Tijdschrift: iCreate

Cindy

De iPhone, iMac, iPod, iPad, je wordt tegenwoordig om de oren geslagen met strakke producten met een i ervoor. Je kunt je ertegen verzetten, maar gezien het almaar groeiende aantal mensen die in het bezit zijn van een product van Apple zul je dan gauw tot de minderheid gaan behoren. Om nog meer uit hun iProduct te halen is er voor de echte iFreaks een blad vol tips en nieuwtjes: iCreate.

iCreate 17Me, myself and i
Tijdschrift iCreate gaat al zo’n 18 nummers mee en zegt zelf “Het beste blad voor je Mac” te zijn. Het blad staat dan ook geheel in het teken van Mac, gerelateerde producten en wat je daarmee kan. iCreate trapt af met nieuws, aankondigingen en roddels over Apple, gevolgd door afgedrukte vragen en opmerkingen die lezers en websitebezoekers naar de redactie hebben gemaild. Tutorials in het blad zijn allemaal gericht op programma’s en applicaties die standaard bij je Mac en andere producten geleverd worden. Wanneer dit niet het geval is staat er een (probeer)versie van het betreffende programma op de bijgeleverde cd. Op deze cd staan tevens enkele stockphoto’s en meer extra’s zoals ringtones en achtergrondjes voor je iPhone. Verder staan er wat artikelen in die dieper ingaan op nieuwe ontwikkelingen en wordt er aandacht besteed aan recent uitgebrachte producten.

The apple of my i
Apple heeft de kwaliteit van haar producten hoog in het vaandel staan. Een blad dat volledig gericht is op producten van deze fabrikant zal dus zelf ook van hoge kwaliteit moeten zijn om geloofwaardig te zijn. iCreate komt hierin een heel eind. De vormgeving is mooi strak, veelal in de kleuren wit, staalgrijs en ijsblauw. Enkele artikelen die dit kunnen hebben, hebben een wat speelsere vormgeving. Dit is kenmerkend voor de uitstraling van het blad, alsmede voor de inhoud. De tekst is niet overal even prettig leesbaar door letters en regels die te dicht op elkaar of het kader zitten, maar dit is slechts sporadisch en de rustige opzet maakt hierin een hoop goed.

icreate 17 cdiCreate weet waar ze het over heeft en wat de doelgroep interesseert en brengt dit op een vriendelijke en to the point manier. De makers van dit blad hebben duidelijk zelf ook hart voor de producten waar ze over schrijven. Dit uit zich in enthousiaste, aanstekelijke artikelen en handige workshops waar je ook echt wat aan hebt. In de herkenbare spotlight rechtsboven op de bladzijde staat een extra weetje of handigheidje. De bijgeleverde cd is niet bijster uitgebreid, maar is netjes opgezet en je kunt er de tutorials goed mee doen. Het was alleen wel zo volledig en in de lijn van de rest van het blad geweest als er ook een korte uitleg bij zou staan hoe je ringtones en achtergrondjes op je iPhone krijgt. iCreate is een sympathiek en interessant blad voor zowel beginnende als gevorderde iAddicts.

iCreate organiseerde onlangs een groot Apple-evenement: iCreate Live 2010. Lees meer over dit evenement in deze special.

Meer informatie over dit blad vind je op de bijbehorende site.