Arjen Robben niet naar WK

Arjen Robben moet niet mee naar het WK. Want ondanks de recente statistieken is hij niet betrouwbaar. Hij is simpelweg té blessuregevoelig.
Willen wíj met het Nederlands elftal weer eens echt meedoen voor de prijzen, dan kunnen we hem er niet bij hebben. Ons team heeft niets aan een speler die (mogelijk) uitvalt wanneer het echt belangrijk wordt.

Enkele dagen geleden maakte bondscoach Bert van Marwijk bekend dat Arjen Robben meegaat naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. De aanvaller van Bayern München werd door de oefenmeester gek genoeg wél geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Volgens mij maakt van Marwijk een grote fout door hem mee te nemen.
De kans dat Robben ook daadwerkelijk opgesteld gaat worden, is zeer reëel. Maar voor het team is dit waarschijnlijk funest. Want hoe reageert het team wanneer Arjen uitvalt?
U kunt zich voorstellen hoe desastreus het zal zijn voor de teamprestatie, wanneer we een dergelijke, letterlijk zwakke schakel in de ketting plaatsen. Deze man zal de spreekwoordelijke ketting laten breken. Van Marwijk ziet dat schijnbaar niet.
Arjen Robben, ze noemen hem niet voor niets ‘de man van glas’. Daarbij is hij ook nog eens een Groninger.
Van Marwijk heeft het mis! Maar dat geeft niet, het is nog niet te laat.

Voetbal draait toch om de fans? Het is tijd dat jullie je laten horen!
Arjen Robben is een van de meest blessuregevoelige spelers die Nederland ooit gekend heeft. Als Nederlanders moeten wij ervoor zorgen dat het sterkste team naar het WK gaat.
Vind jij het ook een schande dat Arjen Robben mee mag naar het WK?
Typ hieronder, in het reactievakje, de volgende zin: ‘Ik weet het beter dan de bondscoach’, plus jouw naam en woonplaats en ‘plaats de reactie’ en wij halen Bert van Marwijk over om hem alsnog thuis te laten.

Het is mijn bedoeling om over twee weken deze pagina uit te printen, in een oranje envelop te stoppen en dan aan Van Marwijk en Robben te overhandigen.
 
(De website http://www.arjennietnaarwk.nl/ is momenteel even niet operationeel, maar dat zal gauw verholpen zijn. Het is zeer ironisch, maar de server waarop de site is gebouwd, is momenteel even uitgeschakeld.)

 


(Mocht je het punt van deze uiterst ironische column volledig missen, klik dan hier voor de inspiratie/irritatie voor deze column.

Ik ben mij terdege bewust van de inhoudelijke nonsens van deze column. Maar als mensen vinden dat ze handtekeningenacties in touw moeten gaan zetten, om een speler mee te krijgen naar het WK, dan zakt mij de broek af. Ongeacht de kwaliteiten van deze speler. We hebben een bondscoach aangesteld. Waar denken wij ons toch allemaal mee te moeten of mogen bemoeien?
Ik denk dat het Nederlands elftal Robben heel hard nodig gaat hebben. Maar om mijn punt, mijn reactie op de handtekeningenactie, duidelijk te maken, leek het me goed om dan maar direct de beste speler van het team af te fakkelen. Of mijn kritiek op Robben gegrond is – persoonlijk vind ik van niet – is daarom niet zo relevant.)