Schumacher krijgt 20 strafseconden

Michael Schumacher krijgt 20 seconden straf voor het inhalen van Fernando Alonso in de allerlaatste bocht van de Grand Prix van Monaco vanmiddag. Er was hier op FOK!sport en in het FOK! AMS-forum al veel discussie over.

De Mercedes Grand Prix-coureur passeerde de Ferrari-rijder juist op het moment dat de safety car het circuit had verlaten, en de stewards besloten dat de race nog altijd gefinisht zou zijn onder de safety car. In regel 40.13 van de Sporting Regulations van de FIA staat dat "als de race eindigt terwijl de safety car op de baan is zal die [safety car] de pitstraat binnen gaan aan het einde van de laatste ronde en de wagens zullen afgevlagd worden zoals gewoonlijk zonder inhalen."

Aan de hand van het stukje "zonder inhalen" is Schumacher blijkbaar fout geweest, al beweerde Ross Brawn direct na de race in een interview met de BBC dat er gewoon geracet mocht worden vanaf de safetycarlijn. Dat is een verandering in de regels van dit seizoen, want eerder moesten de coureurs wachten tot de start/finishlijn nadat de safety car naar binnen was om weer te kunnen racen en inhalen.

De Duitser passeerde Alonso voor de zesde plaats, maar valt door de straf terug naar de twaalfde plek. Daarmee pakt Sébastien Buemi de tiende plaats en scoort hij daarmee zijn eerste punt van het seizoen en het vierde voor Scuderia Toro Rosso.