Drift Olympiacos + 24 ronde(n)
DNF M. de Villota Atletico de Madrid + 26 ronde(n)
DNF S. Bourdais Olympique Lyonnais + 30 ronde(n)
DNF B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 31 ronde(n)

PatiŽnte valt verpleegkundige aan

Een 28-jarige vrouw uit Groningen heeft zaterdagnacht in een ziekenhuis de bril van een 52- verpleegkundige vernield en hem vervolgens aangevallen. De vrouw was het er niet eens met de mededeling dat zij naar een huisarts moest. Dat meldt de politie zondag.

De vrouw was vanwege gezondheidsklachten naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gegaan. Beveiligingsmedewerkers moesten er aan te pas komen om de vrouw weg te halen bij de verpleegkundige, waarna zij aan de politie werd overgedragen. De vrouw zit vast. De verpleegkundige doet aangifte.

Chelsea wil KakŠ binnenhalen

Chelsea wil Kaká voor het nieuwe seizoen aan zich binden. Club-eigenaar Roman Abramovich wil trainer Carlo Ancelotti belonen, omdat de Londense club voor het eerst in het 105-jarig bestaan de dubbel pakte. Dat meldt News of the World.

De 28-jarige Braziliaan is niet gelukkig bij Real Madrid. De sfeer in de ploeg is niet goed en het bestuur legt veel druk op de spelers. De middenvelder kan tevens zijn niveau van AC Milan niet evenaren, omdat hij mede door blessures weinig heeft gespeeld. Hij gaf eerder al aan een vertrek niet uit te sluiten.

Abramovich wil zo'n veertig miljoen euro voor de spelmaker betalen. Dit is veel minder dan wat Real Madrid aan AC Milan betaalde. De Braziliaan kwam aan het begin van het seizoen over voor 56 miljoen euro. Het salaris vormt geen probleem volgens de eigenaar.

Ancelotti werkte vorig seizoen nog met Kaká. De twee kunnen goed met elkaar door een deur en de Italiaan ziet een hereniging dan ook erg zitten. De speler en de trainer wonnen samen ondermeer de Champions League van 2007 en de landstitel van 2004.

Rosberg biedt Schumacher excuses aan

Nico Rosberg heeft zijn Mercedes-teamgenoot Michael Schumacher excuses aangeboden voor het ophouden tijdens de kwalificatie in de Formule 1-race in Monaco. De zevenvoudig wereldkampioen heeft deze inmiddels geaccepteerd.

Schumacher mokte gisteren over het opgehouden zijn tijdens de kwalificatie, omdat hij op weg was naar een verbetering van enkele plaatsen. Naast Rosberg heeft ook Mercedes Grand Prix de schuld deels op zich genomen, omdat de radio en het GPS-systeem niet optimaal werkten, zodat ze Rosberg niet tijdig konden waarschuwen. Teambaas Ross Brawn gaf ook toe dat het niet de bedoeling was geweest om beide coureurs dicht bij elkaar op de baan te laten rijden, maar vanwege een probleem met de auto van Rosberg gebeurde dit wel.

Een trouwrobot

In Japan kun je vanaf nu trouwen met de i-Fairy. Een trouwrobot dus in plaats van een ambtenaar. De mensen die de primeur hadden zijn Satoko Inoue (de vrouw, werkzaam bij het bedrijf dat de robot maakt) en Tomohiro Shibato (de man en die is robotprofessor).

De robot werd tijdens de ceremonie bediend door een programmeur, dus helemaal zonder menselijke hulp is het nog niet.

[WTCC] Compensatiegewicht actief vanaf Monza

Het compensatiegewicht-systeem zal tijdens het WTCC-evenement op het circuit van Monza weer actief worden. Op basis van de rondetijden van de WTCC-auto's wordt bepaald hoeveel straf- of bonusgewicht de auto's mee zullen dragen.

Het gewicht wordt gerekend op basis van de beste rondetijden van de twee snelste auto's van elk model gedurende de kwalificatie en in beide races en deze worden gemiddeld. Dit gemiddelde wordt berekend over de drie voorafgaande races en wordt voor de eerste twee komende evenementen gebruikt.

Hieruit is voor de komende races gekomen dat de SEAT Léon TDI en de Chevrolet Cruze LT veertig kilo gewicht extra mee zullen krijgen. De BMW 320si zal geen last hebben van het strafgewicht, maar krijgt ook geen bonusgewicht toebedeeld. De Chevrolet Lacetti daarintegen krijgt als enige twintig kilo bonusgewicht en de teams mogen hun auto's dus twintig kilo lichter maken dan het minimumgewicht uit de reglementen.

