Misstap Fenerbahçe, Bursaspor kampioen

Bursaspor is tijdens de laatste speelronde van de Turkse competitie kampioen geworden. De ploeg won in de topper met Besiktas met 2-1 en zag Fenerbahçe in eigen huis met 1-1 gelijkspelen tegen angstgegner Trabzonspor. Daardoor werd Bursaspor met een punt verschil alsnog kampioen.

Vooraf stond Fenerbahçe één punt voor op Bursaspor en kon zodoende de klus in eigen huis klaren tegen Trabzonspor. Twee weken geleden was deze wedstrijd ook het affiche van de Turkse bekerfinale en daarin won Trabzonspor met 1-3. Ook vanavond ging het uiteindelijk mis voor Fenerbahçe. De ploeg kwam na een kwartier spelen weliswaar met 1-0 voor dankzij een doelpunt van de Spaanse spits David Guiza, maar Yilmaz tekende kort daarna voor de gelijkmaker. In de resterende 70 minuten wisten beide ploegen niet meer tot score te komen.

Doordat Fenerbahçe punten morstte, moest Bursaspor winnen om alsnog kampioen te worden. Na een half uur spelen bracht Batalla zijn ploeg op voorsprong en kort voor rust werd het dankzij een eigen doelpunt van Toraman zelfs 2-0 voor Bursaspor. In de slotfase bracht Inceman de spanning terug door de 2-1 te scoren voor Besiktas, maar verder kwam de nummer vier van de Turkse competitie niet. Toen duidelijk werd dat Fenerbahçe punten had verloren, barsste het kampioensfeest los bij Bursaspor. De club verzekerde zich tevens ook van een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.