Willibrord Frequin: Filmpje is serieus

Willibrord Frequin, de maker en bedenker van het deze week gepubliceerde Trots op Nederland-verkiezingsspotje, is bloedserieus over zijn creatie, waarin TON-lijsttrekker Rita Verdonk de hoofdrol vervult.

Het filmpje, dat inmiddels een kwart miljoen keer bekeken is, zorgde deze week voor enige hilariteit onder kiezers en in de media. Vele kijkers vroegen zich af of het spotje een grappig bedoelde parodie was, of een scène uit Koefnoen of Draadstaal. "Het is helemaal geen parodie, maar realiteit", zo zegt Frequin tegenover Radio 1.

"Ik vind de kritiek belachelijk. Er wordt op het filmpje heel duidelijk weergegeven wat de speerpunten zijn van het programma van Rita Verdonk, dat de politie weer de baas moet worden in Nederland"
, aldus de oud-presentator.

Het gedeelte waarbij mensen in normale kleding in een zwembad liggen, en Verdonk zegt dat 'het de mensen het water aan de lippen staat', noemt Frequin "Een visueel prachtige vondst en bijzonder creatief om zoiets te bedenken".

Aantijgingen van amateurisme in het filmpje ontkent Frequin: "Het komt helemaal niet over als amateurtoneel." Inmiddels zijn er vele parodieën van het verkiezingsspotje verschenen.


Maker en bedenker Willibrord Frequin: TON-verkiezingsspotje is serieus