BN'ers enthousiast over Lady Gaga

Lady Gaga gaf zaterdagavond in het Arnhemse Gelredome een concert in het teken van haar wereldtournee 'Monster Ball Tour'. Veel bekende Nederlanders kwamen met hoge verwachtingen op het concert af en vertelden voor aanvang op de rode loper wat zij van de Amerikaanse zangeres verwachtten.

"Ik verwacht een fenomenaal concert van zo'n fenomeen als Lady Gaga'", vertelde presentator en talentscout Henk-Jan Smits voor de camera van Novum Nieuws. "Ze brengt een nieuwe manier van zang. Straks is het 'move over Madonna, here is Lady Gaga!' Zij is zo innovatief met muziek bezig en kan straks de leegte die Madonna achterlaat opvullen."

Ook 'X Factor'-jurylid en eigenaresse van platenmaatschappij Stacey Records, Stacey Rookhuizen, had hoge verwachtingen van de extravagante zangeres. "Ik kom hier om eens even te kijken hoe het echt moet! Lady Gaga durft alles en dat inspireert."

"Lady Gaga is een bron van inspiratie en ik ben heel erg benieuwd naar haar show", zei presentatrice Sylvana Simons.

Lady Gaga stelde de BN'ers niet teleur. De zangeres hulde zich van de ene in de andere maffe outfit en maakte de hooggespannen verwachtingen waar.

BN'ers enthousiast over Lady Gaga (foto: Novum)

Portsmouth wil James langer houden

Portsmouth heeft David James een nieuw contract aangeboden. De noodlijdende club wil de doelman nog minimaal een seizoen behouden. De club heeft net als bondscoach Fabio Capello veel vertrouwen in de 39-jarige keeper van het Engelse elftal, meldt SkySports.

De club verkeert in financiële problemen en moet hierdoor de selectie drastisch verkleinen. "Door de geldproblemen moet Portsmouth in de selectie gaan snijden. Sommige spelers moeten dus verkocht worden. De directie heeft overleg gevoerd over de spelers en er is een lijst opgesteld met spelers die moeten blijven. James is ook op deze lijst terug te vinden", zegt Peter Storrie, ex-baas van Portsmouth.

De ploeg van trainer Avram Grant stond gisteren in de finale van de FA Cup. De club verloor van Chelsea. De Londense club was met 1-0 te sterk voor Pompey, Didier Drogba scoorde na een uur de winnende treffer.

Bobbejaan Schoepen (85) beleeft revival

De Belgische artiest Bobbejaan Schoepen, bekend van pretpark Bobbejaanland, wordt zondag 85 jaar. Ondanks zijn leeftijd is de hoogbejaarde zanger-gitarist bezig met een revival. Dit najaar komt een live-cd uit, waarop hij het nummer Lichtjes van de Schelde zingt. Dezer dagen verschijnt ook een boek met bladmuziek van dertig van zijn nummers uit de periode 1948-2008.

Schoepen schreef liedjes als Ik heb eerbied voor jouw grijze haren en Café zonder bier. Hij verkocht in totaal meer dan 5 miljoen platen en cd's.

De Belg trok na de Tweede Wereldoorlog door Europa en de Verenigde Staten om te zingen, te fluiten en te jodelen. Aanvankelijk voor Amerikaanse troepen, maar later voor een groot publiek. Schoepen had eens Jacques Brel in zijn voorprogramma en een jonge Toots Thielemans als gitarist in zijn band.

Bobbejaan is de enige deelnemer aan het Eurovisiesongfestival die louter fluitend een deuntje ten gehore bracht. Dat was in 1957 in het Duitse Frankfurt am Main, bij de tweede editie.

De Belg, steevast getooid met een cowboyhoed, was een van de eerste artiesten die met een eigen bus toerde. Later nam hij een eigen concerttent mee, wat leidde tot een eigen theaterzaal in Lichtaart, ten zuiden van Tilburg. Die zaal, waar ook Rudi Carrell twee jaar optrad en waarnaast hij toen woonde, gaf in 1975 de aanzet tot pretpark Bobbejaanland.

