Olympisch kampioen discus in actie op FBK-Games

Heersend Olympisch kampioen Gerd Kanter is te kloppen man op het onderdeel discuswerpen tijdens de 28e FBK-Games op 30 mei. Tot de uitdagers van de Est behoort naast de Nederlandse toppers Rutger Smith en Erik Cadée ook Virgilius Alekna uit Litouwen, Olympisch kampioen in 2000 en 2004 en winnaar van het brons op de Olympische Spelen van 2008.

Het onderdeel discuswerpen krijgt een zeer internationaal deelnemersveld met naast de twee Nederlanders twee Esten, een Litouwer, twee Amerikanen, een Spanjaard, een Hongaar, een Iraniër en een Egyptenaar. Bijna allemaal atleten met een persoonlijk record dat aanzienlijk scherper staat dan dat van de Nederlandse toppers. Van de in totaal elf deelnemers op de voorlopige startlijst heeft alleen de Amerikaan Rashoud Scott een persoonlijk record dat lager ligt dan 66.20 meter, het PR van Erik Cadée. Maar Cadée is wel de man in vorm. Zijn persoonlijk record is nog maar enkele weken oud.

Smith hoopt in Hengelo zijn comeback te maken, na een hele periode van blessureleed. Kanter voert de seizoensranglijst aan met een worp van 71.45 meter