DSC in Assen opgeschrikt door zware crash

Sally (Tessa)

De Superleague Formula is in Assen dit weekend. Bij Race 2 van de Dutch Supercar Challenge die na Race 1 van de SF werd verreden, heeft vanmiddag een grote crash plaatsgevonden, waarbij een vlammenzee het gevolg was. Alle coureurs zijn ongedeerd.

Kevin Riley raakte in zijn Mosler MT900R de spinnende Corvette van Rick Abresch en belandde daarna met een flinke klap in de omheining van het circuit. De wagen vloog direct in brand toen de coureur nog vast zat achter het stuur. Abresch sprong vervolgens uit zijn auto en hielp de beknelde coureur uit het brandende wrak. Daarmee heeft de Nederlander waarschijnlijk het leven van de Britse Riley gered.

In het medisch centrum ter plekke werd vastgesteld dat Riley aan zijn schouders gewond is en de Brit is voor controle naar het ziekenhuis afgevoerd. De crash van Riley was niet de enige die voorkwam: Donny Crevels zorgde met zijn Ford Mondeo ervoor dat Abresch spinde en ook Crevels raakte Riley nog even aan. Abresch gaf daarna het laatste duwtje waardoor de Brit in de omheining belandde. De race werd hervat nadat de gecrashte wagens van de baan waren geruimd en geblust.


Heb jij foto's hiervan? Stuur ze dan naar FOK!sport: sport[at]fok.nl