Schoepen verkocht het park met zijn vele attracties in 2004, waarna hij zich met een comebackplaat weer op de muziek toelegde. Schoepen, die als eigenlijk Modest als voornaam heeft, is veelvuldig onderscheiden en behoort volgens ingewijden tot de tweehonderd rijkste Belgen.

Avondklok Bangkok gaat zondag in

De aangekondigde avondklok in delen van Bangkok gaat zondagavond in. Van elf uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends mag niemand de straten betreden die leiden naar het gebied waar betogers zich ophouden.

Wie de avondklok negeert, riskeert een maximumstraf van twee jaar cel. Dat heeft een Thaise regeringsbron zondag laten weten.

Enkele duizenden antiregeringsbetogers houden zich sinds 3 april op in het chique zakendistrict van Bangkok. De afgelopen dagen kwamen door geweld ten minste 24 personen om het leven.

Avondklok Bangkok gaat zondag in (foto: Novum)

Zeshonderd huishoudens moeten water koken

Zo'n zeshonderd huishoudens in het Overijsselse Buurse moeten een aantal dagen het drinkwater drie minuten koken, omdat in een waterreservoir een bacterie is aangetroffen. De bacterie kan maag- en darmklachten veroorzaken. Het advies is waarschijnlijk tot dinsdag van kracht, meldt een woordvoerder van waterleidingbedrijf Vitens zondag.

Het bedrijf heeft het advies zaterdagavond afgegeven aan de inwoners van de plaats bij Enschede. Zij hebben folders in de bus gekregen. Volgens een woordvoerder is er een lichte hoeveelheid van een zogenoemde 'indicatorbacterie' gevonden, wat kan duiden op meer bacteriën. In een laboratorium wordt nu onderzocht wat er precies in het water zit. De uitslag hiervan wordt uiterlijk dinsdag verwacht.

De bacterie werd ontdekt tijden een reguliere schoonmaak van het waterreservoir. Het gebeurt volgens de zegsman enkele malen per jaar dat mensen door Vitens wordt geadviseerd om het drinkwater te koken. Het bedrijf voorziet ongeveer een derde van Nederland van drinkwater. Het aantal huishoudens dat dit advies krijgt is volgens de zegsman doorgaans een stuk kleiner.

Ronaldinho: "Ik heb geantwoord op het veld"

Ronaldinho is door bondscoach Dunga niet opgenomen in de WK-selectie van Brazilie. Tegen Juventus liet hij met twee doelpunten en een assist zien wat de vijfvoudig wereldkampioen gaat missen in Zuid-Afrika.

Heel het seizoen zag het er al naar uit dat Ronaldinho naar het WK zou kunnen fluiten. Hoe goed hij ook speelde, Dunga liet hem links liggen. Hij ontving geen invitatie, maar bleef hoop houden. Vergeefs, zo blijkt nu. "Ik heb geantwoord op het veld. Als bondscoach Dunga mij niet op het WK wil dan zij het zo. Ik respecteer hem", sprak Ronaldinho na afloop van het duel met Juventus (3-0).

Met twee doelpunten en één assist heeft Ronaldinho misschien wel afscheid genomen van AC Milan. "Of ik bij AC Milan blijf ? Dat weet ik niet", besloot de spelmaker.

Van Gaal: "Winnen is belangrijk, de manier waarop ook"

Bayern München pakte gisteren de tweede prijs van het seizoen. In de bekerfinale werd Werder Bremen met 4-0 verslagen. Trainer Louis van Gaal was na afloop blij met de cup.

De Nederlandse succestrainer gaf zijn spelers na de wedstrijd de opdracht om te genieten van de prijs. "Als je iets wint, moet je dat vieren", vertelt Van Gaal De Telegraaf.

De trainer was erg tevreden met het spel van zijn ploeg in aanloop naar de Champions League-finale tegen Inter. "Winnen is heel belangrijk, maar de manier waarop is dat ook. Wat dat betreft heb ik niets te klagen over ons spel tegen Bremen."

Bayern won de finale vrij eenvoudig. Arjen Robben bracht de landskampioen vanaf elf meter op voorsprong. De andere doelpunten kwamen van Ivica Olic, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger.

Beslissende duels in ItaliŽ en Spanje

Gisteren werden er diverse bekertoernooien in Europa beslist. Zo won Chelsea de FA-Cup en zo wist Bayern München ook de DFB Pokal in de wacht te slepen. Vandaag zullen er beslissingen gaan vallen in de competities van Spanje en Italië.

