'GTA 5 te zien op E3'

Vis1980

De geruchten over het laten zien van GTA 5 op of rondom de E3 worden steeds hardnekkiger. Twee maanden geleden zei Mike Hickey van Janco Partners al dat GTA 5 al vóór de E3 aangekondigd gaat worden. Nu zegt Jesse Divnich, analist van Electronic Entertainment Design and Research, dat we de game te zien gaan krijgen als trailer op de aankomende E3. Deze E3 is de grootste gamebeurs van de wereld en die in Los Angeles wordt gehouden van 15 tot en met 17 juni.

"Ik denk dat we gaan horen van GTA 5 op de E3, maar ik denk niet dat de game speelbaar is. Het zal meer een teaser of trailer zijn, want ik denk echt dat we volgend jaar een nieuwe GTA zullen zien uitkomen. Overigens denk ik niet dat Sony of Microsoft enige exclusiviteiten zullen hebben met de volgende GTA. Microsoft deed dat wel met GTA IV en dat hielp de de verkopen niet merkbaar vooruit. Ook Sony zou niets opschieten met enige exclusiviteit. GTA was in 2004 de grootste naam, maar inmiddels zijn er veel meer grote namen op gamesgebied. Daarom is exclusieve content nauwelijks merkbaar voor consoleverkopen", aldus Jesse Divnich.

Rockstar, ontwikkelaar van de Grand Theft Auto serie, heeft nog niets bevestigd. Sowieso is het de vraag of de volgende GTA deel vijf in de titel mee gaat krijgen. Imiddels zijn er al diverse meningen en theorieën geweest van fans en fantasten over de locatie van de nieuwe GTA. Zo zat er in het boekje van Episode of Liberty City voor de Xbox 360 een advertentie met wat vage hints en plaatjes. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat het Frankrijk wordt vanwege de vorm van de scheur in de advertentie. Hoe of wat dan ook: het wordt een mooie E3.

GTA Advertentie

De beruchte advertentie uit het boekje van GTA: Episode of Liberty.