[SF] Uitslag Assen Race 2 + Super Finale

Op de zondag van het Superleague Formula-weekend in Nederland kwamen er 18.000 fans naar het tt-circuit van Assen. Race 2 werd gewonnen door Nederlander Chris van der Drift, Craig Dolby volgde op de tweede plaats, Franck Montagny completeerde het podium.

De Super Finale werd gewonnen door Davide Rigon, rijdend voor RSC Anderlecht. Tottenham Hotspur met Dolby achter het stuur eindigde op een tweede plaats gevolgd door de AC Milan-auto van Yelmer Buurman.

Buurman had een goede eerste race, maar door een slechte pitstop raakte hij achter in het klassement en werd hij vijfde. In de tweede race werd hij zevende en behaalde met dit resultaat de Super Finale. Die laatste vijf finaleronden reed hij tegen de andere beste auto's van de dag: Tottenham Hotspur, RSC Anderlecht, Flamengo, Liverpool FC en FC Basel.

"Het was ondanks een paar probleempjes een goed weekend die ik gelukkig met een derde plaats heb afgesloten. Ik had er in de finale nog meer uit kunnen halen, maar mijn inhaalmanoeuvre had net iets teveel onderstuur waardoor Tottenham Hotspur weer naast mij kon komen", antwoorde Buurman na afloop, die  50.000 euro won met zijn derde plaats.

Van der Drift viel de eerste race uit, maar won de tweede race. Hij behaalde desondanks niet de finale. "De tweede race ging echt goed. Ik had een goede start en een prima pitstop. Daarna kon ik de snellere auto van Craig Dolby achter me houden en won de race. Ik verwachtte dat we in de Super Finale zaten want wij wisten niet dat de punten van de eerste race niet meetellen omdat ik ben uitgevallen. Erg jammer, want ik zat er goed in na de winst van race 2." De behaalde punten uit de eerste race tellen wel voor de algemene ranglijst.

Narain Karthikeyan, rijdend voor PSV, had net als gisteren geen goede auto om de race te rijden. De eerste race viel hij uit in de 24e ronde en in de tweede race werd hij negende. "We weten nog steeds niet wat er precies aan de hand is met de auto, maar de koppeling ging kapot. We hopen dat we het probleem voor de volgende race kunnen oplossen. Er is een soort disbalans in de auto maar we hebben nog niet kunnen achterhalen waar dat precies aan ligt. Ik vind het erg jammer dat er geen beter resultaat is voor de PSV-fans hier in deze Nederlandse race."

Robert Doornbos raakte in de tweede race gelijk van de baan en kon daardoor geen plek in de Super Finale behalen met zijn Corinthians-auto. De eerste race van vanmorgen finishte de Nederlander nog als negende. Doornbos kwam in die race van een vijftiende startplaats naar voren.

De derde ronde in de Superleague Formula wordt op 23 en 24 mei gereden op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk.

Uitslag Race 2 Assen

Pos. Coureur Team Tijd
1 C. van der Drift Olympiacos 45:21.763
2 C. Dolby Tottenham Hotspur + 2.457
3 F. Montagny Girondins de Bordeaux + 11.395
4 M. Martínez Sevilla FC + 17.578
5 B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 20.330
6 J. Walker Liverpool FC + 21.522
7 Y. Buurman AC Milan + 24.433
8 T. Gommendy Galatasaray + 25.273
9 N. Karthikeyan PSV Eindhoven + 33.683
10 D. Rigon Anderlecht + 37.804
11 F. Perera Flamengo + 38.858
12 J. Jousse AS Roma + 44.914
13 M. Wissel FC Basel + 50.714
14 M. de Villota Atletico de Madrid + 1 ronde(n)
DNF R. Doornbos Corinthians + 31 ronde(n)
DNF A. Parente FC Porto + 31 ronde(n)
DNF J. Martin Beijing Guoan FC + 31 ronde(n)


Uitslag Super Finale Assen

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Rigon Anderlecht 7:16.174
2 C. Dolby Tottenham Hotspur + 0.627
3 Y. Buurman AC Milan + 1.521
4 J. Walker Liverpool FC + 3.153
5 M. Wissel FC Basel + 3.742
6 F. Perera Flamengo + 7.499