Zo zal vanmiddag om 15.00 uur de laatste en alles beslissende speelronde in Italië worden gespeeld. Het Inter van José Mourinho verdedigt een voorsprong van twee punten op rivaal AS Roma. Inter, dat eerder al de beker wist te winnen, gaat op bezoek bij het al gedegradeerde Siena. Roma zal naar verona moeten afreizen om zich daar te ontdoen van Chievo.

In Spanje start om 19.00 uur de laatste competitieronde. Barcelona heeft een punt voorsprong op aartsrivaal Real Madrid. De ploeg van Guardiola zal het thuis moeten opnemen tegen Real Valladolid. Valladolid heeft zelf ook nog punten nodig om zich veilig te spelen. Madrid gaat op bezoek bij Malaga, dat net zoveel punten heeft als Valladlid en derhalve ook nog punten zal moeten halen.

Later vandaag kun je op FOK!sport zien wie de landstitel heeft verovert. Gaat Internazionale in Italië met de titel aan haal of wordt het toch AS Roma? Zal Barcelona opnieuw een titel aan de al impossante prijzenkast kunnen toevoegen of gaat toch Real Madrid ermee vandoor?

Wat denk jij?

Squashster Noom naar finale in Carcassone

Orla Noom is doorgedrongen tot de finale van de open squashkampioenschappen van Carcassone. In de Zuid-Franse kustplaats boekte de 24-jarige squashster twee knappe overwinningen.

De als derde geplaatste Noom versloeg gisteren in de ochtenduren allereerst Gaby Schmol. Twee maanden geleden had de Hoofddorpse nog verloren van de Zwitserse kampioene, maar dit keer nam ze op passende wijze revanche. Noom verloor nog wel de openingsgame, maar was daarna oppermachtig: 4-11, 11-8, 11-6, 11-6. Een kleine zes uur later werd ook Lauren Siddall aan de zegekar gebonden. De Engelse, tijdens het WISPA Tour 4 kampioenschap in Carcassone als tweede ingeschaald, kwam er niet aan te pas tegen de sterke Noom en slaagde er dan ook niet in om een game te winnen. Met een 11-5, 11-9, 11-8 zege plaatste de linkshandige Nederlandse zich voor de finale.

In de finale moet Noom het opnemen tegen de Deense toernooifavoriete Line Hansen, die in de eerste ronde Milou van der Heijden had uitgeschakeld. Voor Noom, de mondiale nummer 43, is het de tiende keer dat ze een finale speelt op de WISPA World Tour. Van de voorgaande negen edities won ze er vijf. De laatste finale die ze speelde in India (oktober 2009) won ze.

[Fotoreportage] Dauwpop 2010

Dit jaar vond de 15e editie van Dauwpop plaats in de Overijsselse bossen bij Hellendoorn. De organisatie wist van te voren dat het een succes zou zijn, want nog nooit hadden ze zoveel acts. 

Met een gezellige drukte en het weer dat het droog hield was het een geslaagd feest. 

FOK! had 2 FOK!fotografen rondlopen: Marco van den Hout en Nanda Nienhuis. Zij maakten deze reportage.

Foto's van Marco:

 

Foto's van Nanda:

'Live' op FOK!sport: Grand Prix van Monaco

Dit Formule 1-raceweekend zal FOK!sport de race van de Grand Prix van Monaco 'live' verslaan. Dat houdt in dat het verslag van de race live meegeschreven en tussendoor geplaatst zal worden.

Het bericht wordt steeds langer: er komt om de zoveel tijd een stukje tekst bij. Zo kun je meteen reageren op wat er gebeurt en weten degenen die niet in de buurt van een televisie zijn ook een beetje wat er gaande is.

Dit keer dus de Grand Prix van Monaco waar de race om 14:00 uur Nederlandse tijd van start zal gaan. Neem dus vandaag regelmatig een kijkje op FOK!sport of er al meer staat.

Nederlander met coke in Peru gepakt

Een 42-jarige Nederlander is in Peru op het internationale vliegveld bij Lima aangehouden toen hij vier kilo cocaïne het land uit wilde smokkelen. De man wilde naar Spanje vliegen en had de drugs in zijn kleding en bagage verstopt. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE op basis van informatie van de Peruaanse politie.

In het Zuid-Amerikaanse land worden regelmatig Nederlandse drugssmokkelaars aangehouden. Ruim honderd van hen zaten eind vorig jaar vast om drugs.

