Plat Haags: a Hero for president!

Nick (ArchEnemy)

Iedere zondag laten de heren Driek Oplopers en ArchEnemy hun licht schijnen over het politieke wel en wee in ons land. Een briefwisseling die zich laat vangen onder de maatstaf streng doch hilarisch. De vorige aflevering, geschreven door Driek Oplopers, vind je hier.

Nou Driek, je weet het CDA goed te vinden, en de Gristenunie ook. Ik blijf altijd denken aan Dries van Agt als het over ggggristenen en politiek gaat. Toen ik klein was vond ik die mond van van Agt zo raar, alsof hij nietjes in zijn mondhoeken had, hij sprak heel zuinig met getuite lippen en overdachte volzinnen. Het lelijkste hoofd dat je ooit gezien had waar wat lusteloos ambtelijk geprevel uitpruttelde, met van Agt als boegbeeld van het CDA was het zonneklaar dat je als christen als vanzelfsprekend uit de evolutieketen zou verdwijnen. Verloren zaak, helaas. Niet meer serieus nemen. Het is dan ook met de nodige verbazing dat ik de laatste jaren die malloten rond zie lopen alsof ze weer de morele dienst uitmaken in dit land.

Een SGP die denkt met een petitie tegen vrouwenwijsheid te kunnen scoren. Zou ik daar een week of wat geleden misschien nog met niet-verholen belangstelling doorheen gelezen hebben, ik heb in mijn dagelijks leven eindelijk een vertegenwoordiger van dat zwakke geslacht mogen leren kennen die alle vooroordelen over vrouwen, moeders en arbeidsmarkten binnen een half uur uit het brein van een verstokte schuilmacho weet te weken. Daar kan echt geen bijbelbeffer tegenop, het idee alleen al.

Maar ze proberen het weer. Volgens mij meeliftend op het succes van de islam in Nederland, die respect'eisend aardig wat voorelkaar gekregen heeft als het om godsdienstvrijheid gaat, zelfs beduidend meer dan de christenen die dat natuurlijk niet met lede ogen aan willen zien. Mag de islam homo's en vrouwen beschouwen als bedreigbare diersoorten, dan mag een bidlip dat ook. En de gristenen willen homo's en vrouwen niet eens doodmaken, alleen maar diep minachten, dus eigenlijk hebben ze daar wel recht op. Vervang de vrijheid van godsdienst door een vrijheid van levensovertuiging en we kunnen religie en politiek eindelijk als twee verschillende onderwerpen beschouwen. Ik ga daar alvast vanuit, en neem de relidwazen serieus in wat ze zijn: waanego's die zich laten voordenken wat ze na moeten denken.

Deed die caviapot in Amsterdam dat nou ook maar, die lesbo die Erwin Olaf voor 'racist' uitmaakte omdat Erwin het gore lef had op te komen voor twee verliefde, voor een homobar op straat zoenende jongens die te maken kregen met de vrijheid van godsdienst van een biculturele stadsgenoot, met duidelijke wortels in een kale rifgrot.

Erwin heeft besloten te vertrekken uit Amsterdam. Een van onze allerbeste fotografen heeft genoeg van dit land. En dan eigenlijk niet eens omdat zoveel mocro's hem en zijn vrienden het leven zo zuur maken, maar vooral omdat er zo veel medehomo's zijn die zo begripvol proberen om te gaan met de diepe haat waar ze dankzij die godsdienstvrijheid tegenaan mogen lopen. Dat is nou Nederland. Je wordt als homo afgerost en neemt je voor, terwijl je gutsend na ligt te bloeden op straat en de ambulance er -hopelijk- aankomt, in je politieverklaring te benadrukken dat je misschien ook deze vierde keer weer door Marokkanen inelkaar gebeukt bent, maar het zouden net zo goed IJslanders kunnen zijn geweest. 

We zijn echt een stelletje mietjes geworden.

Daarom ben ik zo ontzettend blij met de actie van Hero Brinkman begin deze week. Ik had natuurlijk meteen door dat het geen afgesproken werk was, daar zijn zowel Geert als Hero niet toe in staat. Hero heeft het aangedurft Geert te trotseren met een meer dan redelijke eis: maak van de PVV een politieke partij. Hero roept alle mensen op die met hem van de PVV een democratische volksbeweging willen maken op hem te stemmen, geweldig! Ik heb altijd op oppositiepartijen gestemd en krijg nu de mogelijkheid dat binnen de PVV te doen!

Ook ik vind die alleenheerschappij van Wilders echt helemaal niks. Dat die man nou toevallig dezelfde boeken als ik heeft gelezen, maakt hem nog geen el presidente. Hij staat nu in het spotlicht als icoon van seculier Nederland, maar ik vermoed dat samen met mij een heleboel andere mensen onderhand vinden dat dat lang genoeg geduurd heeft. We snappen het gevaar van een maatschappij waarin gelovigen haatrechten toebedeeld krijgen van de overheid. We kunnen de geschiedenis en doelstellingen van de islam overal te weten komen. We kennen de criminaliteitscijfers, we weten wie ervoor verantwoordelijk zijn. We weten hoeveel de multiculturele speeltuin ons per jaar kost, we weten dat alle andere politici niet voornemens zijn daar ook maar iets aan te wijzigen.

Geert, we hebben je niet (meer) nodig als voorganger van de seculiere beweging in Nederland. Die beweging is namelijk niet alleen seculier, maar vooral democratisch. Als de PVV een partij van de leden wordt en niet meer een ellenlange debatsolo van een (terecht) rancuneuze roerganger wordt het misschien nog wat als politiek instrument. De zetels in de peilingen zijn zetels van mensen die het met je eens zijn, maar de zetels van Hero Brinkman zijn de scheuren in je politieke beveiliging, want ook jij moet uiteindelijk erkennen dat het zeer terecht is dat je leven beschermd wordt, maar volledig onterecht dat je de koers van de PVV buiten schot houdt.

Geert, ik wil binnen de PVV kunnen schieten op je standpunten. Dat noemen we 'debat'. En dat hebben we verzonnen zodat we elkaar niet in het echie om hoeven te leggen. De mensen die het op jou voorzien hebben, haten elke vorm van discussie, voor hen is er maar 1 weg en waarheid. Die instelling leidt als vanzelf tot blinde overmoed, met alle gevolgen van dien. Dat zou jij toch als geen ander moeten onderstrepen.

Daarom ga ik je alvast een beetje bedreigen: ik ga stemmen op Hero. In de hoop dat hij drie keer zo veel stemmen krijgt als jij.