Attracties lijden onder wisselvallige meivakantie

Het koude en natte weer in de meivakantie heeft gevolgen gehad voor de diverse pretparken en attracties. Over het algemeen trokken die minder bezoekers. Dit weekeinde trokken de bezoekersaantallen aan, meldt de Club van Elf zondag.

Madurodam trok vergeleken met vorig jaar tien procent minder bezoekers in de meivakantie. Wel waren er 'opvallend' veel Fransen en Spanjaarden, en ook meer Russische en Poolse bezoekers. Ook Walibi World in Biddinghuizen had last van het slechte weer. Na de koude Hemelvaartsdag kwamen weer wat meer mensen op het attractiepark af.

Attractie- en vakantiepark Slagharen sloot ook af met een aardig weekeinde. Zaterdag en zondag bezochten zo'n 16.500 bezoekers het park. Het totaal aantal bezoekers ligt dit jaar ongeveer in lijn met 2009. Wel is er al twaalf procent meer omzet gedraaid.

Ook bij Dierenpark Emmen steeg het bezoekersaantal donderdag en vrijdag met zo'n dertien procent. Ruim 14.500 bezoekers kwamen op het park af. Ook Dolfinarium Harderwijk kijkt tevreden terug op Hemelvaart en de dagen daarna. Vooral vrijdag en zaterdag was het park aangenaam verrast door de grote toestroom

Avonturenpark Hellendoorn kende een beter begin van het voorjaar. Het aantal bezoekers dat naar het park kwam in de meivakantie steeg met 22 procent. Vooral 4 en 5 mei waren topdagen.