Peru is na Colombia de grootste producent van cocaïne ter wereld.

Avondklok in Bangkok op stapel

De Thaise autoriteiten hebben een avondklok voor delen van de hoofdstad Bangkok aangekondigd. Het gaat om delen van de stad waar de onlusten tussen de demonstrerende roodhemden en het leger plaatvonden.

Later op de dag wordt bekend om welke delen van Bangkok het precies gaat. Ook wordt dan het tijdstip van de avondklok duidelijk.

Sinds donderdag zijn bij het geweld in het centrum van de Thaise hoofdstad in ieder geval 25 mensen om het leven gekomen.

Popara maakt indruk op De Graafschap

De Graafschap-trainer Darije Kalezic is positief gestemd over Pavle Popara. De oefenmeester zou de middenvelder volgend seizoen graag aan de selectie toe willen voegen. Er is echter wel een probleem: de speler is momenteel niet beschikbaar.

Toch is er nog een kans dat Popara volgend seizoen in het shirt van de Superboeren voetbalt. De speler moet hiervoor een ander paspoort krijgen. Omroep Gelderland weet te melden dat er een mogelijkheid is dat de speler binnen afzienbare tijd in het bezit komt van een Bulgaars paspoort.

Ook directeur voetbalzaken Leen Looyen is positief gestemd over Popara. "Hij is het type creatieve middenvelder dat we nog zoeken", aldus Looyen tegenover Omroep Gelderland. Daarnaast hoopt de promovendus ook een doelman aan de selectie te voegen.

De club heeft het vizier gericht op Peter Mollez. De goalie van FCV Dender moet de concurrentiestrijd aangaan met Joost Terol, waarvan het contract reeds werd verlengd.

ADO hoopt op komst Steur

Sebastiaan Steur speelt volgend seizoen mogelijk in het shirt van ADO Den Haag. De aanvaller is momenteel op proef bij de club uit de Residentie en hoopt er een contract in de wacht te slepen. Inmiddels heeft hij er al een testwedstrijd opzitten voor de Eredivisionist. In het duel met Alphense Boys (1-3 winst) kreeg Steur de gelegenheid om zijn kunsten aan de Hagenaars te vertonen.

Steur stond voor het laatst onder contract bij Heracles Almelo. Het contract van de vleugelaanvaller werd bij de club uit Overijssel niet verlengd.

ADO heeft naast Steur ook Kevin Visser en Christian Supusepa op proef. Het tweetal staat respectievelijk onder contract bij Jong RKC Waalwijk en Jong Ajax. Visser deed ook al even mee tegen Alphense Boys.

Piloot rampvlucht LibiŽ had slecht zicht

Slecht zicht veroorzaakt door mist en zand heeft de piloot gehinderd bij de landing van het vliegtuig van Afriqiyah Airways dat woensdag in Libië verongelukte. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van bronnen rond het onderzoek naar de crash.

De bronnen weten te melden dat de piloot voor de landing in Tripoli de automatische piloot heeft uitgeschakeld en probeerde handmatig te landen. Toen de piloot doorhad dat hij in de problemen zat, trok hij het toestel op en probeerde de automatische piloot weer aan te zetten. Dit was echter te laat, waarna het vliegtuig met een harde klap tegen de grond kwam, melden de bronnen aan de nieuwszender.

Bij de vliegramp kwamen in totaal 103 mensen om het leven, waaronder zeventig Nederlanders. De 9-jarige Ruben overleefde de crash en is inmiddels terug in Nederland.

Dundee United wint Schotse beker

Voor de tweede maal in zijn bestaan heeft Dundee United de Schotse FA cup gewonnen. In de finale versloeg Dundee gisteravond Ross County, de nummer vijf van Division 1, met 3-0.

De ploegen waren in de tegenvallende eerste helft aan elkaar gewaagd. Kansen bleven echter uit, waardoor het bij rust nog 0-0 stond. In de tweede helft was het Dundee dat de wedstrijd domineerde. Goodwillie opende de score met een boogbal vanaf 30 meter. Conway zorgde een kwartier later voor de 2-0 via een individuele actie en vlak voor tijd zorgde Conway met een intikker dat de eindstand 3-0 werd.

Lyon en Auxerre in Champions League

Olympique Lyon en Auxerre hebben zich gisteravond in de Franse voetbalcompetitie verzekerd van deelname aan de Champions League. Beide clubs wonnen. Dat ging ten koste van respectievelijk Le Mans (2-0) en Sochaux (2-1).

