[SF] Uitslag Race 1 Assen

Polesitter Davide Rigon heeft in de Superleague Formula Race 1 gewonnen voor Anderlecht. Deze raceklasse is dit weekend in Assen neergestreken. Franck Perera voor Flamengo werd tweede, Max Wissel voor FC Basel derde.

Rigons rivaal Franck Montagny lag slechts een seconde achter hem bij de verplichte pitstops in de twaalfde ronde. Maar Montagny moest opgeven in de vijftiende ronde met een technisch probleem. "Ik weet niet wat er gebeurde met Franck, hij zat toch zo dicht op me", zei Rigon na afloop. "Ik ben erg blij, we hadden een perfecte pitstop en ik wist mijn banden te sparen voor de tweede race."

Flamengo's Perera werd - na een tijd derde gelegen te hebben - dankzij de opgave van Montagny tweede. Wissel kwam van de negende startplek terug naar een derde plaats voor voetbalclub Basel. Wissel wist Julien Jousse (Roma) en onze landgenoot Yelmer Buurman (AC Milan) in te halen tijdens de pitstops. Buurman was regelmatig de snelste man op de baan, helaas sloeg zijn wagen tijdens zijn pitstop af.

James Walker kende voor de regerend kampioen Liverpool een uitstekende opmars door als zesde te finishen nadat hij van de elfde plaats gestart was. Daarbij haalde Walker de leider in het kampioenschap Craig Dolby in de laatste vijftien minuten in. Dolby werd uiteindelijk zevende. Sébastien Bourdais (Lyon) viel uit in een gevecht met Dolby en Alvaro Parente (Porto) toen hij door de laatste aangetikt werd.

Tottenham Hotspur met Dolby blijft leider in het kampioenschap, voor FC Porto met Parente en FC Basel met Wissel aan het stuur. Vanmiddag om 14:30 uur wordt Race 2 verreden, met daar achteraan de Superfinale.

Uitslag Race 1 Assen

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Rigon Anderlecht 45:02.776
2 F. Perera Flamengo + 2.643
3 M. Wissel FC Basel + 4.602
4 J. Jousse AS Roma + 9.155
5 Y. Buurman AC Milan + 11.074
6 J. Walker Liverpool FC + 28.849
7 C. Dolby Tottenham Hotspur + 34.323
8 T. Gommendy Galatasaray + 34.688
9 R. Doornbos Corinthians + 44.095
10 J. Martin Beijing Guoan FC + 1:20.329
11 A. Parente FC Porto + 2 ronde(n)
12 M. Martínez Sevilla FC + 2 ronde(n)
DNF N. Karthikeyan PSV Eindhoven + 7 ronde(n)
DNF F. Montagny Girondins de Bordeaux + 17 ronde(n)
DNF C. van der Drift Olympiacos + 24 ronde(n)
DNF M. de Villota Atletico de Madrid + 26 ronde(n)
DNF S. Bourdais Olympique Lyonnais + 30 ronde(n)
DNF B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 31 ronde(n)