OSC Lille viel op de slotdag terug naar de Europa League. Auxerre profiteerde het meest van de nederlaag van Lille tegen Lorient (2-1) en eindigde met één punt meer alsnog als derde in de eindrangschikking. Die plek geeft recht op voorronde CL. Landskampioen Olympique Marseille sloot in stijl af door hekkensluiter Grenoble met 2-0 te verslaan. Montpellier bleef vijfde door een zege in Parijs op PSG (1-3). De onttroonde titelhouder Girondins Bordeaux ontbreekt volgend seizoen op het Europese podium door een nederlaag bij Lens (4-3). Daardoor vervloog ook het sprankje hoop op de Europa League. Grenoble, Boulogne en Le Mans stonden al vast als de degradanten.

Tijdschrift: iCreate

De iPhone, iMac, iPod, iPad, je wordt tegenwoordig om de oren geslagen met strakke producten met een i ervoor. Je kunt je ertegen verzetten, maar gezien het almaar groeiende aantal mensen die in het bezit zijn van een product van Apple zul je dan gauw tot de minderheid gaan behoren. Om nog meer uit hun iProduct te halen is er voor de echte iFreaks een blad vol tips en nieuwtjes: iCreate.

 

iCreate 17

Gevechtstoestellen begeleiden vliegtuig

Gevechtsvliegtuigen hebben zaterdag een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific uit Hongkong geëscorteerd naar zijn eindbestemming in het Canadese Vancouver vanwege een bommelding. Volgens de Canadese politie is er geen bom aangetroffen in het vliegtuig.

Het passagiersvliegtuig is veilig geland in Vancouver, vanwaar de legertoestellen waren vertrokken. Nadat de passagiers waren uitgestapt, is het vliegtuig op een afgesloten deel van het vliegveld geparkeerd voor inspectie. "Ze zeiden tegen ons dat er een soort terroristische dreiging was en dat de bagage werd achtergehouden", aldus een van de inzittenden bij aankomst. Een andere passagier had niets van de legertoestellen gemerkt.

Volgens sommige media was de bommelding telefonisch gedaan, maar de autoriteiten willen hier geen mededelingen over doen. De politie heeft geen arrestaties verricht.

Delen luchtruim Noord-Ierland gesloten

Delen van het Noord-Ierse luchtruim gaan zondagochtend vroeg dicht door de aswolk uit de IJslandse vulkaan. De sluiting duurt van twee uur 's ochtends tot acht uur 's ochtends (Nederlandse tijd). De luchthaven Belfast International blijft open.

"Een zeer dichte aswolk komt snel dichterbij Noord-Ierland", aldus een verklaring van luchtvaartautoriteit NATS. De asdeeltjes kunnen funest zijn voor vliegtuigmotoren. Half april gingen grote delen van het Europese luchtruim dagenlang dicht uit vrees voor de deeltjes. Dat was na de grote uitbarsting van 14 april van een vulkaan van de gletsjer Eyjafjallajökull in IJsland, die nog steeds naweeën heeft.

Oostenrijk in trek bij WK-ploegen

Niet alleen de (voorlopige) WK-selectie van Bert van Marwijk reist af naar Oostenrijk om zich voor te bereiden op het toernooi in Zuid-Afrika. Diverse andere selecties willen zich door middel van een hoogtestage voorbereiden op het wereldkampioenschap.

Oranje zal op 18 mei neerstrijken in Seefeld, maar de Alpen zullen ook bezocht worden door Engeland, Spanje, Zuid-Korea, Kameroen, Servië, Slowakije, Nieuw-Zeeland en Honduras. Maar liefst negen andere landen zullen een oefenwedstrijd op Oostenrijkse bodem spelen, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Japan, tegenstander van Nederland op het WK, zal in Oostenrijk een oefenduel afnemen, evenals Noord-Korea en Griekenland.

De keuze voor Oostenrijk is geen nieuwe trend voor het clubvoetbal. Het land is al jarenlang een populaire bestemming voor Europese topclubs om zich in de zomer op een nieuw seizoen voor te bereiden. Arsenal en Real Madrid hebben hier ervaring mee. Tijdens het EK van twee jaar geleden ontdekten ook de nationale ploegen de goede trainingsfaciliteiten van Oostenrijk.

Mat in Wembley niet heilig voor Terry

Wembley is onomstreden de voetbaltempel bij uitstek in Engeland. Chelsea-aanvoerder John Terry heeft echter geen goed woord over de grasmat. Ondanks de bekerwinst (na een 1-0 zege op Portsmouth) wilde de Engelse international dit toch even kwijt.

Sinds de heropening van Wembley in 2007 is het grasveld een zorgenkindje. Vorige maand werd voor de elfde keer in drie jaar tijd weer een nieuw exemplaar ingelegd.

"Dit speelterrein heeft de finale geruïneerd. Het is waarschijnlijk het slechtste veld waarop we dit seizoen hebben gespeeld. Voor Wembley is dit een aanfluiting. De Engelse voetbalbond FA zal moeten kiezen. Of een voetbalveld of een stadion voor andere evenementen," aldus Terry.

De verdediger heeft geen goede herinneringen aan een grasmat die niet meewerkt. Gedurende een strafschoppenserie in de Champions League-finale in 2008 gleed Terry uit en miste een strafschop. Chelsea verloor uiteindelijk en de titel ging naar concurrent Manchester United.

Rampmoe

Oh, hoe de media er bovenop zijn gedoken. Het is gruwelijk. Erica en Richard die zes jaar geleden ook eens met die vliegmaatschappij hebben gevlogen “en toen wiebelde het toestel ook”. En Simon en Joris die acht jaar geleden ook eens in Afrika waren en toen een vliegtuig hadden gezien. Ze krijgen allemaal zendtijd. Flikker toch op. Hou er over op. Kom maar terug wanneer er nieuws is.
Naarmate de dagen verstreken begon ik me meer op te winden over de media en verslaggeving dan over de ramp op zich.

Stroomstoring in regio Delft

Door een brand in een hoogspanningsstation in Delft zitten zo’n 250.000 mensen in die regio zonder stroom. Rond middernacht werd het in Delft, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs en een deel van Den Haag donker.

De brandweer is het vuur inmiddels meester en is druk bezig om mensen in bijvoorbeeld uitgevallen liften uit hun penibele situatie te bevrijden. Netbeheerder Stedin is met man en macht bezig om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen.

Vliegtuig gecrasht in Suriname

In Suriname is zaterdag een vliegtuig van de maatschappij Blue Wing met acht inzittenden neergestort. Daarbij zijn de zes passagiers en de twee bemanningsleden om het leven gekomen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Een onderzoeksteam is onderweg naar de plek van het ongeluk. Het toestel had zes passagiers opgepikt in het dorp Godo Olo.

In april 2008 gebeurde er ook een ongeluk met een toestel van Blue Wing. Het vliegtuig explodeerde, waarbij 19 mensen omkwamen.

 

Lost Planet 2 krijgt ook Helghast

Helghast, de vijanden uit Killzone 2, zullen een bredere groep aanspreken dankzij de gratis te downloaden Scout-skins die in juni exclusief uitkomen voor Lost Planet 2 op de PlayStation 3.

PlayStation Blog spreekt van 'de enige game waarin Helghast, een Monster Hunter, Frank West en Albert Wesker samenkomen.'

Capcom werkt samen met Sony en Microsoft om fans van allerlei series naar Lost Planet 2 te krijgen, ook al liggen de meningen over het spel ver uiteen. Eerder was al bekend dat een Monster Hunter exclusief naar Sony's paradepaard komt en dat onder andere Frank West en Albert Wesker speelbaar zijn.

De Xbox 360 versie heeft Marcus en Dom uit de Gears of War reeks. Beide consoles staan nu op vier extra multiplayer personages, waarvan er allebei twee exclusief aan een console verbonden zijn. In de onderstaande trailer kun je de Helghast in actie zien.

 

Renault levert in 2011 mogelijk aan derde team

Renault heeft bekendgemaakt dat het waarschijnlijk is dat het de motoren gaan leveren aan een extra renstal. Het Franse merk heeft nu een eigen team in de sport en levert ook aan Red Bull Racing, waardoor er nog ruimte is om een derde team te voorzien van krachtbronnen.

ART maakte deze week bekend zich bij de FIA gemeld te hebben om volgend jaar de overstap te maken naar de Formule 1 en heeft als GP2-team zijnde goede banden met Mercedes, Ferrari en Renault. Hierdoor is het mogelijk dat dit bedrijf gebruik wil maken van motoren van Renault.

Hoofd van de motorenafdeling van Renault Remy Taffin liet tegen Auto Hebdo los dat het goed mogelijk is dat het Franse bedrijf volgend seizoen een derde team van motoren voorziet. Volgens Taffin is dit geen probleem omdat de fabriek "zowel de technologische als productiecapaciteiten heeft" om aan een extra team te gaan leveren.

AA Gent verovert Belgische beker

AA Gent is er in geslaagd om de Belgische beker te veroveren. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel versloegen de Buffalo's Cercle Brugge eenvoudig met 3-0.

Elimane Coulibaly maakte tien minuten voor rust de openingstreffer. Pas in de slotfase van de wedstrijd breidden Mbaye Leye en invaller Christophe Grondin de voorsprong uit tot een comfortabele marge. Hiermee veroverde Gent pas de derde beker uit de historie. Eerder won de ploeg in 1964 en 1984 de trofee.

Som te sterk voor Okken

Bram Som heeft gisteren bij de openingswedstrijd van het atletiekseizoen in Lisse op de 1.000 meter Arnoud Okken verslagen. De specialist op de middellange afstanden liep bij de Ter Specke Bokaal een tijd van 2:17,01 wat de derde tijd ooit van een Nederlander betekende.

Alleen Marko Koers (2.15,05) en Rob Druppers (2.15,23) waren in het verleden sneller op deze incourante afstand. Okken maakte het Som de hele wedstrijd lastig, maar moest in de finale met 2:17,30 wel het onderspit delven. Hij heeft in tegenstelling tot Som echter al wel een EK-ticket op zak, terwijl laatstgenoemde zich als titelverdediger nog moet plaatsen. Beide kemphanen lopen eind deze maand tijdens de FBK Games in Hengelo wederom tegen elkaar op de 800 meter.

Rodri schiet Sevilla in blessuretijd naar CL

Sevilla heeft in extremis alsnog de vierde plaats in de Spaanse Liga voor zich opgeëist. Jeugdspeler Rodri schoot de Andalusiërs in de 93e minuut langs Almería.

Voor aanvang van het duel stond Sevilla één punt boven Mallorca, dat op hetzelfde moment thuis tegen Espanyol speelde. De eilandclub had weinig problemen met de club uit Barcelona, en liep via goals van Víctor Casadesús en Mario Suárez dan ook relatief gemakkelijk uit naar een 2-0 zege.

Sevilla moest dus zien te winnen in Almeria, en leek daar weinig problemen mee te krijgen toen Frédéric Kanouté al snel de 0-1 liet aantekenen. Fernando Soriano maakte vlak voor rust echter verdiend gelijk. Snel na de thee was het Chico die middels een eigen doelpunt Sevilla weer de virtuele vierde plaats bezorgde. Naar het einde van het duel werd Almería weer sterker, mede door een rode kaart voor Álvaro Negredo, en kwam het ondanks het creëren van echte kansen weer langszij. Juanma Ortiz trok naar binnen vanaf links en krulde de bal prachtig in de verre hoek. De treffer van de vleugelspeler leek Sevilla in diepe rouw te dompelen, maar in blessuretijd gebeurde het alsnog. De bal bleef hangen in het strafschopgebied, maar uit de draai knalde de 19-jarige Rodri de bal in de kruising.

Eerder op de avond rondde Getafe een successeizoen af met een nette 0-3 zege bij Atlético de Madrid, waardoor de zesde plaats een zekerheidje was. Door de Europa Leaguewinst van Atlético betekent de zesde plaats een ticket voor de play-offronde van de EL voor Getafe. Atlético, dat vanwege de aanstaande bekerfinale aantrad met een B-formatie, speelt volgend seizoen al in de groepsfase van hetzelfde Europese toernooi. Villarreal moest hopen op een misstap van Getafe om de zesde plaats nog over te nemen. In plaats daarvan keek het zelf al snel tegen een 3-0 achterstand aan bij Real Zaragoza. De ploeg kwam mede door twee treffers van Santi Cazorla nog wel terug tot 3-3, maar bleef op de zevende plek steken, die recht geeft op een plaats in de tweede voorronde van de EL.

Morgen wordt de titelstrijd beslist als koploper FC Barcelona degradatiekandidaat Real Valladolid ontvangt, en Real Madrid afreist naar Málaga, eveneens een degradatieklant. Op hetzelfde tijdstip worden de overige drie duels met clubs in degradatienood afgewerkt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.